Нечиста крв - истражувачка сторија за методите на лечење на Жан Митрев

Discussion in 'Политика и настани' started by Mikha4, Jul 17, 2022.

1. Misskirova

Misskirova Популарен член

Кои изјави бе извештачени? На фамилијата што татко и сопруг изгубила? Па дал сте вие нормални бре

2. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Многу ми е жал што, во ЖМК експериментираат со луѓето и ненормални суми бараат, луѓето умираат, а во државно ги третираат со негрижа, незаинтересираност, не ги еб*т ни 1%, гадови, а истиот исход: луѓето погинаа. Не можеш да победиш во Македонија никако.

Треба се да се казни, а да се казни не може. Се сеќавате на мажот што ја раскажа приказната за жена му во Јади Бурек? Срцето ми се кине за сите, за сите нас. Што ќе правиме луѓе?

3. _beautyy_

_beautyy_ Истакнат член

4. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Исклучи ја фамилијата, сите други соговорници се директно власт и одлучуваат за сите нас. Каде се тие во целата приказна? На подрум очигледно... За таа терапија докторот кажал пред две години или лани, тие сега не се одавде. Имаше инспектори снимено, Милена Стефановиќ директорката на Инфективна говореше. Ако си власта, гледаш што се случува, крена ли телефон, се јави ли на министерот?

5. forumce

forumce Форумски идол

А ти повеќе веруваш во власта и министерот или во луѓето што изгубиле близок таму и биле сведоци на сите ненормални работи што ги правел докторот?

6. azelea

azelea Популарен член

Баш сакав да пишам за случајот за Шаип,ете си спомнала.
    Ги читав пресудите на човекотмго знаев лично,страшно е таму колку фалсификати има,не ми се веруваше што правеле на суд:worried:

Lilit, cresa-jagoda and JuLleE like this.
  7. Mikha4

Mikha4 Популарен член

Стефановиќ сега треба и инспектор да работи? Жената ја помина цела пандемија на клиника, ти знаеш ли што значи да си инфектолог на сред пандемија, ама многу е лесно да се зборува од страна. И процентот на починати од Ковид на државна клиника ќе излезе многу помал од починатите кај ЖМ. Не за џабе ги одложуваа и криеја бројките на приватните клиники.
    Самото наплаќање на такви суми требаше да биде ограничено и оневозможено од надлежните. Сите нормални држави тоа го спречија уште при првиот карантин, дури и ги ставија приватните клиники под контрола на државните, само кај нас ги оставија да профитираат. И тоа со илјадници евра. Има луѓе што не можеа да си дозволат лекови да си купат а камоли да помислат да тропна на врата на некоја од приватните. А ПРАВО НА ДОКТОРСКА ГРИЖА ИМА СЕКОЈ. Жан води болница, а не бутик.
    Доколку се инволвирани и властите во скандалот, Жан ако е ронка човек (што не верувам) ќе ги каже на суд сите. Здравје ако го видиме на суд.

8. Роберт 7

Роберт 7 Популарен член

А уште полошо е ова да го доживееш, и тоа не еднаш, туку 2 пати во рок од 5 години. Иста ситуација, иста клиничка слика, иста операција, исти пари, и за жал ист крај.
    Разликата од првиот и вториот случај само е дека вториот "починал" од ковид, а првиот од добро срце "ама знаете телото сега неможе да поднесе добра работа на срцето"?!?!
    Некои ќе прашаат зошто два пати во иста фамилија, е па ете, надеж, борба за живот.... Трагично. И јас контактирав со ИРЛ, со надеж дека ќе ги прикажеме како семејство овие две патешествија во таа клиника. Луѓето сигурно нема да ги вратиме назад, само ќе остане помислата, дали ќе беа живи ако не отидоа во таа клиника. Некако имав чувство, иако сум неук на поле на медицина, дека со татко ми си правеле експерименти.
    По консултација со неколку адвокати само добивме инфо дека освен враќање на дел од парите нитшо друго нема да добиеме, а и таа постапка е долгорочна. Се надевам дека ИРЛ, ќе им ги отвори очите на институциите и на оние кои во моментов се борат за живот и треба да го стават срцето под нож во таа клиника, за крајот да е фатален а во извештајот да стои "починал од ковид 19".

