Нечиста крв - истражувачка сторија за методите на лечење на Жан Митрев

Discussion in 'Политика и настани' started by Mikha4, Jul 17, 2022.

1. strangewoman

strangewoman Популарен член

Се напна човече. Што сакаш да постигнеш со копирањето? Никој не оспорува дека докторот, академикот и што ти ја знам што уште е добар лекар и дека има спасено многу животи. Не ти пишувам што правел и како правел ете баш во екот на короната, оди изгледај го видеото уште еднаш, двапати, 100пати се дур не почне тоа главата да ти размислува малце поправилно. Да ти се случеше вакво нешто во фамилијата сигурно пак ќе бараше позитивни коментари на фејзбук наместо правдина. Аха |(

2. Vanilla15

Vanilla15 Популарен член

И ние толку плативме за брат ми, се оперираше крај април...
    ковид тест 200 евра...
    Што би рекол мм, пишете ја операцијата 10 илјади повеќе, ковид тестот нека си е 2 илјади, срам да не ве јаде
    ама тоа е тоа

_beautyy_, lovely91, Lima24 and 3 others like this.
  3. Серотин

Серотин Истакнат член

[Ама сте се запнале за државното здраство. Јас колку што знам не прават експерименти на пациенти како што прави Менгеле. Па колку само сме оперирани во државна. Ни бактерија/инфекција немав/ме.

4. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Алармантно е колку луѓе го поддржуваат на фејсбук. Се надевам дека е само типично фејсбук однесување и не е реалното мнозинство.

Јас сум секогаш да се гледа на позитивната страна, ама во овој случај не сфаќам како одлучуваме чиј живот е повреден. Ја спаси мајка ми, го спаси брат ми... океј, не се сомневам. Што со луѓето кои умреле поради неправилностите, бактериите, лажни крвни слики, забрана за обдукција, што со намерното крадење пари - за кое стварно бил казнуван 10 години, што со експериментирање?

Овде не збориме за случајни грешки при операција па да го плукаме како хирург, збориме за криминал. Не може да се гледа на позитивната страна тука. Не можеш да бидеш добар доктор без да си хуман. Самата стручност не те прави добар доктор а уште помалце ти дава имунитет од затвор. @Abracadaver

5. Just.do.it

Just.do.it Популарен член

200 евра ковид тест??
    Дали е нормално ова?!
    Тест којшто не е повеќе од 25 евра, наплаќаат 200?!

6. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Чудна сорта луѓе испаднаа од вмро.
    Сите го бранат Жан.

WildMk, JuLleE, Mrs.Sofija and 3 others like this.
  7. Lima24

Lima24 Популарен член

Во последните денови од кога излезе првата емисија, со сите луѓе што се сретнувам секојдневно, го бранат "академиков"

8. Priroden

Priroden Популарен член

Глава ставам дека копилето наместо да спрема одбрана на суд замара доктори да ѕвонат по пациенти и да го фалат по фб.Ако не го прави и самиот тоа.

Сигурно некој нов бизнис модел со ваучеер тест за 10 илјади место за 12 при следна операција ќе им даде

Самите коментари на фб се типични за Македонија, гледај тебе да ти е арно и да умреле/експериментирале на роднините на некој друг и им ги собрале парите, ако мене не ми се случило тоа, не ме занима.

9. Lima24

Lima24 Популарен член

Искрено истото го помислив ама си викам не до толку...

10. FridaodaMk

FridaodaMk Популарен член

https://clinicaltrials.gov/ct2/show/NCT04478539
    Ова само сакам да го прочиташ
    Иначе да не ќе даде соопштение дека е крив таман работа
    Со самото то што правел злоупотреби кажа самата директорка на фондот, без проблем платил оштета, кој ти гарантира дека не правел и понатаму? Како што рече министерот ти можиш со 200 да возиш, само ако те фатат ќе те казнат, па и ова така иди. Чим бил казнуван кој гарантира дека не си ја продолжил праксата од претходно. И не ми тупи колку спасил, кажи колку семејства уништил само за да си го набилда егото

Last edited: Jul 23, 2022
    _beautyy_, Anah, buba4e89 and 6 others like this.
  11. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Абе и Менгеле вил стручен за своето време, многу знаел и бил екстремно интелигентен… ама шо фајде. Тоа исто ко да барате да му се прости убиство на убиец оти со сите петки бил на училиште.

12. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Ајде едно одговори ми.
    Зашто не давале обдукција? Според тебе?

13. Misskirova

Misskirova Популарен член

Тоа е типичен македонски синдром.
    Се жалиме дека немаме новинари и дека нема кој да истражува и да открива вакви циркузи и кога ке имаме и ке се истражува не им веруваме...типично МАКЕДОНСКИ.

