U edna vrska bev izneverena .. i prostiv .. i mislam deka toa bese ogromna greska .. no ako ne prostev togas nikogas nemase da vidam so kogo sum si imala rab .. nikogas nemase da se cenam sebe si povekje od sega .. a veruvajte ako se cenime samite sebe togas i partnerot ke ne ceni duri i povekje od sto treba .. i nikogas povtorno ne bi prostila neverstvo
САМО СИЛНИТЕ ПРОСТУВАЛЕ.Јас повеке се немам крстено во мојов живот.Ова е ситуација каде што една претпоставувам млада девојка кажува нешто навистина паметно а погрешно го толкува и во погрешна ситуација го применува !Во принцип на секој би требало да му се пружи шанса,што во пракса се покажува како погрешно и залудно,затоа што обично истите личности не само што не ценат туку и злоупотребуваат.Камо да можевме точно да процениме.И еднаш кога би погрешиле,односно кога би направиле погрешна проценка и заради тоа сме повредени,нека ни биде лекција ,ајде не е толку страшно.Ама никој,онака баш никој неможе да ме убеди дека за некој вреди втора шанса! Луге бре,посебно за неверство не треба да постои НИКАКВА ШАНСА!Нити да ми биде простено ниту да простам.Единствено логично и најпросто објаснување на неверството е ПРАВЕЊЕ БУДАЛА ОД СЕБЕ И ПАРТНЕРОТ.Не постои никаков изговор луѓе.Тогаш како тоа не си "будала" ?Во наводници е ставено,навистина немам намера да навредам.А колку ми е криво кога читам нешто слично на ова не се опишува.Секое добро во секој случај,остани СИЛНА бидејки си навистина ако знаеш да простиш.Но рогови се друга работа.Поздрав.
Ме имаат изневерено а имам и јас изневерено. Многу се каам што јас изневерив бидејќи знаев како е да бидеш изневерен,а јас сепак му го направив тоа на најмилото суштество што можи да постои. Се трудев да ми прости, ама не успеа. Сфаќам зошто не ми простува, знам колку е тешко. И јас не би простила такво нешто, зошто сепак е голем удар таа работа.
toa go napravil za da bides lubomornaa .. za da te ispitaa kolku su mu vernaa zatoa prostimuuu jas mislam dekaa dobro ke postapis ako muprostiss
Девојки мене сабајлево ми текна една итроштина Мислам дека тоа би било лекција за секој неверен маж! Уште пред неколку месеци брат ми ми кажуваше за некој колега од работа што се направил сунет. Докторот на сунетисаниов му препишал апчиња Дијазепам (апчиња за смирување). Е сега зошто му препишал? За да нема ерекција, бидејќи ако има во таква состојба, тогаш тоа би било многу болно за него, и кажуваше дека што и да направиш, под дејство на тоа апче нема шанси да има ереција. Е сега, што сакам да кажам со ова? Епа ако го фатите дека ве изневерува, не избувнувајте, дајте си време за да му одржите лекција, секој ден подметнувајте му по едно дијазепамче. Па нека оди да е*е други да го видам! Може и памет ќе му дојде, ќе си рече: ова ми е казна од Господ што сум ку*вариште. Да видиме што ќе остани од неговата самодоверба без алатот.
Баш ме интересира како ќе му подметнуваш на некого секој ден дијазепамче без да примети... Еден нинџа совет...а дознаете за неверство,било да е машкото или женското.одма завршете ја таа врска,верувајте,никогаш нема да биде исто после тоа... Ова го кажувам за врска, брак е малку подруга работа
Што е поразлично ако е брак? Демек тогаш постојат шанси работите да бидат исти? Никогаш нема да биде исто.. А ако се има деца и поради таа причина демек се пробува да се спаси бракот, ок... Ама како и да е, ништо нема да биде како претходно.
Дознав дека сум била изневерувана цели 6 месеци, и не, не простив. Без ниту еден збор си заминав, немаше ни грам лутина и омраза во мене. Еве го после скоро една година моли да му простам,згрешил.. Епа нече бити
Kako?Mnogu lesno vo kafence,cajce sokce,pivce vince i tn.Zdrobeno apceto kako ke si go ispiee ohooooo.
@stilas7 дијазепам хахахха е,кога се вика од жена поопасно нешто нема они не,па,не жена не би посегнала по оружје ама отров гарант никој не е вреден раце да се валкаат за него/неа, има кој да врати, Бог ја средува таа работа.
Женски вака, ме изневери после 5 месеци врска а кога научив ме молеше да му простам и јас му простив ама после 2 дена без размислување излегов со друг. Јас и тој продолживме скоро година и пол сме заедно тој не знае за моето излегување со друг, врскава ни е океј, а јас буквално низ нос му го вадам нееверството а од друга страна молам господ да не научи за мене затоа што се осејкам виновна бидејќи стварно било болно неверствово. Е сега, сакам само ваше мислење дали постапив океј со тоа што продолжив затоа што на некој начин чувствувам како да му вратив, како да се одмаздив за тоа што излезе со друга а од друга страна постојано ми е низ глава надтанот и мислам дека никогаш нема да го заборавам ... :/
Ти најдобро си знаеш што чуствуваш и каква е вашата врска. За опстанок и цврстина на една врска не постојат одредени факти по кој што треба да се раководиш, секоја врска е приказна за себе, заедничка хемија и карактер. Да така не се раководи по тоа некој да ти кажува од страна што треба да правиш и како, како се чуствувате вие така реагирајте и раководете се.
Прости му за да не се мачиш во душата ама напушти го не вреди да плачеш за идиоти ..Ко ке свати што изгубил ке се кае што се родил.Сигурно следува некој многу подобар од него за тебе.
Здраво, јас сум нова на форумот. Треба да ми помогнете девојки. Вака мојот дечко имаше една девојка со неа живееше повеќе години(тој е 5 год. постар од мене) и кога тој почна со мене сеуште живееше со неа но после таа си отиде вака на кратко тој после неколку месеци од кога беше со мене спиел со неа јас знаев а тој не знаеше дека јас знам ги видов вчера после една год. го прашав негираше и после ми призна. Досега молчев ама не можам веќе преку глава ми е од него се ми забранува. Ми вели само тебе те сакам ти се колнам ама некако не сакам да сум со него ама кога се караме или кога му велам не сакам да сум со тебе ме бара и плаче ми вели само тебе те сакам ако ме оставиш не сакам да живеам и му велам добро со тебе сум. Многу сум збунета не знам дали го сакам или сум со него дека ми е жал навистина не знам сега ми рече до утре да размислам дали ќе бидам со него. Ве молам кажете ми нешто што да правам. Ви благодарам однапрет.
@HuLi не дека нешто менува. Ама многу си нејасна во пишувањето. Тој спиел со неа неколку месеци откако сте се фатиле? И ти си знаела за тоа, ама вчера си ги фатила на дело? Тој не ти признавал првенствено дека и претходно те изневерувал со неа, ама сепак на крајот ти признал? Вие сте заедно веќе една година?
Да тој спиел со неа и истиот ден го фатив. Ама јас сега го прашав дали ме изневерил рече не. И му кажав дека го фатив ми викаше лажеш и после ми призна. И ми рече ако не сакаш да си со мене ќе те разберам. Ми рече размисли.