Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Нередовна менструација

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од ForeverYoung, 3 декември 2009.

1. ana-banana

ana-banana Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    1.277
    Допаѓања:
    751
    Кога добив за прв пат ми доаѓаше секогаш на 45 ден :D . Ама за жал откога тргнав на факултет почна на 3 месеци, па 4, па 2, па 6 секогаш различно и штом идам на гинеколог и ми препише апчиња таман да почнам да ги пијам ми дојде. Претпоследниот пат имав циста на јајник инаку имав и покачен пролактин па незнам дали од тоа влијае. Ме интересира дали со ваков нередовен циклус како мојот може да се остане бремена? :?:

2. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.580
    Допаѓања:
    201.797

Цистите, покачениот пролактин (се средува со бромергон - лекарот треба да ти ги препише, ако навистина има потреба) и изостанокот на овулација од било која причина го прават циклусот нередовен. Можеш да останеш бремена без проблем, само треба да следиш со матичниот гинеколог дали имаш овулација и кога точно, па во тие денови да работиш на случајот ;)

На ana-banana му/ѝ се допаѓа ова.
  3. ana-banana

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    1.277
    Допаѓања:
    751
    Фала ти Annath ме интересираше многу прашањево иако сега моментално не планирам да останам бремена но сепак информацијава е битна да ја знам ;)

4. betushka12

betushka12 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2011
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    0
    Zdravo devojku,jas samo sto se vkluciv na forumot :))) I jas imam problem so neredovna menstruacija, i eve veke mi kasni skoro 2 meseca.Imav problemi so pokacen prolaktin pa piev bromergon nekade okolu 7 meseci.Vo pocetokot koga go piev mi doagase redovno, no podocna pak pocna da kasni po nekoj mesec....Prolaktinot i ne mi e mnogu pokacen normalna vrednost bese 35 mene mi bese 50...koga go proveruvav povremeno mi bese normalen, ama eve sega pak nemam ciklus!Probav i so eden caj, go piev eden mesec i dobiv dva redovni ciklusa, prestanav da go pijam i pak ne doaga redovno.....ne znam veke kaj e problemot i sto da pravam,....pozzz za site

[mod-kirilica:2xu9dr8n][/mod-kirilica:2xu9dr8n]

5. simonaspase

simonaspase Истакнат член

Се зачлени на:
    22 април 2011
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    10
    Вака јас исто имам проблем... Не добивам по 4-5-6 месеци... Од прво идев на гинеколог... Ми даваше некој си апчиња... Ги пиев 1 година... И пак Нишо... Е сеа појдов кај една докторка во Битола... И ми рече како се даваат вакви апчиња коа овие се даваат на стари жени... Ми рече нишо да не пијам нема врска тоа ... И нејзи и каснела секогаш па имала здрави прави 3 деца... Уживајте ;)

6. sanjuska88

sanjuska88 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 мај 2011
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    zdravo devojki
    И јас имам нередовна менструација, уште првиот пат кога добив, после 5-6 месеци не ми доаѓаше. И мислев дека првите 2-3 години дека е нормално таква менструација, но не било така и ден денес ми е нередовна, ми касне по 1-2 месеци.Бев на гинеколог ми кажа немаш ништо ке се регулира, нормално е, но веке 8 години е така.Дали би можело да се забремени со оглед на тоа дека имам менструација на 2-3 месеци??Ве молам пишете

7. savana

savana Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    1.770
    Допаѓања:
    9.567
    И јас имам нередовна менструација, се случувало и неколку месеци да ми касни, некогаш убаво по ред ми иде како што треба, сум била на гинеколог ми рекле дека ќе се среди, не е ништо страшно. Мислам дека нема потреба од паника ;)

8. apple12

apple12 Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.032
    Допаѓања:
    3.304
    До сите девојки што се на диета :)
    Се мислев прашањево дали да го пишам во Морална поддршка за сите што сакаат да ослабат, ама викам таму ќе ме искараат и тука ќе ги прашам :rofl:
    Редовна ли ви е менструацијата?
    Јас еден месец сум на диета и цел еден месец ми касни..... уууф ќе спобудалам.... :@

9. la-chicka

la-chicka Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    1.336
    Допаѓања:
    1.571
    Па може да ти е од тоа, незнам каква диета држиш, што си јадела предходно, што јадеш сега, ама ако се изгладнуваш а предходно не си, сигурно ти е од диетата.... а и да не се изгладнуваш, пак му правиш драстична промена на огранизмот (во однос на храна) :| Ма да има и многу други фактори од кои може да касни и да се изремети нешто во огранизмот, консултирај се со гинеколог за секој случај :)

10. apple12

apple12 Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.032
    Допаѓања:
    3.304
    пред да имам односи имав нередовна менструација, тогаш правев хормонско испитување, со хормоните ми беше се ОК. Одкако имав односи почна редовно да ми доаѓа на 31 ден, ама еве ја овие 3 месеци ми е нередовна, ги пиев Примолут Нор и ми се стабилизира. Ама еве го пак ми касни цел месец... Гинекологот вика дека не било ништо страшно. Како што слушам и од нервоза можело да касни така да и тоа сигурно има влијание и плус диетата...

