1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Несоодветно постапување во породилиште

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Mazegin, 27 јули 2022.

1. daylight

daylight Популарен член

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    3.202
    Допаѓања:
    4.246
    Ваквиот однос е последица на отсуство на емпатија (способност да се сочувствува како му е на другиот) и за жал не се среќава само низ установите за породување туку и низ други места, но веројатно се таму позабележливи бидејќи родилката зависи од добрата волја на медицинскиот персонал. Проблемот е подлабок, системски - како биле воспитувани и обучувани да работат и да се однесуваат генерации и генерации. Но тука е и балканскиот менталитет на површен пристап но и извитопереното задоволство во исмевање и понижување на послабиот со цел да се зголеми сопственото чувство на надмоќ.

На andromedae, Angie1432, Biljarkata и 3 други им се допаѓа ова.
  2. DarkStormm

DarkStormm Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2021
    Пораки:
    1.421
    Допаѓања:
    4.884
    Ова и мене ми се случи. Скроз ист одговор добив. Друга сестра замолив, и велам имам многу болки, она ми рече ќе ми поминело. Да не зборувам немаа клексан, си донесов, немале рогам, си купив, за болки ми донесоа моите таблети пиев. Кога почнав психички да паѓам на своја рака земав диазепами и хелекси. Иако ми викаа психолог затоа што плачев по цел ден, психологот како против мене да беше, ме напаѓаше и ми велеше дека условите во болницата се тие, битно е живо и здраво детето да се роди, а не на каков кревет ќе спијам и дали се ќе ми се допадне. Нема да кажам која болница овде јавно, не е ни битно. Скоро секаде е исто.

3. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.124
    Допаѓања:
    20.279
    Баш.... со ова се сложувам 100%. Сношти ме болеше увото, трпев болка, не отидов на итна оти знам дека ќе ми се однесуваат како на идиот. Сега упат ќе вадам, ќе чекам регуларно со термин, а до тогаш ќе пијам блокмакси. Имам одбивност кон медицинскиот персонал во болниците многу се некултурни, надмени, гадни... мразам кога човек се однесува како Бог.

На DarkStormm, nena2010 и cooll им се допаѓа ова.
  4. VDT2906

VDT2906 Популарен член

Се зачлени на:
    4 август 2017
    Пораки:
    4.307
    Допаѓања:
    19.642
    Имам пишувано за односот на докторот кон мене се дереше па дури и шлаканица си добив. И на тој истиот не му било прв пат..

5. Kasiopaja221

Kasiopaja221 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2021
    Пораки:
    3.172
    Допаѓања:
    45.769
    :o што зборуваш жено? Зарем?

На cresa-jagoda и Серотин им се допаѓа ова.
  6. VDT2906

VDT2906 Популарен член

Се зачлени на:
    4 август 2017
    Пораки:
    4.307
    Допаѓања:
    19.642
    Да за жал ова во Чаир пред 5 години со првото. Од другиот персонал презадоволна.

На Серотин му/ѝ се допаѓа ова.
  7. DarkStormm

DarkStormm Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2021
    Пораки:
    1.421
    Допаѓања:
    4.884
    Јас за моето искуство пишав погоре, и во други теми имам спомнувано. Катастрофа беше !
    Но имам другарки кои поминале и полошо и животот им бил загрозен. Не сакаат да зборуваат на таа тема. Имаше една пишано во Соба за Доење и АД што точно поминала, со имиња и презимиња, со се ! И знаете што доби? Ништо ! Неколку лајкови, многу сожалување и на крај доби повици од сите споменати во постот кои ѝ се закануваа дека ги клеветела и дека ќе изгубеле работно место заради нејзе. Бидејќи кон нејзиното искуство се придружија уште неколку жени, докториве контактираа со администратори и сето тоа се избриша како никогаш да не било пишано. А на другарка ми по телефон и упатуваа закани и ја обвинија дека лаже !

8. Watermelon96

Watermelon96 Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2018
    Пораки:
    493
    Допаѓања:
    1.563
    Професија која треба да ја работат луѓе што го сакаат тоа а не некои што ете имале среќа или врски да се вработат и како со сила некој да ги држи таму. Се однесуваат како да си им се тупнала дома, без трошка емпатија кон родилките. Со часови никој не доаѓа да види како си а преку ноќ никој не можеш да најдеш. Никој ништо не кажува или објаснува што е како е. Можеби немаше да имам толку трауматично искуство да имаше малку емпатија од нивна страна. После царски те сместуваат во соба ти го оставаат бебето и чао снаоѓај се, толку ги чуваме ние.

На mommy's love, Осе и DarkStormm им се допаѓа ова.