Ve citam i bash saka Posle eden mesec vi dadoa druga terapoja ili vi ja prodolzija istata ama namalena po broj na tableti dnevno ?
Zdravo imama dijagnoza Iritabilen kolon t.e. nervozni creva. Kako sto mi bese kazano ova ne e bolest tuku sindrom i ponekogas pokraj pienje na lekovi treba i pomos od psihijatar. Imam citano za metodi ili tehniki koi psihijatrite gi koristat za polesno spravuvanje so ovoj problem. Me interesira dali nekoj bil na vakov tretman,kade i dali mu pomognal?
Kako dojdovte do ovaa dijagnoza Dali e utvrdena od gastro doktor so eho I krvni analizi IL mora kolono I gastroskopija
Jaki bolki vo stomakot osobeno posle praznenje na crevata, grcevi, dijarea, podrignuvanje, krkorenje na crevata... poradi seto ova izgubiv i na kilaza. Mi bese prepisano Emanera, probiotici, antidepresiv.... so site ovie simptomi razviv i akcioznost, za da nakraj mi bide kazano deka ova ne e nisto strasno, ne bilo bolest.
Bev na gastolog, najprvin mu objasniv za sto sum dojdena a potoa mi bese napraveno eho i vo mojot slucaj i celosna gastroskopija kolonoskopija i gasto. Krvna slika jas si imav prethodno napravena, na nego ne mu bese potrebna
Istoto go imam ovaa nedela ke pravam gastroskopija pa nataka ako ima termin I kolono Kaj koj doktor bevte Kade napravivte se ova
Osekam samo tresenje na debelo crevo kako nemir struja da mi vrvi napraveni ispituvanja krv vo izmet nema ,i kompijuter na del od debelo crevo nema nisto,poradi opercija ne e dozvoleno nekolku meseci kolonoskopija
Dadeni tableti za nemirni creva pijam dve nedeli nema podobruvanje ve molam nekoj iskustvo da spodeli ,normalna stolica imam , helicopter imam,kako krvta po venite na debelovo crevo da ja osekam kako se dvizi
Како да се справиме со опстипацијата ? Највише проблем ми прави дуењето во стомак јадела не јадела исто е некои денови убаво немам подуеност ни опстипација ама некои денови баш се одолговлекува работава пробавчаеви активен јаглен сето тоа со краткотраен резултат ама несе издржува веќе вака само се дебелејам и се така надуена седам
A помага ли активен јаглен за дијареа ..патам од хронична дијареа скоро три години дали некој го користел за прекин на дијареа?
Ленено семе и јогурт. 4-5 лажици. Благо никако. И мораш да јадеш семиња, семки (тиква, сончоглед), манџа, јаткасти плодови, овошје, зеленчук. На ова мора да ти се базира исхраната некое време.