и јас би вратила со иста мера,така барем полесно ке ми биде на душичкава нема да ме јаде цел живот тоа што јас сум била глупава да бидам верна а тој ме правел будала...мора да види како е
Не знам дали би простила,ама сепак не! Би се чувтвувала понижена,потценета како да таа некоја е подобра од мене. Не би вратила со иста мера,бидејќи нема да се спуштам на тоа ниско ниво и да докажувам некому дека и јас можам да го направам тоа.На друг начин би направила да пати!
na ovaa tema sakav daa se nadovrzam, poradi edna slucka! vaka, devojki ocite za tie raboti treba da vi bidat sirum otvoreni najdobro znaat onie koi imaat maski najdobri drugari! koga bi gi slusnale niv, ke sfatite deka neverstvo se desava bukvalno na sekoj kos ma kolku i da vi kazuva deka ve saka, kolku i da vi spusta zvezdi i sl (cest na isklucocite - koi vo mn mal del gi ima, ama alal neka im e na takvite) sekogas ima nekoi devojki, koi se nafrlaat, upikavaat i takvi raboti...pa na maskite im e tesko da im odoleat!....Poentata mi bese, deka ne e se taka rozevo!!! Lugeto deneska lazat mnogu poveke...krijat mnogu poveke! Zatoa i jas samata bi se podrazmislila dali bi prostila neverstvo... kolku i da sakam da kazam deka nema da prostam, deka toa bi bilo ponizuvanje za mene i slicno, sepak bi ja odbrala drugata varijanta odnosno second chanse...! Ova mi go ima spomenato edna draga licnost.....bas, na razgovor na ovaa tema samo se izjasna...pa dobro luge, ako nema kompromisi i otstapuvanja kako bi postoele brakovite! I samo poradi ovaa recenica, bi podrazmislila na dr nacin! (ne mi raboti kirilicata) Pozzzzz
Jas se slozuvam so tebe.Mnogu se zboruva na ovaa tema ,svedoci sme na neverstva i jas zakluciv deka ne postoi maz koj ne ja izneveril zenata ili devojkata.Postojat samo mazi koi sto znaat kako da si gi prikrijat tragite i takvi koi ne umeat vo toa.Neverstvoto postoelo,postoi i ke postoi.Jas sum da se oprosti no bidi spremen dokolku prostis povtorno da ti se sluci istoto....Jas sum veke 19 godini so mojot martner nikogas ne sum go izneverila i mislam deka sekoj moze da uspee vo toa dokolku saka.Se e prasanje na volja...
Не се сложувам со ова размислување, сепак мислам дека постојат и верни мажи. А кога-тогаш се дознава се, без разлика дали успешно се скриени трагите или не. Неверството не е тајна, минимум двајца знаат за него, само прашање на време е кога ќе биде откриено. А зависи и од жената дали сака да открие или не.
^Се слагам со тебе. Јас сум сигурна дека мојот дечко ме нема изневерено барем до сега.Во иднина ќе видиме!
никогаш ама баш никогаш нема да опростам ,ниту ќе изневерам.нема да можам да живеам со таа случка потоаа,цел живот ќе ме гризе...
