Нечиста крв - истражувачка сторија за методите на лечење на Жан Митрев

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Mikha4, 17 јули 2022.

1. Misskirova

Misskirova Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.840
    Допаѓања:
    9.313
    Кои изјави бе извештачени? На фамилијата што татко и сопруг изгубила? Па дал сте вие нормални бре

На CameliaMiller, Dumbledore, Lija.ska и 28 други им се допаѓа ова.
  2. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.869
    Допаѓања:
    23.776
    Многу ми е жал што, во ЖМК експериментираат со луѓето и ненормални суми бараат, луѓето умираат, а во државно ги третираат со негрижа, незаинтересираност, не ги еб*т ни 1%, гадови, а истиот исход: луѓето погинаа. Не можеш да победиш во Македонија никако.

Треба се да се казни, а да се казни не може. Се сеќавате на мажот што ја раскажа приказната за жена му во Јади Бурек? Срцето ми се кине за сите, за сите нас. Што ќе правиме луѓе?

На _beautyy_, Munchmallow20, elenaklasik и 4 други им се допаѓа ова.
  3. _beautyy_

_beautyy_ Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2021
    Пораки:
    735
    Допаѓања:
    2.487
    FB_IMG_1658213596174.jpg

На butterfly6223, VDT2906, IRBBB и 11 други им се допаѓа ова.
  4. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.779
    Допаѓања:
    14.227
    Исклучи ја фамилијата, сите други соговорници се директно власт и одлучуваат за сите нас. Каде се тие во целата приказна? На подрум очигледно... За таа терапија докторот кажал пред две години или лани, тие сега не се одавде. Имаше инспектори снимено, Милена Стефановиќ директорката на Инфективна говореше. Ако си власта, гледаш што се случува, крена ли телефон, се јави ли на министерот?

5. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.799
    Допаѓања:
    40.354
    А ти повеќе веруваш во власта и министерот или во луѓето што изгубиле близок таму и биле сведоци на сите ненормални работи што ги правел докторот?

На Amelia., crimson, cresa-jagoda и 2 други им се допаѓа ова.
  6. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.647
    Допаѓања:
    15.836
    Баш сакав да пишам за случајот за Шаип,ете си спомнала.
    Ги читав пресудите на човекотмго знаев лично,страшно е таму колку фалсификати има,не ми се веруваше што правеле на суд:worried:

На Lilit, cresa-jagoda и JuLleE им се допаѓа ова.
  7. Mikha4

Mikha4 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2018
    Пораки:
    1.899
    Допаѓања:
    6.269
    Стефановиќ сега треба и инспектор да работи? Жената ја помина цела пандемија на клиника, ти знаеш ли што значи да си инфектолог на сред пандемија, ама многу е лесно да се зборува од страна. И процентот на починати од Ковид на државна клиника ќе излезе многу помал од починатите кај ЖМ. Не за џабе ги одложуваа и криеја бројките на приватните клиники.
    Самото наплаќање на такви суми требаше да биде ограничено и оневозможено од надлежните. Сите нормални држави тоа го спречија уште при првиот карантин, дури и ги ставија приватните клиники под контрола на државните, само кај нас ги оставија да профитираат. И тоа со илјадници евра. Има луѓе што не можеа да си дозволат лекови да си купат а камоли да помислат да тропна на врата на некоја од приватните. А ПРАВО НА ДОКТОРСКА ГРИЖА ИМА СЕКОЈ. Жан води болница, а не бутик.
    Доколку се инволвирани и властите во скандалот, Жан ако е ронка човек (што не верувам) ќе ги каже на суд сите. Здравје ако го видиме на суд.

На CameliaMiller, crimson, cresa-jagoda и 5 други им се допаѓа ова.
  8. Роберт 7

Роберт 7 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2016
    Пораки:
    1.322
    Допаѓања:
    11.338
    А уште полошо е ова да го доживееш, и тоа не еднаш, туку 2 пати во рок од 5 години. Иста ситуација, иста клиничка слика, иста операција, исти пари, и за жал ист крај.
    Разликата од првиот и вториот случај само е дека вториот "починал" од ковид, а првиот од добро срце "ама знаете телото сега неможе да поднесе добра работа на срцето"?!?!
    Некои ќе прашаат зошто два пати во иста фамилија, е па ете, надеж, борба за живот.... Трагично. И јас контактирав со ИРЛ, со надеж дека ќе ги прикажеме како семејство овие две патешествија во таа клиника. Луѓето сигурно нема да ги вратиме назад, само ќе остане помислата, дали ќе беа живи ако не отидоа во таа клиника. Некако имав чувство, иако сум неук на поле на медицина, дека со татко ми си правеле експерименти.
    По консултација со неколку адвокати само добивме инфо дека освен враќање на дел од парите нитшо друго нема да добиеме, а и таа постапка е долгорочна. Се надевам дека ИРЛ, ќе им ги отвори очите на институциите и на оние кои во моментов се борат за живот и треба да го стават срцето под нож во таа клиника, за крајот да е фатален а во извештајот да стои "починал од ковид 19".

