Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Неверство – да се прости или не?

Дискусија во 'Врски' започната од Karma, 24 јануари 2010.

?

Би простиле ли неверство?

1. Да

488 глас(а)
    19,5%
  2. Не

2.018 глас(а)
    80,5%
  1. Cleopatra .

Cleopatra . Активен член

Се зачлени на:
    18 мај 2017
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    21
    Sum imala decko i me izneveril a jas go fativ na lice mesto,koga go vidov sekundarno mi se odmili i taa slika nikogas nemada se trgne od mojata glava...Mu prostiv,se obidov od pocetok da probam ,da zaboravam kako nisto da ne bilo...zaludno e,sedis so nego ti puka filmo ti se odmilva.
    EDNOSTAVNO NEMA OPRAVDUVANJE,AKO TE SAKA NEMA DA IMA POTREBA DA ODI SO DRUGA!!! Bez izgovori i sranja,jas mislam koga se odlucuvas da pocnis nesto igraj fer do kraj...
    Site devojcinja koi bile prevareni da znaete deka zasluzuvate mnogu podobri mazhulinja so j***a sto vikame nie :lol:..Sto ke izdrzi da ostani so tebe,sto ke te saka,sto ke te ceni i sto nema da te zameni so druga..
    Baknezhi do vas.

На AnaMarijaKrst, eliesaab, Mia-K и 4 други им се допаѓа ова.
  2. clen1

clen1 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2016
    Пораки:
    208
    Допаѓања:
    198
    Никогаш. Ќе ја понижам пред сите.

На Βικτωρία му/ѝ се допаѓа ова.
  3. fallenangel

fallenangel Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2010
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    16.148
    Срам да ти е ти не заслужуваш другарка да имаш се да ти се врати на глава,:!: па уште и прашуваш што да правиш ако тој нема памет и ја изневерува ти си и другарка демек треба по осет да имаш...и може те врти колку за инает нејзин не дека го привлекуваш, ќе те шутне прва прилика како скината крпа, :!:ќе му мине ќеифот, дотогаш ќе се опамети другарка ти па ќе ве прецрта и двајцата.:!:

На AnaMarijaKrst, Βικτωρία, natemila и 5 други им се допаѓа ова.
  4. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.199
    Допаѓања:
    106.238
    Како?
    И тебе полесно бар ќе ти биде? :^)

На Βικτωρία, Mrs. Diva, Red&Black и 2 други им се допаѓа ова.
  5. clen1

clen1 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2016
    Пораки:
    208
    Допаѓања:
    198
    Ќе најдам начин.

На Βικτωρία му/ѝ се допаѓа ова.
  6. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.199
    Допаѓања:
    106.238
    Подобро да не најдеш причина никогаш :)

На Βικτωρία, Mrs. Diva, mira.mira и 2 други им се допаѓа ова.
  7. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.010
    Допаѓања:
    33.844
    Не ми се верува дека некогаш ќе напишам тука.
    Ете, и мене ми се случи ова синоќа. Денеска ми призна дека ме изневерил синоќа.
    -Се каам, синоќа кога го направив тоа, сфатив колку те сакам. Го знаете ви ова сакање нели? Преубаво е. :)
    Скршена сум, незнам што да правам. Немам сила. Имам милион прашања во глава. Цел ден седам и гледам само во ѕид.
    Времето лечи се нели? Се надевам...

На natemila, ♡BuBaLe♡, Milenalena и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Chanell*

Chanell* Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2016
    Пораки:
    4.393
    Допаѓања:
    32.817
    @QweenSM Скршена си и незнаеш што да правиш?

Ќе продолжиш со животот исто како и пред него.
    Ќе го живееш животот со полно срце и ќе уживаш во статус сингл.
    Ќе се забавуваш,излегуваш,дотеруваш,дружиш, и ќе си останеш позитивна и со насмевка на лицето!
    Ќе уживаш во летото некаде далеку во женско друштво и ќе бидеш благодарна што навреме си се откачила од такво ѓубре.
    Ќе флертуваш и ќе го заборавиш и побрзо од колку што мислиш.

