Вака девојќи ми треба помош а сметам дека вашите совети ќе ми бидат од голеема корист! Заљубена сум во погрешно момче~! Еве ваква е ситуацијата. Тој има девојка со која се во врска веќе 3-4 години (незнам дали ја сака ама според мене тој е со неа само од сожалување), но ми се пушта мене! Ја има варано со многу девојќи, не сум единствена јас, но сепак вакфа беше ситуацијата. Се запознавме негде Август 2009 и тој мене еј демек јас те фаќам одма за женска, те сакам ме замараше по цел ден буквално немаше минута во денот тој да не ми се јавеше или да се видиме. Но имаше еден проблем...јас го мразевв...со сета душа се што му праев незнам како издржувал човекот али ипак беше упорен ИНАТ шо се вика дека ќе ме има ме молеше цели 5 месеци и накрај при крајот на Декември мене веќе ми здосади и викам па ајде од еднаш ништо нема да ми стане. Ама тој продолжи со молење за се повеќе, видување по 100 пати на ден...а инаку за женскаму не се ни грижев т.е. тој неа не ја ни спомнуваше. Но се се сврти, тој доби што сакаше од мене, ме остави а јас се заљубивввввв!!!! Женска му дозна за нас, го чуваше покрај себе како најголемо богатство на свет, несмеевме повеќе нигде да одиме заедно т.е. тој ни ми велеше да одиме некаде тие се зближија многу повече од порано а јас страдаам. Ми се кине срцево кога помислам дека по цел ден се заедно, тој мене не ме смета за жива аа јас го сакам. Плачам и со душа и со срце. Секоа ноќ сонувам еден ист сон - тој да ми се врати мене! Да прекине со неа, да сум јас на нејзино место знам дека би ми било ептеннннн глупо некој да ми се меша у врска, али девојќи па не сум јас крива што копнеам за негоооо .... Сакам да умрамммм....Го сакам само него ништо повеќе иако знам дека никогаш ама баш никогаш нема да биде мој тие се како да кажам створениииии еден за друг! Има една пришчина поради која не преќинува со неа, не ја знам но патам! Ајде бре луѓе скарајте сееее :evil: (злобна сум нели ) но го сакам за менееееееееее !! Гррррр Помошшшш Полудуваммммммм!!!!!!!!
epa jas vaka mislam-on tebe te molel samo zasto saka da te dobie,i kolku si mu bila poveke nedostizna tolku toj bil pouporen :? mislam deka ti e jasno deka ti si mu bila samo razonoda vo vrskata i deka toj nitu te sakal,nitu ke ja ostavel devojkata za tebe,kako sto i sama zaklucuvas od segasnata situacija.toa sto ona go drzela i ne mu se nalutila e tipicno odnesuvanje za dolgi vrski-niedna ama niedna devojka dosega ne ostavila dolgogodisen decko zaradi toa sto ja izneveril ! i taa mozbi razmislila sto go navelo da ja izneveri,smenila nesto ili so drugi zborovi,ja iskoristila taa situacija za da se zblizat poveke,za tvoja zal.a seg se e obratno-sega ti sakas da si so nego zasto go nemas i zasto ti e nedostizen,koga bi go dobila ne bi ti bil nisto posebno. i aj malku gledaj od druga strana-dali go sakas kakov sto e ili ti go sakas toa sto ti si go zamislila za nego?veruvaj,ti si zaljubena ne vo nego,tuku vo mislata kolku bi bilo ubavo da ste seg zaedno,da se guskate,da ti se javuva se uste i slicno.sigurno ne go sakas nego kakov sto e-kakvo e toa masko sto posle 5 godini vrska izneveruva i moli druga celi 5 meseci??zarem sakas i koga vie bi bile zaedno da ti go napravi istoto? ama sigurno si vikas,pa koga bi bile zaedno ne bi mi napravil taka,se bi bilo ubavo.epa ne e taka lesno i rozovo.ke ti se slucuva istoto sto i se slucilo na nea.i sigurno ne sakas da bides pricina za prekin na nekoja vrska,znaes kako vikaat "oteto-prokleto",zatoa trgni se na strana i baraj nekoj dostoen za tebe,a ako vie treba da ste zaedno,sigurno ke bidete
Тој неа си ја сака да знаеш ама такви излети од врската си прави затоа што веќе долго се заедно и тој сака да проба и друго.Тоа што сега се уште поблиски се должи на тоа што таа дознала за вас,се искрале,потоа разговарале и ја зацврстиле својата врска.Бегај од него со брзина на светлината и заборави го што побрзо,знам дека не е лесно но мораш.Никој не вика дека повеќе нема да го сонуваш и сл. ама овде само ти можеш да си помогнеш....Запамти:било,поминало,мора да преболам и заборавам,животот продолжува понатаму. П.С.Извини ако те навредив со ова.
