Негувателка истурила врело кафе врз лицето на едно од децата

Discussion in 'Политика и настани' started by Ordinary, Nov 2, 2016.

1. *Amethyst*

*Amethyst* Популарен член

Мајки мене една работа не ми е јасно, еве вам што ви се случиле тие незгоди од страна на учителките да се случат истите незгоди на ваши деца и спремни сте да поднесете тужба, дали стварно поради едно молење од дотичните ке ја повлечете?
    ЈАс не би да повлечам тужба, до крај би идела бе, и со име и презиме ке ги зборам кај стигнам. Зашто да се повлече тужба? Тоа дете трауми може да добие, недај боже сериозни здравствени проблеми.
    Чудно ми е тоа размислување, не сум родител но, ако некогаш бидам да се случи вакво нешто до крај ке идам.

ku4ence and Gosh like this.
  2. blackwave

blackwave Популарен член

Немаат соодветно образование, а ни приближно. Пред 6-7 месеци вонредно завршуваа 4-та година средно во "Димитар Влахов" веќе вработени негувателки во градинка. Жално за дечињата, на кого ги оставаат...

Ingvild, ku4ence and LollySky like this.
  3. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Детето било попарено во 12:30, а се чекало до 16:20 да дојде родител. Ниту викнале брза помош ниту ништо. Попарено било во спиење.
    Патем сега ќе нема правда за неа пошто не ја знаат која е, ја кријат.
    А секого вработуваат со партиски книшки.

sj *O*, ku4ence, Gosh and 7 others like this.
  4. EminemsGirl

EminemsGirl Истакнат член

Море недај боже нешто такво на керками да се случи абе има да ја нема еј ц ц ц со врело кафе таа сега да ја потурат баш сакам да видам како ке и биде.
    боже чувај.

Esmeralda-MD, rose60 and baba Rada like this.
  5. rose60

rose60 Истакнат член

Aj ova so kafeto.. ami pred eden saat udrija nova devojka na partizanska itoa na zeleno , za srejka e ziva a ke vidime dali ke kazat koj ja udril, i toa ke se zataska ,nema zakon .. da imase ne ke bese vaka..

sj *O* likes this.
  6. Bridget

Bridget Форумски идол

Ајде воспитувачки, ајде негователки, ами и родители кои ќе палат, бесат, намерно ќе сварат кафе и ќе и го потурат на негователката...до кај сме со нерви?
    Изгореници од прв степен се најлесни, црвенило без меури и пликови, нема потреба од итна медицинска помош, често и крема не е потребна и поминува без последици после одредено време.
    Ок, кафе истурила врз дете, можело полошо да биде, кај и е памет, што бара со кафе меѓу деца кои спијат, неодговорно е...ама до толку да се шири па да се бара име и презиме и сл за да ние ја ставиме на клада...дај олабавете. Нека си тужат родителите, или нека се договорат со одговорни, ако не е голем проблемот може да се реши и со извинување и договор и суспензирање само на одредено време. Стварно нема потреба од толку драми, некогаш стварно се претерува.

BoaVista, crimson, kukla21 and 20 others like this.
  7. An-na

An-na Форумски идол

О, да. Треба да се знае која е. Јас би сакала да знам.
    Сега истурила кафе, ако и се прогледа низ прсти, утре не дај боже нешто пострашно ќе се случи. Абре за деца се работи!!! Треба да се знае кој се ни ги чува децата. Точка!
    Јас не знам како би реагирала доколку, не дај боже, нешто слично му се случи на детево. Ама... сигурно би барала правда и да ја избркаат од работа. Не за друго, да ги спасиме и другите деца. Оти ко што реков погоре, сега кафе, утре друго... И така... Такви неодговорни личности не треба да работат со деца.

Ingvild, ku4ence, joy1 and 3 others like this.
  8. baba Rada

baba Rada Популарен член

Ијааа, Бриџи бе, дали ти ова навистина го мислиш??
    Мора да се крева паника, мора да се реагира, но на жалост ништо не допира до свеста на луѓето! Сите сме станале неодговорни, несовесни, заспани сме целите, како на работа, така и на улица, така сме и дома, занесени и однесени со виорот на сиромаштијата и ненаситлукот наш.
    Кажи ми ти мене како таа негователка пие кафе врз глава на дете што спие? Замисли да му се изгорени очињата на детенцето?
    Никој не претерува, треба само еден аларм да се вклучи во оваа наша држава за да не држи будни и да мислиме што работиме и како работиме.

