Јас да се надоврзам на муабетов за свекрвава. На моја другарка, другарка, имаше 2 сестри. Идеа со дечковците негде 2, 3 год, невини биле(никогаш не верував во муабетот али ај). И сеа поминала прва брачна ноќ им кажале на мајкава, невини биле невестиве. И кога дошле сватовиве, што ќе им кажат:ептен блага ракија. Мислам со кој памет кажуваш на мајка ти, мамо ја и бев прв. Уште чаршав фалеше. П. С. Може и беше прв, ама дали ќе бидеш последен
A ti na mazot tvoj prva mu bese? Sigurno i majkamu se rasplakala.. A i majkati go poveke cenela, te snema na forumot imate li internet vo taa pestera da se uklucis da mi kazes?
Не бев невина кога го запознав мм . Свеки верува во муабетот дека ми бил прв , но јас и он си знаеме дека не ми бил прв и дека не сум му прва секако . Најбитно ми е што ние меѓу себе сме искрени , а за свекрва ми/мајка ми/баба ми , не е важно во што ќе веруваат . Сите среќни и задоволни .
Луѓе хаха ве читам што мислеле свекрвите , пред некој ден ми кажуваше како некоја од комшииве живеела со дечкото и демек тие не биле будали знаеле дека спиеле заедно. Јас и се изнасмеав и ја прашав- шо мислиш ти син ти мене ми е прв ? 21 век е. Нормално е да спие со дечкото. Се замолче таа и главата удолу да ја нема. Идеологијава невина до прва брачна ноќ е безвезе , ако е за така и мажот нека е "чист" . Демек маживе што сакаат ќе прават ама жената да е невина.. каков збор е тоа невина ? За што е таа невина ? Жена што не спиела со ниеден маж е подобра од таа што спиела со повеќе ? Кое е то мерило не разбирам.
Ne mi se veruva deka nekoj u ova vreme seuste go smeta ova kako nesto mnogu vazno. Svekrva mi nikogas ne bi si dozvolila da me prasa takvo nesto ili da zeme da komentira za takva rabota
Има девојчиња што се раѓаат без химен, има такви на кои што при физичка активност ко пливање може да им се скине, поретко ама возможно. Хименот може да дојде во многу форми и големини. Или ич да не дојде На "невините" мажот им се уверил, а некоја ако е родена без химен ќе си остане виновна засекогаш. Па уште пошле на гинеколог и се расплачиле дека била невина а другата снаа ја викале курва дека не и бил мажот прв, што читам не ми се верува
Мене бај да уеј исто толку одбивни ми се и фразите дека МОРАШ да смениш барем двајца иначе си неизживеана кутрата ти, ништо не си видела од животот со еден к*р Ни невините, ни "изживеаните" не сте ништо поарни.
Почитувам избор на девојки кои решиле да си се чуваат затоа што тие самите така сакале, а не да бидат зборувани наоколу како се поштени и сл. А, ако невиноста ја чуваат како мерка за домаќинлук тогаш е смешно.
Муабетиве "Не останувај со еден" и "Курва е ако не е невина" се исти муабети и двата треба да изумрат.
Генелизираш многу. И двете девојки се вредни и иживеани кога е во прашање дали е невина или не. Не можеш да даваш такви изјави полни со предрасуди.
Немаат сиротите друга вредност во себе стекнато и надоградено па се фалат со површни маабети невина била, а тие мажи што прашуваат такви прашања уште на прв дејт и се фалат по роднини другари дека скинале.или се омажиле со невина ми се промашени известиции со повредено его и самодоверба, зошто тој да спиеш со 1000 и да си кинел а битно му е јас дали сум невина..