Нечиста крв - истражувачка сторија за методите на лечење на Жан Митрев

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Mikha4, 17 јули 2022.

1. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.298
    Мислиш дека секаде во светот корупцијата на исто ниво е?

Ако да, тогаш нема поента да се бориме за ништо.
    Шо ќе биди-нека биди.

Впрочем, Бубе го боле мео.
    Најдобро ќе е со то да се занимава :D

На CameliaMiller и Angie1432 им се допаѓа ова.
  2. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.298
    Ќе се заборај за недела-две.
    Ко се' досега...

3. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    3.916
    Допаѓања:
    16.915
    Мислиш дека е сосема случајно ова видео испаднато, дека три новинарки толку се бестрашни пред овие мафии кои се штитат една со друга. Нее нее ништо не е случајно.
    Па за хемофилтрацијата и еден обичен студент на медицина знае дека тоа не е лек за ковид, а не па докторите, министрите, и никојј не провери чекај што прави Жан Митрев, па го осакати народот, се испродадоа што имаат за да си ги спасат најблиските и на крај останаа и без најмилите и без пари, и сега како никој до сега ова не го виде. Сите се знаеа само си работеа, си ќутеа, парата да врти. Ајде да го видиме расплетот баш, за ова дело не треба од затвор да испадне, мислам во нормална држава.

На Harper, Oneo, Peanut Butter и 21 други им се допаѓа ова.
  4. staycalm

staycalm Форумски идол

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    4.800
    Допаѓања:
    25.954
    Не ми се верува што изгледав. 50 минути гледав без да трепнам. Знаев дека профитираа за време на короната ама не мислев дека е ваква страшна ситуацијата. Не знам ни што е правилна санкција за овие нивни дејствија..

Манипулатор, сѐ му е лажирано. Уф колку мразам вакви луѓе.

На WildMk, La Stilla, Victorian и 9 други им се допаѓа ова.
  5. boo3

boo3 Популарен член

Се зачлени на:
    14 јули 2015
    Пораки:
    1.561
    Допаѓања:
    5.622
    Овој поголем терорист од син му ќе излезе :)

На CameliaMiller, Oneo, Peanut Butter и 30 други им се допаѓа ова.
  6. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.048
    Допаѓања:
    188.058
    Мислам, знам, штознам...
    Корупцијата е страшна секаде во многу високи ешалони.
    Разликите во ЕУ се две:
    - не се корумпирани пониските нивоа, многу битни за секојдневно функционирање
    - државниот механизам на контрола на здравство функционира, и барем овде кајшто сум јас, водечко е државно здравство.
    Како последица на овие две од погоре, нема шанса приватен здравствен сектор да дере граѓанство. И сеуште, барем колку што видов во ковид, лекарската етика беше на високо ниво, како лавови се бореа против корумпираните политички одлуки.

Во незнам кој момент хемофилтрација станала проверен лек. Мислам проверен лек за нова болест, алал вера:x
    Инаку знам за случаи кои на приватно им продолжиле живот по ковид, од државно испратени како безнадежни, ама тоа не дека магичен лек против ковид откриле, пре би рекла малку здравствена грижа.
    Настрана бројки и проценти за бактериски инфекции, мислам едно време болничка смртност во мк беше 50%. Некој и со тоа да се позанимава, којзнае што крокодили ќе излезат, ама не е сега време, не е место, којзнае и дали некогаш ќе биде предмет на анализа, веројатно не.

На Harper, CameliaMiller, Victorian и 14 други им се допаѓа ова.
  7. MarijaMi90

MarijaMi90 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2020
    Пораки:
    1.621
    Допаѓања:
    20.099
    За Жан Митрев отсекогаш ми било чудно колку нема речник за човек којшто има титула каква што се претставувал дека има (кој да знае веќе што е вистина). Барем умешно да знаеше да се изрази кога одговара на прашањата. Го прашуваат каде има докази за оправданоста на хемофилтрацијата и тој вика па Берлин некаде на телевизија кажуваа. Како бе?

На Oneo, Trxmx, 9797 и 19 други им се допаѓа ова.
  8. staycalm

staycalm Форумски идол

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    4.800
    Допаѓања:
    25.954
    Никаков речник нема, и јас се чудам. Очигледно ништо не е вистина, сите титули му се купени, има објаснување во епизодата дури и за колку пари...

