Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Неверство – да се прости или не?

Дискусија во 'Врски' започната од Karma, 24 јануари 2010.

?

Би простиле ли неверство?

1. Да

486 глас(а)
    19,4%
  2. Не

2.018 глас(а)
    80,6%
  1. EarthFire

EarthFire Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2014
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    880
    Да чукнам во дрво, не ми се случило ова ( бар колку што знам :D )
    На прва ќе кажам - НЕ.
    На втора......откако ќе се скршиш на милион парчиња, па ќе се составиш некако :D Ваљда би сакала да разберам зашто. Ако притоа у тоа кршење и составување не се скрши и љубовта и довербата, можеби би простила.
    Тука деца не треба да се мешаат. Тука сме ние битни како партнери, децата и родителството треба да се надвор од причава.

2. железната лејди

железната лејди Активен член

Се зачлени на:
    16 септември 2017
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    50
    Да го прашам прво што го натерало да ме извара? Раскини па прави шо сакаш. :D

На Цвет88 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Mrs.Styels

Mrs.Styels Популарен член

Се зачлени на:
    19 декември 2012
    Пораки:
    481
    Допаѓања:
    7.554
    Не и не очекувам да ми се прости ако изневерам

На Maša8, MamacitaBuena, hermosa и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Loranora

Loranora Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2017
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    126
    Јас сум била изневерена, и тоа од човек( сега бивши) кои најмалку би го очекувала тоа. Бевме во врска 2 години и ни еднаш не ни посакав да посомневам дека би ме изневерувал, но кога дознав.. Ставив крај за секогаш. Пота ми стана јасно зошто тој толку бил лубоморен на мене, напнат, несигурен, се сомневал итн.. Па се знае, тој тоа што ми го правел мене, од тоа истото се плашел и тој,да не му го правам истото јас нему! Јас никогаш не сум изневерила и нема да изневерам. А да знаете девојќи дека ако партнерот постојано ве контролира, ве прати , не ви верува , на секое се сомнева и нема мир, а вие не му давате причина за тоа, тогаш самиот тој е оптеретен со неверства и затоа и се плаши и чува од тоа.
    И затоа мразам неверсто, и нема да простам. Освен ако се прифатиме со дечкото и јас да го изневерувам, е тогаш можи:lol: па да видиме дали ке можи он да прости:fubar:

На BGLIGOROVA, lunchy, WarriorMind и 10 други им се допаѓа ова.
  5. jasmina00

jasmina00 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2012
    Пораки:
    961
    Допаѓања:
    1.377
    И јас мислев дека НЕ треба да се прости, но како поминуваат годините и како ги гледаш работите околу тебе, и се дружиш со луѓе кои направиле неверство - некогаш се прашувам, дали моето размислување е погрешно.
    Сите се вадат на детето или децата - ајде тоа да не трпи, но што е пострашно и мене што ме запрепастува е тоа што - да ќе простат неверство, но зошто продолжуваат?

На mira.mira, Askopje и Justicija им се допаѓа ова.
  6. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.860
    Допаѓања:
    19.568
    Е да си ми жива и здрава :). Од ова поточно нема :)

На Loranora му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Loranora

Loranora Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2017
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    126
    Имаа луѓе кој све би претрпиле за само да бидат со човекот кој го сакаат, има и такви кои и со стап да ги бркаш, не бегаат. Исто така има и некој кој немат услови за нов почеток на живот, па трпаат и ќутат битно да имат покрив на глава. А тоа заради децата, го има најчесто.Бидеќи на некои луѓе му е побитна иднината и сигурноста на децата одколку за инаетот и гордоста да не се прости , па да се растури фамилија.
    За жал кајнас во мк, од горенаведените ситуаци се најприсутни, пошто ретко кои има храброст , сила и моќ во оваа држава една обична жена да зачекори сама и самостојно да живее без никаква помош.
    Ете поради разни причини некој девојки/жени би простиле, некој не. И затоа на секого како што му е, никого на никој не му знаеме проблемот и неможеме да судиме за некој/а како простил/а изневерување :)
    Сигурно дека никој несака да биде изневерен, ама што е тоа е, секој си живее со тоа што мора.

На star83 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Alisa22

Alisa22 Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2017
    Пораки:
    2.171
    Допаѓања:
    13.129
    Се разбира дека не. Не би сакала да бидам груба ниту да навредам некој но доколку прости некој неверство и е изневерен по втор пат самиот и си го заслужил тоа ,бидејќи ако еднаш те изневерил некој значи не те сака ,не сфајќам зошто некој би го простил тоа.

На Цвет88 и Askopje им се допаѓа ова.
  9. Srcka $

Srcka $ Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2017
    Пораки:
    425
    Допаѓања:
    5.438
    Јас не би простила неверство. Имав дечко речиси година одевме и го изневерив но затоа и му раскинав не сакав да го гледам и да го лажам а му кажав дека го изневерив тој пројде покрај тоа но јас не можам да гледам некој у очи и да лажам тоа е многу ниско за мене. И мразам ги тие што изневеруват и стварно не знам зошто тоа го прават што интересно ли им е не знам. Едншка еден ми кажува поубаво е кога се скриеш а што е убаво што има у тоа убаво и знаете тоа ми го кажува личноста во која сум заљубена. Ако си со некоја или некој бидете си среќни заедно а не да изневеруваш. Во тоа нема ништо убаво барем јас знам најубаво затоа што знам некои машки што ги изневериле девојките. И бог да чува зошто си со неа ако ја изневеруваш.