Нека се крши од болка тој, а не ти!
    Нема затварање дома и депремирање.
    Времето лечи се,и те како. Изгледа
    невозможно, ама не е.
    Ќе се увериш.

*Главата горе, тој губи!! :hug:

На Плавуша123, Mishela, boci79 и 9 други им се допаѓа ова.
  9. honey.11

honey.11 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2013
    Пораки:
    520
    Допаѓања:
    973
    јас сакам да прашам нешто...не знам можеби е смешно, но сепак....

ако приметите дека дечкото се загледува во некоја, отсутен е, кога разговара со вас не ве гледа во очи, туку наоколу....кај мене се појави сомнеж дека има нешто, дека се случува нешто....

ситуацијата е следна

на кафе јас он и дојде колешка негова и го приметив дека ја пие со поглед, буквално исе смешка ја прашува до каде е со работата дрн дрн......а таа има дечко заборавив да ви напоменам

и кога и да го прашам дали ме има изневерено, одговорот е никогаш не сум помислил, не не сакам такво нешто.....

10. Summerlover

Summerlover Форумски идол

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.908
    Уште еднаш ако прочитам некаде простување е оти човечки е да се греши и дрн дрн и ајде втора шанса, мајке ми, ќе го земам камшикот на Рефка :smoke:
    Значи, кога опростуваш, тоа е заради тебе, да се ослободиш од гневот. Зошто да се полниш со омрза? Ама опростувањето не значи да пробаме уште еднаш, да продолжиме, втора шанса.
    Да пробате уште еднаш откако сте биле изневерени, значи дека, кога би ви го тестирале коефициентот на интелигенција, радарот ништо не би детектирал :bow:
    Тоа не е простување, некоја виша форма, божествена, златна, некое извишување, да преминете над актот, и да ја продолжите врскатаа, туку само се залажувате дека сте простиле и сте испаднале поголема личност. Поглема да, ама будала :D
    :d::drunk:

На IronLady, Annath, Askopje и 12 други им се допаѓа ова.
  11. LittleGirl626

LittleGirl626 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 мај 2016
    Пораки:
    156
    Допаѓања:
    267
    Според мене да се опрости неверство - Едно големо не.
    Да луѓе сме правиме грешки, но би опростила за грешка до Одредена граница. Но неверство никогаш..
    Знам многу парови кои се изневеруваат и пак се заедно.. Се чудам што ги држи во таа Врска? "
    Тој што изневерил, значи веќе има фрлено око на друг/а, и во глава не си му само ти..
    И ако опростиш неверство, како после ке го/ја гушкаш бакнуваш со помислата дек тој/таа друга освен тебе бакнувал гушкал...
    А тоа влијае на психата, и после колку и да сакаш неема да е исто како на почетокот.. И ќе живееш во страв да не се случи истото..

На Skorpija25 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Butterfly15

Butterfly15 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.147
    Допаѓања:
    2.620
    Не знам дали затоа што светот е лошо место и сите гледаат само да си наштетат едни на други или пак затоа што сум била милион пати излажана и повредена во минатото, имам интуиција дека дечко ми ме изневерува. Вака на кратко.. Имав долга(шест години) врска, со многу лажење и повредување, ја прекинав нормално и по неколку месеци се појави СОВРШЕНИОТ. Се однесува со мене како со принцеза, никогаш ме нема навредено, вели дека ме сака најмногу на свет и никогаш до сега не сакал никоја. Клише нели? Живееме заедно, бидејќи моите се во странство и сама сум. Тој е еден од оние "фраеришта" што ја има поминато буквално секоја девојка во градот. Го прифатив неговото минато, бидејќи со мене е совршен. Е сега во последните недели ми се јавува некоја интуиција дека ме изневерува. Не знам зошто, но се повеќе мислам на тоа. Не знам дали е само overthinking или вистина има нешто. Како и да е морав да си кажам што ми лежи на душа, може вака полесно ќе ми е. Не сакам да го обвинувам, бидејќи немам никакви докази, но морам нешто да направам.. вака мислам психички ќе се пореметам. ☹️

На mira.mira му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Cleopatra .

