Темата е отварам со цел да си пимогнеме. Знаеме дека долги години во нашата земја има недостаток на лекови, па често се купуваат лекови во нивна замена. *Конкретно за мојата мајка имам потреба од Мепинто 47.5мг. Го нема во ниту една аптека... добив информација дека деновиве ќе пристигнат низ аптеките. Нивна замена се Блоксан, ама тој лек на мјака ми и први проблеми(и паѓа одеднаш притисокот). Дали има некој од вашите родители, да ми помогне да ми позајми едно две апчиња?
Јас само што дознав дека нема да увезуваат Роакутан или Акутан), а веќе почнав со терапијата. Ако некој знае каде можам да најдам залихи или да нарачам нека пише бидејќи ми е многу важно.
Мене увозниците ми рекоа од 2-3 август ќе има, на други им рекла еве дојдени се ама заглавија на царина..... сепак се тие трговци *Алкалоид бил заинтересиран да ги произведува
Тешко дека алкалоид баш мепинто ќе произведува, имаат дозвола да произведуваат лек на база на метопролол ама не се произведува. Така да не верувам дека во скоро време тоа ќе се случи.. Иначе 3-ти август одамна помина.. Сега ќе чекаме средина на август.. Иначе мене таа информација ми ја кажа пријател вработен во претставништвото на лек љубљана во СК.. Ќе видиме колку е точно..