Еден другар... му кажував дека ме чуди и фрапира, девијантното човечко однесување, и сите екстреми кои постојат.. Меѓу кои и и она, што го нарекуваме 'ултимативно зло', да убиеш човек... Ми рече само: 'Зависи од ќошот во кој е некој притиснат' Има многу вистина во оваа реченица... Никогаш не велете: 'Јас нема никогаш!' Само речете: Скраја да е... Затоа што не сме ни свесни за тоа, на какво се' 'зло' сме способни... сите од нас... И колку навистина сме 'моќни' да простиме и работи, за кои никогаш не би верувале дека е можно...
Баш така.... Колку и да звучи 'простачки' и 'старски' вакви муабети... навистина се' е само сплет на околности.... Животот е буквално Игра на среќа....
Сум стегнал ДА, но неверството беше толку болно за првпат ко го слушнав и кога се обидов да ја разберам, а таа да ми речи зошто го сторив тоа и зошто сум толку добар уште повеќе ме погоди во бубрези, срце и слабина, имав mental down. Таа беше ебено искрена, а јас ебено очаен на некој начин. Ми требаше неколку месеци да се освестам каде сум и што сум.
Jas nikogash ne bi prostila neverstvo. I se chudam kako nekoi prostuvaat. Devojkata na mojot bivshi mu prosti. On ja izneveruval so mene a jas ne znaev deka ima devojka. Sega se vo brak. Jas ne bi mozela, mislejki deka povtorno ke me izneveri. Ama ete sekakvi ima.
Сум изневерила и тоа беше прв и последен пат, признав во очи го допрев дното, простено ми беше ама назад не се вратив. Не оправдувам неверство ама и не судам оти животецот е чуден.
Не е зивотецот цуден пиле, ти си чудна. Си изневерила, ти било простено и си му ја спраштила. Не фаќај дечко бе, не му го поеб*вај животот и мислењето за животот.
Сфаќам ама сепак не знаеш дали во врската јас сум била предходно заебана и зошто ми било простено, јас имав лице да признаам а другата страна беше ,,безгрешна " . Не се правдам ама секоја приказна има две страни но ете гревот нека е мој.
Јас го имав сфатено многу трагично бидејќи не ми се случило предходно па се осеќав многу лошо ама после сфатив многу работи.
Верувај ме исто и јас. Дури после неколку години на некој начин беше искрена и разговаравме отворено и и простив, не поради неа, туку поради себе си.
Ајде сега, оди на сите оние што ги знам, што се во брак и што изневеруваат, да им кажеш да се разведат. Претежно мажи се.
Отсекогаш мислам дека треба има простор да се реши било што се додека.... има разбирање и да пробаш да разбериш некого, па ако му одговара арно.