Уште од почеток почнав со контроли се лечев и во странство нема кај што не бев сите резултати се добри пијам лоперамид постојано единствено што ми помогна но сакав да пробам со активен јаглен сега
Dali ovaa IBS sostojba se lecii? Ke poludam vise, pocna terapijata da ne mi odgovara imam mnogu bolki vo stomakot a i grbot od pozadi
Nemam praveno vo Makedonija ama ima vo ovaa laboratorija: https://ramuslab.com/mk/анализи-и-ценовник/
Добро како се пие еманера? Нели пред јадење минимум 30 минути се пие инхибитор на протонска пумпа, а во упатството пишува само пред јадење. Јас пијам и немам подобрување, не знам дали правилно го пијам..
Taka znam I jas..ama emanera ne mi pomogna nisto..pijam pantoprezol..podobar e Za sto piete..koj vi ja prepisa
Пантопразол и јас пиев скоро 4 месеци и не знам дали се засити организмов ама престана да ми делува и ми ги сменија со еманера, еве една недела како ги пијам а подобрување јок.
Дали рудакол би ми помогнал со хронична дијареа која трае повеќе од 3 години..дијагноза иритабилен колон ниеден лек не ми помага ве молам за мислење..се наогам во странство секакви лекови пиев но без подобрување дали да пробам со рудакол ?
Ako moze nekoj da ti go donese fibrogelot na dr Mitov, pisi mu na insta za negovo koristenje se nadevam ke ti vrati
Дали др Владимир Серафимовски е добар лекар, пошто слушнав дека на сите им ја дава истата терапија, а од друга страна пак слушнав дека е доста стручен?
Jas sum zadovolna od doktorot. Generalno site ja davaat istata terapija samo toj vklucuva AD plus koi jas ne gi piev.
Isto i jas nemav apetit, pa ajde vikam moze od bolki piev i pivski kvasec nisto ne mi pomogna. Pravev potoa kolonoskopija kaj Vasilevski mi dade terapija 3 pati mi ja menuvase uste poloso mi bese i lekot si go najdov so domasen kefir i fibrogel na dr.Mitov 2meseci konstantno. Spodeluvam tuka za sekoj so ima maka, bidejki jas mnogu se izmaciv cela bremenost i potoa uste 5m. Gospod zdravje da mu dade..
Сакам да прашам, јас сум нова на форумот. Овие лекари се приватни. Лековите colospa одат без рецепт, како ги купувате или потоа некој друг лекар ги препишува