Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Неверство – да се прости или не?

Дискусија во 'Врски' започната од Karma, 24 јануари 2010.

?

Би простиле ли неверство?

1. Да

486 глас(а)
    19,4%
  2. Не

2.016 глас(а)
    80,6%
  1. bearshare

bearshare Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2010
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    1

целосно се согласувам со тебе ако те сака искрено нема да те изневери барем јас така мислам ]:)

2. bearshare

bearshare Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2010
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    1
    никогаш не би простила ако некој искрено ве сака нема да ве изневери

3. ginger

ginger Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2010
    Пораки:
    145
    Допаѓања:
    128
    Ne gi procitav predhodnite vasi mislenja i komentari - vo sekoj slucaj bi sakala da napisam nekolku zbora vo vrska so prostuvanjeto - vo slucajov povrzano so neverstvo - Ako sme iznevereni - prvo treba da se zaprasame zasto toa nam ni se slucilo . Vo sekoj slucaj ,govoram od psiholoski aspekt - onie sto prostuvaat imaat celosna kontrola nad sebe si ,odnosno znaat sto tocno im se slucilo i zasto toa im se slucilo bas na niv . Sakam da kazam deka vo sekoe neverstvo vinoven e i onoj koj e izneveren .a zasto treba sam da da se preispita. So NE-prostuvanjeto : Se lisuvame od mnogu ubavi momenti sto ni pretstojat so taa licnost . Isto taka ako neverstvoto tolku donelo bolka -ne znaci nisto drugo osven toa da doznaete vo pravo svetlo kolku taa licnost vi znaci. Epa zasto da ne i se dade sansa na tolku sakana licnost povtorno da se oblikuva i da se adaptira na vas. Zasto da ne si dadete sansa sami sebe da doznaete kade ste pogresile i sto treba da oblikuvate kaj sebe ? Zasto sebe si da se ispolnuvate so gnev gorcina i omraza? Veruvajte tie sto prostuvaat ne se naivni - ne govoram od religiozna gledna tocka . Tie sto prostuvaat imaat mnogu po-pozitiven zivot od ostanatite i so prostuvanjeto se osloboduvaat od negativnite emocii sto ke gi sledat celzivot zatoa sto ne doznale dali i tie se vinovni za nevertsvoto? zasto ne mu dale sansa na drugiot -odnosno ne si dale sansa na sebe si uste ednas da proverat dali karakterot na drugiot vredi . a vo zivotot nema prostuvanje samo za PROPUSTENITE SANSI . moze na ovaa tema uste mnogu da se pisuva .no mislam deka e dovolno .Pozdrav.

На girl1985 и julie77 им се допаѓа ова.
  4. ludacaa

ludacaa Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2010
    Пораки:
    749
    Допаѓања:
    181
    кога искрено се сака еден чоек др не ти паѓа на памет а камоли па да го изневериш.. и неверство јас не би можела да простам

5. UniqueCreature

UniqueCreature Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2010
    Пораки:
    221
    Допаѓања:
    44
    Никогаш, никогаш не би простила. Знам дека и да пробам да простам нема да успеам, секогаш ќе биде третата личност присутна меѓу нас (дури и ако не му значела ништо, уствари ако не му значела ништо а те заменил со неа, значи ти ама БАШ НИШТО не му значиш) и на крај се ќе се сведи на истото - крај. Не можам тоа да си го смислам, а не па да му го простам. Ако некој те изневери значи не те сакал доволно за само ти да му бидеш доволна/ен. А тоа дека за изневерување е виновен и изневерениот јас сметам дека не е точно, зашто ако нешто ти пречи или недостасува или имаш било каков проблем со партнерот, треба искрено и отворено да си му кажеш, а ако се работи за нерешлив проблем подобро да се раскине отколку да му работиш на некој зад грб. И ова го имам прочитано некаде:"Ако ме сака, ќе се врати!? НЕ, ако те сака, НИКОГАШ НЕМА ДА ЗАМИНЕ!!!".

6. DamnedAndDivine

DamnedAndDivine Истакнат член

Се зачлени на:
    17 септември 2010
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    1
    Никако!!! Седиме моментално 4 другарки од кои само едната е за ДА. Никако не треба да се простува неверство... Не може некој да те прави будала тебе и после да му простуваш... НИКАКО! :@

На akita му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Monce89

Monce89 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2010
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    10

jas potpolno se soglasuvam so tebe...
    sum prostila neverstvo, zosto sum go sakala...posle toa bese duplo po ubavo zosto i 2ca ta svativme sto sakame :)
    ali posle 2 godini od toa pak se povtori istoto, toj me izneveri po 2 pat i veke ne sme zaedno...
    sepak mislam deka drzi voda muabetot....toj sto izneveril ednas, ke izneveri pak..

8. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    6.759
    Допаѓања:
    23.364
    Мене ми прости неверство :$ а јас никогаш не би простила, одиме 8 години и тоа беше пред 2-3 години, јас прва го изневерив, ама тој ме наведе на тоа не сакам да се оправдам никако оти згрешив ама не се имам покаено за тоа, и после беше многу тешко пак да ми верува цело време ме контролираше кај сум што сум и нема шанси пак да поминуваме преку истото ако сега некој од нас изневери (јас нема шанса) тоа ќе биде крај засекогаш :worried:

9. marr1ja

marr1ja Истакнат член

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    17
    ако искрено се сака се простува..у краен случај само тој/таа не е крив/а за неверството..морало нешто прво да не е во ред со врската или да фали за да се одлучи на неверство..сите заслужуваат втора шанса..
    според мене доволно е да се направи разговор да се открие проблемот што е тоа што фали и да се дојде до некаков компромис.

10. Srculence--91

Srculence--91 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    114
    Допаѓања:
    52
    Се простува доколку се случи еднаш или два пати, тоа може да е поради проблем во врската и секако да не е виновен само тој што изневерува, но доколку се случува често, тоа е веке знак дека тука нема љубов и не би требало да се простува туку веднаш да се стави крај на таа врска...

11. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    6.759
    Допаѓања:
    23.364
    Се сложувам со вас и фала што ме разбравте :$ ние видовме што не е во ред и од тогаш ние уште поубаво во врската (нормално после некое време дури да се подзаборави) уствари може да се прости а да се заборави никогаш :worried:

12. kate21

kate21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    4.220
    Допаѓања:
    3.853
    Jaс не простувам, ама сега во ситуацијава што НЕ ЗНАМ ДАЛИ БИЛ сеуште, дали можам да простам? Не, и вака е уште потешко, врскава ми е сета лева за оваа недела...се ми отиде у к***ц :( Џабе убедување и се, срцево не сака да биде по старо, не му верува, а не сакам ни да раскинам... :@
    Не е неверството за простување бе, макар и јас да сум изневерила, не сакам да ми прости, нешто тука не е во ред штом почнеш да бараш и други :!:

13. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    6.759
    Допаѓања:
    23.364
    Прво види дали навистина те има изневерено како што сватив јас ти уште не си сигурна така? Е тогаш ќе видиш како стојат работите, ќе си направите муабет како луѓе и ќе решите како е најдобро, некогаш постојат и такби периоди кога нема ништо да оди, да те нервира се итн итн ама после тоа идат поубави денови ПОСЛЕ ДОЖДОТ ДОАЃА СОНЦЕ ;) поззз

14. newring86

newring86 Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    678
    Допаѓања:
    883
    c c c c c c ova fintava od ednas ne se stanuva peder :swear:
    se prostuva ako se sluci ednas ili dvapati be? kako be takaaaa :emo: nemozam ja se nerviram vise na temava-si go kazav mislenjeto ama mnogu me provociraat vakvi stavovi. i posle gavol ni e kriv. maskite si igrale so nas?! epa ke te izneveruva toj tebe 2-3 pati, ti prostuvaj mu i zivej vo iluzija deka se kae i nema da mu se povtori, ili deka dodeka te izneveruval na tebe mislel. mene stvarno ne mi e jasno kako mozete posle toa da veruvate na negovoto te sakam, mi trebas, nemozma bez tebe....stvarno ne mi e jasno :fubar:

15. v.a.n.i.l.l.a

v.a.n.i.l.l.a Истакнат член

Се зачлени на:
    18 септември 2010
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    8
    НЕ , НЕ , И НЕЕЕЕЕЕЕЕЕ!
    ни еднаш, а да не зборуваме за 2 или повеќе пати!

16. UbavkaBube

UbavkaBube Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2010
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    95
  17. Emilly14

Emilly14 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    2
    Nikako! Sum prostuvaLa Lagi i takvi raboti.. ali NEVERSTVO NIKOGAS NE BI PROSTILA.
    pa zosto da me vara be ?! jas mozam da go sakam pocituvam i da si stojam mirna a toj da sara naokolu. e ne moze! ako saka so druga prvo neka me ostavi, neka bide fer. :|

18. ginger

ginger Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2010
    Пораки:
    145
    Допаѓања:
    128

Monce -vo red , ne mislev da se prostuva na sekoja veke naredna greska i izneveruvanje . Tuku so toa prvicno prostuvanje si davame sansa da vidime dali karakterot na drugiot vredi i dali iskreno saka da se popravi kako licnost .. So istata greska .. normalno - nikoj veke ne bi prostil . :)

19. nedzma

nedzma Истакнат член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    688
    Допаѓања:
    192
    НИКАКО!

20. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.450
    Допаѓања:
    42.429
    Јас велев никогаш нема да простам но кога осетив на своја кожа се помислив дали да простам или не.Ме изневери еднаш и му опростив и не се каам за тоа.Уште сме заедно и среќни сме,секој заслуцжува втора шанса,луѓе сме и грешиме,ама за тоа дека се опростува втор,трет пат е тука веќе не се согласувам.Ја знаете онаа ''еднаш ко ниеднаш,ама по втор пат сигурно ќе има и трет!;)