Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Неверство – да се прости или не?

Дискусија во 'Врски' започната од Karma, 24 јануари 2010.

?

Би простиле ли неверство?

1. Да

488 глас(а)
    19,5%
  2. Не

2.018 глас(а)
    80,5%
  1. Sashko1992

Sashko1992 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2016
    Пораки:
    1.114
    Допаѓања:
    1.524
    Човек без самопочит и без гордост, едноставно нема никаква вредност, а баш таков случај си ти, не ми е јасно како и после толку понижувња кои си ги добила, повторно си заедно со тој дечко, па на мене да ми го направи тоа некоја девојка, ќе ја оставам по цена и целиот живот да го поминам сам, просто се чудам какви се (не) луѓе постојат на овој свет (facepalm).

На H.VAGA и joy1 им се допаѓа ова.
  2. ♣ Alba Viduam ♣

♣ Alba Viduam ♣ Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2016
    Пораки:
    330
    Допаѓања:
    2.160
    Па не знам баш кој изиграва изневерен мајмун тука.. (facepalm) Многу си контрадикторна.
    Од една страна викаш не ми треба маж за да живеам. Од друга страна викаш кога тогаш ке најдам некој, а моментално си пак со него. Како ке најдеш некој ако си во врска со него, освен пак да го изневеруваш, што рече дека не би го направила истото по вторпат? :^)

Си била сама 6 месеци и си "увидела" дека сепак го сакаш.. или можеби едноставно си подлегнала на осаменоста. Не си погледнала на тоа од друг агол?

А зошто ти свртеа грб луѓето? Поради кого? Поради тој што викаш дека многу те сака? Поради тој што те изневерувал, што те понижил пред цел свет? Како можеш сеуште да го држиш за рака пред истите луѓе пред кои те плукал?:|

3. zvezdule

zvezdule Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2011
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    4
    Loso se izraziv.. ne mi treba maz vo zivotot, samojstojna sum, mozam sama ne mi e problem da bidam sama. AKO ne sum so nego znam deka koga togas ke najdam nekoj, ne deka sega ostavam se na vremeto pa duri sum so nego ako naide nekoj... nikako!

4. zvezdule

zvezdule Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2011
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    4
    Mozebi si vo pravo... Jas pak veruvam deka krunata od glava nema da mi padne ako ne bidam samobendisano govedo polno so gordost. da, ne sum tolku gordeliva, znam deka sum dobar covek, sposobna sum i uspesna vo toa sto go rabotam i znam deka vistinskiot maz bi bil mnogu sreken pokraj mene, bidejki koga sakam sakam so celo srce. i sum samostojna devojka, mozam da se nosam rame do rame so mazot vo sekoj segment od zivotot. mnogu poveke go cenam ona hristijanskoto prostuvaj i bidi ponizen otkolku da ja zdrvam glavata i da pazam krunata da ne mi padne. ne vikam deka e toa pravilno, ama ete, toa e nekoja moja zivotna filozofija.

На doubleg му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Sashko1992

Sashko1992 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2016
    Пораки:
    1.114
    Допаѓања:
    1.524
    Простувај само работи кои се за простување, а неверството во никој сличај не е за простување, така да што побрзо си ја смениш животната филозофија, тоа подобро за тебе.

Последна измена: 1 март 2017
    На zvezdule му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Jacques

Jacques Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2017
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    1.892
    Sekoe neverstvo nema ista tezina. Veruvam deka golem del od vas prostile i pak ke prostat vo idnina.

7. deskarada

deskarada Форумски идол

Се зачлени на:
    3 декември 2011
    Пораки:
    1.937
    Допаѓања:
    31.306
    :^)
    Неверство е неверство. И некој ако е будала само би простил.
    Тој/таа прави будала од тебе ти прости.

На joy1, ♣ Alba Viduam ♣ и La.loca им се допаѓа ова.
  8. mira.mira

mira.mira Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2016
    Пораки:
    1.079
    Допаѓања:
    7.358
    Vo ime na ljubovta pravish ponekogash budala od sebe. Dali ke prostis ili ne ke vidis samo koga ke bides vo takva situacija.Nikogash ne veli nikogash zasto samiot ke se iznenadis od sebe si.

На doubleg, H.VAGA, piglet1 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. pretty-girl6

pretty-girl6 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2011
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    129
    Се согласувам, никогаш не вели никогаш. Но кога веќе би простиле на некого, а ве изневерувал, гледајте да е со причина. Не да се залажувате, ако му простам сега, а го сакам ќе ме земи мене и ќе ме цени и сака. Не! Не, е така. Тој што изневерува, не се менува никогаш. Затоа, памет повеќе за во динина. Зборувам оти и од искуство. Простував, и пак и пак и пак изневеруваше - изговор „не можам само со една, ме задоволуваш во се, но јас сум таков“!
    Знаете ли какво е чувството тие што ги е... да те додават на социјалните мрежи, да ти се прават пријателки!? Лицемерие од народ!

10. mira.mira

mira.mira Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2016
    Пораки:
    1.079
    Допаѓања:
    7.358
    Mila , prostuvanjeto ne go sfakam kako igri bez granici. Prostuvam so pricina no ne bezkonecno. Popatno i ljubovta se vidoizmenuva. A tipovi koi ne mozat samo so edna i imaat takva priroda gi trampam za gumeni bomboni.

