Нема да ти ја каже вистината. Не секогаш ја кажуваат вистината. Ја заобиколувааат да не те повредат енд стаф. Ако иде иде ќе осетиш
Свесен сум за тоа Но како и да е, ништо не е страшно сепак секој си има во животот свое мислење и свои погледи.
Мислиш кога не идело сум прашувал дали е проблемот во мене или во неа.Се повлекуваш и оставаш на времето да покаже. Ај да не ти се мешам понатака.Keep going и главата горе. Има многу риби во јатото на делфини кои чекааат
Во врска, во пријателство, во се', се комуницира. Се прашува и се одговара. Од недостаток на комуникација и проблеми со истата многу работи во погрешен правец одат. Ама ти си знаеш за себе.
Комуникативна особа сум како што може да се примети и од моите одговори, не беше проблемот во самиот разгувор, него ме интересираше како гледаат другите девојки на ова како проблем.
Ако имаш 28 години на пример и уште не си имал секс, за мене е red flag. Во најмала рака подигната веѓа.
Се надевам дека ги имаш прочитано моите постови во оваа тема, за да имаш јасен став како гледам јас на тоа.
На страна неговиот случај, знаеш колку се невини машки а не се истакнуваат? Срамежливост, страв од одбивање.
Ретко кое машко би признало, во поголемиот случај баш би направиле "добра" приказна, кај мене не е тоа случај, не гледам потреба зошто да треба да се лаже.
Сите сме различни на овој свет, како што некој/а гледа дека треба тоа да го прави со особа што не му е жена/маж, така некој гледа потреба да не го прави тоа со особа што не му е жена/маж. Јас и едните и другите ги поддржувам и немам апсолутно ништо против било која одлука. Али пред се мислам треба да се почитува искреноста кај една особа.
Немам проблем со нестапување прерано во сексуални односи, секој треба да си одлучи кога е спремен. Но еве на пример на 30 ако не се осеќал спремен, едноставно нема да се сложувам со таква личност и јас лично би го избегнала. Што не значи дека и девојката резонира како мене, немам кристална кугла да знам што мисли таа Хел но, нема да ме интересира, во најмала рака ќе знам дека нема здрав сексуален нагон. Мастурбирање на 16 :фајн.... исклучиво мастурбирање на 32: демит батка, сакам искусни...
И јас пропагирам искреност. Искрено му кажав на маж ми дека сакам да имам секс и со други.. повремено.
Ќе ти цитирам што имам пишано на првата страна, за да ме разбереш поубаво - "Има различни типови на момци што се невини, некој од нив затоа што немале можност (а радо би), некој од нив затоа што се срамежливи и трета категорија (во која што ја припаѓам) едноставно се ценам самиот себеси, па така и другите и не сум видел никаква потреба да имам однос со девојка која не планирам да ми биде жена."
@Dentina јас сум поборник на една кауза која ќе наиде на нож ама гајле ми е а таа е дека сексот и те како е важен, но едно големо но секој си има причина зашто одложува прв сексуален однос. Да речеме дека има некој комплекс?
Ако се цениш брат да не испаднеш од оние кои ги викавме нарциси на времето. Ако си и ги праел и на девојката овие муабети да не мисли дека си дигнат сеа? Не сум во нејзиниот ум ама реткост е денеска некој да неќе секс независно машко или женско
Лошо звучи тоа "се ценам" секој се цени на свој начин. Сакав да кажам дека јас гледам така на тоа, некој друг гледа поинаку. Секој си има свое мислење, инаку не сум од тие што покажуваат дека се нешто посебно или што знам како... секој на свој начин е посебен и сите луѓе имаат и мани и предности, безразика.
Good luck. Затоа реков, за мене аларм. Он вели дека е сосем искрен , така да не би сокрил мал полов орган верувам.. цинична сум сега, али ју гет мај поинт. Ем искрени 100% ем невини 100% ем можеби и не мастурбираат ама сакаат друг да им ја реши дилемата со некоја девојка со која веројатно ни у живо не се виделе. Литл бит ту мач. Барем за мој вкус. Ама не се сметам себе за репер главен на Фемина, така што ќе оставам другите да помогнат. Ај да погодам дека: хомосексуалноста ја смета за грев, против абортус е, и би се откажал од сопствено дете ако на пример е транссексуалец. Сепак имам изгледа кугла зафрлена некаде по дома...