Во мое искуство, мелатонин ми помага после неколку дена користење. Ко ќе осетам дека сум поспана и без него - преќинвам. Додуша и на тој тертип функционира. Го потсеќа мозокот во кое време да лачи мелатонин, зато се пијат и во приближно исто време.
Последниве неколку дена кога ќе заспијам се будам после еден час, после тоа не заспивам веднаш. Вчера исто си легнав и се разбудив после еден час и лежев до кај осум и станав. Денес затоа што ми се спиеше легнав накај 2 и се разбудив пак после еден час целата поспана и не заспав повторно. И сега се чувствувам полна со енергија.
Валеријана и маточина препарати без мелатонин на природна база се добри треба да се експериментира зависи од причината.
Дали има некоја мајка која после првиот ноќен оброк на бебето има проблеми да заспие повторно? Бебе од месец дена, во 23h, најдоцна 00:00h. заспива, јас заспивам со него до неговиот прв оброк, до околу 2 часот... После тоа никако да призаспијам.. бебето и да спие до сабајле јас нема шанси да заспијам.. дали има лек, нешто да пијам на природна база?
Posovetuvaj se so doktor ako dois. Ima poveke lekovi na prirodna baza, magnesiumot e dobar i b vitamini.Znam kako e da si so malku son, nisto poloso od nesonica, i mene me drmase nekolku meseci pa kolku tolku se vrativ vo normala.
Lek za nesonica? Se javuva periodicno osobeno vo pms mn e uzasno, ne pomaga ni melatonin ni caj ni magnezium
@Crna Mamba освен да се премориш, па да те фати сон. Мелатонин имаше едни ленти порано со вкус на чоколадо и тие беа поефективни од таблетите. Ама не знам дали се во продажба.
Da no rabotam ko kelner, sepak imam fizicka aktivnost vo tekot na denot, obicno pred pms ne me faka son bez razlika kolku i da sum umorna
@Crna Mamba пробај чај Б3 и Б6 - релакс чајна мешавина. Масирај се околу зглобови, врат. Не е којзнае што ама релаксира. Битно е да не си нон-стоп така, ако е само пред пмс и не е баш страшно.
Kaj mene nesonicata e od anksioznota Se plasam da zaspijam navecer,a ako zaspijam se budam i mozokot mi raboti 300 na saat uzasno e otvorete go na instagram fearless sleep mnogu ubavo objasnuva kazuva deka nesonicata e samo strav i so toa sto posle toa se opsednuas deka nemozes da spies vleguvas vo zacaran krug
Исто ми се случува веќе неколку месеци. Те рсзбирам потполно. Ако го имаш надминато тоа кажи некој совет.
Како спиете на топлово? Ми се спие ми се плаче, ама повеќе од три часа не можам да спијам, нервоза и с'клет ми е, само се превртувам
Не ми помага ни климата... Не можам едноставно, заспивам , ќе преспијам 2-3 саати од исцрпеност и толку, не оди..
I jas macam maki so nesonici.Denovive po ok e.Od 6-8 sabajle nema spienje.A i tesko zaspivam.Nisto ne pomaga-stanuvam se mijam lice so ladna voda,se razdvizuvam vo provetrena prostorija zabe e se,Nisto ne pomaga.
I jas maka macev so nesonici, najvise mi pomaga tusiranje pred spienje, caj od matocina ili valerijana.
zdravo slusnav deka vutrata pomaga so nesonica i depresija sea ne znam kolku e tocno dali vie imate probano
Не си го гори мозокот појди на психијатар и пробај прво со природните помагала. Намали време пред екран, жолти наместо бели светла, соодветна температура на собата, завеси и драпери, тампони за уши. Хербална помош можеш да пробаш чај од лаванда, дополнително да се консултираш за мелатонин (не го препорачувам лично). Доколку ова не фунцкионира како целина, појди на психијатар нека ти препишат апчиња за спиење. Јас 2 години бев на дијазепам/хелекс во комбинација затоа што имав сериозна анскиозност околу спиењето, и ништо не ми помогна како што ми помогна менувањето на моите навики.
fala ti mnogu milo mi e sto si se podobrila jas bev na psihijatar mi prepisaa apcinja za šizofrenija.. a mene problemot mi bese nesonica kaj nas vo mk si nemat vrska samo za pari da zemat