Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Нередовна менструација

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од ForeverYoung, 3 декември 2009.

1. en5

en5 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 септември 2022
    Пораки:
    776
    Допаѓања:
    2.741
    Тие што имате нередовна менструација и сте млади, нејќете сега моментално деца, не сте во брак, како ви влијае тоа на интимниот живот? Ете некогаш со месеци ако не ти дојде, а си имал секс редовно. Иако и кондом, свршување само надвор, пак дали постојано правите тестови или мирни сте и знаете дека не би се случило ништо зошто сте пазеле? Многу ми е страв искрено мене, ни знам плодни денови, ни кога овулирам, ни кога ќе ми дојде, некогаш за 40, некогаш за 90 дена, се плашам доста од бременост.

На Ceci16 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. MilaSs12

MilaSs12 Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.673
    Допаѓања:
    18.330
    Ако останеш бремена со кондом и со свршување надвор, ке те запишат во историја.

На elimkd му/ѝ се допаѓа ова.
  3. en5

en5 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 септември 2022
    Пораки:
    776
    Допаѓања:
    2.741
    Да секако знам дека шансите се речиси никакви, но кога имаш редовен секс, а менструација на 3-4 месеци ти доаѓа, логично е да се плашиш и за бременост, не е исто како секои 30 дена да ти доаѓа и да си знаеш дека не се десило нешто. Кога немав секс полесно ми беше порано што за бременост не се секирав барем.

4. MilaSs12

MilaSs12 Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.673
    Допаѓања:
    18.330
    Посети гинеколог и почни со орална контрацепција. Плус кондом, плус свршување надвор, шанси за бременост би биле 1:738272627728273727717272.

5. en5

en5 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 септември 2022
    Пораки:
    776
    Допаѓања:
    2.741
    Не сакам на неполни 19 да се трујам со орална контрацепција, знам колку штетни влијанија има, не е вредно за секс да пијам такво нешто..

6. MilaSs12

MilaSs12 Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.673
    Допаѓања:
    18.330
    Тогаш немај секс. Тоа е најсигурна опција. (fingers)

На elimkd му/ѝ се допаѓа ова.
  7. en5

en5 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 септември 2022
    Пораки:
    776
    Допаѓања:
    2.741
    Не можам цел живот да немам де. Сте имале ли искуство со ова или се зафркавате со мене? Навистина не сакам некој да се зафркава кога не е зафрканција и барам некој со слично искуство, да си споделам маката.

8. FridaodaMk

FridaodaMk Популарен член

Се зачлени на:
    28 јули 2020
    Пораки:
    3.413
    Допаѓања:
    12.123
    Ако имаш однос со кондом, плус свршува надвор реално немаш потреба од паника, шансата во тие случаи за бременост е непостоечка, дур да ти се регулира ќе се навикниш, затоа што не можиш да паничиш толку време, или ако веќе си паничар прави си тестови, само така дополнително ќе си правиш стрес непотребен

На en5 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. en5

en5 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 септември 2022
    Пораки:
    776
    Допаѓања:
    2.741
    Ти благодарам многу, вакво нешто ми требаше :hug:

10. MilaSs12

MilaSs12 Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.673
    Допаѓања:
    18.330
    Не се зафркавам. Ти кажувам дека со кондом си безбедна. Со апчиња плус. Ако 100% сакаш заштита, тогаш немај секс.
    А за нередовен циклус секако треба да посетиш гин.

11. Mihaela123456

Mihaela123456 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 мај 2021
    Пораки:
    1.671
    Допаѓања:
    2.738
    Devojki pijam cikloproginova, mi ostanaa uste 5 apcija od crvenite, no mislam deka denes dobiv. Dali da gi dopijam ili da prestanam dokolku ova e ciklus?

