Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Неверство – да се прости или не?

Дискусија во 'Врски' започната од Karma, 24 јануари 2010.

?

Би простиле ли неверство?

1. Да

488 глас(а)
    19,5%
  2. Не

2.018 глас(а)
    80,5%
  1. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    5.966
    Допаѓања:
    90.305
    ^ Мислам дека дечкото сеуште е вљубен во претходната девојка иако ти прави сцени,со плачење молење ...
    Ако е како што велиш дека не си сигурна дека го сакаш и дека ти е жал за него подобро остави го и ти на раат а и тој.

2. HuLi

HuLi Нов член

Се зачлени на:
    9 јануари 2016
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    0
    Да и јас мислам дека ја сака неа. Ама не ме остава ми се заканува дека ако го оставам ќе де убие. Не знам многу ме збунува.

3. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.971
    Допаѓања:
    219.548
    @HuLi не си должна да трпиш и доживуваш нечиви каприци, седни раговарај и раскрсти со него, тоа е најдоброто решение за вас. Едноставно кога не бидува не бидува, нема љубов, нити хемија меѓу вас. Се наликува вештачки и со зорт а така врска не бидува.
    Нема да се убие верувај, а и ако почне да прави драми кажи му дека ќе им кажеш да неговите.. едноставно не живеј живот каков што не замислуваш и сакаш ти, не си должна да исплаќаш и да трпиш нечиви грешки и каприци.

4. HuLi

HuLi Нов член

Се зачлени на:
    9 јануари 2016
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    0
    Да ама некако не можам да го оставам жал ми е и повеќе не чувствувам дека го сакам. Се плашам од него еднаш ме удри затоа што разговарав со еден пријател од школо.

5. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.971
    Допаѓања:
    219.548
    Штом ситуацијата излегла од контрола време е да им кажеш на родителите за оваа ситуација, па најдобро тие нека излезат во сусрет да му кажат нему, немој ни случајно сеуште да остануваш со таков човек во врска бидејки само ќе патиш и ќе се торурираш себе си. Реагирај што можеш побрзо и извлечи се од оваа ситуација и секако кажи им на родителите, е дур тогаш работите ќе се одвиваат во друг колосек.

6. jasmina00

jasmina00 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2012
    Пораки:
    961
    Допаѓања:
    1.377
    Не сум дознала дека некој ме изневерил (а можеби сум била изневерувана а да не знам)

Но имам една приказна, и си викам не дај боже да ја доживеам
    Пријателка моја, добра - мирна повлечена срамежлива. Што да ви кажам, мислиш невина.
    Се омажи со дечкото со кого беа заедно добри 7-8 години. И на 3-4 години од бракот, се затреска во колега од работа и започна афера со него.
    Јас како пријателка ја карав, да внимава да прекини има брак, има детенце - но испаднав глупава очигледно, нормално не признаваше дека има афера.
    После 1 година од аферата сопругот дозна, но и прости. Живеат заедно, но како живеат заедно не знам (не сме веќе пријателки).
    Но секогаш си викам - дали вреди да се прости неверство??? Дали вреди после да се продолжи таа врска или тој брак??? таа сеуште се подгледнува со колегата и јас секогаш се прашувам зошто и е тој брак? И таа се мачи и сопругот го мачи

не вреди да се живее таков мачен живот

На cresa-jagoda и anakonda88 им се допаѓа ова.
  7. HuLi

HuLi Нов член

Се зачлени на:
    9 јануари 2016
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    0
    Убаво кажуваш ама не можам тој вели ако дознаат дека сме во врска бидејќи е постар а јас сум 17 ќе имал проблеми

8. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.390
    Ако се случи неверство во брак, сите некако наоѓаат сили да простат и да останат заедно заради децата. Ајде еднаш да се случи, по грешка, па ако се гледа дека стварно се кае, па да не патат децата ај пак и пак ќе останат заедно ма да ништо нема да биде исто. Ако се повтори неверството, тури му пепел на таков брак. Децата повеќе ќе патат од викањето, карањето, тепањето и заканувањето.
    Подобро додека се помали децата се да се реши проблемот, отколу кога се поголеми. Колку се поголеми, повеќе сфаќаат и многу потешко прифаќаат. Јас имам многу блиска другарка на која што сега нејзините се разведоа, и не можете ни да претпоставите колку е сменета. Од најведрата и највесела девојка што ја познавав, стана нервоза, лута, со сите се кара и се лути одма, љубомори на се, мисли дека сите ја одбегнуваме и дека не ја сфаќаме. Ќе пишуваме, ќе се смееме сите нешто во група на фб или вибер, а таа само ОК ни пишува и се исклучува.
    Одма после разводот и беше роденден и сакавме да ја изненадиме, одиме кај неа во 00.00, и пееме, се смееме, и даваме тортичка, а таа рече: Што ќе славам? Разводот на моите?
    Забегав малку од темата ама сакав да доловам колку стварно патат децата, кога се поголеми.

А за тие што сте во врска едноставно не трпете понижувања. Манете му ги клоците на такви изневерувачи, а не и вие да му враќате со такво нешто. ТОа е тотално понижување.

