Негувателка истурила врело кафе врз лицето на едно од децата

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Ordinary, 2 ноември 2016.

1. Petra777

Petra777 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    2.877
    Допаѓања:
    29.049
    Живеам со соба 200м од градинка.
    Секој ден слушам хистерични воспитувачки.
    Сестра ми првата "траума" ја доби во градника , со ненормална жена која се дереше доволно да ечи низ цел објект. Малово од страв се онесвести.... Кога сфатив која е причината бев немоќна , дете уште бев... Ама мајка ми зошто ја остави така , не ми е јасно.
    Кафето да не и избегало од рака, абе ајдееее !!!
    Треба да се праќаат инспекции секој Божји ден, не е секој за работа со деца.
    Несреќен случај -да ама од невнимание.
    И не се само градинките.
    Прв ќотек во прво одд . го добив.
    И шуто и "сакато" во образовен сектор... Резултат еве... Ах бееее!!!

На sj *O*, Gosh, Sesil и 11 други им се допаѓа ова.
  2. Ordinary

Ordinary Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    2.909
    Допаѓања:
    81.530
    Да де
    За да се има друштво за со кафето;)

На ku4ence, Gosh, Trxmx и 3 други им се допаѓа ова.
  3. EminemsGirl

EminemsGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    3 август 2016
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    1.163
    Нема закон за ништо бе ..
    Мајките што ги носат децата во градинка да си побараат камери да се стават во градинките како што почнаа да ставаат во италија.

Ц ц ц боже златен чувај не од вакви лошотии.

На butterfly*, rose60, kim.k и 4 други им се допаѓа ова.
  4. H.VAGA

H.VAGA Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    1.869
    Допаѓања:
    7.298
    Moe dete da go poparat so kafe,jas gradinkata ke im ja srusam vrz glava a ne drama da pravam.
    Ova e posledica od nestrucniot kadar sto go vrabotuvaat.

На Ingvild, ku4ence, butterfly* и 6 други им се допаѓа ова.
  5. EminemsGirl

Се зачлени на:
    3 август 2016
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    1.163
    Не не , штом таа на детето во креветчето има истурено врело кафе значи нешто не е како што треба ... што мајка бара со врело кафе кај детето?? Море треба да се знае ова не само да се заташкува , не дај боже утре што може да се случи со не токму негувателка??? А?

Немам оправдание за ова се додека не ми се докаже дека таа е невина (иако не е можно тоа така во креветче кафе да и се истури) !.

На butterfly*, rose60, referentka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. EminemsGirl

Се зачлени на:
    3 август 2016
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    1.163
    Значи на сите ни има паднато детето ... ок е ти имаш слушнато за мајка која си го попарила детето со кафе на спиенје??? А?
    Ај молимте не мешај баби и жаби овде...

На sj *O*, ku4ence, butterfly* и 3 други им се допаѓа ова.
  7. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.973
    Имам, и од кафе и од чај и на рингла и со полоши изгореници само не знам зошто не се пријавуваат за да ги пишува по весници?

На Glasna, manja666, Victorian и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. VIKTORIJA 1

VIKTORIJA 1 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2016
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    434
    Дефинитивно е виновна учителката.Они си имаат соби за пауза и таму треба да си пијат кафе.
    И кај син ми во градинка ги имам видено со кафињата натака навака и ние сме криви што ќутиме.
    Лично од себе гледам да не се замерувам си викаш дете ти чува, ама ете до каде одат работите недај боже може и полошо.
    Каде се претпоставените,отпушти ја учителката и решен проблем.
    Каде е директорот да врши контрола?
    Се знае мачката ја нема глувците оро играат.
    Еден директор на 2-3 градинки.
    Дали некој го контролира нивното работење,дали има секојдневен надзор.
    Запрепастена сум од случкава.

