kako ste sega?samo 1 mesec pievte terapija?posle vi ja ukina dr?i kako postignavte tolku apcinja na den?nam ni prepisaa 8
Јас моментално за иритабилен колон земам colospa retard па да видам дали ќе ми се подобри состојбата. Премногу стресот влијае на здравјето и подобро е човек да се дистанцира од стресот заради здравјето. Овие капсуливе се на приватно и коштаат околу 800 денари и се ефикасни, бидејќи делуваат на смирување на цревата. Ако има потреба ќе ги пијам и понатаму, бидејќи сум +10кг ослабен и треба да ги покачувам помалку килограмите за да ми бидат во склоп на висината. Наместо дијазепам можете да земете витамин Б6 или Бедоксин, бидејќи дијазепамот колку се корисни толку се штетни и што поскоро треба да ги оставите.
sto pievte koi lekovi?koi simptomi imate?nie samo cesti stolici i prolivi.Doktorot na eho ne pregleda i rece momceto e zdravo samo mnogu osetlivo.zeludnilot e so tecnost i ni prepisa 8 leka od koi 4 za zeludnik 3 za psiha i antibiotik.mi e strav da pocnam ogromna terapija .se raboti za 17 god momce
Многу лекарства биле, охоо. Гастроскопија под итно да се напрај за да се види желудникот, не да му се препишуваат лекови без да се види што е. Копрокултура и тоа нека напрај на микро за да се видат бактерии дали има. Ако има мака во долниот дел на стомакот можно е да има нервозни црева и за тоа се пија colospa и бедоксин. Чим има чести столици нека пија електролити, пробиотици, витамин Ц, двопек, банана, компир и ориз.
Диазепам не е лек и кај нас се дава на сите зошто тука се произведува достапен е насекаде и со ниска цена што е погрешно. Зошто млади да пијат диазепам кога може со витамини и подобра исхрана плус спорт да се променат работите. Не знам дали може на детска клиника со упат да си побараш второ мислење.
Jas iskreno go nemav istiot problem. Pobarajte ako ste vo moznost vtoro mislenje bidejki dava mnogu lekovi a najcesto sindromot na nervozni creva fakt e deka se javuva kaj poemotivni licnosti.
Ми треба помош. Се работи за сопругот,веќе недела дена има болки околу анусот пукнатини како ранички кои мн болат и чешаат.Се појави и крварење после голема нужда ама од раничките околу.Изметот е чист. Некој искуство,препорака за доктор исплашена сум скроз.Мачкаме маст од аптека за ректум пишува малце се подобрува од денеска ситуацијата.
Здраво. Пред 3 месеци ми дијагностицираа иритабилен колон. Дали некој се соочувал со ладни, топли бранови и трески после или пред празнење? Ви благодарам
Јас сум чуствувал болки после празнење и сум се напивал најчесто пробиотик, а сега поради гасови во цревата пијам и еспумисан, со спазмолитик и ноплаза. Треба да земиш да почниш да пијаш чаеви поредовно, да имаш биланс измеѓу оброците, повеќе течности во текот на денот, Б6 (бедоксин) кој влијае да се потсмириш малку и да ти се поднамали стресот и убавезно секојдневно внесувај витамин Ц од 500/1000Mg. Треба доколку имаш работа во седечка позиција да земаш да правиш повеќе паузи од околу неколку минути да се раздвижиш или доколку имаш стоечка да поодмараш. Најдобро ти е да имаш промена на начинот на живот.
Да јас имам иритабил колон и секогас имам и треска и се потам додека се празнат цревата.Сето тоа се случува зашто не се редовни столици, поради запек и фаќат запаление цревата и мене ми крварат хемороидите ги имам затоа така ми рече докторот мене. И да ти кажам со години сум со терапија, одам на редовна контрола и ништо само ги смени апчињата, ефект само моментален, а да се лечам НЕ, пак продолжува оваа состојба,плус имам и улцера на желудник и ГЕРБ на желудникот.
Aj i tuka da pisam mislenje sto moze ke mu pomogne na nekoj.Skoro site postovi gi procitav(nekolku strani preripav...)no ne vidov nikoj da spomne SIBO. Mojot problem pocna so helikobakterija,i od namalena ph vo zeludnik se napravia uslovi za da se pojavi i SIBO,(Sto skoro siguren sum deka go imam,samo nemame opcija vo makedonija da se testirame za SIBO). Dosta vreme pominav po citanje na netov za gut health i skoro sekoj gi povrzuva nervoznoto crevo (IBS),so SIBO,a veke toj sto ima SIBO,golemi se sansite da ima i ankcioznost,i depresija,brain fog(sto licno mene mnogu mi smeta),problemi so apsorpcija na hranlivi sostojki od hrana- sto veke moze da predizvika dopolnitelni problemi. Ne mi e celta da isplasam nekoj,samo da go pisam tuka za luge da go imaat kako opcija/znaenje,zasto i mene mi zdosadi od komentari na doktori -nisto ne ti e,se ti e vo mozokot. Da vo mozokot mi e ankcioznost ili depresija (sto mi se pojavia od koa pocnaa problemite so digestivniot sistem) ,no toa mi se simtomi od nekoja bolestija,a ne mi se glavna pricina za zdravstveniov problem.
Истите коментари ги добивав од сите доктори, само те клукаат со лекови, еманера, нолпаза, ланзул и ај смири се малку на нервна база ти е, не јади луто, не јади мрсно дрн дрн, ти им викаш џабе пак ми е исто, они не те регистрираат, а не дај боже да им кажеш дека и малку си паничар или анксиозен, готово ќе ти речат ете се ти е од тоа и нема ни да те пратат на испитувања. Повеќе научив од интернет и од редит што читав како се излечиле, него од докториве наши.