1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Нервозни црева

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Saricko, 27 септември 2013.

1. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.473
    Допаѓања:
    201.290
    Колку често одиш во тоалет?

2. curly_girl

curly_girl Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2018
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    12
    Незнам ни самата,се случува и до 7-8 пати,очај

3. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.473
    Допаѓања:
    201.290
    Тоа не е дијареја. Тоа е течна столица. Од стрес се случува најчесто, нервозни црева најчесто на психичка база се јавуваат.
    Обиди се да најдеш начин да се смириш и да се релаксираш. Макар било медитација, трчање, викање, или слично. За течната столица пробај Дармфлора пробиотик за возрасни.

На curly_girl му/ѝ се допаѓа ова.
  4. curly_girl

curly_girl Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2018
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    12
    Знам дека е сѐ на психичка база,возам велосипед секој ден,не се чувствувам толку нервозно колку пред да направам колоноскопија и гастроскопија,незнам зошто ги имам пак истите симптоми

5. Пг-1100

Пг-1100 Нов член

Се зачлени на:
    15 јуни 2019
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Дали некој од вас се соочил со ректална болка, како симптом на нервозни црева? Интернистот што го посетив ми направи ехо и според тоа, крвната снимка и симптомите рече дека апсолутно нема потреба од понатамошни испитувања.

И ако може да ми кажете за доктор Серафимовски, каде има ординација.

Последна измена од модератор: 15 јуни 2019
  6. curly_girl

curly_girl Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2018
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    12
    "Doktorot e serafimovski vo kapistec beverli vo podrum" ова ви го препратив од друг член,јас бев на преглед кај др.Васко Василевски во Систина и сум задоволна

На Пг-1100 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. DenaM

DenaM Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2017
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    234
    jas mislam deka sum bila kaj toj doktor prviot pat koga me fati panika od idenje vo wc i toa da ne mi se priodi dodeka sum izlezena pa da neam kade i sl. i mi napravi eho mi rece deka se mi e ok i deka nema lek za ova poshto ne idam doma ili navecer znaci ti e mislenje so bi se reklo. i nisto ne mi prepisha ili lineks streptazol takvo nesto edna dve nedeli i polesna hrana iako vika ti ne si debela ne ti treba dieta i ok posle toa neznam kako mi pomine i so godini se super bev i imav i zaboraeno na toa i posle pak me fati i do den denes pak ima strav od idenke vo wc da ne mi se priodi nadvor. i bev na lekar da rqzgovaram so doktortkata mi vika niso ne ti e bedoksini za smiruvanje samo i opustise aktiviraj se i bidi hrabra borbena. itolku i jas pak iamm strav i do den denes a neznam od so mi se pojavi i neznam kako da mi pomine ednash za sekogash da ne se zamaram so toa. poshto mi smeta vo sekojdnevniot zivot ne mi se iskaca od doma radi toa. se mislam ke mi se priodi. strasno e uzas. site se preokupirani so neso pametno jas so wc. mozokot e vo prasanje.
    zatoa ve sfakjam da ne e na raat covek.

На Nightwish11, curly_girl и Пг-1100 им се допаѓа ова.
  8. feminka#11

feminka#11 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 септември 2017
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    146
    Дали др. е Владимир Серафимовски зашто на нет ми дава во Капиштец Беверли сутерен Офтамолошки центар др.Серафимовски очен лекар.

9. toni42

toni42 Активен член

Се зачлени на:
    24 јули 2018
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    4
    da toj mu e sin vo ist objekt se dvajcata

На Aleksa5432 и feminka#11 им се допаѓа ова.
  10. bile454

bile454 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јули 2014
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    33
    Koe e rabotnoto vreme na ovoj Serafimovski?

11. Dina valerry

Dina valerry Нов член

Се зачлени на:
    29 август 2019
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    1
    Napravi kolonoskopija pregled na debelo crevo za da se uveris dali e se vo red so crevata i da se smiris. Miras da se smiris i da si davas kuraž sama a ne da panicis iako znam deka e tesko i site mislime na loso cim neni e dobro a neznaeme tocno sto ni e. Zatoa najdobro proveri crevata nese plasi i ce bides raat. Pozz

Kade pravese pregled? Kolku kosta? Cekase li mnogu??

