„Невина до првата брачна ноќ“ да но тоа сигурно ќе чини многу пари, секоја нема да може да си го дозволи тој луксуз така не секоја и секој пат ќе може да биде невина.
„Невина до првата брачна ноќ“ Значењето на невиноста е значително опаднета! Скоро никој не се замара со тоа да остане невина за да се покаже пред својот сопруг како добро воспитана и сочувана само за него! А и се соменевам дека мажите сакат невини жени...мислам дека доволно имаат докажано дека не им е важна крвта на постелнината туку важен им е стилот во креветото ! А колку поголемо искуство во сексот толку поголема смелост и способнст да се излуди мажот ! Така да не верувам дека сеуште ги има таквите мажи кои се палат на тоа да нивната жена биде невина до првата брачна ноќ! Па и да и биде прв на идната жена се разбира дека ќе сака да ја ,,провери,, пред брак ! Таа традиција мене не ми се допага, јас нема да бидам невина на првата брачна ноќ (за среќа) и мислам дека тоа е застарена традиција на која ретко кој и се восхитува и се придржува! Има и исклучоци...ама прашање е дали се навистина невини???
„Невина до првата брачна ноќ“ За Ромките не знам што да кажам... Толку е конфузно се во тој свет... Не ме сфаќајте погрешно, немам намера да навредам никого, ама па сега зборуваме за Ромки на улица кои се проституираат и се чуваат за прва брачна ноќ или тој мал процент на Ромки кои живеат нормално? Ако зборуваме за Ромките кои живеат нормално (под нормално подразбирам да не живее на улица, него со фамилија и покрив над главата, јадење, на трпеза секој ден, образување, излегување и.т.н) тогаш не ми се верува дека некоја од нив го почитува ова ајде да кажам правило. Тоа се еманципирани девојки кои учат, студираат, работат и нема сигурно таа девојка да ја омажат на нејзини 13 години! Така да, таа девојка веќе е изградена личност и нема на кого да полага сметки со кого спие, а и сигурно нема на кого да му ги покажува чаршавите од сабајле! За оние на улица, се е јасно! Баш ми е жал, но тоа е тоа! Животот ги довел до тоа дереџе, на овој или на оној начин! Жално во секој случај...
„Невина до првата брачна ноќ“ Со мене учат две Ромки. Едната има дечко скоро 5 години, а и двете се невини.
„Невина до првата брачна ноќ“ Не би можела бре... Зошто, оооо зошто да не си дозволам такво задоволство док сум млада? А не планирам пред 25 год. да се мужам... Е ај... Плус, ако гледаме така, како ќе знаеш како ќе ти биде во кревет со мажот ако не имате секс пред брак? А ако е катастрофален? Вечно сексуално незадоволство и шарање по други.
„Невина до првата брачна ноќ“ Епа ќе бидат невини до првата брачна ноќ, кога на 14 години ги мажат , на 15 веќе деца имаат.
„Невина до првата брачна ноќ“ да де, зашто имаат по 9 години, или зашто тебе така те лажат, или зашто практикуваат анал, како и повеќето муслиманки
„Невина до првата брачна ноќ“ И православни и католици и муслимани ....во сите тие редови ќе се најде по некоја девојка што се чува за првата брачна ноќ.Чудно,за мене несватливо но сепак вистинито мислам што да не ?? Ако се прашувам јас тоа е чиста глупост,што ќе се деси ако мажов кога ќе легнете сфаќаш дека не го бива за ништо или не дај боже има некои настрани фантазии што ќе правиме тогаш? Ајде фрц ќе си се разведуваме? или ќе шврљаме од еден на друг надевајќи се дека ке се најде правиот што ќе те исполни како жена?Или па не дај Боже да трпиш цел живот такво нешто?...ама ајде ве молам. И ај реално да си кажеме зарем навистина сите ромки се мажат невини??Мижи Митро тулумби ќе паѓаат Ама па од друга страна кога ќе размислам со оглед на тоа дека на 13-14 год се мажат ќе излезе дека они имаат највисок процент на невини у прва брачна ноќ
Имам другарка муслиманка која на 26 години се омажи невина. Излегуваше со нас, не се делеше ни по облека ни по „скитање“, ама беше решена да си се омажи за човек од нејзината религија и го почитуваше тоа како е воспитана. Велеше дека не би им го направила тој срам на родителите да им пререче зетот дека ќерка им не била „девојка“ (како што викаше) или не дај боже да се погоди некој, па да ја врати . Инаку, заврши факултет, еманципирана, и купија кола нејзините, слободно шеташе, не беше некоја забегана нити затуцана, ама за неа тоа дека треба да биде невина беше нормално. Родителите исто и беа супер, сме дремеле кај нив на кафе, седеле со нас и се зезале најнормално, значи не беа ни тие некои „од планина симнати“, ама тој став го почитуваа. Нити таа некогаш нам ни преречуваше што не сме невини, нити па ние неа за тој став.
