Неуспеси и порази

Дискусија во 'Психологија' започната од Unfaithful18, 11 септември 2010.

1. karenin

karenin Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2010
    Пораки:
    1.426
    Допаѓања:
    2.172
    Ги имам многу! Не толку како успесите но сепак тука се.

Поразот кој најдлабоко ме повредил до сега си го нанесов самата. Никој друг не е заслужен за него. Самата си одлучив тој сегмент од мојот живот да го перцепирам толку длабоко и несреќно што скоро цел живот не можам да дишам поради истото.

Кога некој пак ми исценирува и предизвикува намерно пораз на почетокот сум мирна. Ја анализирам личноста која ми го приготвува тоа и пресудувам колку вреди да се замарам со сета ситуација. Доколку личноста не се задоволува со еден удар и понатаму продолжува да ме замара јас и враќам.

Моментално неуспех ми претставува неснаодливоста да си најдам работа каква што посакувам. Ме фрла во некоја безнадежна состојба.

Воглавно сум личност која и кога ќе успее во нешто пак не е целосно задоволна. Секогаш се стремам за уште подобро, а и верувам дека сум можела да дадам и добијам уште повеќе.

Не се задоволувам лесно, а и задоволството од определен успех не ми трае долго време. Кога ќе ја достигнам целта се ми станува досадно. И секогаш трагам по уште повеќе.

2. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.619
    Допаѓања:
    40.110
    Сум имала порази.
    Најлошо е што многу тешко се справувам со пораз, а се си зимам при срце.

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.520
    Допаѓања:
    55.211
    Борец сум и не си земам толку при срце се ! Секогаш велам можам и подобро да го направам нештото и дека така требало да биде . Најтешко е човек ако се предаде и се откаже од работите кои ги сака само ако еднаш бил поразен :) Секогаш борете се и не им подлегнувајте на поразите

4. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.097
    Допаѓања:
    174.158
    Сите некогаш се соочуваме со порази и тие се само една граница за да почниме да успеваме. Невозможно е да успееме во нешто ако претходно не сме биле поразени.

5. QueenElena

QueenElena Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2013
    Пораки:
    1.212
    Допаѓања:
    1.290
    Неуспеси и порази постојат во секој живот, но важно е барем како човек да се изгуби и подоцна да се поправи она што е направено. :)

6. francais

francais Популарен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    667
    Допаѓања:
    1.283
    Секој неуспех прави да се трудам уште повеќе!
    Прво ќе жалам до крајот на денот, тешејќи се себеси дека сум способна за многу повеќе, доколку сакам да се потрудам и веќе од следниот ден се стремам кон остварување на тоа "повеќе". :)
    Ја обожувам таа особина кај мене.

7. MorbGoth.666

MorbGoth.666 Популарен член

Се зачлени на:
    16 септември 2013
    Пораки:
    531
    Допаѓања:
    150
    Колку е само убаво кога ќе доживееш пораз, и ќе собереш сила и дупло подобро ќе си направиш...

На sino.o.oka му/ѝ се допаѓа ова.
  8. poenta

poenta Форумски идол

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    5.026
    Допаѓања:
    36.091
    Неуспесите и поразите се дел од нашиот живот,на приватен или професионален план.И секој се нашол во таква ситуација.Но,треба да бидеме цврсти,упорни и да веруваме во себе за да се избориме за она што го сакаме.

9. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.051
    Допаѓања:
    69.175
    Ништо страшно, на сите им се случуваат. Јас собирам сила и напред, грешката треба да се поправи, доколку е можно.

10. ColoursOfTheRainbow

ColoursOfTheRainbow Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2012
    Пораки:
    1.187
    Допаѓања:
    2.413
    „Се се случува со причина“ па така и поразите. Ако доживеам пораз знам дека ќе имам следна прилика на пошироко поле да доживеам успех. Порано поразите многу сум си ги земала на срце, ама сега не е така. Сега знам од секој пораз да ја извлечам позитивната страна.

На biGirl и Outlook им се допаѓа ова.
  11. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.801
    Допаѓања:
    80.549
    Нема пораз, само лекција.

На elimkd, baba Rada, fallenangel и 2 други им се допаѓа ова.
  12. Nalutena1

Nalutena1 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    498
    Допаѓања:
    1.763
    Mojot zivot e poln so porazi

13. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.385
    Мрзам порази, научена сум да земам што ќе посакам.Сум изгубила неколку пати.Порано не знаев да се контролирам,беше не дај Боже да изгубам.Сега не се потресувам толку.

14. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.339
    Сите некогаш сме се соочиле со неуспеси и порази. Не ги сакам, но и од нив доста се учи. Лекција се дефинитивно.
    Секој успех после неуспех си го ценам многу повеќе од успехот добиен од прва. :lol:

На ♡ Cinderella ♡ му/ѝ се допаѓа ова.
  15. prominent

prominent Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2014
    Пораки:
    5.399
    Допаѓања:
    61.235
    Јас сум личност што тешко претрпува порази и разочарувања. Ми се случува целосно да изгубам мотивација за некое време, многу плачам, се затворам во себе, секогаш прво се обвинувам себе и ја барам грешката само кај мене.
    Но, погледнато од друга перспектива, од сите неуспеси и порази сум успеала да научам нешто.

16. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    6.147
    Допаѓања:
    11.929
    Секогаш ама секогаш се сум добивала на потешкиот начин, затоа ден денес за се сум стрплива, знам дека кај мене мора така.
    Труд, работа, трпение и доага замисленото. :)
    Понекогаш има падови, ама не паничам околу тоа, се додека има здравје другите падови не ме плашат. Со нови сили пак земам залет и си остварам целта се што е во моја моќ.

На Cosmic Girl му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Beautiful Dreams

Beautiful Dreams Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2022
    Пораки:
    750
    Допаѓања:
    1.936
    Првиот чекор секогаш е тежок.Од нас и од можностите во животот зависи дали ќе бидеме успешни или не. Само треба да останеме силни.:)

На Hisha му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Mantisa

Mantisa Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2019
    Пораки:
    175
    Допаѓања:
    88
    Neuspesi i porazi dozivuva sekoj vo zivotot. Treba samo da gi prifatime i da prodolzime so ispravena glava. Od sekoj poraz ucis nesto. Plus tie se pottiknuvaci na hrabrost i pravat da se trudis uste poveke. Od sekoj poraz dosega imam nauceno lekcija.

19. ♡ Cinderella ♡

♡ Cinderella ♡ Истакнат член

Се зачлени на:
    18 февруари 2023
    Пораки:
    532
    Допаѓања:
    2.953
    Сум имала многу неуспеси и порази ама затоа благодарение на нив сум тоа што сум.Многу сум научила и некогаш си викам фала ти Господе така што се случи.А за некои неможам да си простам на себеси и денес се прашувам зошто така сум сторила тогаш,зошто сум верувала,зошто сум била искрена.Ама тоа ти е живот не може без поведи,порази,успеси,неуспеси....

20. jagotka123

jagotka123 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2012
    Пораки:
    1.786
    Допаѓања:
    334
    I mojot isto. Poveke porazi otkolku uspesi.