Какви симптоми имаш ?Абдоминална болка, дијареа? Значи имаш синдром на иритабилен колон тоа ти го дијагностицираа нели? Потребно е психичко смирување и да не се користат иритативни средства. антиспазмолитици,антидијароици, некој антидепресив се дава,
Znaci mi dadov tri vrsti apcinja i mast za hemoroidi edni te se vikat duobiotic, colospa retard, flebodija
I fala mu na boga jas za edna nedela se mi se normaluzira duri i pokaciv nekoe kilce Da epten fala mu na boga i so normalno odenje po golema nuzda Ama mislam deka treba da se odi na kolonoskopija prvo za da se utvrdi sto i kako
Супер.Земај си терапијата редовно и се ќе биде у ред. А под стрес ли си била подолго време па тоа ти се јавило?
После прележзани два стомачни вируси имав два месеци течни столици. После тоа правев колоноскопија и ми ја утврдија оваа дијагноза- синдром на иритабилни црева. Пиев два месеци метоеспазмил и ваја пробиотик и по потреба Селдиар и имав подобрување . Со сероксат за смирување комплетно исчезнаа сите симптоми. Неколку месеци бев стабилна потоа после нова година повторно исто. Од тогаш никако да се нормализира, еве пиев и рудакол ама полошо ми беше од него , инаку имам нагони наутро, по неколку течни столици , кркорење на црева ужасно и болки во стомакот ме будат наутро , после 6 часот нема спиење. Сега примам инекции Еглонил . Проблемот е што неможзм да пијам сероксат и од него добивам течни столици. Ве молам за совети има ли крај овој проблем веќе сум во паника, не функционирам нормално, често дехидрирам, неможам да јадам ништо, мислам дека се ми смета .
Како што пишав погоре треба прво психички да се средиш.Пиј си ги лековите и ако нема подобрување оди на лекар.Не земај сероксат гледам имаш нус појави.Јас сум сега под стрес и осеќам дека не ми е во ред со дигестивниот, па и ми доцни 2 недели скоро, од толку стрес што самата си го правам и за без потребни работи можам да се доведам и јас до лоша ситуација. Ако си имала стресен период пробај да го искорениш, пробај со некоја релаксација што би рекла на твојот нервен систем.Не дозволувај ситници да те изнервираат оти тоа ти ја влошува состојбата.Не користи иритативни средства, пиј си лековите, појди си на лекар направи пак се што треба и консултирај се со лекар за нус појавите, нека ти препиши друго. Само мир ти треба и терапија и се ќе се среди.
Здраво денес бев на преглед и докторот ми препиша Нормикс - две несели 3пати по 2 на ден. Имате ли некакво искуство со овие таблети ?
Здраво на сите членки...Исплашена сум многу и ми треба совет и мислење , мислам дека пишувам на право место ако грешам исправете ме... Имав хелико бактери пиев еднаш терапија и ме пратија на ендоскопија пошто имав десно под реброто болки , ми рекоа некоја содржина ми лачел жечудникот и пиев апчиња , едните не ги испив до крај , но сега тоа што ме плаши е што имам ретка стплица 6-7 месеци, немам други симптоми освен од време на време болки околу стомакот, ме плаши многу несакам да одам на лекар стеав ми е да не ме пратат на колоноскопија ве молам за совеет
zdravo i mene mi gi prepisaa normiksot pred edna nedela 3x1 ama kago da mi poloso imam retka stolica tvoeto iskustvo kakvo bese
i jas eve dve nedeli imam problem so stomakot mi krkorat crevata podzdrignuvam dali sum gladna ili site sekako gi custvuvam krkorenjata niz celiot stomak da ne ima nekoj isto vakvo iskustvo da pise sto moze da e