Ingvild, ku4ence, blackwave and 5 others like this.
  9. Bridget

Bridget Форумски идол

На малото мое еднаш воспитувачка, несакајќи нормално, му ги фатила прстите на врата. Не го видела, тоа ги ставило прстите на задниот дел од врата па одеше со модри нокти некое време. Ми се извинуваше 10 минути, јас го прашав малото тоа ми кажа дека ненамерно било и дека не го видела, и не направив никакви драми. И реков во ред, се случува. Првпат беше и единствен инцидент. Ниту кажав некому, ниту се карав, имам задоволно дете кое оди во градинка и ги сака вработените таму, поголема штета немаше, па не гледав потреба од агресија.
    Нека реагираат родителите не сум против тоа, ама до ова ниво да стига да се збори низ цела држава непотребно е. Можеби негователката е една од подобрите таму и можеби децата ја обожаваат, и сега да се прави од неа монструм...не знам, мене не ми личи.

10. Ordinary

Ordinary Форумски идол

Треба да сме среќни што не пие врело кафе:|

baba Rada likes this.
  11. Bridget

Bridget Форумски идол

Оди во темата за бебиња, и види како секоја мајка признава дека најмалку еднаш и паднало бебе од кревет, креветче, се удрило од маса во глава...тебе не? Можело потрес на мозок, можело врат да скрши, можело од ивица на маса наместо џумка на глава око да извади...се пријавивме сите и добивме забрана за раѓање на второ дете?

Gosh, xGrapefruitx, Kitten and 7 others like this.
  12. baba Rada

baba Rada Популарен член

Знам дека не си особа која признава кога греши, на грб не паѓаш ти, колку и да се вртиш..НО, не си во право и незнам што сакаш да докажеш..абе тие негователки треба четири пара очи да отворат, туѓи деца чуваат, имаат обврска и сносат одговорност. Не смееме никако да ги оправдуваме и да им бараме олеснителни околности, оти ако така постапуваме, тогаш само правиме штета за нашите деца што се таму во градинките.

13. Bridget

Bridget Форумски идол

Си има кој да бара одговорност конкретно за случајов и кој да одговара. Не е до толку работава да се шири ко којзнае каков хорор да се одиграл. Претежно е желба за маалско трачарење.

Victorian likes this.
  14. Ordinary

Ordinary Форумски идол

Јас не верувам дека ќе имаше ваква реакција ако некое детенце во градинкава било изгорено со чај во делот кај што јадат.
    Во контекст на примерот што го спомна @Bridget

Ingvild, Gosh, Kitten and 2 others like this.
  15. danichap

danichap Moderator Staff Member

Или пак воспитачката да се појавела пред мајката и да се извини, објасни...наместо да се оди со приказната за непознатата.

Ingvild, Gosh, Kitten and 7 others like this.
  16. baba Rada

baba Rada Популарен член

Не е маалско трачарење душо. Откако ја слушнав таа вест денес, верувај дека душата ми се стегна во болка, сочувствував со болката на тоа мало детенце, ја чувствував тагата на мајката...верувај дека и мене ми е премногу жал и неможам да го смирам стравот во мене за судбината на сите деца кои се оставени на милост и немилост на разни луѓе.

17. Babyby

Babyby Популарен член

Што воопшто правела таа со кафе кај децата?! Кафе се пие на паузи а не со децата , немам ништо против ако падне детето, се чукне или слично, сепак се случува, ама ова не го разбирам жими се!

joy1, blackwave, EminemsGirl and 3 others like this.
  18. Bridget

Bridget Форумски идол

Ти тогаш си имаш други проблеми мори бабе што те тераат веднаш на плачки, агресија или паника :D

19. baba Rada

baba Rada Популарен член

Можно е и тоа, премногу сум осетлива и загрижена...е таква сум:)

20. Јаневски

Јаневски Популарен член

Непозната?
    Сериозно?
    Се додека и го кријат идентитетот останатите „негователки“ - сите треба да одговараат, без при тоа да се подели казната групно туку сосема спротивно - казната да се зголеми на индивидуално ниво.
    Јас би ја ги одрал.

А јас мислев дека психопати по македонски градинки имаше само во моето време...
    Колку само сум бил во грешка.