Нередовна менструација

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од ForeverYoung, 3 декември 2009.

1. black-angel

black-angel Praefectus Vigilum Член на тимот

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    2.670
    Допаѓања:
    4.626
    Се случува , првин глеј го времево какви ужасни промени прави и сето тоа влијае на организмот

2. Polsko

Polsko Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2012
    Пораки:
    937
    Допаѓања:
    573
    Пред неколку години кога бев на систематски преглед докторката ме праша дали имам редовен циклус а јас и реков дека немам оти секогаш е различно.На пр. некогаш ми иди на 40 дена некогаш на 30,31 35 дена, а таа ме рече ако ми иди секој месец дека е редовна. Со оглед на тоа дека таа не е гинеколог сега незнам дали имам нередовна менструација. Ве молам пишете ми дали имам редовна менструација или не?

3. Barbie-mwa

Barbie-mwa Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    1.237
    Допаѓања:
    528
    Како да ја стабилизирам оваа мојата, еднаш ми дојде после 3 месеци немам :^) Последен пат имав околу 13 фебруари и после тоа не сум добила....а вака ми се случи и летото ми дојде на 5 јуни па после на 25 август. И постојано менува датуми ту 1ви па 26 па 13 најизменично :( Не ми се оди на гениколог, досега немам одено а и не сакам толку млада да одам.

4. ViktorijaMari

ViktorijaMari Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2011
    Пораки:
    463
    Допаѓања:
    159
    И мене така ми доаѓа обично на 3 месеци, некогаш знае и подолго да не дојде...секогаш различно. Бев на гинеколог и ми дијагностицира полицистични јајници.

5. Chivas

Chivas Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2012
    Пораки:
    342
    Допаѓања:
    132
    Пишав и во другата тема , ама еве и овде за да ми помогнете девојки
    Менструација немам добиено од февруари месец точно 47 дена,а тоа се одрази на мене со акни , кои почнаа да ми излегуваат и по телото а досега немав проблеми, нервоза , исто чувствувам постојано некоја мачнина,тежина а станав и многу раздразлива и во однесувањето. :worried:

6. Unica

Unica Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2010
    Пораки:
    536
    Допаѓања:
    604
    Оди си на гинеколог, досега требало да одиш веќе. Можно е да имаш некое хормонско пореметување, моја пријателка го има истиот проблем и гинекологот и препиша анти-беби пилули кои и го регулираат циклусот, и нема мака. Сепак оди си на гинеколог, тој ќе ти каже најубаво.

7. black-angel

black-angel Praefectus Vigilum Член на тимот

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    2.670
    Допаѓања:
    4.626
    За сличен проблем идам на гинеколог од 15 год , така да не си мала, и подобро со време да си средиш за понатака во животот да немаш проблеми

8. Eli-.-s

Eli-.-s Активен член

Се зачлени на:
    3 март 2012
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    0
    Se raboti za kasnenje na menstruacija. Veke 5 dena, sum nemala nikakov odnos so masko ali eve skoro cel mesec kako nemam sega e 25 a trebase na 19 da dobijam, edinstveno nesto sto sum imala so masko e samo dopiri so race i toa mislam deka nemase nikakvi dopiri so sperma za da ostanam bremena, ne mislam tuku sum sigurna, veke 2 meseci sum na dieta dali e mozno da e od toa deka mi kasni ili pak neznam pomognete mi zosto spobudalev.....

[mod-kirilica:34bxiw5y][/mod-kirilica:34bxiw5y]

9. Mecheto1

Mecheto1 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2012
    Пораки:
    155
    Допаѓања:
    52
    luge ve molam odgovorete :)

Па не се секирај толку.А и зашто темава е у бременост,не знам.
    Најубаво оди на лекар и ќе си ги скратиш маките.вака само можеме да погодуваме што ти е.

10. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    Ти најдобро си знаеш каков контакт си имала, а можно е ако нагло си ја намалила телесната тежина да имаш пореметување со циклусот.Моја другарка имаше ист таков проблем.