На EminemsGirl и baba Rada им се допаѓа ова.
  9. fallenangel

fallenangel Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2010
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    16.150
    Воопшто не ми се допаѓа тоа дека лицето е непознат сторител односно солидарноста на другиве воспитувачки кои го кријат виновникот. :fubar:
    Тие имаат одговорност спрема деца кои им се доверени на чување и воспитување. Без разлика од кој степен се изгорениците, детето ќе си има трауми, не верувам дека ќе сака повторно да се врати во градинка.
    Неквалитетна грижа е резултат на партиски вработувања.
    Има закон:!:без гајле , ќе одговара, нема да биде баш поштедена. Не верувам дека некоја за долго време би ја прекривал, кога ќе ги викнат на разговор во полиција, јавен обвинител воспитувачките ќе пропеат како славејчиња.

Ја имам:!:не само слушнато туку тетка ми живееше со тие лузни на лице со години и поради тоа ја избегаваа луѓе на улица и секогаш беше отфрлена од сите иако имаше добра душа!

На Freyja и baba Rada им се допаѓа ова.
  10. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.534
    Допаѓања:
    289.015
    Доколку се пријавела тоа би се нарекло преземање одговорност за своите дејствија. Не само од професионална туку и од морална гледна точка.

На SV1911, ku4ence, butterfly* и 9 други им се допаѓа ова.
  11. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.789
    Допаѓања:
    323.755
    Mesto da veruvame vo gradinkite i tamu da se treses sekoj den sto ke im se sluci na decata

На butterfly*, EminemsGirl, VIKTORIJA 1 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. VIKTORIJA 1

Се зачлени на:
    10 февруари 2016
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    434
    Кај син ми се две учителки или е едната или другата.
    Ако едната скрила како може другата да не се јави ,па тие деца се одговорност на двете.

На EminemsGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  13. EminemsGirl

Се зачлени на:
    3 август 2016
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    1.163
    Фала богу во цивилизација живеам па (да кажам за срека) кога се случуваат вакви изгореници и слично се преземаат мерки без разлика дали е мајка баба или дадилка. Е ова не може да се опрости значи на таа жена тоа и е работа да ги пази и чува тие деца како што си ги пази и сопствените очи а не хај хуј така на ветер ке се работи...

На VIKTORIJA 1 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.534
    Допаѓања:
    289.015
    Не дај боже да сум во таа ситуација...секако дека на прво место мене би ми било детето, да го гушнам и погледнам дали е во ред, а потоа човечки да прашам што се случило.
    Најискрено во момент на болка или трагедија, шок... не би ми паднало на памет тепање, или било каков вид на насилство.

Верувам дека доколку надлежните реагирале посоодветно и попрофесионално околу целиов случај немаше да стане волку голема.
    Да, многу несреќи се случиле, независно дома или градинка.

Ама родителот веднаш ќе биде викнат, доколку има потреба и веднаш да се интервенира, воспитачката ќе се објасни....во најголемиет случаеви останува се помеѓу тие врати.

Ама тактиката праење на Тошо (facepalm)
    Срамота за целиот воспитан кадар во таа установа.
    Сите до една.
    Јазк да им е.

На sj *O*, SV1911, Ingvild и 16 други им се допаѓа ова.
  15. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    ^Samo kuso ke se nadovrzam...
    Generalno se komentira a za slucajot nema oficijalna izjava,soopstenie...eden portal ke napise,drug ke prepise i nesto ke si dopolni,tret ke napise nesakajki nesto ke ispusti...
    Se sto ke procitate ne go zemajte zdravo za gotovo:!:

Fakt e deka se slucilo i deka e najaven otkaz za neguvatelkata.Utre ke ima kompletna informacija.
    I da,recisi se soglasuvam so @Bridget kolku i da zvuci surovo.
    I jas sum majka i maliot odi vo gradinka...
    I jas se prasuvam kako li se slucilo,sto majka barale da varat kafe tamu i iks drugi prasanja...
    Veruvam deka e nesreken slucaj.
    P.S.Da ve prasam...kolku ima ovde med.sestri sto pijat kafe i pusat duri hospitalizirani pacienti baraat pomos od bilo kakov vid,kolku salterski rabotnicki za rab.vreme se na forumov i da ne redam...mislam me razbirate sto sakam da kazam.