Devojki, ve citam vas sto bi prostile neverstvo i ne ve sfakam....ama stvarno ne ve sfakam. da dozvolam licnosta sto mi znaci najvise da napravi nekoja '' drolja'' da mi se smee u lice i da si polni usta so toa deka go legnala decko mi, i jas nemu toa da mu go prostam?!??! da mu prosta sto ke me stavi pod noze? da mu prostam postapka so koja ke dokaze deka ne mu znaci nisto od ona sto so godini sme se trudile da go sozdademe? a za sto?? za 5 minuti zadovolstvo?!? ja imam razgovarano na ovaa tema so decko mi, znae sto mislam. neverstvoto za mene e najsiguren dokaz deka na licnosta ne i znacis nisto. ne i znacat ni tvoite cuvstva, ni tvojata licnost,ne te ceni ni kako drugar ni kako ljubovnik. ako vise saka da proba nesto novo, fino lepo kraj-pa neka pravi sto saka. sum razmisluvala i za neverstvo vo brak. sega za sega mislam deka bi imala hrabrost da se razvedam ako mi se sluci. smetam deka decata bi ziveele podobro taka otkolku vo zaedniva vo koja sekoj dene ke gledaat roditeli koi se zaedno a se tolku dalecni. prostuvanjeto neverstvo ne e samo da se prosti cinot od 5-10-15 minuti. treba da s enajde sila da se prosti ona sto toj vo momentot go mislel za vas, da se prosti sto ne mu bilo griza za posledicite, da se prosti nacinot na koj ve tretiral so postapkata i ocite so koi ve gledal dodeka go pravel toa. Mozete da prostite? smetate deka toa e ljubov? Bi dale sansa na takva licnost? ja-NE! za mene tuka bi bilo kraj na prikaznata....mozebi sum premnogu gorda ama toa e samo poraditoa sto ne dozvoluvam nikoj da me tretira kako sto ne zasluzuvam...
Сите ние сме силни додека нешто не се случи на наша кожа. Фала Богу не ми се случило... Но како викаат...не прашувај гаталец, прашај паталец. Оној што искусил зне што е тоа. Врска со дечко полесно се раскинува отколку брак. И цело време се ставаме во ситуација дека тој ќе изневери...па дајте девојки ве молам, и ние жените не сме светици. Зборувам општо, не за некој поединечно. Никогаш не вели никогаш. Може да се случи да се деси период на доасда во врската...да видите како некој забавен дечко ќе ви го сврти умот. Тоа е реалност, а не дека сите се праведни и горди. О колку сум слушала муабети од типот дека нема да се прости неверство или ниукогаш нема да изневерат. Кај повеќето испаднало спротивното. Сепак сме луѓе, не знаете од каде може да ве погоди љубовната стрела. Затоа не ги осудувајте тие што простиле неверство. Не значи дека сеглупави или дека не се ценат себеси.
a sto togas znaci prosteno neverstvo.....??? ja bi prostila samo vo slucaj apsolutno ic da ne mi e bitna licnosta. samo vo takov slucaj ne bi me pogodilo a da ne mi znaci-ne bi ni bila so licnosta..taka da...
Простувањето и не е така тешко, потешко е да се заборави... Да простиш значи дека му веруваш дека нема да го повтори истото дело, но дали ќе го заборавиш тоа што се случило....е тоа е малку потешко...можеби ќе избледне со годините, но на почеток ќе биде најболно.
ne mi se veruva....kako mozes da kazes takvo nesto? bi sakala da ja znam logikata pozadi ovaa filozofija
Хаха што се нема да прочита човек. Да изневери машко е во ред а зошто ако може да прашам? Јас немам изневерено досега во скоро 2 години одење, а и за него колку што знам нема. Е сега се имаме потскарувано мн пати како сите нормални ама до изневерување не сме дошле. А ако ме изневери некогаш Не дај Боже мислам дека нема да простам Би ја замолила девојката со постот кај што оправдува машко неверство да ми појасни зошто е дозволено. Тенкју
Изневерувањето не е само физичко изневерување. За мене тоа е сигурен факт дека личноста која е со тебе ама воопшто не те почитува а уште помалку сака. Никогаш немам простено неверство, мислам дека нема и да простам. А она за машките демек имаат право а женските не е катастрофа!! Зарем сеуште постојат девојки кои размислуваат така? Ако сакаш некого нема да го правиш будала и да се маваш со други. Па како ќе го бакнеш или гушнеш,ќе легнеш со него, кога знаеш дека пред тоа суредувал некоја си таму додека ти си си правела филмови колку те сака. Мислам дека постојано ќе ми излегува сликата , дури и да немам видено, доволно е да знам. No way!!
ne a kolku i posle toa da te ubeduva deka so znam bil pijan ili nejkel ako toa se desi ednas moze uste mn pati pa moze i vo navika da prejde