Што спреј е тоа Доктор ти го препорача? Јас кога сум под стрес оставам телото да ми се бори, после полека се враќам во нормала. А мислите нормално дека се тие, секогаш ќе бидат поврзани со моменталниот стрес.
Знам, и во право си. Се плашам дека не ќе можам после без лекови. А интрусивните со егзистенција ги нарекувам така оти се премногу и пречести.
Да, мелатонин. Има мирис на ментол. Едно прскање под јазик е еднакво на 1 милиграм мелатонин. И ме успива за 10, 15 минути највеќе. И ме смирува некако, баш она чувство дека ми се спие го имам. Не, не се будам, како што се будев со други слични апчиња. На приватно се, не ми ги препишал лекар. Ми има кажано некој што ги користел и одамна сакав да ги пробам. Интересно е тоа што, пред да почнам со спрејов, пиев мелатонин од 5 милиграми и НЕ ми помагаше! А ова е 1 милиграм и ми помага. Ајде де...
Мене ментол иначе ме смирува. Земав едно за мирисање и мачкање, за опуштање е , при стрес ми помага, исто под стрес кога сум морам да имам нешто во уста од ментол, мастики или бонбони од најлутите. Имам читано дека ментолот многу опушта има и некои апчиња од ментол, кај мене досега ментолот успешно делува. Има логика. Ај ако можеш стави слика, да си го имам дома.
Ве молам за искуства со антидепресиви кои ви помогнале со несоницата и лошите мисли, а притоа не ја влошиле повеќе како несакан ефект. Многу ми е жал што сум најактивна на темава. Мислев ќе помине после недела две ама еве не поминува. Две недели бев супер, од 12 Јануари ми се врати повторно. Ден два ќе поспијам подобро од исцрпеност после пак едвај некој саат или воопшто. Едноставно ми е тешко дома поради болеста на родителот и не се чувствувам сигурно. Дома се' ме потсетува на тага и страв. А решение не е да се селам. Морам да почнам со терапија. Ве молам за искуства.
Zdravo i jas pisav deneska 3 nedeli kako ne mozem da spiem dva dena spiev ubavo bez melatonin vcera do 4 sabajle piev 2 apcinja melatonin nisto i toa ne pomaga ama mene mi stana ova ot zoloft zemav 4 godini 50 mg 3 nedeli kako piem 25 mg take ja sakav zaedno so psihijatar ama me poremeti psihijatarkata mi kaza ne saka da mi dade apcinja za spienje mi vika ot zoloftot mie dur da mi se navikne organizmot dali nekoj imal vake problem ve molam pisete dali nekoj se spravil so vakvo pozdrav