Во случајов ти си била втората... Кога би ти станал дечко, како што би сакала, дали ќе можеш да му веруваш на овој човек? Самата викаш дека ја варал девојка му со многу девојки, па зошто тогаш ти ако му бидеш девојка би била исклучок? Овде сепак мислам дека се работи за она: Кога те имав, не ми беше интересно, сега кога те немам не можам без тебе... Кога те молел да се смувате тебе ти било онака, откако и се вратил на девојка му, ти го сакаш. Размисли дали е вистински љубов во прашање? Кога ќе си го расчистиш тоа со себе, ќе сфатиш дека само ти е интересен затоа што моментално ти е недостижен Поздрав
stom NEA ja izneveruval so TEBE, i da bidete zaedno toj eden den i TEBE ke te izneveruva so NEKOJA. a ti sakas da bides izneveruvana..... polesen nacin od ovoj da ja sogledas realnosta....nema ... mesto da places, trgni gi malku roevite ocila i pogledni i na vistinata vo oci
I јас поминав низ истото и можам само да ти кажам ...Заборави го !!! Иста приказна ...долга врска 7-8 години и ми се јавуваше и напињаше без престан, ми викаше дека ме сака и ме третираше како принцеза, ме претставуваше на сите другари и Таа дозна и она ми се јавуваше по 30 пати на ден ме прогонуваше ( во сред јунска сесија ) и ништо неа и се случи семејна трагедија му викаше дека ќе се самоубие и такви драми и ја вери ....ја ионака му кажував дека сум за разонода со него ....понекогаш ми фали ама земи зафати се со нешто, читај книга, волонтирај, дружи се и со тек на време ќе запознаеш некој друг што те заслужува и ќе го заборавиш и ќе ти биде само авантура од минатото...сепак искуство .....не жалам, ама не би го направила пак истото, зашто не сакам мене да ми се случи тоа ПОЗЗ
Девојки фала многу за советите, мислам дека сега ми е полесно и можам да се препознаам во нив а ми требаат.... Секако дека ќе пробам да го заборавам, иако како што кажавте вие да сфатам дека не е мој али ипак надежта последна умира...а за тоа дали го сакам да ГО САКАМ :roll: Ипак ќе се обидам да не мислам на него...многу потешко...но...
Еее колку ги има вакви..искрено ја ти предлагам да си се тргнеш од него..штом знаеш каков е верувај не ти треба ...и ја исто мислев леле колку го сакам како без него па еве здрава жива супер и среќна шо покрај себе неам таков кретен зш и ја имав со еден таков работа..значи од искуство ти кажувам дружи се запознавај се со други луѓе шеткај си ...подобро сама и среќна одколку со него а да знаеш дека не е добро..заборави го и според ова шо го кажуваш ти си му само со трофеј колку и да ти кажува после дека те сака и такви милион глупости ..се додека не му го дадеш она шо го сака он е топ супер се јавува те бара те праи да се чувствуваш најсакана се откако ке се предадеш готово...он ќе си отиде.. така да остај го не е ни прв ни последен.. ќе си најдеш друг ...
Ти и самата знаеш вљубена си во погрешно момче! Размисли убаво како би ти било со него, бидејќи тој знае да изневерува, ти ќе го чекаш додека тој е со друга. Ти ќе плачеш, а тој ќе се забавува. Тоа го сакаш??? И јас бев во слична ситуација и од искуство ти кажувам подобро е да го заборавиш. Така ќе бидеш посреќна. А кога најмалку ќе очекуваш ќе сретнеш некој милион пати подобар. Со среќа
Види, ти кажувам од искуство, заборави го! Бев во слична ситуација. Значи, јас бев заљубена во еден дечко, а и една од моите другарки. Ја избра неа, не се налутив, ниту пак плачев...Продолжив понатаму, и онака ми се засвиѓа неговиот најдобар другар. И по некое време, ме среќава и ми вика дека сум му се свиѓала, и сакал да се муваме. Несакав да ја изневерам другарка ми, па одбив...Почна да ми ѕвони на мобилен на секои 10 минути...По некое време немав излез, а и ми се вратија старите чувства и прифатив. Се смувавме....од тогаш прекинавме секаква комуникација....Он и се врати на другарка ми, среќа што таа во тоа време не дозна, па кога раскинаа јас и кажав...Додека беа заедно, го сакав, молев, плачев, ама тој беше мртов ладен...По некој месец дена, ако не и помалку, сосема го заборавив....Се посветив на другар му.... Ти кажувам, додека можеш, додека не ти станал опсесија, пробај да најдеш некој друг, или некоја занимација што ќе ти ги оттргне мислите од него...Без гајле...уживај си....
