Нечиста крв - истражувачка сторија за методите на лечење на Жан Митрев

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Mikha4, 17 јули 2022.

1. simona_baby

simona_baby Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2017
    Пораки:
    3.638
    Допаѓања:
    17.638
    Ова се пријавените пари

2. staycalm

staycalm Форумски идол

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    4.804
    Допаѓања:
    25.963
    Ужас.

3. Lolitya3

Lolitya3 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2022
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    52
    Еве да ви кажам од прва рака што ми се случи на мене и моето семејство.
    Татко ми се разболе од ковид беше во странство ма работа и итно дојде дома за да прими соодветна терапија. Беше во државна болница во нашиот град од таму ни рекоа немаме со што да го лечиме земете го спасувајте го ако имате пари. Ние итно во Жан Митрев го однесовме лупнавме пари бидејќи ни рекоа прво платета па ќе го примиме. Немаа демек слободен кревет па фаќавме врски само да го примат. Истиот ден татко ми кажа дека се чуствува многу подобро и ние сите се опуштивме кога видовме дека може да зборува. После 6 дена имаше негативен тест, се гледавме на камера, мајка ми одеше на посета. Во меѓувреме ниту еднаш не ни покажаа резултати од крв и немавме информација за ништо освен за сатурација. Ни рекоа дека е здрав и дека ќе го пуштат за два дена. Истата вечер кога тоа ни го кажаа ни де јавија и рекоа состојбата е влошена го ставивме на респиратор и итно треба хемофилтрација донесете пари веднаш. Од тогаш губиме секаков контакт со татко ми. Однесовме пари плативме се, се молевме цели ноќи. Отидовме следниот ден и Др. ни кажа дека има бактерија , стискаше раменици и де правдаше дека ништо не знае и трчајќи си замина од нас. Денот кога требаше да е дома татко ми тој почина. Се јавија најладнокрвно и ни рекоа неуспешна реанимација примете сочуство. Телото не го видов лично, чичо ми се радправаше два часа за да го види едвај дозволија и тоа само лицето да го види. Значи човекот беше здрав што се случи од еднаш никој не знае. Немаме микробиолошки наоди, крвни слики, ниту било каков документ одвен отпусно писмо кор е скоро па празно.
    Жан Митрев одбиваше средба со нас.
    Кога прашавме за резултати ни рекоа кои сте вие за да знаете какви му биле резултатите.
    15.000 евра дадовме и го изгубиме татко ми кој беше физички и психички добар и требаше да дојде дома и човек кој никогаш не бил болен и не де напил апче.
    Сигурна сум дека почина поради нивна грешка и дека убаво ја прикрија.

На ALISA0000, Victorian, BelataMasai и 20 други им се допаѓа ова.
  4. NoirSerpentine

NoirSerpentine Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2021
    Пораки:
    1.089
    Допаѓања:
    2.680
  5. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.839
    Допаѓања:
    163.282
    На CameliaMiller, Mikha4, staycalm и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.859
    Допаѓања:
    23.735
    Прими сочувство.

Значи навистина истата приказна. Им се подобрува состојбата, ги ставаат луѓето на хемофилтрација и неуспешна реанимација на крај.

Уште да не можете да го видите. Жално, навистина. Дали и вие се јавивте кај ИРЛ со приказнава?

Јасно е што се случувало, не може Жан Митрев да се извади од ова, премногу исти приказни, самиот одбивал средби и објаснување да даде.

Се надевам ќе добиете правда и барем малку ќе се пополни празнината која ја чувствувате.

На Victorian, Amelia., Miss666 и 13 други им се допаѓа ова.
  7. NoirSerpentine

NoirSerpentine Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2021
    Пораки:
    1.089
    Допаѓања:
    2.680
    За да се краде некој треба и да го овозможува тоа. Со ова е малку појасно зошто државните болници се сведени на ова ниво, медицинските лица си одат, оние кои останаа се преморени и психофизички исцрпени, а луѓето кои зависат од нив се во безизлезна ситуација...