11. S-i-m-o-n-a

S-i-m-o-n-a Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јуни 2011
    Пораки:
    142
    Допаѓања:
    135
    Имам 18 години .. И имам нередовна менструација.. СЛободно можам да кажам дека ми иде 2-3 пати во годината... Сум одела и на Гинеколог .. Исто така поради нередовната менструација имам и акни .. Е сеа на гинеколог ми дадоа ДИЈАНЕ 35 .. Апчињава е за нередовна и акни... Ги пиев точно една година.. ДОдека ги пиев си имав секој месец а и личето ми беше чисто... Е после коа престанав да ги пијам повторно истиот проблем... И Пак појдов на доктор ми рече пак почни ги апчињата.. Али ств ми беше страв.. Иав и читано дека се штетни.. И еве више 1 и пол година терам така... Незнам више шо да правам а поради менструацијата страдам со мозолчињата... Дали некој знае некој природен лек да не се трујам со апчиња... :(

12. mira56

mira56 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2011
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    28
    Уште малку ќе ме фати кимакс :rofl: инаку ми е редовна менструацијата, но може да се случи и да закасни поради промена на клима или од некој стрес или диети

13. Hiii

Hiii Популарен член

Се зачлени на:
    5 април 2011
    Пораки:
    1.427
    Допаѓања:
    1.563
    И јас имам нередовна менстуација.Најчесто на 2 месеци ми доага еднаш но понекогаш и повеќе од 2 месеци ми доцни...Кога ми доаѓа имам ненормални болки и првиот ден мислам дека се порагам и неможам од кревет да станам.Не пијам никакви апчиња за нередовна менстрација освен кога ќе ми дојде поради болки се напивам 1 апче кафетин менстрал.

14. Bego

Bego Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2011
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    0
    Ве молам за помош..!!
    незнам се плашам ми дојде веќе пре рано од колку што треба да ми дојди една недела порано..!! :(
    имам само малку капки ...а пред еден месец имавме сексуален однос со дечкото...
    чинав на неколку страници за бременост..вика Имплантациско крварење....па се плашам да не е нешто ..
    ве молам помогнете ми.!! Благодатам од наппред..

15. n.a.t.t.y

n.a.t.t.y Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2011
    Пораки:
    603
    Допаѓања:
    763
    А заштитен однос имавте или не?!
    Инаку и јас понекогаш имам само неколку капки, па после некој ден ми доаѓа. Без гајле, освен нели ако не свршил во тебе...тогаш има реални шанси и најдобро ќе биде тест да си направиш.

16. Bego

Bego Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2011
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    0
    па првиот пат немавме заштина..а и неколку пати потоа без заштита ..а последниве одности со заштита
    ..инаку ти благодарам од срце .

17. n.a.t.t.y

n.a.t.t.y Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2011
    Пораки:
    603
    Допаѓања:
    763
    Не знам дали те разбрав добро, неколку пати имавте со или без заштита? :?:
    Едит-сега видов, си допишала.
    Има шанси да си бремена од втората,третата партија, без разлика дали свршил во тебе или не, зошто остануваат сперматозоиди во каналчето кои се исфрлат преку предсемената течност.
    Да не те плашам, трк во аптека по тест и ќе си видиш,веќе доволно време поминало.

18. Bego

Bego Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2011
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    0
    да да ..така

19. Bego

Bego Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2011
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    0
    имавме и со заштина и бев заштита..:)

20. ana-banana

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    1.277
    Допаѓања:
    751
    Имам пишувано дека имам нередовна менструација и дека имам проблеми со хормоните. Пред 4ипол месеци ми дојде последно и тоа со примање на примолут нор препишани од мојот гинеколог. Сега пред 5 дена при мокрење т.е. на бришање на почеток беше розево првите 2 дена а сега веќе 3 дена како кафеави парчиња ама само кога се бришам, а на влошките нема ништо ниту 1 капка. На гинеколог имам закажано крајот на септември пошо сега е на одмор па дур да идам незнам што да правам дали е тоа нешто сериозно а неможам да речам дека ми дошло менструација, а стомакот ми е подуен, градите ми се како темпирана бомба и само чекам едно пауууууууу :@ Некое чаре, некој со сличен проблем :?: