Нечиста крв - истражувачка сторија за методите на лечење на Жан Митрев

Discussion in 'Политика и настани' started by Mikha4, Jul 17, 2022.

1. Orchidea

Orchidea Популарен член

Го гледав и после сите коментари, покрај се ова што се случувало, единствено ми се врти во глава дека е плански нарачано и со амин од некој од власта пуштено на национална тв. А дека се сите соучесници, се. Од министер па на даље. Сите институции до една. И моментот на пуштање во етер внимателно и плански одбран.
    За новинарките браво, ама дека некој ги штити 99% сум сигурна. Вистинските причини за се ова мислам дека допрва ќе ги гледаме.

Harper, Elenpelen, Lotus Girl and 5 others like this.
  2. Mikha4

Mikha4 Популарен член

Власта сама си ја пушта сторијата каде се обелоденува криминал во кој и самата е вплеткана?

Леле мозокот да ви го имам на еден ден, да одморам :lol::D

Инаку Редакција ја емитуваат цела година на МТВ, и оваа не им е прва сторија на ИРЛ.

Last edited: Jul 18, 2022
  3. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Ај да видиме
    294699833_5339395499487061_793561243222877642_n.jpg

CameliaMiller, LejlaD, Ahoy and 7 others like this.
  4. WildMk

WildMk Форумски идол

Леле, аман Господе!
    Еднаш нека се истера до крај и темелно!
    Еднаш барем!

5. _Naumche_

_Naumche_ Истакнат член

Ако после ова не се превземе нешто, не одговара некој кривично.. незнам што да кажам.

Тоа што се дешавало таму не било лечење, било експериментирање. Уште па ако не биле чисти инструментите после секој пациент..

WildMk, cresa-jagoda and edna_malecka like this.
  6. nena2010

nena2010 Форумски идол

И ќе се влече и ќе застари. Луѓето си отидоа. ако имавме нормална држава уште кога се фалеше на тв со оваа техника треаше да го сопрат. А не сега по свадба тапани. не знаеле до сега. Како не бе.

Oneo, MeowMeow, WildMk and 7 others like this.
  7. Mantub

Mantub Форумски идол

Божеее.
    Спасувал животи
    Ако спасува животи не значи дека треба да му се простат работиве.
    Тоа е работата на лекар, да спасува животи.
    Ова исто е кога ќе речат родители треба да ме почитуваш пошто ти дадов покрив над глава.
    Тоа е работата на родител не си направил ништо посебно.
    Како е напишано спасува животи божем оди по улица и спасува, а не дека му е секоја операција платена.

Ќе се заборави за 3 дена.
    Трагедии од слични размери сме заборавиле, така и ова.

Oneo, senza.parole, Pixi5 and 17 others like this.
  8. Orchidea

Orchidea Популарен член

И овде ќе се фаќаш за моите мислења без да кажеш нешто конкретно? Еве жал ми е што го немаш мојот мозок за да можеш да разбереш некои работи. Зад секоја работа има нешто во позадина, што е допрва ( знак ? и дали) ќе видиме. Мислиш оние во власта сите се едно?

9. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Некако мислам дека нема да се заташка.Многу семејства можат да го тужат.

10. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Сакав и јас да му ги истражам наградите онака површински, да видам што е достапно на интернет за обично човече, ако некого го исто интересира.

2002 Академик – Светска академија за науки „ Платон“

Мене не ми излезе апсолутна никаква ваква академија, гуглав на англиски и на македонски, а не можев да го најдам ни инфото за дека нешто вакво постоело во Бугарија, најверојатно е стара вест и новинарките ептен прокопале. Луѓе, човеков си наведува сам за себе дека бил промовиран во академик и така му стои на потписи, каква светска академија. :x

А еве како изгледа, има демек и печат и се:

Превземено од официјалната веб страна на Жан Митрев Клиника.
    image59.jpeg

07.11.2003: награда за меѓународен научник на годината од страна на „International Biographic Centre“, Кембриџ, Велика Британија

Десет години му стои во биографија на човекот. Само еден клик до вистината, ама никој не кликнал. Ве молам прочитајте го подцртаното. :x:x На втората слика вели, „наградата“ креира лажен впечаток дека човекот кој ја добива е избран преку специјални истражувачки процеси кои ги зема предвид неговата работа и квалификации... токму така, уствари само се купува. Пред некој да каже, сигурна сум дека има покредибилни извори од википедија, ама ова се само цитати.
    1.png 2.png

2012 EUROPE BUSINESS ASSEMBLY и Сократ комитетот , престижната интернационална награда од областа на здравството “ Најдобар здравствен менаџер и најдобра болница” ја додели на Академик др Жан Митрев и Специјалната болница по хируршки болести Филип Втори.

e609817ad4d0c026c04a71b44fee33f7.png

Ова што го имаше во емисијата.