На deskarada, CameliaMiller, tessie и 9 други им се допаѓа ова.
  8. FridaodaMk

FridaodaMk Популарен член

Се зачлени на:
    28 јули 2020
    Пораки:
    3.464
    Допаѓања:
    12.263
    Прими сочуство, ова за мене е страшно, и сите што го бранат нека прочитаат за нивниот т.н академик

На Victorian, deskarada, Amelia. и 10 други им се допаѓа ова.
  9. Lolitya3

Lolitya3 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2022
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    52
    Ти благодарам.
    Да се јавивме и ние и ја кажаме нашата приказна, има околу 200 фамилии што јавно говорат и се спремни на тужба, со некои од нив секојдневно контактираме.
    Ние сакаме правда, не бараме оштета само правда амс не плаши фактот дека не е само Жан Митрев и знаеме дека позади него некој стои. Исто така се плашиме и за нас самите поради фактот дека син му бил дел од исис и дека може се да се случи со нас што говориме јавно.

На CameliaMiller, Amelia, Oneo и 6 други им се допаѓа ова.
  10. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.859
    Допаѓања:
    23.735
    Ме израдува со информацијата дека контактирате меѓусебно. Чујте луѓе, има некоја сплотеност кај народот и заедничка акција. Имам надеж. :l:

Не сте малку луѓе, колку повеќе од вас со лично искуство имаат храброст да проговорат, толку посилни. Богами мене ми изгледате силни! Најголема поддршка.

На Amelia., CameliaMiller, Ahoy и 3 други им се допаѓа ова.
  11. Misskirova

Misskirova Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.796
    Допаѓања:
    9.179
    Страшно.
    Господ да ви даде мир и трпение

На Victorian, deskarada, Amelia. и 9 други им се допаѓа ова.
  12. simoncelicius

simoncelicius Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.694
    Допаѓања:
    8.645
    Многу површно ги гледаш работите.
    Дали имаш увид колку сиромашни пациенти биле примени во Систина, каде им биле извршени комплицирани операции, без да платат денар, затоа што болницата склучила договор со фондот?
    Што мислиш како приватна болница каква што е Систина успева да обезбеди средства ако истите не ги добива од самите пациенти?

Епа јас имам увид затоа што таму работам.
    Доаѓаат од цела Македонија, и се благодарни што можат да користат услови какви што нуди болницата без да плаќаат благодарение на тие пари што болницата ги добила од државата.
    Зошто некој би отишол да се оперира во државна во катастрофални услови ако за ич пари може во Систина?
    Прашајте колку пациенти, срцеви болесници, дијабетичари, стари, има спасено внукот на Д.р Панче Караѓозов, Д-р Митко Караѓозов

Прашајте колку стента и бајпаса има вградено Д-р. Ељвис Мустафа.
    И се тоа за ич пари.

Јас секоја недела во систем гледам опериран познат некој постар од мое место на живеење, и тоа препратени од страна на 8ми септември и од државна болница.
    Разговарајте директно со тие луѓе и прашајте дали и кому се благодарни.

На MeowMeow, cresa-jagoda и NoirSerpentine им се допаѓа ова.
  13. Misskirova

Misskirova Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.796
    Допаѓања:
    9.179
    Океј..кои се тие луѓе и колку се? Збориш како секој втор да е опериран без пари таму.

На CameliaMiller, Lija.ska, Sofronko и 5 други им се допаѓа ова.
  14. simoncelicius

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.694
    Допаѓања:
    8.645
    Па не знам што сакаш, да ти извадам листа со матични броеви и адреси?
    Тоа се лица кои прво се јавиле на ургенетн во 8ми септември или во државна и биле испратени во Систина во прединфарктна состојба.
    Некој кој е во животнозагрозувачка состојба доколку има пари нема да размислува ќе оди одма на приватно. Тие што немаат одат на државно. Али благодарение на тие средства од државата и тие што немаат успеваат да се оперираат и да добијат човечки третман во приватна болница која да не се лажеме е најскапата во државава.

