Ne gi procitav predhodnite vasi mislenja i komentari - vo sekoj slucaj bi sakala da napisam nekolku zbora vo vrska so prostuvanjeto - vo slucajov povrzano so neverstvo - Ako sme iznevereni - prvo treba da se zaprasame zasto toa nam ni se slucilo . Vo sekoj slucaj ,govoram od psiholoski aspekt - onie sto prostuvaat imaat celosna kontrola nad sebe si ,odnosno znaat sto tocno im se slucilo i zasto toa im se slucilo bas na niv . Sakam da kazam deka vo sekoe neverstvo vinoven e i onoj koj e izneveren .a zasto treba sam da da se preispita. So NE-prostuvanjeto : Se lisuvame od mnogu ubavi momenti sto ni pretstojat so taa licnost . Isto taka ako neverstvoto tolku donelo bolka -ne znaci nisto drugo osven toa da doznaete vo pravo svetlo kolku taa licnost vi znaci. Epa zasto da ne i se dade sansa na tolku sakana licnost povtorno da se oblikuva i da se adaptira na vas. Zasto da ne si dadete sansa sami sebe da doznaete kade ste pogresile i sto treba da oblikuvate kaj sebe ? Zasto sebe si da se ispolnuvate so gnev gorcina i omraza? Veruvajte tie sto prostuvaat ne se naivni - ne govoram od religiozna gledna tocka . Tie sto prostuvaat imaat mnogu po-pozitiven zivot od ostanatite i so prostuvanjeto se osloboduvaat od negativnite emocii sto ke gi sledat celzivot zatoa sto ne doznale dali i tie se vinovni za nevertsvoto? zasto ne mu dale sansa na drugiot -odnosno ne si dale sansa na sebe si uste ednas da proverat dali karakterot na drugiot vredi . a vo zivotot nema prostuvanje samo za PROPUSTENITE SANSI . moze na ovaa tema uste mnogu da se pisuva .no mislam deka e dovolno .Pozdrav.
кога искрено се сака еден чоек др не ти паѓа на памет а камоли па да го изневериш.. и неверство јас не би можела да простам
Никогаш, никогаш не би простила. Знам дека и да пробам да простам нема да успеам, секогаш ќе биде третата личност присутна меѓу нас (дури и ако не му значела ништо, уствари ако не му значела ништо а те заменил со неа, значи ти ама БАШ НИШТО не му значиш) и на крај се ќе се сведи на истото - крај. Не можам тоа да си го смислам, а не па да му го простам. Ако некој те изневери значи не те сакал доволно за само ти да му бидеш доволна/ен. А тоа дека за изневерување е виновен и изневерениот јас сметам дека не е точно, зашто ако нешто ти пречи или недостасува или имаш било каков проблем со партнерот, треба искрено и отворено да си му кажеш, а ако се работи за нерешлив проблем подобро да се раскине отколку да му работиш на некој зад грб. И ова го имам прочитано некаде:"Ако ме сака, ќе се врати!? НЕ, ако те сака, НИКОГАШ НЕМА ДА ЗАМИНЕ!!!".
Никако!!! Седиме моментално 4 другарки од кои само едната е за ДА. Никако не треба да се простува неверство... Не може некој да те прави будала тебе и после да му простуваш... НИКАКО!
jas potpolno se soglasuvam so tebe... sum prostila neverstvo, zosto sum go sakala...posle toa bese duplo po ubavo zosto i 2ca ta svativme sto sakame ali posle 2 godini od toa pak se povtori istoto, toj me izneveri po 2 pat i veke ne sme zaedno... sepak mislam deka drzi voda muabetot....toj sto izneveril ednas, ke izneveri pak..
Мене ми прости неверство а јас никогаш не би простила, одиме 8 години и тоа беше пред 2-3 години, јас прва го изневерив, ама тој ме наведе на тоа не сакам да се оправдам никако оти згрешив ама не се имам покаено за тоа, и после беше многу тешко пак да ми верува цело време ме контролираше кај сум што сум и нема шанси пак да поминуваме преку истото ако сега некој од нас изневери (јас нема шанса) тоа ќе биде крај засекогаш
ако искрено се сака се простува..у краен случај само тој/таа не е крив/а за неверството..морало нешто прво да не е во ред со врската или да фали за да се одлучи на неверство..сите заслужуваат втора шанса.. според мене доволно е да се направи разговор да се открие проблемот што е тоа што фали и да се дојде до некаков компромис.
Се простува доколку се случи еднаш или два пати, тоа може да е поради проблем во врската и секако да не е виновен само тој што изневерува, но доколку се случува често, тоа е веке знак дека тука нема љубов и не би требало да се простува туку веднаш да се стави крај на таа врска...
Се сложувам со вас и фала што ме разбравте ние видовме што не е во ред и од тогаш ние уште поубаво во врската (нормално после некое време дури да се подзаборави) уствари може да се прости а да се заборави никогаш
Jaс не простувам, ама сега во ситуацијава што НЕ ЗНАМ ДАЛИ БИЛ сеуште, дали можам да простам? Не, и вака е уште потешко, врскава ми е сета лева за оваа недела...се ми отиде у к***ц Џабе убедување и се, срцево не сака да биде по старо, не му верува, а не сакам ни да раскинам... Не е неверството за простување бе, макар и јас да сум изневерила, не сакам да ми прости, нешто тука не е во ред штом почнеш да бараш и други
Прво види дали навистина те има изневерено како што сватив јас ти уште не си сигурна така? Е тогаш ќе видиш како стојат работите, ќе си направите муабет како луѓе и ќе решите како е најдобро, некогаш постојат и такби периоди кога нема ништо да оди, да те нервира се итн итн ама после тоа идат поубави денови ПОСЛЕ ДОЖДОТ ДОАЃА СОНЦЕ поззз
c c c c c c ova fintava od ednas ne se stanuva peder se prostuva ako se sluci ednas ili dvapati be? kako be takaaaa nemozam ja se nerviram vise na temava-si go kazav mislenjeto ama mnogu me provociraat vakvi stavovi. i posle gavol ni e kriv. maskite si igrale so nas?! epa ke te izneveruva toj tebe 2-3 pati, ti prostuvaj mu i zivej vo iluzija deka se kae i nema da mu se povtori, ili deka dodeka te izneveruval na tebe mislel. mene stvarno ne mi e jasno kako mozete posle toa da veruvate na negovoto te sakam, mi trebas, nemozma bez tebe....stvarno ne mi e jasno
Nikako! Sum prostuvaLa Lagi i takvi raboti.. ali NEVERSTVO NIKOGAS NE BI PROSTILA. pa zosto da me vara be ?! jas mozam da go sakam pocituvam i da si stojam mirna a toj da sara naokolu. e ne moze! ako saka so druga prvo neka me ostavi, neka bide fer.
Monce -vo red , ne mislev da se prostuva na sekoja veke naredna greska i izneveruvanje . Tuku so toa prvicno prostuvanje si davame sansa da vidime dali karakterot na drugiot vredi i dali iskreno saka da se popravi kako licnost .. So istata greska .. normalno - nikoj veke ne bi prostil .
Јас велев никогаш нема да простам но кога осетив на своја кожа се помислив дали да простам или не.Ме изневери еднаш и му опростив и не се каам за тоа.Уште сме заедно и среќни сме,секој заслуцжува втора шанса,луѓе сме и грешиме,ама за тоа дека се опростува втор,трет пат е тука веќе не се согласувам.Ја знаете онаа ''еднаш ко ниеднаш,ама по втор пат сигурно ќе има и трет!