Last edited: Jul 19, 2022
  9. Mrs.Sofija

Mrs.Sofija Истакнат член

Скролни и ги постовите, не се труди да објаснуваш. Гледаш дека од почеток не знае што збори, да ти е жал дури (facepalm)

10. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Zal mi e za vashata zaguba.

Odsabajle sedam i mislam- seto privatno zdravstvo e eksperiment. Ne moze be, ednostavno ne e normalno, da funkcionira taka privatno zdravstvo no limits. Jer koja e celta na privatniot biznis- da pravi profit. A kako kje pravi profit ako ne ti naplati/ prodade i shto treba i shto ne treba. Od ginekologija, do laboratorija, seto toptan. A na tolku ,,lechenje,, pa i ne e neshto narodot zdrav:(
    :x

11. supergirlmb

supergirlmb Популарен член

Се повеќе се одмотува клопчето на нашава криминална власт, не само оваа туку 30 години наназад. И фирмата во која јас работев околу 2008 година, ја снајдоа вакви работи, зашто тргна работата и оп одма се замеша власта политиката рекетот и нормално се затвори. Значи кај нас нема успех ако не си врзан со дебели црева и тоа со власта. Жално, мислев дека вакви работи има само во трилерите кои ги читам, поготово трилери со вакви теми, доктори, експерименти и болници. Каква е таа држава која форсира приватно а уништува државно здравство на сметка на здравје на народот, ќе испадне дури и банките може се врзани во сите афери, луѓе кредити земаа за да се лечат таму.... Не можам да судам додека се не се докаже, има луѓе кои велат се спасиле таму, ама ова е веќе малку од малку да се подразбуди нашиов слеп народ што му се прави,не само во оваа клиника туку општо во секоја институција.

12. supergirlmb

supergirlmb Популарен член

Имаше таков предлог во собрание, не знам дали воопшто го изгласаа. Чудното е што сите политичари лесно го поминаа "ко видот"

Tanjamm likes this.
  13. Mikha4

Mikha4 Популарен член

Не изгласале очигледно.
    А сите политичари и попови се лечеа на државно. Не се будали.

cresa-jagoda and supergirlmb like this.
  14. Mrs.Sofija

Mrs.Sofija Истакнат член

Од оваа перспектива, може и подобро што не изгласале. Кој знае колку ќе беше поголем бројот на починати. Тоа што во државните болници немаше место е друга приказна

15. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Работата е што за едново се излезе на протест, за другово нема никој да излезе.
    Што зборев пред некој ден м:)
    Новинарките од ИРЛ ми се поголеми херои од патриотине мене.

Животозагрозувачки ситуации секогаш треба да бидат поважни од сѐ друго.

Last edited: Jul 19, 2022
    Pixi5, cresa-jagoda, VDT2906 and 4 others like this.
  16. oblace1

oblace1 Популарен член

Жената нема појма што пишува, се мислам дека не ја изгледала емисијата туку колку да напише нешто е тука.

crimson, cresa-jagoda, cooll and 4 others like this.
  17. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Отворен е предмет во обвинителство, за што да излеземе на протест? Да видиме одлука прво па после протести. Нека излезат еве јавно сите семејства што вака изгубиле близок и нека бараат правда. Организирај ги, ти вака како "најгласна".

18. Роберт 7

Роберт 7 Популарен член

Колку пари само за апчиња, терапии разни дадовме, демек "специјални" витамини за подобра работа на срцето пост операција. Ама кога е живот во прашање пари не прашуваш дали имаш пари или не, земаш позајмуваш. Колку само случаи има што луѓе давале по 20-30000 евра па на крај ги изгубиле своите сакани. Ако не грешам еден од нив е и газда на слаткарницата апче, пред година ипол

19. WildMk

WildMk Форумски идол

Ова што се случи е криминал.
    Треба да се казни, по закон.
    А дали?... Еден Господ знај.

20. VDT2906

VDT2906 Популарен член

Треба да ја чепнат и Систина.