Dobiv vecerva, mi olesna mnogu... deckomi tvrdese mi vikase ne sum do tolku na 17 godini tatko da stanam ne sum budala da ti svrsam vo tebe i sama vide deka vo kondomot svrsiv i deka prekinav odma ne prodolziv voopsto, ama panicarka sum golema i sakav da slusnam mislenje od povozrasni. Fala vi mnogu So analgin mozes samo da ja predizvikas pobrzo da ti dojdi, so vitamin C mozis da ja odlozis od iskustvo kazuvam. Ama se razbira ne e ubavo da ja odlozuvas bidekji sepak toa e cistenje na organizmot.
Vitamin C pijam posebno ovaj period so koronava, i mi kasnese nekolku dena prekinav dva dena da pijam i denes dobiv. A i predhodno mi se imase taka sluceno.
Чиста случајност. Исто и за аналгетиците. Ако имате потреба од нив земајте си ги. Нема да ви предизвикаат неочекуван циклус
Здраво девојки, морам да се пожалам тука и некој да сподели искуство ако го има истиот. Пред два месеца ми се поремети целиот циклис. Имав редовна менструација на секој 30 ден. Последнот пат добив на 25 октомври (нормално), на 14 ноември ,,добив,, но само имав како црвено кафен исцедок после одење во тоалет значи немаше потреба ни од влошки кој траеше 5 дена. На 27 ноември пак ми се појави сукрвица која траеше до денес. На доктор бев пред 2 месеца и беше се во ред, ехо и пап чисто. Прашањето ми е дали има место за паника ако резултатите од кај докторот се во ред. Инаку правам контроли на 6 месеци и никогаш не сум имала проблем. Се изначитав на нет, ама секаде пишува дека ако пап тестот и ехото е во ред тогаш станува збор за хормони стрес или нешто слично.Ептен се плашам Помош
Дали имате пиено чај од аронија за да би дојде менструација мене ми касни 5 дена па пробувам со се витамини и чаеви пијам па прочитав тука некаде нркој пиел аронија некој јадел замрзната дали имало ефект кај вас што ви касни и сте земале аронија
Не сум била на гинеколог миантиот месец на 5 ден исто ми каснеше изрдив еден лимон и веднаш ми проби но еве сега јадам и овошје и чарви сеуште ништо ни болки немам во стомакот некој природен лек дали знаеш
Природен лек.. па и не баш. Имам пробувано оддамна многу ама не ми помогнале. Посети гинеколог обавезно, можеби имаш полицистични јајници. Тоа е доста честа појава.
И претходно вака ми било и тмн кога ќе направи 45 дена и тогаш ќе дојде фала ти многу но јас досега не сум била на гинеколог и и незнам како би ми било Пробав со чај од камилица и немам сеуште дали знаеш за чај од аронија има ли нркој ефекет или не
Не е воопшто страшно да отидеш на гинеколог, нема ништо да те боли. Ќе те намачка со гелче на стомакот и преку ехо ќе те гледа, не боли. Може и вагинално ехо, ама почесто е обичното ехо. Какво сакаш ти такво. Отиди, не треба на 45 дена да ти иде.
Тука читав на првите страни имаа некој члеки дека им помогнало а ти чајот од бела ајдучка трва го имаш пиено кога ти каснело или пред да ти дојде оти мене ми касни и незнам дали тоа би ми помогнало
Да се мислам но незнам што да пеавам ако не дојде ќе морам да одам срам не срам мора да се отиди еден ден
Зошто срам душо? Нема ништо срамно во тоа, па не одат таму само бремени жени. Секоја жена треба најмалку 1 годишно да посетува гинеколог. Отиди, еве јас повеќе одам кај матичниот гинеколог одколку кај матичниот општ лекар. А не сум трудна.
Фала многу ќе почнам да го пиам Хаха незнам изгледа оти ич никако немам отидено и затоа ми е срам но сепак се знае за се има прв пат кога би отишла еднаш за следниот пат би нрмало срам ќр собирам храбодт ако нрбива че мора да се оди
Каква храброст да собираш, нема да те оперираат таму, ни боли ни ништо, што си се потресла толку. Отиди што е можно побрзо, не ти доцнело само еднаш туку повеќе пати, тоа укажува дека има нешто. Ќе треба и хормони да испиташ сигурно.