Последна измена: 19 јули 2022
    На CameliaMiller, RainBow, sparklie и 23 други им се допаѓа ова.
  9. Mrs.Sofija

Mrs.Sofija Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2020
    Пораки:
    466
    Допаѓања:
    577
    Скролни и ги постовите, не се труди да објаснуваш. Гледаш дека од почеток не знае што збори, да ти е жал дури (facepalm)

На mkdvesna, crimson, cresa-jagoda и 6 други им се допаѓа ова.
  10. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.497
    Допаѓања:
    191.217
    Zal mi e za vashata zaguba.

Odsabajle sedam i mislam- seto privatno zdravstvo e eksperiment. Ne moze be, ednostavno ne e normalno, da funkcionira taka privatno zdravstvo no limits. Jer koja e celta na privatniot biznis- da pravi profit. A kako kje pravi profit ako ne ti naplati/ prodade i shto treba i shto ne treba. Od ginekologija, do laboratorija, seto toptan. A na tolku ,,lechenje,, pa i ne e neshto narodot zdrav:(
    :x

На CameliaMiller, Mr. Scratch, Billy Idol и 11 други им се допаѓа ова.
  11. supergirlmb

supergirlmb Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2017
    Пораки:
    1.366
    Допаѓања:
    7.838
    Се повеќе се одмотува клопчето на нашава криминална власт, не само оваа туку 30 години наназад. И фирмата во која јас работев околу 2008 година, ја снајдоа вакви работи, зашто тргна работата и оп одма се замеша власта политиката рекетот и нормално се затвори. Значи кај нас нема успех ако не си врзан со дебели црева и тоа со власта. Жално, мислев дека вакви работи има само во трилерите кои ги читам, поготово трилери со вакви теми, доктори, експерименти и болници. Каква е таа држава која форсира приватно а уништува државно здравство на сметка на здравје на народот, ќе испадне дури и банките може се врзани во сите афери, луѓе кредити земаа за да се лечат таму.... Не можам да судам додека се не се докаже, има луѓе кои велат се спасиле таму, ама ова е веќе малку од малку да се подразбуди нашиов слеп народ што му се прави,не само во оваа клиника туку општо во секоја институција.

На sonuvana, Tanjamm, cresa-jagoda и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. supergirlmb

supergirlmb Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2017
    Пораки:
    1.366
    Допаѓања:
    7.838
    Имаше таков предлог во собрание, не знам дали воопшто го изгласаа. Чудното е што сите политичари лесно го поминаа "ко видот"

На Tanjamm му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Mikha4

Mikha4 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2018
    Пораки:
    1.899
    Допаѓања:
    6.269
    Не изгласале очигледно.
    А сите политичари и попови се лечеа на државно. Не се будали.

На cresa-jagoda и supergirlmb им се допаѓа ова.
  14. Mrs.Sofija

Mrs.Sofija Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2020
    Пораки:
    466
    Допаѓања:
    577
    Од оваа перспектива, може и подобро што не изгласале. Кој знае колку ќе беше поголем бројот на починати. Тоа што во државните болници немаше место е друга приказна

15. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.953
    Допаѓања:
    24.031
    Работата е што за едново се излезе на протест, за другово нема никој да излезе.
    Што зборев пред некој ден м:)
    Новинарките од ИРЛ ми се поголеми херои од патриотине мене.

Животозагрозувачки ситуации секогаш треба да бидат поважни од сѐ друго.

Последна измена: 19 јули 2022
    На Pixi5, cresa-jagoda, VDT2906 и 4 други им се допаѓа ова.
  16. oblace1

oblace1 Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2013
    Пораки:
    2.425
    Допаѓања:
    8.600
    Жената нема појма што пишува, се мислам дека не ја изгледала емисијата туку колку да напише нешто е тука.

На crimson, cresa-jagoda, cooll и 4 други им се допаѓа ова.
  17. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.842
    Допаѓања:
    80.809
    Отворен е предмет во обвинителство, за што да излеземе на протест? Да видиме одлука прво па после протести. Нека излезат еве јавно сите семејства што вака изгубиле близок и нека бараат правда. Организирај ги, ти вака како "најгласна".

18. Роберт 7

Роберт 7 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2016
    Пораки:
    1.322
    Допаѓања:
    11.338
    Колку пари само за апчиња, терапии разни дадовме, демек "специјални" витамини за подобра работа на срцето пост операција. Ама кога е живот во прашање пари не прашуваш дали имаш пари или не, земаш позајмуваш. Колку само случаи има што луѓе давале по 20-30000 евра па на крај ги изгубиле своите сакани. Ако не грешам еден од нив е и газда на слаткарницата апче, пред година ипол

19. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.306
    Ова што се случи е криминал.
    Треба да се казни, по закон.
    А дали?... Еден Господ знај.

На cresa-jagoda, VDT2906, Kimberly11 и 2 други им се допаѓа ова.
  20. VDT2906

VDT2906 Популарен член

Се зачлени на:
    4 август 2017
    Пораки:
    4.346
    Допаѓања:
    19.855
    Треба да ја чепнат и Систина.

На cresa-jagoda, Роберт 7, deskarada и 4 други им се допаѓа ова.