1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Нередовна менструација

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од ForeverYoung, 3 декември 2009.

1. macor24

macor24 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2017
    Пораки:
    928
    Допаѓања:
    2.406
    Изгледа да ќе треба и тоа да се испита не дека ме страв туку ме срам затоа а инаку не мр оперират да ама ете незнам како ќе е прв пат е како и дае ќе мора да се отиде фала за советот

2. joyful

joyful Популарен член

Се зачлени на:
    3 април 2017
    Пораки:
    396
    Допаѓања:
    2.557
    Значи НЕ може да лекувате нередовна менструација со чаеви. Ниту еднаш до сега гинекологот не ми рекол пиј чај, ќе ти помине.
    @macor24
    Има причина поради која ти доцни и таа причина може само гинекологот да ти ја каже. Нема од што да се срамиш, не си му прва што му влегува во ординација. Сфати го сериозно ова и оди што побрзо на лекар. Многу болести можат да бидат превентирани.

На macor24 и tinka-mace им се допаѓа ова.
  3. LegallyBlonde00

LegallyBlonde00 Активен член

Се зачлени на:
    6 март 2019
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    36
    Менструацијата ми е редовна,знае да закасни 4-5 дена , или да порани . Моментално сум под мал стрес поради селење и на антибиотици сум . Ми касни 6 дена. Дали да се загрижам и да одам на лекар или да почекам ?

4. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.852
    Допаѓања:
    5.193
    Почекај, се случува. Но ако пројдат две недели тогаш треба да отидеш.

5. Loly Mara

Loly Mara Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2020
    Пораки:
    177
    Допаѓања:
    24
    Прв пат од кога имам меструација, да ми доцни
    Требаше да добијам на 2 март,а денес е 24 и уште немам.
    Искуства некој?

На Milče9 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Anastasia9228

Anastasia9228 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2020
    Пораки:
    429
    Допаѓања:
    543
    Mene najmnogu mi ima kasneto 15 dena. Ako si pod stres mozi da ti kasni ili ako imas primano lekarstva nekoj.

7. Azeret

Azeret Активен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2020
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    21
    Zdravo mi treba pomos imam vodni cisti mi pukaat mi se pojavuvat pak.. imam mnogu neredoven ciklus ako ednas mi se pogodi isti ko minatiot mesec mislam deka festa pravam
    Trebase da dobijam na 10 ti nemam nikakvii simpt a stomakot mi e naduvam ssto bi mozela da pijam za da dobijam pobrzo nesto na prirodna baza apcinja nemozam :/

8. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.523
    Допаѓања:
    5.887
    Ние се обидуваме за бебе неколку месеци и од тогаш ми касни или подранува менс.
    Сеуште не ми е јасно дали мојата тоа има врска со појава на нередовна менструација..

9. Pavlinka123

Pavlinka123 Активен член

Се зачлени на:
    4 мај 2021
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    22
    Zdr devojki treba da dobijam nedelava no me cudi toa sto pak mi se pojavuva od vreme na vreme iscedok kako da sum vo ovulacija kako belka od jajce no go imav ovaj icedok na sredina a sega sto bi mozelo da znaci dali toj iscedok moze da e pricina da mi docni?

10. blackmamba^

blackmamba^ Активен член

Се зачлени на:
    5 јули 2020
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    8
    Здраво, дали е можно да ми доцни бидејќи бев болна и пиев апчиња и сируп?

На Bibce_ му/ѝ се допаѓа ова.
  11. FridaodaMk

FridaodaMk Популарен член

Се зачлени на:
    28 јули 2020
    Пораки:
    3.360
    Допаѓања:
    11.966
    Да, само зависи колку време ти доцни, ако е многу треба да си се консултираш со лекар

На blackmamba^ му/ѝ се допаѓа ова.
  12. _marvel__

_marvel__ Активен член

Се зачлени на:
    6 септември 2020
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1
    Здраво, ги пијам веќе 3 дена таблетите primolut nor за да ми се одложи циклисот бидејќи не сакав да имам за на одмор.Бидејќи таблетите се пијат во случај при долго крварење и при одложување на циклусот. Мене ми каснеше 6 дена па почнав да ги пијам, веќе 2 дена имам по 3,4 капки крв, па не ми е јасно дали е океј? Некој со вакво искуство?

13. macor24

macor24 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2017
    Пораки:
    928
    Допаѓања:
    2.406
    дали ако се испиат само две апчиња дабростон ќе може да дојди циклус бидејќи мене ми доцни па ако испиам само две дали ќе дојде, некој со вакво искуство дали бил? Јас ги имам пиено овие таблети по 10 апчиња но сакам да знам дали би кожело само две да се испиат за да дојде циклус. Фала однапред

14. Norah Jones

Norah Jones Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2019
    Пораки:
    1.070
    Допаѓања:
    502
    Дали се земаат циклопрогинова кога менструацијата е редовна, мислам на тоа дека може да задоцни или порани 2-3 дена?
    Дали и покрај таква менструација мое циклусот да биде нефукнционален?

15. Norah Jones

Се зачлени на:
    11 мај 2019
    Пораки:
    1.070
    Допаѓања:
    502
    Ве молам за мислење, имам редовна менструација, но ми препорачаа да пијам циклопрогинова за да се среди нешто ако е за средување па да забременам. мислење ваше... Дали треба да ги земам ако имам редовен циклус а не можам да забременам? (друго се’ е во ред и кај мене и кај сопругот)

16. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.492
    Допаѓања:
    10.554
    А што е тоа за средување нешто? Не ми се познати апчињата, ама ако се стриктно за средување циклус а ти имаш редовен, јас не би ги зела. Побарај и второ мислење. Или види во темата за бременост, таму веројатно некој ги има користено прашај ќе видиш повеќе искуства.

17. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.262
    Допаѓања:
    34.559
    Еве ти упатство да си прочиташ

Прикачени фајлови:

На Norah Jones му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Norah Jones

Се зачлени на:
    11 мај 2019
    Пораки:
    1.070
    Допаѓања:
    502
    Благодарам

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Norah Jones

Се зачлени на:
    11 мај 2019
    Пораки:
    1.070
    Допаѓања:
    502
    Сум ја погрешила темаата, требало да прашам во БРЕМЕНОСТ, тоа нешто демек било, јас имам овулација но не правилна и затоа не сум забременувала, па овие апчиња средувале се’

На anggell му/ѝ се допаѓа ова.
  20. AlchinovaR1979

AlchinovaR1979 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2016
    Пораки:
    508
    Допаѓања:
    729
    Здраво девојки, ме интересира дали некоја од вас има /имала ановулаторен циклус (циклус без овулација ) ,ниту знам кога треба да добијам ,ниту знам плодни денови . Добивам на 2/3/4 месеци . Ми препишаа Дабростон и ќе ми испитаат хормони. Ова ми се случува цели две години . Дали може да ми објасни некоја со слично искуство како моево каква терапија прима и што и рекле гинеколозите на тема "бременост" ? :) Инаку сменив исхрана и вклучив физичка активност . Се надевам дека ќе ослабнам и ќе се среди се .