Fabulus не ти треба таков, и немој со то надежта последна умира, верувај. Јас имав ваква ситуација, скоро исто, вака беше: Работев во една фирма кога еден ден он упадна внатре, полн себе, груб, арогантен, самобендисан... Си реков леле овој бог да чува, едноставно мислам дека го замразив на прв поглед. Потоа следи најинтересното, по некој период почна да се вртка околу мене, као прво беше дај ми твое бројче да ти се јавам кога ке треба демек службено па почна да досадува исто од типот као не се противи толку кога ти пак ке бидеш со мене и би така после долго пуштање и досадување. Беше убаво на почетокот кафенце, вечера, внимание... Откако го доби тоа што го сакаше едноставно почна да се повлекува, девојка официјално немаше ама јас знаев дека се мавта со многу и исто, лупав глава од зид, плачев по цели ноќи, не ми креваше или беше недостапен на телефон, ме излуде тотално, се гледавме само кога он сакаше. Еден ден сама решив да ставам крај, тешко беше, мислев дека го сакам, почнав и јас да го избегавам, он пак почна да као ми се пушта ама јас решив, крај и готово. Така скоро година. И на крај успеав, го заборавив и сватив дека само сум се залажувала со него и се каам што едноставно сум му била уште еден повеќе трофеј... Совет до тебе, извлечи поука од мојов случај
И јас имам сличен проблем Се обидувам да го заборавам но залудно...срцето ми трепери исто како оно ден во Август минатата година што трепереше...пеперутките во стомакот, Ах, само да го знаеш сето ова, некој да ти го каже а не она твое мислење уште од првиот ден што го имаш ставено во глава, не те сакам и креваш раце. Се надевам дека судбината пак ќе не спои како на оној ден, дека се ќе биде ко порано и дека сме пишани еден на друг. акде доста е солзи почнаа да ми се трклаат по образов...
Колку и да те боли ти си била сепак втора девојка.Тој сигурно не е со девојка му толку мн. време ако не чувствува нешто кон нејзе.Колку повеќе си му била недостижна толку повеќе те молел,а откако те добил те откачил и тоа е тоа...Подобро заборави го,друг излез нема.
Зошто уште на почетокот си му рекла дека не го сакаш? кажи му дека го сакаш.тоа ти е единствен излез.освен ако сакаш да го заборавиш.Кажи му се шо ти лежи на душичката,така ќе ти биде полесно.Ако не го направиш тоа секогаш ќе се прашуваш "Шо ако му кажев?" (воа ти го кажуам ако не планираш да му признаеш се).Кажи му,барем ќе знаеш на шо си
Луѓеее имам еден проблем,па би сакала да споделам со вас и да добијам ваше мислење. Со детето прват пат се запознав пред 3 години, оваа е веке 4та година од кога се знаеме. Уште првата година се почна да е во ред се гледавме, па престанавме па пак почнавме и се така. Потоа 3тата година тој си фати девојка,пак бевме во контакт здраво како си, никад не сме се одминале и слично.. Тој раскина со неа па пак почнавме..сега пак... И веке 4 години почни,престани,почни и се така... Му се свигам на него и тој на мене. Никад не сме се скарале за ништо, муабет има во нас ехеее.. неможеме да се надлафиме.Сега ке се видеме, после ден два ништо, а не дека сме се скарале, едноставно незнам зашто се случува тоа Почнавме пак, испадна нешто демек од работа ххх причини патувања нема да може да ме оставе сама да го чекам, ( се океј од негова страна, што не ме лаже). И секогаш, изгуби најди се сме на исто почни-престани. И веке аман ми се вика, секогаш велам готово веке морам да ставам крај на ова. и само што ке решам и пак ке се сретниме пак заедно, слаба сум на него. Незнам што е работата и имаме правено муабет и само и двајцата велеме: незнам зашто неможиме.... И веке 22 години сум, неможам да си најдам некој за озбилно, ми се плаче, ми се вика, ми се писка....ке најдам ли јас некој еднаш засекогаш. И само си велам ке останам сама, стара мома... мачно ми е, само ми се плаче.....
Можеби нема доволно хемија,а штом љубовта не се развила меѓу вас до сега,мислам дека нема ни да се развие.Се ок што си се допаѓате,но ете тоа не е доволно.Извади ги од глава тие црни мисли дека ќе останеш сама,млада си ,ти си само 22години што значи допрва имаш време за врски,имаш време да си го најдеш животниот сопатник,само смирено и без форсирање
Па дур времето си го губиш со него, почни престани, почни престани ќе си остариш сама, стара мома....