Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Нередовна менструација

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од ForeverYoung, 3 декември 2009.

1. macenceee24

macenceee24 Активен член

Се зачлени на:
    17 август 2012
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    7
    како и сите вас така и јас имам не редовна менструација уште од првиот пат па еве веќе 10 год .... некогаш ми касни по 1-2-3 месеци секогаш различно... пред 6 месеци бев на гинеколог ми направи испитувања и се беше во ред... но предходниве 3 месеци јас немав добиено, па добив, 1 недела имав кафеава крв, па потоа добив обилно крварење (црвена крв) која што ми траеше околу 20 дена, бев на лекар и гинекологот ме виде на ехо, прегледав крв да не случајно е ослабната од крваренјето, но се беше во ред, ми даде инексија и ми ги препиша Микрогинон за да престане крварењето, ги пијам веке 1 недела, и пред 2 дена ми престана крварењето но сега имам пак кафеава крв... дали некој се има соочено со ваков проблем? исто така ме интересира дали некој има пиено Микрогинонот за нередовна менструација (бидејќи најчесто ги пијат за контрацепција) и како делувале на вас?... јас се осекам многу депресивно и немам сила за ништо, ај тоа што немам сила за ништо се недевам дека е од обилните крварења ама ова депресиите страшна работа ...поздравче

2. kikkki

kikkki Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    2.745
    Допаѓања:
    4.846
    Немам толкав проблем со нередовната менструација..

3. dream.queen

dream.queen Истакнат член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    313
    Допаѓања:
    191
    не се сеќавам кога сум имала редовна (е добро еднаш имав |( ) незнам веќе кој датум да очекувам дали на 2 4 7 8 9 10 14 или 24 и фазла месец каснење :x

4. MaggieTatum

MaggieTatum Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    651
    Допаѓања:
    509
    добро бе, само мене ли ми кажувале дека тоа е сосема нормално ?? |( :^)
    и мене ми е многу нередовна, некогаш ми иди по 40 дена, некогаш по 50, некогаш по два месеци.. еднаш ја прашав бившата на брат ми зошто ми е така, и таа ми рече дека сосем е нормално бидејќи уште се развивам (12 год. сум) и дека нема да се регулира дури не бидам отприлика 20тина години.. не ме загрижува воошто ама со нетрпение чекам да ми дојди за да си имам оправдание да не вежбам на физичко :lol:

5. delvi

delvi Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2009
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    1.352
    Имам повишено ниво на пролактин кое резултираше со изостанување на циклусот 3 месеци. Од гинекологот ми се препиша прималут нор за да добијам и потоа кломифен за да останам бремена, а во мегувреме да пијам и бромергон(мислам дека се викасе за да се намали пролактинот). Сакав да прашам дали некој знае кога е најдобро пак да се испита пролактинот да видам дали е намален.

6. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    Здраво женски,
    Првпат добив на 13 години а сега имам 24, досега никогаш не сум добила на време, од прилика на 40 дена, а некогаш ми има доцнето и по 2-3 месеци..
    Порано пиев чај од ајдучка трева во форма на апчиња бидејки гадно ми е да пијам чај, и ми се регулира, ама сега во мојот град повеке не постои билната аптека па ке морам да набавам од друг град.
    Сега ми касни 2 месеци и веке 3 дена ми тече некаков кафеав исцедок.

Има ли некоја вакво искуство?

7. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    Дали знае некој каде можам да купам чај од ајдучка трева во форма на таблети (брикети) од Д-р Милко Тошков ?
    Им го препорачувам на сите со нередовен циклус.. има гоооолеми резултати!

8. bubbsy

bubbsy Активен член

Се зачлени на:
    18 јануари 2013
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Здраво, јас сум нов член..сакам да прашам дали некоја од вас има искусено негативни последици од Примолут Нор и какви?
    Мене ми ги препишаа поради прескокнување на менструација но сеуште не сум започнала да ги пијам бидејќи имам слушнато дека имаат негативни ефекти..

