Ги имам многу! Не толку како успесите но сепак тука се. Поразот кој најдлабоко ме повредил до сега си го нанесов самата. Никој друг не е заслужен за него. Самата си одлучив тој сегмент од мојот живот да го перцепирам толку длабоко и несреќно што скоро цел живот не можам да дишам поради истото. Кога некој пак ми исценирува и предизвикува намерно пораз на почетокот сум мирна. Ја анализирам личноста која ми го приготвува тоа и пресудувам колку вреди да се замарам со сета ситуација. Доколку личноста не се задоволува со еден удар и понатаму продолжува да ме замара јас и враќам. Моментално неуспех ми претставува неснаодливоста да си најдам работа каква што посакувам. Ме фрла во некоја безнадежна состојба. Воглавно сум личност која и кога ќе успее во нешто пак не е целосно задоволна. Секогаш се стремам за уште подобро, а и верувам дека сум можела да дадам и добијам уште повеќе. Не се задоволувам лесно, а и задоволството од определен успех не ми трае долго време. Кога ќе ја достигнам целта се ми станува досадно. И секогаш трагам по уште повеќе.
Борец сум и не си земам толку при срце се ! Секогаш велам можам и подобро да го направам нештото и дека така требало да биде . Најтешко е човек ако се предаде и се откаже од работите кои ги сака само ако еднаш бил поразен Секогаш борете се и не им подлегнувајте на поразите
Сите некогаш се соочуваме со порази и тие се само една граница за да почниме да успеваме. Невозможно е да успееме во нешто ако претходно не сме биле поразени.
Неуспеси и порази постојат во секој живот, но важно е барем како човек да се изгуби и подоцна да се поправи она што е направено.
Секој неуспех прави да се трудам уште повеќе! Прво ќе жалам до крајот на денот, тешејќи се себеси дека сум способна за многу повеќе, доколку сакам да се потрудам и веќе од следниот ден се стремам кон остварување на тоа "повеќе". Ја обожувам таа особина кај мене.
Неуспесите и поразите се дел од нашиот живот,на приватен или професионален план.И секој се нашол во таква ситуација.Но,треба да бидеме цврсти,упорни и да веруваме во себе за да се избориме за она што го сакаме.
Ништо страшно, на сите им се случуваат. Јас собирам сила и напред, грешката треба да се поправи, доколку е можно.
„Се се случува со причина“ па така и поразите. Ако доживеам пораз знам дека ќе имам следна прилика на пошироко поле да доживеам успех. Порано поразите многу сум си ги земала на срце, ама сега не е така. Сега знам од секој пораз да ја извлечам позитивната страна.
Мрзам порази, научена сум да земам што ќе посакам.Сум изгубила неколку пати.Порано не знаев да се контролирам,беше не дај Боже да изгубам.Сега не се потресувам толку.
Сите некогаш сме се соочиле со неуспеси и порази. Не ги сакам, но и од нив доста се учи. Лекција се дефинитивно. Секој успех после неуспех си го ценам многу повеќе од успехот добиен од прва.
Јас сум личност што тешко претрпува порази и разочарувања. Ми се случува целосно да изгубам мотивација за некое време, многу плачам, се затворам во себе, секогаш прво се обвинувам себе и ја барам грешката само кај мене. Но, погледнато од друга перспектива, од сите неуспеси и порази сум успеала да научам нешто.
Секогаш ама секогаш се сум добивала на потешкиот начин, затоа ден денес за се сум стрплива, знам дека кај мене мора така. Труд, работа, трпение и доага замисленото. Понекогаш има падови, ама не паничам околу тоа, се додека има здравје другите падови не ме плашат. Со нови сили пак земам залет и си остварам целта се што е во моја моќ.
Првиот чекор секогаш е тежок.Од нас и од можностите во животот зависи дали ќе бидеме успешни или не. Само треба да останеме силни.
Neuspesi i porazi dozivuva sekoj vo zivotot. Treba samo da gi prifatime i da prodolzime so ispravena glava. Od sekoj poraz ucis nesto. Plus tie se pottiknuvaci na hrabrost i pravat da se trudis uste poveke. Od sekoj poraz dosega imam nauceno lekcija.
Сум имала многу неуспеси и порази ама затоа благодарение на нив сум тоа што сум.Многу сум научила и некогаш си викам фала ти Господе така што се случи.А за некои неможам да си простам на себеси и денес се прашувам зошто така сум сторила тогаш,зошто сум верувала,зошто сум била искрена.Ама тоа ти е живот не може без поведи,порази,успеси,неуспеси....