Cleopatra . Активен член

Се зачлени на:
    18 мај 2017
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    21

Ако немаш доказ за тоа не можиш да кажиш дали е така ,потруди се ископај малце подлабоко и можеби ќе дознаеш нешто а и да не дознаеш одма самото ќе излези на виделина,прочитав два пати тоа што го имаш напишано а и немаш објаснето поопширно ништо во врска со вас,колку време сте заедно ,колку пати де гледате или било шо...ако е од тие "фраеришта" како што кажуваш ти од кај знаеш дека и со други така не се однесувал?
    Можеби така се однесува за да прикрие преварата шо ја кркаш по тајно ,ако е така,не ме фаќај за збор кажувам пример ,ако го немаш запознаено доволно пробај потруди се да дознаеш кога не е со тебе ,каде е ? И ако живеете заедно не седи ваљда цел ден дома?
    Не знам да ти кажам или совет да ти дадам некој,објасни,поопширно
    Пример.

14. Mrs. Diva

Mrs. Diva Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2016
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    1.572
    Знам луѓе што се во врска, свршени и изневеруваат .... Лесно е кога од страна гледаме, веднаш би рекле Нема шанса да простам неверство ниту пак да изневерам, Сум го слушнала а и сум го кажала тоа... Но... Не секогаш размислуваме со ладна глава, лесно е од страна да кажеме и да судиме... Но, луѓе сме, некогаш емоциите не понесуваат не размислуваме што правиме а од страна ни е страв да го прекиниме тоа што во моментот го имаме, затоа што може нема да имаме подобра опција, и скришно правиме работи изневеруваме, Во моментот ни се чини како убава опција, како нешто вредно .... Време потоа... Не вредело

На Dust, elimkd, mira.mira и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. mira.mira

mira.mira Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2016
    Пораки:
    1.077
    Допаѓања:
    7.356
    Poveke ja osuduvam ramnodushnosta odkolku neverstvoto. Ramnodushnosta e ubistvo na dushata a neverstvoto e iluzija na ljubov.

На Lunaria, ALISA0000, BoyL и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. sweetbutterfly

sweetbutterfly Истакнат член

Се зачлени на:
    18 март 2010
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    28
    Se oprostuva samo za samiot sebe. Koga ke oprostis ke dobies mir vo dusata. Mene mi se desi. Bev skrsena.. .placev nekolku dena duri se setiv deka ni edna solza ne vredi za nego da placam. Toj e toj sto iskrena ljubov gubit. A mene mi se otvotija ocite. Koga ke go svatite toa (trae nekoj mesec) ke stavite tocka na taa tema ili poubo izvicnik i idate dajle. Nov list nov pocetok. Nesto poubavo ke dojde. Ne gubete nadez. Samo glavata gore

На EraBon му/ѝ се допаѓа ова.
  17. EraBon

EraBon Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2017
    Пораки:
    305
    Допаѓања:
    595
    Имам опростувано...

На elimkd му/ѝ се допаѓа ова.
  18. La.loca

La.loca Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.146
    Допаѓања:
    7.813
    НЕ И НИКОГАШ ПОВЕЌЕ! секој знае што прави, ако згрешил еднаш ќе згреши и втор пат. Не верувајте на машки солзи, тоа е само за да ве придобијат.,.. а после ке се каетееее.

На sweetbutterfly му/ѝ се допаѓа ова.
  19. EraBon

EraBon Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2017
    Пораки:
    305
    Допаѓања:
    595
    @La.loca
    Ne se soglasuvam imam slucka kaj sto e placel i relano da ti kazam toa se procenuva dali place za da tee pridobie ili od ljubov ili od kajanje.....

20. sweetbutterfly

sweetbutterfly Истакнат член

Се зачлени на:
    18 март 2010
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    28

Ti rece si prostila? Si uste vo vrska? Dali seuste somnevas vo nego?