Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Неверство – да се прости или не?

Дискусија во 'Врски' започната од Karma, 24 јануари 2010.

?

Би простиле ли неверство?

1. Да

486 глас(а)
    19,4%
  2. Не

2.016 глас(а)
    80,6%
  1. chicka

chicka Истакнат член

Се зачлени на:
    8 мај 2010
    Пораки:
    1.277
    Допаѓања:
    98
    Досега јас сум таа која кикснувала и имам среќа што ми нема вратено и сигурна сум во тоа....Ако ме изневери не знам...можеби би простила доколку е еднаш,но повторно нема шанси!А не сум сигурна дали би простила и еднаш!

2. fish

fish Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2010
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    NIKOGASH ! ! !

3. Echo

Echo Истакнат член

Се зачлени на:
    24 март 2010
    Пораки:
    215
    Допаѓања:
    116
    Зависи од видот, времетраењето, дали се повторува, со кого, каде, поради што... Многу фактори се во прашање, иако е тешко да се каже категорично дека ќе се прости или дека нема да се прости. Никогаш не вели никогаш. Дај боже да не дојде до неверство, ама... Сепак е тешко да се прости, но не и невозможно... :?:

4. nenuska

nenuska Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2010
    Пораки:
    623
    Допаѓања:
    461
    јас неможев да простам но сега се прашувам дали постапив како што требаше

5. sweet13

sweet13 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2010
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Не би простила.. :shake:

6. Srculence--91

Srculence--91 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    114
    Допаѓања:
    52
    Еднаш простив и навистина не знам како сум можела да го направам тоа, но сега не би простила никогаш да ме изневери дечкотоо, мислам дека тоа е прво понижување за нас а второо тоа е знак дека во врската нема доволно доверба и љубов...

7. Majuska88

Majuska88 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2010
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Никад не би простила неверство бидејќи штом еднаш се десило ќе се деси пак и подобро е навреме да расчистиш со тоа отколку цел живот да се расправаш со некој што не те заслужува ;)

8. skyAngel

skyAngel Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2010
    Пораки:
    1.530
    Допаѓања:
    2.766
    Се согласувам , чим еднаш кикснал ќе киксне пак. Не би простила...

9. zasekogas0408

zasekogas0408 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2010
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    41
    AKO SI VO BRAK???..KE PROGLEDAM NIZ PRSTI ZARADI DECATA..NO DA NE STANE VO NAVIKA...A VIE ?

10. violetblue

violetblue Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2010
    Пораки:
    1.826
    Допаѓања:
    5.553
    Можеби би можела да простам, зависи од ситуацијата, ама сигурна сум дека нема да можам да заборавам и без доверба врска или брак не бидува. подобро на време да си се тргнам на страна одколку потоа кавги и проблеми и на секоја караница да му префрлувам за тоа, а колку и да мислиме дека нема да биде така во лутина сите прво на лошите работи помислуваме

На HeidiDiWalt му/ѝ се допаѓа ова.
  11. cacaa

cacaa Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2010
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    5
    Простив неверство,не бесе лесно но го поминавме,тој навистина се каееше беше во состојба се да направи само да ми докаже дека се кае.помина година време веке сме верени и чекаме дете.мислам дека врската повеке ни се зајакна после тоа. :hai: :hai: :hai: :hai:

12. HeidiDiWalt

HeidiDiWalt Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2010
    Пораки:
    1.163
    Допаѓања:
    1.515
    :clap: Like од мене!

На donzuan-1 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. bubuu

bubuu Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2010
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    4
    Jas ne bi prostila neverstvo zasto maskite se takvi stom ednas go napravil toa ke go napravi pak vo druga prilika ..... a megu drugoto stom go napravil toa toa zna4i deka on tebe ne te saka ili ne mu zna4is ( znam deka zvu4am grubo no....) isto taka ne bi mu prostila zasto ne bi mozela da ziveam so toa ke ja izgubam doverbata posle i da sakam da mu veruvam nema da mozam ....

14. mona6114

mona6114 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 септември 2010
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    da prostam neverstvoo....nikogas..za zal ednas go doziveav so bivsiot decko i koga doznav vednas mu raskinav i tolku bese..ama sega si imam decko so si go sakam najveke na svet a isto i toj mene i sum sigurna deka so nego toa nema da mi se sluci..

15. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    јас лично не би простила.... :| од проста причина што од мене добива се што на едно машко му е потребно, чим отишол и на страна, тоа значи дека јас не сум му доволна... тогаш ок, фино лепо чао...ако не сум ти доволна јас, тогаш најди си друга будала и дели ја уште со 100 ако сакаш :D

16. rozita91

rozita91 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    335
    Допаѓања:
    28
    искрено еднаш а може и два пати имам простено неревство само за да не го изгубам саканиот....сега согледувам дека многу подобро би било кога нема да му простам ...дури тогаш тој ке свати што губи.....не изневерувам и некам да ме изневеруваат ;) ;)

17. Ger23

Ger23 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    12
    ако тој ме изневери па и јас ќе го сторам тоа..Да видам дали можи да го издржи....А да простам само ако тој издржи тоа јас што ќе го направам...
    Не го прави она што несакаш другите да ти го направат

На karenin му/ѝ се допаѓа ова.
  18. fragolina

fragolina Истакнат член

Се зачлени на:
    4 септември 2010
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    13
    Да во целост се согласувам со тебе ќе му простам ама само онака привидно и после ќе му вратам мило за драго па да видиме како он ќе го поднесе тоа.Е после тоа ќе решам дали ќе останам со него или не ама сепак мислам дека после тоа би му раскинала зашто не е исто кога е скинато па крпено.

19. donzuan-1

donzuan-1 Нов член

Се зачлени на:
    9 септември 2010
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    неверство да прави машкото во врска е можеби ок, само да не забегува премногу. Али тоа да го прави женското Воопшто не е добро како за неа така и за нејзините блиски..

20. chicka

chicka Истакнат член

Се зачлени на:
    8 мај 2010
    Пораки:
    1.277
    Допаѓања:
    98
    Не сум за тоа да се враќа со иста мера,но зошто машкото може да си изневерува,а девојката не?
    Од проста логика дека машкото е „фраер“,а девојката ќе биде наречена ку*ва?