9. kikicka15

kikicka15 Активен член

Се зачлени на:
    12 декември 2012
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Здраво феминки значи вака добив на 22 мај 2012 год и од тогаш па се до денес ми е редовна но денес добив со ден задоцнување однасно на29 ден добив сабајлето имав малку крв сега прверувам немам ништо малку кавеаво ептен малку зошто е така може некој да ми огвори но побрзо страв ми е :?: :?: :?:

10. Talita

Talita Популарен член

Се зачлени на:
    14 ноември 2011
    Пораки:
    942
    Допаѓања:
    1.396
    Имам и јас проблеми со нередовна менструација. Имам пиено секакви таблети. Последно пиев Диане 35 , додека ги пиев имав редновно, али после една година кога престанав да ги пијам пак истото.
    Сеа последно пробав со чај од Коприва и да ви кажам има резултати. После една недела конзумирање на чај од Коприва добив, така да слободно пробајте можеби и кај вас ке има некакви резултати :)

[*]Заборавив да напоменам дека немав добиено од Августот :)

11. biljance1234

biljance1234 Активен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2013
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    ve molam ako moze nekoj da mi pomogne mi kasni menstruacijata veke 3 dena denes napravi test iskoci negativen imam problem so niskorizicen hpv virus a vo poslednive nekolku dena mesto menstruacija imam kafeav sekret sto site mi vikaat deka e simptom na bremenost neznam sto da mislam ke mi pomogne li nekoj.

[mod-kirilica:n7doccj8][/mod-kirilica:n7doccj8]

12. 95m96i97l98a

95m96i97l98a Активен член

Се зачлени на:
    5 март 2013
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    2
    Во паника!!

Јас имам чудно прашање. Значи имав до пред некој ден симптоми дека треба да добијам но ми касни еве веќе 19 дена. Правев 4 теста сите беа негативни, но веќе три дена ми изчезнаја симптомите. Не ме болат ни градите ни половината ништо дури не сум ни нервозна, а имам бело прање. Ви се има нешто вакво случено или претпоставувате што можи да биде ??? Ве молам женски почнав сериозно да се загрижувам :(

На Овесна снегулка му/ѝ се допаѓа ова.
  13. imelda

imelda Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    1.622
    Допаѓања:
    10.349
    Кажи и на мајка ти, или на некоја друга постара тетка, за да земе да те одведе на лекар. Доста се нервираш со денови, одговорот нема да го најдеш на интернет.

14. 95m96i97l98a

Се зачлени на:
    5 март 2013
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    2
    а можно е да сум бремена ?

15. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.062
    [СДК] Сакам да кажам...

ме интересира зошто сега пак ми доцни менструацијата,значи се ми испаѓа подоцна од 28 дена

16. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.968
    Допаѓања:
    9.980
    Зависи како била предходно.Секоја девојка си има различен број на денови за циклусот, од 28-34 негде. Еве пример мојов е на 32-34 тука негде се движи.Не дека ми касни (некогаш знае и да закасни повеќе) туку таков ми е циклусот.Што значи нормално е.А ако порано ти бил 28,а сега е повеќе,тогаш треба да се најдат причините за тоа.

17. katerina.femina

katerina.femina Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2013
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    16
    И јас имам нередовна менструација и малку сум загрижена..Имам една познаничка која имала цел живот нередовна менструација и второто дете што го роди е со Даунов синдром. Никаде не сум прашала (и можеби делува глупо),ама незнам дали тоа има врска со менструацијата. Исто така сум слушнала дека некои жени што немаат редовна, неможат да имаат деца. Па ако некој случајно знае,може да ми објасни подетално. Ова ми е 5та година како не добивам редовно, а гинокологот ми вика дека сум слаба и сеуште ми работат хормоните. Имам 21 година. Фала однапред. :worried:

18. gingerchild

gingerchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    1.495
    Допаѓања:
    4.994
    Јас го имав овој проблем. Мноооогу, мнооогу нередовна менструација имав. Во мојот случај, отидов на гинеколог, пиев едни апченца знам, на два три пати по една доза испив и од тогаш не сум имала никаков проблем. Ниту ми каснела ниту порано ми доаѓала, секогаш ми е точна.

19. 95m96i97l98a

Се зачлени на:
    5 март 2013
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    2
    девојки значи од кога почнав со сексуални односи ми се регулира менстурацијата т.е ми стана редовна но сепак знаеше ден два да задоцни се до февруари кога воопшто не добив. Во март добив на датата кога требаше да добиам исто како да сум имала во февруар. потоа и април беше во ред но во мај пиев апче за ден потоа "норлево" добив одма следната недела и сега во јуни ми доцни веке повеќе време. правев тестови негативни се дали е од апчето тоа што ми доцни или ...?

20. Daydream

Daydream Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2013
    Пораки:
    1.682
    Допаѓања:
    6.472
    Можно е да ти е од апчето. Ама како и да е ние овде не сме гинеколози (можеби има некој) ако ти доцни уште некое време закажи си на гинеколог. И не си играј со тоа апче. Не е апче како витамин Ц, многу е пострашно. Гледај веќе да не пиеш, користете си заштита. Најдобронамерно. :)