Pametam za eden slucaj vo Tetovo od pred desetici godini...
    Vnuce na odmor so baba i dedo.Babata nesakajki go izgorela so vrel zejtin,covekot do den denesen ima luzni...

На SV1911, kukla21, Gosh и 11 други им се допаѓа ова.
  16. ZAHRA

ZAHRA Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2016
    Пораки:
    1.625
    Допаѓања:
    16.921
    Кутрото детенце,кој знае која силна болка и уплав добило :(.Јас кога одев во забавиште моите и имаат кажано на учителката дека не пијам млеко ако видам кајмак.Таа како да и кажале што е можно повеќе да ме тера да пијам.Јас и кажав дека не сакам да го пијам дури почнав да плачам ме натера,дечињата се смееја,од пуста мака испив и се исповраќав цела и уште повеќе плачев.Се дереше како луда ме тегнеше низ ходникот што не ми изнавика и ме остави кај шкафовите да седам,дур не дојде татко ми да ме земе и веќе од тогаш мојата кариера со забавиште заврши:(:sweat:.Многу родители се жалат.На една пријателка учителката од градинка и го штипела детенцето по раце секој ден и плачело во сон и се мочкало дури и по газето ја удирала и тоа некоја што е за во пензија.Така и на училиште еден другар,наставничката го има мавано по глава со клучеви тешки, и му викала ти си р'ѓосано дете,шутрак од тебе аир твоите нема да видат.

На EminemsGirl и baba Rada им се допаѓа ова.
  17. VIKTORIJA 1

Се зачлени на:
    10 февруари 2016
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    434
    Не е проблем кафето,ниту пауза туку каде се пие.
    Јас работам канцелариска работа и пијалоци на биро кафе ,чај не е дозволено.
    Прво страда скапата опрема.
    Зарем шалтер да се споредува со деца кога секунда им е потребна за беља во голем размер.
    Они не расудуваат и не проценуваат како возрасни.

На blackwave, purple..m, EminemsGirl и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Не споредувајте паѓање од креветче или слично со истурање врело кафе врз лице.
    Јасно ни е дека и двата примери се несреќен случај од немарност,ама кафето се пие за време на пауза а не во училница каде што се децата.
    Иначе,да,на секој може да му се деси.
    Ако мајката ја пријавила градинката,како заклучивте дека тоа укажува дека таа ке го трауматизира своето дете?

Не споредувајте услови во градинки во и надвор од Македонија.
    Овде итекако се би пријавила додека не обезбедат нормални услови за децата.
    Барем основните.
    Почнувајки од несоодветниот кадар.
    Градинките се битни колку и факултетите за човекот. Па дури и повеќе.
    Кој сака нека мисли дека ова е претерување.

На ku4ence, Gosh, Maceto123 и 6 други им се допаѓа ова.
  19. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.953
    Допаѓања:
    14.018
    http://plusinfo.mk/vest/91631/neguvatelkata-koja-go-izgore-deteto-so-kafe-dobi-otkaz

Се знае точно која е жената, еве најавено е дека ќе добие отказ. За жал последниве години и градинките станаа едни од првите места за вработување на партиски активистки кои најчесто се со обично средно школо (за негувателки е доволно било какво средно школо а за воспитувачки е потребен педагошки факултет)

На EminemsGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.973
    Не се збореше за мајка која би пријавила, туку мајка која не знае да се контролира и губи живци како некои што ги читаме овде и од случајов со својата нервоза повеќе траума ќе му нанесе на детето и ќе створи одбивност или страв негова во иднина кон воспитувачки и учители, отколку несреќниот случај со кафето кој за среќа полесно поминал. Последен пат кажувам дека не сум против да се пријави, јас за друго зборам уствари.

На SV1911, Ingvild, fallenangel и 7 други им се допаѓа ова.