_beautyy_, WildMk and mira.mira like this.
  14. RainBow

RainBow Глобален модератор Staff Member

Убаво праша новинарот, дали одолговлекувате само за да се заборави целава работа? Нормално дека е тоа стратегијата, како и секогаш.
    Нити знаеше министеров да каже нешто, нити кажа нешто. Брука.

Овие што пишуваат коментари по фб, како не им е срам? Имаат ли трошка емпатија во себе?
    Благодарни биле што им спасил некој, а овие другиве што им убил некој што треба да направат, да се скријат во дупка зашто ете, спасил некој друг?
    Треба да се засрамат со изјавите и да помислат како би им било да не им го спасил тој некој туку да му правел клиничко истражување без да знае и да го умре на крајот.

Емпатија, што ли беше тоа.

_beautyy_, WildMk, M.B. and 19 others like this.
  15. fana

fana Форумски идол

А ако нема бегано од часој за херој ќе го прогласиме :rofl:

Не е смешно :|

_beautyy_ and jacqueline.s like this.
  16. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Ќе ги гонат ли кривично? Никогаш повеќе не сум сакала да се иселам од државава. Не сме возможни стварно еј.

17. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

На подкастот зошто не го викнале докторот? Требало. Ни го знам, ни познавам, ни ме плаќа некој, ама со резерва земам се, затоа што знам каде живеам. Јас имам миоптија, и мене државните доктори ќе ме оќореа да не отидев на приватен. Додуша делумно ми нарушија вид со утнување диоптрии. Реално јавното здравство е штала, подрум. Ако сите знаеле дека прави грешки зошто оделе и давале илјадници евра? По постовите тука ќе испадне сите знаете некој што дал, почнавте со 2.000 па отидовте на 15.000 евра. Да е за мене или мој близок, за срце би отишла кај Жан, корона не се лечи. Знам само двајца што се задоволни од докторот. Да не беше тој, во рај ќе беа досега.

Соопштенијата на Жан Митрев не ги пренесуваат воопшто, освен еден или два портали. Да почекаме, не сме ни научници, ни експерти за хемофилтрација. Имаше луѓе кои пишале дека им земале, па им вратиле пари, затоа што крвната слика не била погодна за хемофилтрација.

Last edited: Jul 23, 2022
  18. Elennaa

Elennaa Популарен член

Очекував многу повеќе медиумско внимание. Ама освен на форумов, на друго место ми изгледа ко никој да не се замара.

Таков народ сме. Апатичен, незаинтересиран, ќути - секогаш може полошо, чим не ме засега мене - трај си - терај си, има и полошо... Тука сме само за трачарење.

Порадо би кликнале на наслов: ќе се изненадите со кој дечко е Лила на одмор. И внатре во статијата објавен пост од инстаграм со Лила и мачката. Отколку на вакви наслови.
    Тој ни е степенот на созревање, тој ни е лимитот. Не ни давај нешто повеќе. Не сме способни да испроцесираме и изреагираме соодветно на нешто покомлицирано.

Според изјавите во видеава, единствено фондот за здравство бил запознаен со криминалиите и праќал казни. Дури и јавни проговори за претходни случаи, додека другите институции биле у подрум.
    Ме интересира дали фондот за здравство тоа го правел само за да си ги поврати парите или не ни смеел нешто поголемо да преземе... Повеќе ми личи на второво.

19. Mikha4

Mikha4 Популарен член

А што да правиме ние? Се знае кој треба да работи во случајов.

И одговорните во фондот се исто така одговорни и треба да одговараат, како тоа му исплаќале толкави суми на непокриени трошоци и фиктивни фактури?

Just.do.it and Tanjamm like this.
  20. Abracadaver

Abracadaver Истакнат член

Миленко Неделковски (потпишан како Миленко Македонски кирилично) со жесток напад на новинарите, кои стојат позади документарецот.

Ќе го цитирам постот во целост објавен на неговиот јавен Фејсбук профил. Тоа е негов личен став и негово авторско право. Јас само цитирам.

„Само малоумен би поверувал на било каква сторија од курвештиите на Велија Сашка Цветковска и Маја Јовановска.
    Многу кратка меморија, бе! Заборавивте кога цркаа по полицајците пред влезот на рекетарската А1 дека се наводно удрени?!
    Било каква летимична анализа на нивниот "проект" открива апсолутна лага, непрофесионалност и рекетарство.
    Како и Велија на времето, користат трагични човечки судбини за бескрупулозно рекетарство“.

Tanjamm likes this.