Е ова ме мачи веќе 5 години... Никако не можам да спијам пред 5 Ма сум пробала се и свашта, нема лек... И да легнам порано, се будам во текот на ноќта.. Џабе е се за несоница нема лек!
почна да ме мачи несоница од ова лето и никако неможам да заспијам пред 4 па дури и да станам насабајле рано за да ми се приспије вечер и пак неможам да заспијам, најчесто слушам музика, зошто ме смирува и ми ги оттргнува мислите од секојдневието
За иницијална инсомнија најчесто се препишува Zolpidem (генеричко име), можете да го најдете како Lunata, Zolsana или Sanval. Но НЕ СЕ ПРЕПОРАЧУВА ПОДОЛГОТРАЈНА УПОТРЕБА БИДЕЈЌИ СОЗДАВА ЗАВИСНОСТ И ТОЛЕРАНЦИЈА!!! За подолготраен и стабилен сон пак најчест лек на избор е или Флузепамот или Церсон(бензодијазепини). И за нив важи горното предупредубвање!!!
Стално ме прати кога имам некој проблем за решавање.Кога ме прати неизвесност , кога нешто ми се случува во потсвеста. 04:48 ч. и никако да заспијам. Мозокот го осеќам дека нешто ми вергла..
... несоницата и пагањето на имунитетот се обично предзнаци за некоја промена во огранизмот, советувам што е можно порана посета за мадицинска дијагноза за карцином...
...многу ми е жал за мислењево, но тоа е вистината кога на некого му се случува акутна несоница во комбинација со повремено опагање на имунитетот... ...инаку да, можно е и да е несоницата од други причини, ако е краткорочна...затоа што... ...ниедна заљубена жена неможе да спие ( ако не е до љубениот ) и обратно пропорционално...ниеден заљубен маж неможе да спие ако љубената му мрда со газето во креветот...
Ова ср*ње ме мачи цел живот. А бе уште во градинка, сите спиеја јас не. Последиците се страшни, предвремено појавување на брчки, прејадување, нарушен биоритам, а плус што ни една обврска не ја завршуваш како што треба во текот на денот. Летово кога одев на пракса, станував во 4 и пол сабајле и викам ај ке си ја средам несоницата, Ма јок бе, пак во 1 легнував и само 3 саати спиење. Несоница немав само кога спиев со дечко година дена. Така да, сонот си сака машко до мене
неможам да спијам само кога ме мачи нешто(болка или мисла) и кога имам пиено кафе после 6 попладне. а кога сум уморна ни сама неможам да се спречам одејкји кје заспијам.
Ве молам ако знае некој да ми каже што ми се случува...легнам да спијам и за некое време се будам и мислам како 10 саата дасум спиел а оно само 30 мин и така во ноќта по неколку пати се будам како во кома паднам ама се будам почесто?
Те советувам да си го провериш магнезиумот бидејќи ако ти е намален можно е да “сецкаш“ во спијањето...и јас имам таков проблем,еден месец пијам Магнезиум хлорид и ми е далеку подобро.Позз
И јас имам несоници. Порано многу се нервирав а сега кога не можам да заспијам беојам во себе од 1 до 100 па од 100 до 1 и така си заспијам, или телевизорот го вклучам па гледам некој филм. А некогаш се додека не се раздени не можам да заспијам и тоа се периоди околу 4 пати во годината се случува често. Кога не можам да спијам обично одморена сум, премногу сум изморена и размислувам многу, кога имам многу за учење, или утрето ми следуво возбудлив ден, лошо ми е, имам „духови“ во соба или само не ми се спие едноставно
а што е со тоа ако се разбудам нели се нормално во моја соба каде што сум заспала и да сакам да мрднам или да станам неможам како парализирана сум и тоа сиг накај 1 минута. и еднаш ми се деси ова во собата имав девојче и се исплашив сакав да избегам но неможев да мрдам и одеднаш трепнав и можев да мрдам дали е тоа некој вид на сон? дали јас сум го сонувала тоа девојче?
Тоа е нешто како парализа во сон или слично. И на мене ми се има случено и тоа повеќе пати, да ми се појави човек и јас да не можам да мрдам. Првиот пат се преплашив и не заспав, а потоа кога друг пат ќе ми се случеше такво нешто не му обрнував внимание и се тешев дека е од сонот и од потсвеста. Не му ја мисли толку Друг пат кога ќе ти се случи нешто такво изброј од 1 до 10 и после мисли си на убави работи тоа што те прави среќна кога ќе заборавиш изброј од 1 до 100 па назад и ќе си заспиеш
Периодов имам многу несоници. Незнам што да правам веќе. Мислев дека е поради жешкото, па го отворив прозорецот и спиев со отворен прозор. Ама не и не. Ќе легнам и ќе го земам телефонот и ќе го акам. После ќе заспијам, па пак ќе се разбудам. И така само еден саат ќе поспијам и тоа е. И имам некое чувство како да се гушам. Не знам што ми е.
И мене ми се случува многу често.. Кога сум во таква ситуација ќе го малтретирам мобилниот, ќе гледам некој филм или пак ако не ме мрзи си ја средувам собата