12. Ynam

Ynam Активен член

Се зачлени на:
    28 мај 2023
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    34
    Дали има на форумов некој со проблем менструација да имал секогаш нередовна на околу 35-45 дена во просек (некогаш каснела на 2 3 месеци)...
    После короната и седењето дома, се здебелив малку повеќе нагло, почна се повеќе да ми касни и се поретко да доаѓа. Ако порано имав 9 циклуси во година, сега 5-7 годишно...
    Никогаш не сум имала многу редовна, но никогаш и не ми каснела вака со месеци.
    Бидејќи бев тинејџерка и не сум имала секс, знаев дека не е бременост и дека можеби како растам ќе се регулира, но еве уште ништо кај мене. Со месеци немам добиено моментално, не ми е јасно зошто ми се случува вака, не поминувам низ некој стрес... Порано на стрес ми се случуваше, но сега не е така.

На гинеколог веднаш даваат хормонска терапија и читајќи колку нус ефекти имаат тие лекови многу ми е страв да користам такви лекови и да одам на лекар иако веќе морам зошто не сум толку мала за да чекам да се среди... Дали има некој што користел такви лекови и имал позитивни ефекти? Читам дека има што се здебелиле уште повеќе од такви хормонски апчиња, дека имало ризик за рак на гради, матка, јајници зошто сепак се хормони и многу се плашам да внесам нешто такво во себе. :(

Плус ме плашат коментари од блиски дека понатака со неплодност ќе се борам ради проблемов, а со апчиња колку вистински ќе овулирам? Некако природно да се реши знам дека се би било најдобро, но не знам. Во околина немам ниедна блиска што прошла низ ваков проблем. Било каков совет и искуство ќе ми биде добродојден од некој што минал низ вакво нешто.

На Ceci16 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. butterflysk

butterflysk Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    1.934
    Допаѓања:
    3.882
    Hormoni imas ispitano? Na eho te vudoa da ne imas cista nekoja..

На Ynam му/ѝ се допаѓа ова.
  14. FridaodaMk

FridaodaMk Популарен член

Се зачлени на:
    28 јули 2020
    Пораки:
    3.413
    Допаѓања:
    12.123
    @Ynam мораш да одиш на гинеколог, да се испита што е проблемот, не можи некој на форум да ти дава совети. Немаш со месеци добиено, бараш совет на погрешно место. И некоја да има слична како тебе ситуација не можи да ти кажи од каде ти потекнува проблемот.

На Ynam му/ѝ се допаѓа ова.
  15. FedoraFedora

FedoraFedora Истакнат член

Се зачлени на:
    23 април 2020
    Пораки:
    247
    Допаѓања:
    49
    Posleden ciklus imav na 8 maj, prvpatda mi docni, bev na ginekolog nemam miom, nemam cisti, malo zdebeluvanje samo na matka I mi dade da oijam primulot nor za da dobijam, mene mi e strav da gi pijam, inace sum vo perimenopauza , a imam simptomi za ciklus , me boli stomak , gradi,

На TinkaGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  16. FedoraFedora

FedoraFedora Истакнат член

Се зачлени на:
    23 април 2020
    Пораки:
    247
    Допаѓања:
    49
    I jas ja imam istata situacija ama denes ispituvav I hormoni I ke cekam rezultati ima li priroden nacin da dobies porabo ciklus

17. Michaelalala

Michaelalala Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2022
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    119
    Болка во стомакот иста како пред менструација и отечени гради може да се смета како пмс? За градите знам али болкава ми беше иста како да ке ми дојде дури и улошка си ставив оти бев ептен убедена дека ке ми дојде.. Ми идеше до сеа на 28 дена, минатиот месец имав на 14ти а месецов требаше на 12 ти да имам и еве уште немам а немам ни болка за идење... Многу ми е страв, можно ли е да се работи за бременост? Да сподели некој дали имал ваква ситуација?

18. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    3.298
    Допаѓања:
    13.180
    Ќе ти дојде ваљда штом чувствуваш дека си пред добивање. А за бременост па најдобро си знаеш самата, имавте незаштитен однос, во период на овулација беше или? Крај крева напрај и тест по некое време ако до толку ти е страв.

19. gladiola37

gladiola37 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 февруари 2020
    Пораки:
    335
    Допаѓања:
    194
    Kolku godini imas ?

20. Broken♡

Broken♡ Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2019
    Пораки:
    156
    Допаѓања:
    529
    Dali vitamin c pomaga za pobrzo dobivanje na menstruacija?