На mareane му/ѝ се допаѓа ова.
  9. babyblond

babyblond Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2011
    Пораки:
    1.168
    Допаѓања:
    1.548
    @HuLi tipov ne gleda idnina so tebe. Ne znam ni kako bi gledal koga ti imas 17, ne si ni polnoletna, ako ste poveke od 5 godini razlika bi se smetalo ova duri i za nezakonski. Ne znam zosto gubis vreme so nego, toj te koristi za da manipulira so bifsata, da ja pravi ljubomorna i slicno. Najdi si nekoj godina dve maksimum postar od tebe i uzivajte si vo mladosta. Nema da se ubie ili ke go vidis za nekoj mesec zenet so bifsata oti ja zatrudnel ili so nekoja druga se uste taka zelenka malce i zatreskana vo nego.

10. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    5.966
    Допаѓања:
    90.305
    Колку е постар од тебе ?
    Сеуште имаш време да се извлечеш од него ,те заплашува со таквите муабети и те врти цело време затоа што си мала и мисли дека ќе го слушаш,17години си уште премногу си млада да се замараш со таква врска која не води никаде .

На vitamina му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Neznam1

Neznam1 Активен член

Се зачлени на:
    14 јули 2015
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    24
    Me izneverile, i vrativ so ista mera. I da sum izneveruvala mnogu cesto. Ne sum izneveruvala samo koga sum bila vistinski zaljubena. Izneveruvanje ne sakam, ali sepak e individualno. kaj nekoj pomaga kaj nekoj razdeluva.

12. HuLi

HuLi Нов член

Се зачлени на:
    9 јануари 2016
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    0
    Ама неговата бивша не го сака повеќе таа има друг не разбирам како може да заборави некој што била 10 год. заедно

13. HuLi

HuLi Нов член

Се зачлени на:
    9 јануари 2016
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    0
    Да така е најправилно камо и јас да би можела така да му вратам.

14. Neznam1

Neznam1 Активен член

Се зачлени на:
    14 јули 2015
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    24
    Mnogu e ubavo custvoto koga ke mu vratish, jas doznav pa ne mu se skarav prvo mu vrativ pa mu raskinav. :devil:

15. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.971
    Допаѓања:
    219.548
    Премногу си мала за да ги доживуваш овие проблеми. Отараси се од човекот и продолжи да студираш и да се оформуваш како личност, тек потоа кога ќе се почуствуваш спремна дозволи си да стапиш во врска.
    Човекот е очигледно во години и те манипулира, те користи како оружје за да се спротистави и одмазди на бившата со која што живееле заедно, ти си многу мала за да ги сватиш овие работи а камоли пак да се справиш со нив. Батали го и продолжи со животот, мажи има со лопата да ги ринеш.

На Neznam1 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Neznam1

Neznam1 Активен член

Се зачлени на:
    14 јули 2015
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    24
    Podrzuvam!

На vitamina му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Zeynep

Zeynep Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    784
    Допаѓања:
    1.102
    Слушај сега,да се бакнеле само до тоа да било,донекаде полесно ќе ти беше верувај.Ама да легне со друга,да има односи и тоа ти да го видиш...Алал да ти е како си издржала у тој момент да не ги изгориш :)
    Знаејќи дека прави глупава од тебе пак си со него,а и си до некаде незрела за да имаш сеа такви врски ќе се утепал не знам што не знам како,како да не.Филмови.Остави го,тоа ќе ти биде најдобро,сигурно има уште чуства кон бившата,а се вади со тебе да ја заборави може не знам како е.Ама штом дошол до тој степен,да те изневери со неа..Не осеќа нешто силно за тебе,прифати го тоа :) А и рака кренал на тебе тоа нема шанси никое женско да го прости.Кажи му на татко ти како некој ја третира неговата ќерка што тој ја гледа,па нека дигне рака и на него.
    Кога ќе си најдеш друг,ќе си ја чукаш главата,ќе си викаш кај ми бил паметот.Остави го,па ќе видиш тогаш дали стварно "ќе се убие" или не.Позз

На cresa-jagoda и mila1111 им се допаѓа ова.
  18. HuLi

HuLi Нов член

Се зачлени на:
    9 јануари 2016
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    0
    Да во право си

19. mila1111

mila1111 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    486
    Допаѓања:
    397
    Nemas potreba da razmisluvas, spored mene ne vredi covekov za da razmisluvas dali da ostanes so nego, vednas raskini mu. A, izvini za sto ti e zal za nego, zatoa sto ke ti kaze deka te saka? Zarem mu veruvas? ne bidi naivna, tipot ne te saka, se igra so tebe, pravi budala od tebe kuzna kolku ti se potsmeva negovata bivsa, tuka nema prostor za razmisluvanje. Baska kazuvas deka nemas sloboda, ti zabranuva i slicno koj e toj tebe da ti zabranuva, nesmees da si go dozvolis toa, podaleku od nego i od vakvi kako nego. Moj sovet raskini mu, a i iskreno neznam kako si izdrzala kakvo srce imas tolku da bides smirena znaejki deka tvojot decko spiel so druga, alal da ti e, jas toa ne bi go mozela kuzna sto ke sum mu napravila a i neveruvam deka bi ja postedila i nea posebno ako znaela deka bivsiot i nejzin decko ima devojka...i uste ke razmisluvas dali da mu prostis na nekoj koj nit te saka nit te ceni, batali go ke si najdes nekoj koj vistinski ke te saka, ceni i cuva

20. mila1111

mila1111 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    486
    Допаѓања:
    397
    Cekaj malku ako ti imas 17 god. a deckoto e 5 godini postar od tebe i ima 22 god. a so bivsata bil 10 god. zaedno, sakas da kazes deka bile vo vrska od 12 god.vozrast :) taa sega ima drug? seuste ne uspea da kazes na nejziniot za nejzinite avanturi so tvojot decko, sto cekas?:)