На _beautyy_ и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  9. Glowy

Glowy Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2019
    Пораки:
    2.934
    Допаѓања:
    6.790
    Не отфрлам постоење на нешто во позадина, само не ми е главно прашање зошто ова се објави, по гледањето на видеото. Главното прашање ми е како се ова се дозволило, таа хемофилтрација како магичен лек за ковид ја пласираа, народ лесно се лаже, се би направил за здравје. Сфаќаш само колку сите молчеле и колку се било заташкано.

На La Stilla, Victorian, cresa-jagoda и 2 други им се допаѓа ова.
  10. MarijaMi90

MarijaMi90 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2020
    Пораки:
    1.621
    Допаѓања:
    20.099
    Да, гледав и некако ми дојде како логично објаснување.

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.848
    Допаѓања:
    23.627
    До половина го имам изгледано видеото, само сакам да прокоментирам нешто затоа што сум емотивно потресена баш.

Сакам да знам кога точно на луѓето кои работат во здравство во Македонија им се исклучува човечноста во срцето? Кога на толку многу луѓе им станува сеедно, да оставаат да умира човек по човек? Кога им станува секојдневност да ги врзуваат луѓето како животни и да ги гледаат како спијат во сопствен измет без да мрднат со мал прст? Кога се случува да првиот инстинкт, кога ќе почине пациент, да ти биде да ја зграпчиш бурмата од прстот? Кога станува нормално, на обичен човек кој завршил факултет, да биде дел од буквално криминал со луѓе, да крие анализи, да ги лаже во фаца луѓето што се во болка? Кога, како? Не ми одговарајте дека на човек се му се смачува кога не е доволно платен, не постои сиромаштија на светов што може толку да ме дисконектира со најосновна хуманост.

Не се обидувам да ја тргнам вината од Жан Митрев, да го догледам видеото ќе прокоментирам поубаво. Само сум запрепастена од целиот, целиот медицински персонал. Има некој колективен пад на морални вредности за да може да функционира ова и целото здравство и државно и приватно. Знаеме како се третирани пациенти во државни болници и ми е многу болна и мачна таа тема. Уште толку се згрозив. Само не можам да сфатам кога по патот луѓето се губат до тој степен.

Кога ќе прашаш едно дете зошто сака да биде доктор, ќе ти каже за да помага на луѓето. Ќе прашаш некој студент, ќе се најде некој што ќе одговори исто и плус ќе каже дека го интересира науката, телото. И? Што се случува со тоа?

Не се чувствувам безбедно.

На stranger2, Harper, CameliaMiller и 31 други им се допаѓа ова.
  12. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.869
    Допаѓања:
    129.735
    Изгледа во крвта им е да уништуваат животи.

13. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.869
    Допаѓања:
    129.735
    Имам слушано негативни коментари за болницата на Жан.Ова е врвот.
    Здравствено профитерство.
    Страшно! :worried:
    Тајмингот на видеото и мене ми е сомнителен.Мислам дека можеа и порано да кажат. :?:
    Не сум изненадена за нереагирањето на Филипче и Сали.Ароганцијата и на лице им се чита, а и нивното справување со пандемијата не беше и не е добро.
    Ама, сепак добро е што излезе видеово.Луѓето да знаат каде да не одат.
    Треба да биде спроведена истрага за работата на Жан и останатите во болницата.Но, веројатноста за тоа е мала.

На lovemme, Victorian, cresa-jagoda и 3 други им се допаѓа ова.
  14. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.315
    Допаѓања:
    33.655
    Згрозена да, изненадена.. не знам дали може нешто да ме изненади од државава...

Ова е само доказ колку медиумите (можат да) нѝ го (ис)перат мозокот.
    Уште на почетокот Љубчо вика дека добри 4-5 години пред да се појави во Македонија медиумите го рекламираа. Иако ирл не најде наводи дека тој бил познат во Германија како тука што се зборуваше за него.
    После медиумска реклама за добиени наводни титули и награди, на крај реклама за магичен лек за болест која го покоси цел свет.

Го чекам продолжението, да видиме и колку фондовски пари се прелеани во негов џеб.
    Негде прочитав дека повеќе од 400 вработени во клиниката се јавиле во редакцијата на ирл за сторијава.
    Зоран буревесник оддамна пишуваше статии за него, на друга тема.

На Oneo, Reina.Gitana, dunika и 7 други им се допаѓа ова.
  15. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.848
    Допаѓања:
    23.627
    Го изгледав.

Жан Митрев е тежок психопат, точка. Му се гледа на фацата и особено по тоа што зборува. Можеби е вешт хирург, ама никако не е доктор што се залага за кардиохирургија, здравство или наука. Овој човек трага само по признание (и пари) - нормален човек нема да дава толку фунти, евра за лажни признанија. Нека каже некој поупатен, ама мислам дека слободно може да му се препише некоја дијагноза. Ти да платиш за некаква награда, лажна титула на академик и толку да се издигнеш и соживееш со тоа да го користиш како официјален потпис, треба навистина да си случај.

И во самото интервју со ИРЛ, кога почнува да зборува за какви комплименти добивал, секој хирург мислел дека е најдобар само за себе... ау, језиво. Навистина сака (и успеа) да си изгради имиџ каде тој е најзначителен, најдобар, најпочитуван кардиохирург и доктор, светски најпризнаен. Је-зи-во! Ме разбирате? Можете да замислите како му функционира сето тоа во главата?

И самото клиничко испитување го направил со замисла дека ќе открие нешто револуционерно и ќе биде запишан во историја. Нема поубава почва за садење на непроверен третман од македонскиот народ, очаен за квалитетно здравство. Човекот на телевизија буквално повикуваше да му дојдат лабараториски глувчиња. Заштитен од цела армија министри, му се може. Тоа мислам дека е најмизерно од се. ИРЛ каде и да отидеше да истражува имаше некој пропуст, некој нешто крие.

Верувам на новинарите, дека ова е објавено со најдобра намера, точно кога можеле и требале да го објават и нема потреба да анализираме зошто е денес објавено, а не вчера. Ко прво има наједноставно објаснување за тоа, а тоа е дека очигледно сакале уште нешто да откријат, да истражат итн.

Историски гледано, секогаш имало новинари кои се залагале за вистината и биле прогонувани, поради кои денес постојат медиумски права. Сакам да кажам, за да не паднам психички уште толку, морам да верувам дека ИРЛ се таа врста на новинари. :)

Нека почиваат во мир.

На stranger2, CameliaMiller, Oneo и 25 други им се допаѓа ова.
  16. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.943
    Допаѓања:
    19.762
    Јас колку што знам плус грчка донација од 24 милиони евра во опрема за државата он си ја присвои таа опрема

Во оваа држава нема ништо свето, све е бруто и нето

17. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.550
    Допаѓања:
    13.894
    И јас ова го помислив.

На Elenpelen и Alexandrite им се допаѓа ова.
  18. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.809
    Допаѓања:
    80.590
    Ова што го видов и слушнав не ме изненади. За време на пандемијава доктори правеа експерименти со лекови и терапија, не знаеја соодветно да лечат, сум слушнала доста, самата сум сведок, па затоа не ме изненади ниту ова експериментално испитување на ефектот на хемофилтрација. Менгеле. После зошто сме имале толкава смртност. Колку само не знаеше да одговори на некои прашања и глупаво ги избегна. Бранша на доктор, хирург, човек во медицината најголема одговорност има, нечиј живот му е даден во негови раце, ама кога тој ќе забега со паметот, е тогаш е страшно што се' може да направи, во какви криминали и црни дејствија може да влезе. Толку пари да дадеш имајќи доверба во една приватна клиника, за што на крај? Илјадници евра бе. Погребот после башка. Перална на пари.
    Верувам дека ќе биде казнет.

На Oneo, lovemme, Victorian и 8 други им се допаѓа ова.
  19. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    20.539
    Се влажнеа на Филипче цела пандемија, ама тој знаеше за сите овие работи и не реагираше. Дури и интервју одби. Колку работи се преќутени воопшто? Се смееја тука на луѓето што не сакаа на болничко лекување да одат, а тоа да ти вриело од интрахоспитални инфекции, па така ослабен организам од ковид да го докрајчат. И се се знаело и за се се ќутело.
    Ми се допадна новинарсково истражување, одамна кај нас го немам видено. Таканаречените нивинари само добиваат ливче што треба да кажат. Вака се прави, со истражување, со копање. Новинарите треба да се најголема ноќна мора на високите кругови. Се надевам конечно ќе се охрабрат младите новинари наместо да фаќаат партии, да почнат сериозно со откривање и обелоденување, затоа што само така можеме да тргнеме напред.

На Harper, Oneo, lovemme и 25 други им се допаѓа ова.
  20. mira.mira

mira.mira Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2016
    Пораки:
    1.099
    Допаѓања:
    7.407
    Ne treba da ti e gad od tatkovinata. Treba da ti e gad od lugjeto koi se menuvaat vo vlasta I koi dozvoluvaat vakvi raboti da se slucuvaat. Tatkovinata ne e kriva lugjeto se vinovni I korupcijata na site nivoi.

На Alexandrite, nextredstyle и Bitter-Sweet им се допаѓа ова.