Вашиот коментар ми се допаѓа апсолутно, според мене најискрен и коректен, она што го кажавте е вистина и тоа и се случува кај поголемиот број, не сакам да ги дискриминирам другите девојки кои не се високо образовани, но сметам дека еманципираната девојка Ромка или муслиманка се едно живее слободен живот баш како што сака една млада девојка, а сепак почитувајќи го тоа да биде чесна што според мене е сосема во ред, ама чесна во вистинска смисла на зборот.
И јас заприметив од повеќето коментари дека денес да си невина тоа е како да си затуцана и ненормална! Има девојки што за нив невиноста е самата нејзина чест, и не сакаат да ја даваат на некој што и не заслужува (повеќето машки се такви што буквално не заслужуваат ама ич), па како ќе заслужи 16, 17 годишен неизживеан пилиштар!? Затоа јас ги почитувам оние што го дочекале вистинскиот, оној кој вистина заслужува да биде со неа! И така сакав да си кажам дека сеуште има девојки кои ценат некои вредности, но за жал од друга страна има толку многу мажи кои се прават лом... И тоа, денес не постои повеќе мерило за чесност, туку мерило за тоа кој колку легнал! Уште еднаш браво за храбрите и чесни во вистинска смисла на зборот, личности (и женски и машки)!
Ромките сега не се како порано, не се мажат на 15 години (не велам дека нема и такви) а за тоа дека остануват невини со сигурност тврдам дека не е така.
Veke i vrapcinjata na grankite znaat za HIMENOPLASTIKA,poradi toa sto kaj neki toa e del od tradicija ,tie deneska najcesto pravat himenoplastika,jas licno znam par koi se muslimani i koi bea vo vrska 10 godini,den pred svadbata devojkata napravi himenoplastika poradi roditelite na deckoto a i nejzinit,toa treba da se vidi,,,,,,,da se pokaze,,,,,,,,,,
Јас Не знам што се крева толку врева за тоа невиноста. Како жените да не се луѓе, па да имаат потреби само мажите се. Жената треба само желби да му исполнува. Или пак кога се приштрекуваат, леле му дала а два месеци одат. Не разбирам што му дала. И таја ќефо си го направила и тој. Ги мразам глупавите, поствоени, затупени размислувања. Што е битно боже мој дали била невина или не. Една фина, воспитана, образована жена од било која религија не смее да се води од закоравени верувања.
Каква прва брачна ноќ, какви глупости. Невина до оној момент кога ке посака да не е невина - и точка. Што ако жената не е психички подготвена за таа работа првата ноќ? Ке и налегне како сивоња за да им показе на роднините црвен чаршаф? Ужасни се тие правила. Но, за жал, постојат. Е сега, друго е ако сме решиле да живееме по некои правила и со почитување на традицијата, добро. Почитувам. Почитувам секаква религија и ако има е убаво нека тераат. НО (големо но) само да знаете, во хотелите во Скопје и околу Скопје е преполно со оние што биле невини првата брачна ноќ и ги има од сите религии. Знам, зашто мои роднини поседуваат хотел, често бев на рецепција. Доаѓале и со мантили, и оние без, неважно дали муслиманки и христијанки. Поентата ми беше колку и да постојат некои религиски ограничувања, природата ќе го направи своето. Ако некој подоцна не е задоволен од сексот и бракот, тоа ќе го направи со друг, иако била девица на првата брачна ноќ. Таа работа, секс, водење љубов, човек ја прави кога ке почувствува дека е зрел, а не кога му налага традицијата, за жал.
факт е дека повеќето религии налагаат девојката кога ќе се земе да биде невина. е сега прашањето е колку таквите девојки го почитуваат истото. голем е бројот на девојки кој имаат односи и воопшто не се замараат за тоа, но наспроти тоа голем е бројот и на тие што се невини до прва брачна ноќ. не станува тука збор дали девојката е еманципирана или не. може да е и од планина па да се е*е како штука, а може и да е од град и средена дотерана да ја знаат сите од градот а сепак да е невина. тука станува збор за тоа кој колку ја почитува традицијата. станува збор за тоа кој колку е подана на верувањата и опкружувањето во кое живее, воспитувањето и растењето. исто така факт е дека голем број на девојки вршат и пластична хирургија за да им се сошие хименот и пак да бидат невини.. овој факт е познат не од сега туку уште од пред 15 години кога жени албанки заминувале со автобуси во странски земји за да се шијат. или практикуваат анален секс. но според мене мислам дека таквите девојки се лажат себе си а не никој друг. пред се е важно да си чиста во душа а не е*ен и шиена (невина).
е дечко има сеуште невини девојчиња-ама дали би ти било тоа многу битно тебе на пр.-ај те молам одговори ми