Последна измена од модератор: 29 август 2019
  12. curly_girl

curly_girl Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2018
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    12
    Во Систина,не се чека воопшто, чини околу 30000

На Dina valerry му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Slash_ica

Slash_ica Нов член

Се зачлени на:
    30 септември 2019
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Zdravo, veke 2 godini se macam so nervozno debelo crevo, naduenost, bolki, grcevi..
    Bev vo razni bolnici, piev razni apcinja no nisto..
    Sega mi dadoa Normix 3x2 dve nedeli, denes pocnav da pijam..
    Koi se vasite iskusta so ova, ovoj lek?
    Pozdrav

14. Pepa B..

Pepa B.. Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јануари 2017
    Пораки:
    258
    Допаѓања:
    677
    zdravo .. vaka sega imam dosta jaki bolki kaj predelot na
    debeloto crevo i to
    a bas sega vo momentov .. 5 dena nanazad sum vakva .. megutoa piam edna tecnost t.e. parafinsko maslo i nekoj si tabletki ama rezultat nema. koga odam vo toalet imam nepodnoslivi bolki a krvaram veke 10 dena poveke od normala .. mislev deka sum vo ciklus no vaka ne trael .. ne mozam bukvalno da stanam nitu pak da legnam .. pomos ??

15. Ververicka2@*

Ververicka2@* Нов член

Се зачлени на:
    23 јуни 2020
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Pepa najdobro da se obratis na gastrolog mozno e da imas circe na debeloto crevo

Zdravo i mene mi dijagnosticiraa nervozno crevo dali ti pomogna Normixot?

Dena dali sega imas podobruvanje i sto najmnogu ti pomogna ?

Princeza dali site simptomi isceznaa so terapija?

Последна измена од модератор: 25 јуни 2020
  16. Slash_ica

Slash_ica Нов член

Се зачлени на:
    30 септември 2019
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Mi pomogna da, mnogu

17. TinaI

TinaI Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    130
    Допаѓања:
    145
    Veke tri meseci imam bolki vo stomakot,od desnata strana ,bolkata migrira, nekogas e dolu nekogas gore pod rebroto i nad papokot, duri koga se navednuvam osekam poveke bolka. Znaci sekojdnevna bolka. Eho na abdomen i krvna slika se ok. Bolkata ja imam i vo grbot kaj desniot bubreg i koga ke se dopram me boli.Imam mnogu gasivi od koi retko mozam da se oslobodam. Kaj dr. Serafimovski (samo eho )mi rece nervozno crevo i mnogu vrsti na apcinja mi prepisaa, neznam dali da pijam zasto sum so avtoimuni hashimoto i lupus, i se spremam za invitro. Dali vi se slucuva koga ke stisnete na toa mesto da ve boli

Прикачени фајлови:

18. Ververicka2@*

Ververicka2@* Нов член

Се зачлени на:
    23 јуни 2020
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Саричко како си сега дали успеа да се справиш успешно со нервозните црева и ако може да ми пишеш подетално како?

19. teaaaaaaaaaaaa

teaaaaaaaaaaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    6 септември 2011
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    3
    isto i kaj mene diagnoza sindrom nervozni creva,terapija meteospazmil,ne pomagase se dodeka ne prekinav da konzumiram gluten i laktoza,sega e mnogu podobro,sega nov problem (perianalen apces ) znae nekoj nesto za toa ?

20. Ververicka2@*

Ververicka2@* Нов член

Се зачлени на:
    23 јуни 2020
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Jas bev kaj dr.Vasilevski veke nekolku meseci sum pod terapija emanera i metaspasmil,seldiar i sanuzela probiotik 2x i pijam domasen kefir sekoj den po litroinaku jadam od se po malku imam golemo podobruvanje skoro i da nemam simptomi,gazirano mi preci samo ,e sega ne znam sto ke bide koga ke mi ja trgne terapijata