11. pretty-girl6

pretty-girl6 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2011
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    129
    Бев, помлада и неискусна во некои работи. Ако сака да изневерува, нека повели. Но, да ме прави будала пред сите не. За среќа, сегашниот дечко не ми е таков. Хахах, барем јас не знам дали изневерува :lol:

На mira.mira му/ѝ се допаѓа ова.
  12. deskarada

deskarada Форумски идол

Се зачлени на:
    3 декември 2011
    Пораки:
    1.937
    Допаѓања:
    31.306
    Да точно никогаш не вели никогаш, ама секој знај шо прај :) Ако го направи еднаш ќе го повтори. А секој заслужува почит, а не некој будала да го прави. :)

На White collar и ♣ Alba Viduam ♣ им се допаѓа ова.
  13. White collar

White collar Нов член

Се зачлени на:
    14 март 2017
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    1
    Не би го сметала за неверство ама на некој начин можеби и е.. мојот дечко препрепрепрепијан ја барал бившата да се смират (на телефон, бидејќи физички не е можно) мене не ме сакал и што уште не.. бев премногу разочарана и лута.. но, сепак после неколку дена самиот тој ми кажа за случката .. сфатив дека можеби навистина му е криво.. ме молеше, плачеше на тел...Ме убедуваше те сакам само тебе, не знам што ми беше..итн.. поминав преку тоа...се додека после неколку месеци не се напи пак и отиде на местото каде што работи таа.. ( дали била или не таму..тврди дека не.. ) се скаравме некој период .. се колнеше дека нема ништо направено, итн итн ииии пак јас попуштив (facepalm)... пак сме заедно.. ама малку сум злопамтило ии при најмала караница се му плескам за тоа во лице:$

14. Summerlover

Summerlover Форумски идол

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.908
    @White collar И каква е таа врска? :^)
    Тој тебе очигледно не те сака, ти не се цениш, ма предивно :inlove:
    :d::drunk:

На joy1, H.VAGA, Nausicaa и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. White collar

White collar Нов член

Се зачлени на:
    14 март 2017
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    1

Paaaa... shto znam... :/ ima premnogu nachini na koi pokazhal deka navistina se kae za toa shto go napravil.. i postojano se obiduva da mi dokazhe deka me saka... mozhebi gresham nz :/

16. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.869
    Допаѓања:
    13.507
    Не знам дали си слушнала за она: пијаниот ја кажува вистината. Па се надевам ќе ме разбереш што сакам да ти кажам.

На joy1, mira.mira, Nausicaa и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.138
    Допаѓања:
    21.982
    Ниедно неверство не треба да биде простено. Ако некого сакаш, никогаш ама никогаш нема да направиш нешто што знаеш дека ќе го повреди. Дури и да се има нешто сменето во една врска, треба да се каже како стојат работите.
    Не пијан, што сака нека биде, нема правдание. А ако не му држи газот, нека не пие. Ако не моѓе да биде само со една, нека не почнува врска, негово право.
    Како бе така утре во брак, со деца, он искочил се поднапил фраерот и оп извини маче не знам што ми стана...дрога ми ставија во пивоно изгледа.

На AnastasiaWinter, fallenangel, Elisabeth и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Jean-Baptiste

Jean-Baptiste Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2013
    Пораки:
    354
    Допаѓања:
    2.868
    Има теми кои отсекогаш ми биле чудни.Турбофолк и неверство.
    Никој никогаш не слуша а секад пуни концертиж и никој никогаш не изневерува а насекаде швалерисување.
    Јас пет години идев со бившата и ја сакав ама повремено си имав авантури што никогаш не ги сваќав дека не ја сакам или дека сум бил сменет во однос со неа.Монотоноста во една врска или брак си го прави своето па не е лошо да се има на страна понекогаш авантура.
    Неверство од типот гледање постојано со иста особа на подолгорочен период е веќе друга работа и кажува дека ти треба промена и дека не цветаат рози во врската или бракот.

19. honey.11

honey.11 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2013
    Пораки:
    520
    Допаѓања:
    973

а, ако ти е монотоно во врската или бракот, подобро раскини/разведи се отколку така....

и какво е тоа сакање де објасни ми ? ја сакав ама ја изневерував, жити се

На Nausicaa, AnastasiaWinter, Цвет88 и 5 други им се допаѓа ова.
  20. Elisabeth

Elisabeth Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2016
    Пораки:
    1.783
    Допаѓања:
    5.259
    Не никогаш, ми нема никакво оправдување за тоа во една убава врска или брак.

Можам да разберам и простам флерт некое искушение да имал, помисла за такво нешто со некоја, ама при здрав разум да ме изневери не би простила никогаш, се знае после такво нешто збогум.
    Не се изговори ни проблеми во врската или бракот, нешто да фали, зошто за тоа се разговара и се бара решение ако не се најде секој по својот пат и готово.

На Роберт 7, Nausicaa и ♡BuBaLe♡ им се допаѓа ова.