Ништо друго не можев да најдам од другите интернационални награди (македонските да), на пример 10-от Јубилеен Конгрес за Кардиоторакална технологија, Мајами, Флорида му наводно доделила некаква награда. Нека биде дека не ми излегува пошто се постари награди од рани 2000ти години или не знам да прогуглам, ама ништо не ме изненадува после овие купени награди. 8-|

WildMk, crimson, FridaodaMk and 3 others like this.
  11. edna_malecka

edna_malecka Популарен член

Па го тужеле.
    Стигале поплаки кај Венко, не се превезмало ништо.
    Џабе било.

Треба ова да се рашири низ целиот свет, сите да ни се смеат што канта држава сме.

VDT2906 and nena2010 like this.
  12. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Е, што?
    Можно е да фрлат во оган луѓе кои веќе не им се корисни.Или ко што прават политичариве со години, замачкуваат очи на народ со истраги, а осомничените се извлекуваат.
    Новинаркиве баш го погодија тајмингот.Не е голема организација, па да им треба повеќе од година за собирање информации.Еден човек е.Можеа порано да објават.Апла нарачано.
    Никаде не постојат независни медиуми и новинари.
    Сепак, добро е што кажаа за луѓе да не фрлаат пари кај него веќе.

SeaMermaid, Orchidea and Tanjamm like this.
  13. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Темелно изгледав. Зошто зборува Љупчо Георгиевски за тоа што било пред 20 и повеќе години? Требало да каже благодарам. Колку пари се тие марки, претстава немаме колкава куповна моќ имале тие пари тогаш. Понатаму, сведочат Брезеви, и се споменуваат уште неколку семејства кои го тврдат истото, арно ама ги нема со снимка. Ако сум дала 12.000 евра, и тоа како без срам ќе излезам пред камера. Љупчо нели е коалиција со власта? А овие збунети кадри на сдсм и дуи во сторијата, има ли некој да ги гони, гледам не се одовде. Друго, што е со тоа сечење и лепење на туѓи материјали од туѓи прилози и вести по избор? Колку што видов Митрев не бега, се појави на интервју. Каков е тој подбив "Благодарам академик Митрев". Титулава, купена, некупена, излобирана, подарена, нема врска со инфекциите, туку служи за оцрнување на личноста. Какви луѓе купуваат дипломи, титули, за еден Митрев ако дојде да му се спори титула... Митрев кажа "институциите можат да кажат што сакаат". Жал ми е. Во Македонија нема ни правда ни вистина. Ќе се покае што дошол во земјава. Не ме напаѓајте ако не се согласувате. Мој личен став е.

Elenpelen likes this.
  14. нина122

нина122 Популарен член

Човекот илјадници луѓе има спасено, на илјадници луѓе има помогнато, и е многу добар кардиохирург.. Никој не го гледа и цени доброто што го има направено, сите за лошото се фативте само, јаз'к.

mssuniquee and Tanjamm like this.
  15. Kumanovkaa

Kumanovkaa Популарен член

Моментално гледам... Имам и добро и лошо искуство од таму... Работата од сега му е далеку полоша од пред 10 години, од кога и ми беше доброто искуство

16. forumce

forumce Форумски идол

На тебе ова не ти е доволно за да сфатиш што човек е?

cresa-jagoda and oblace1 like this.
  17. Alexandrite

Alexandrite Истакнат член

Се чудите за признанијата и наградите, а не толку далеку во минатото, излезе скандал со плагијати од научни трудови како и фалсификувани дипломи од тетовски универзитет. Ако се сеќавате подобро, разрешницата заврши со суспендирање на оној што укажувал на ваквите нерегуларности.
    Седам од страна и само си посматрам. Ништо веќе не ме чуди.
    Нешто сега плакнење на очи, обвинителството ќе го разгледува случајот. Колку да се оправда за што земаат плата де. Разрешница од толкави милионски суми, не се дава така лесно.

MeowMeow, eli25 and Tanjamm like this.
  18. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Добар кардиохирург откако се “научи”
    А додека се учеше?!

Just.do.it and An-na like this.
  19. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Не верувам дека ќе се истера до крај.

VDT2906, kristina.k, forumce and 2 others like this.
  20. fana

fana Форумски идол

Срц и за модуларната кај шо гореа живи луѓе имаше предмет па излезе дека е кабелот крив и предметот се затвори.

Harper, Oneo, Anah and 14 others like this.