10. Afrodite¥

Afrodite¥ Популарен член

Се зачлени на:
    7 август 2017
    Пораки:
    483
    Допаѓања:
    2.979
    какво простување бе, кај ви е гордоста?

На BGLIGOROVA, Someonespecial, joy1 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. VoodooGirl

VoodooGirl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2014
    Пораки:
    514
    Допаѓања:
    4.180
    NE mi se slucilo do sega fala bogu i mislam deka nikogas ne bi prostila. Se sto moze da se sluci ednaska se slucuva i po vtor pat toa sigurno. :)

12. any_xx

any_xx Истакнат член

Се зачлени на:
    18 февруари 2016
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    57
    Одсекогаш сум стоела зад тоа дека никогаш нема да простам, но животот на толку смешен начин може да ти го докаже спротивното. Дека не е се така како што изгледа, кога ќе се најдеш во таква ситуација едноставно се губиш самиот себеси, зачуден си. Исто како и мене што ми се случи со човекот со кој идев 6 години. Ни на крај памет не мислев дека мене ќе ми се случи тоа. Преминав преку тоа но длабоко во себе не простив, само сум преминала на тоа и се трудев да заборавам. Зошто ? За да ми го докаже он спротивното. Дека не требало шанса да му дадам. Расчистив со него засекогаш и сега дефинитивно се враќам на моето дека НЕМА ОПРАВДУВАЊЕ И НЕМА ПРОСТУВАЊЕ ЗА НЕВЕРСТВО. Шансата што се дава е како куршум, му дозволуваш следниот пат да те убие, овој пат без промаршување. Затоа девојки немојте, ама баш немојте да простувате, неверството е избор не е грешка. Конечно олицетворение на личноста ;)

Последна измена: 18 ноември 2017
    На BGLIGOROVA, lunchy, mira.mira и 14 други им се допаѓа ова.
  13. Belgin1

Belgin1 Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2017
    Пораки:
    850
    Допаѓања:
    8.360
    Секако дека не.
    Ко једном превари, превариче опет. :wasntme:

На BGLIGOROVA, Bella15, any_xx и 4 други им се допаѓа ова.
  14. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.860
    Допаѓања:
    19.568
    Јас до сега не сум изневерила , и се каам многу за тоа ! Сите тие што сум била заслужувале такви рогови!
    Јас колку што знам до сега не сум изневерена .... Јас би простила и би се иживувала дури не ми помине гневот па ке го фрлам како прљав партал 8-|.

На lunchy, Macito007 и honey.11 им се допаѓа ова.
  15. IvanaJenner

IvanaJenner Истакнат член

Се зачлени на:
    12 ноември 2017
    Пораки:
    443
    Допаѓања:
    555
    Кој си дозволи за право да те превари еднаш, ќе те превари и друг пат. Така да НЕ !! :!:

На hermosa и sikica7 им се допаѓа ова.
  16. Кена Рис

Кена Рис Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2017
    Пораки:
    933
    Допаѓања:
    5.100
    Имам колешка што го изневери дечко и повеќе пати. Живеат во заблуда и двајцата. Тој ја контролира и и се заканува цело време, дури и мене ми е страв од него. Од една страна не знам што се мачи и губи време тој со неа, а од друга страна таа зошто го трпи сето ова не разбирам.

Ќе простам неверство - нема проблем, ама веќе нема да бидеме заедно. Не планирам да лепам стакленца и да се повредувам заради некој што не ја заслужил мојата љубов и почит. Залудно губење време дека другата страна би се сменила. Колку и да сакаш некој, во ваква ситуација треба сам да си се ставиш на прво место и да ги отстраниш ваквите личности од твојот живот. За свое добро.

На Цвет88, sikica7, cresa-jagoda и 5 други им се допаѓа ова.
  17. LoneWolfGuy

LoneWolfGuy Популарен член

Се зачлени на:
    3 август 2017
    Пораки:
    820
    Допаѓања:
    1.341
  18. Mia-K

Mia-K Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2012
    Пораки:
    739
    Допаѓања:
    322
    Сметам дека секој знае што прави не е битно дали бил пијан или слично, нема алкохол или нешто друго што може да ме натера да изневерам некој што го сакам. Бидејќи јас не би изнеревувала не сакам ни мене некој тоа да ми го прави, така да доколку би ме изневерил всушност покажува колку тој некој не бил за мене и крај прича.

На Feminka22 и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  19. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.162
    Допаѓања:
    49.363
    Не би изневерила и не би ни простила колку год и да го сакам и да бил он пијан или таа да била пијана НЕ и крај.

На LoneWolfGuy и Mia-K им се допаѓа ова.
  20. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.343
    Никогаш не викам никогаш :nod:

На WildMk, drasko и mira.mira им се допаѓа ова.