На ivana339 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Miss.Love

Miss.Love Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    0
    Девојки ве молам помогнетее.. Со дечко ми имаме односи без заштита. менструацијата требаше да ми дојде на 16 а сеуште ја нема. Купив тест за бременост и покажа негативен. незнам што да правам. А претходниот месец ми дојде двапати бидејки се напив АПЧЕ ДЕН ПОТОА. Кој би можел да е проблемот што не ми доага? :)

12. plazma

plazma Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2011
    Пораки:
    132
    Допаѓања:
    16
    Јас го имав истиот проблем додека не го родив моето дете. Особено ми каснеше на вакви промњни на времето од ладно-топло и обратно, така да не се секирај од тоа ти е штом не си бремена. Исто така може да биде и од стресна ситуација ако си имала. Ке добиеш...Поздрав...

13. Miss.Love

Miss.Love Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    0
    Ти Благодарам многу.. Навистина бев под голем стрес дека можеби сум бремена. :)

14. noname89

noname89 Активен член

Се зачлени на:
    29 мај 2012
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Zdravo na site ke ve molam za odgovor..........imam neredovna menstruacija postojano mi kasne.....na ginekolog odam mnogu pati...denes bev i mi prepisa Qlaire (Klaira) tabletkite za ureduvanje na ciklusot dali nekoj gi piel dosega ve molam za odgovor tie se i kontracepciski neznam dali da gi pijam???????

15. ana-banana

ana-banana Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    1.277
    Допаѓања:
    751
    После промената на терапијата за покачениот пролактин мене почна малку од малку да ми се средува циклусот. Ми доаѓаше на 5-6 месеци, а сега ме изненади буквално :clap: на 33 дена (за мене тоа е супер после 5-6 години не среден циклус).
    Барем јас мислам дека е тоа што почнал да ми се средува пролактинот, па почна и циклусот. Мене гинекологот ми препиша Примолут Нор, ама од нив се дебелеам :fubar: а си имам доста вишок, па не ги почнав сега. Ајде може и ќе ми се среди циклусот после толку време, којзнае.

16. anastasija85

anastasija85 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    555
    Допаѓања:
    1.030
    ана банана и јас имам користено примолут нор,но само еднаш,и мислам дека не треба често да се примаат заради своите негативни ефекти
    се надевам дека се е кај тебе средено,и мило ми е што сега нема потреба да ги примаш повторно :)

17. siki03

siki03 Активен член

Се зачлени на:
    16 јуни 2012
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    jas imam slucaj so neredovna menstruacija poveke godini mislev deka odkako ke rodam ke se sredi no i posle dve poroduvanja ne se sredi menstrualniot ciklus.nekogas ama mn retko dobivam redovno a nekogash mi docni po 2 meseci a koga ke dobijam toa e obilno i trae samo 2-3 dena a mi se ima sluceno da tae i do 2-3 nedeli .dali moze da dobijam necie mislenje od sto moze da bide taka i dali postoi nekakvo somnenie za nekoj problem ? BLAGODARAM

18. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.767
    Допаѓања:
    23.742
    Досега дали еднаш ми се има десено цел месец да не ми дојде (тогаш немав дечко и не се замарав толку, го припишав на стресот, тој период имав доста оценки за поправање), али многу мразам коа летно време почнува да ми касни по 3-5 дена, некогаш и по цела недела. И откако сум во брак ги имам нервозите, нормално, сакам јас и мм да сториме нешто повеќе пред да дојде ред за бебе. Барем две години да имаме отплатени рати од кредитот за станот па после и да се случи да не му ја мислиме толку.

19. Ilusionist

Ilusionist Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    752
    Допаѓања:
    1.912
    Јас никогаш немам редовна менструација.
    Ми смета бидејќи неможам да пресметам плодни и неплодни денови. Ниту пак одмор да планирам.
    А и паника ме фаќа, кога ја нема да дојде. И дечко ми го полудувам, хаха.
    Начин како да се стабилизира нема, нели??? :)

20. ceca-1

ceca-1 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2010
    Пораки:
    2.083
    Допаѓања:
    5.093
    Гинекологот ми ги препиша Примолут Нор но мајка ми вели дека биле штетни.Што да правам,да ги пијам или не?Помагаат?