Да, јас. Затерав цел месец по едно или некогаш по 2 апчиња од 1mg, пола саат до час пред спиење. Поубаво и поцврсто спијам кога ги пијам, скроз ги препорачувам.
Јас зедов едни на природна база, платив ко 700 ден за 16 апчиња и никако не ми делуваа, ама мислам немаа мелатонин во нив.
Делува, али треба да го пиеш неколку недели, да се навикнеш. Пробај од овие, ако не се на рецепта. На природна база се.
Што знам? На секого различно делува. За неколку недели би требало да делуваат, барем на мене за толку почнаа. Ги пијам јас неколку месеци и ми се нормализира спиењето.
Немам, ама си ја барам со боринче. Ако подолго време не спиеш, на крај нема да можеш да заспиеш и го навикнуваш организмот така.
Zdravo drustvo, pred dva meseci poradi stres dobiv nesonica, nikako nemozev da zaspijam, doktorot mi prepisa ad, escitalopram i mirtazapin i eve dva meseca spijam super so niv i sega poleka gi isfrluvam posto se plasam da ne mi se navikne organizamot na niv, ali pak e prisuten stravot deka nema da mozam da zaspijam koga ke gi prekinam, nekoj so resena nesonica?
Долго време имам проблем со несоница и многу ми помага кога си пуштам на јутуб звуци на дожд. Мнооогу опушта, буквално за неколку минути заспивам