Така да муабетов која болница треба а која не да добие пари од фонд не ви држи вода.

Едит не секој втор воопшто, туку секој втор на кардиохирургија и торако-васкуларна хирургија. Тоа гарантирам.

Фино си пишав горе, посочив и кои благодарение на кои доктори е овозможено лекување и оперирање преку фондот, само ако сакаш да читаш.

На MeowMeow, Orchidea, cresa-jagoda и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.859
    Допаѓања:
    23.735
    Дај бе луѓе прекинете со ова БлАгОдАрНоСт и кЛаЊаЊе пред приватните болници. Секако дека семејството и луѓето кои биле спасени се благодарни, еве и јас сум благодарна за стручноста и знаење на одредени доктори.

Ама држава да ти плати операција потребна за да преживееш треба да е должност, на докторите тоа им е работа и секако се платени, само не од пациентот туку од фондот, ова се основни права на еден човек.

Баш ќе прашам кому се благодарни, а ќе ги прашам и семејствата кои добиле лажни тестови од Систина и од кои е направен профит од замена со човечки живот. Ништо на овој свет нема да го намали финансискиот криминал овозможен од целата пандемска ситуација, сите животи се еднакво креирани.

Во право си дека пари од фонд не значат автоматски криминал, ама оваа благодарност не знам што, хаос. Не знам за Систина, ама немаше Ж од Жан Митрев да имавме чуено, тој да не искористи опрема подарена од државата и општо државни пари за најраните почетоци на својата клиника.

На CameliaMiller, Mikha4, hotsauce и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. simoncelicius

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.694
    Допаѓања:
    8.645
    Мислам дека тотално ја промаши поентата на мојот пост.
    Не се работи за клањање пред приватни болници како што ти велиш, туку е одговор на постот погоре како државава нашла баш на приватни болници да дава пари.
    Кога мој близок би бил во состојба живот или смрт, и би можела да бирам за ич пари државна или систина секако би одбрала систина да не се лажеме.
    Тоа е поентата.

А ова со доктори и кому е чија што задача сами си го направивме. Тапкаме по рамо секој што ќе успее да влезе некаде преку врски а кога таквите треба да не лечат не чинат тогаш.
    Забегавме од темата скроз. За Жан Митрев појма немам, немам ни појма за перење пари со ковидов не ни коментирав тоа туку одговорив на постот како тоа државава одлучича да даде помош баш на Систина

17. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.325
    Допаѓања:
    33.661
    Тоа се пари шо пациентите цел живот ги плаќаат за здравствено осигурување, значи не е дека пациентите бесплатно користат услуги. А истите тие пари фондот ги исплаќа на систина, шо значи дека ни тие не нудат бесплатни услуги.

На Victorian, deskarada, CameliaMiller и 22 други им се допаѓа ова.
  18. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    6.953
    Допаѓања:
    36.972
    Значи вие сте хуманитарна организација? :o Пошо без пари работите ко што те разбрав.
    А парите кои фондот ги префрла за секој „бесплатен“ пациент? М?

За вас па колку приказни има!!! Да почнат да зборат луѓево крајот нема да ви се фати. Ем од алчност за пари, ем од нестручност, ем од негрижа. Само... вие сте миленичињата на власта (секоја до сега) кај може вас некој да ве чепне |(

На deskarada, CameliaMiller, Lianna Anna и 12 други им се допаѓа ова.
  19. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.303
    Допаѓања:
    189.898
    Абе остај, доктори без граници(facepalm)

На CameliaMiller, tessie, Mikha4 и 2 други им се допаѓа ова.
  20. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.534
    Допаѓања:
    289.015
    Зарем стварно пари од фондот се излеваат за лекување по приватни наместо да се инвестира во државните, да ги потсредат:o

На CameliaMiller, Lija.ska, Mikha4 и 1 друга личност им се допаѓа ова.