Нечиста крв - истражувачка сторија за методите на лечење на Жан Митрев

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Mikha4, 17 јули 2022.

1. Orchidea

Orchidea Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2017
    Пораки:
    1.546
    Допаѓања:
    2.803
    Го гледав и после сите коментари, покрај се ова што се случувало, единствено ми се врти во глава дека е плански нарачано и со амин од некој од власта пуштено на национална тв. А дека се сите соучесници, се. Од министер па на даље. Сите институции до една. И моментот на пуштање во етер внимателно и плански одбран.
    За новинарките браво, ама дека некој ги штити 99% сум сигурна. Вистинските причини за се ова мислам дека допрва ќе ги гледаме.

На Harper, Elenpelen, Lotus Girl и 5 други им се допаѓа ова.
  2. Mikha4

Mikha4 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2018
    Пораки:
    1.899
    Допаѓања:
    6.269
    Власта сама си ја пушта сторијата каде се обелоденува криминал во кој и самата е вплеткана?

Леле мозокот да ви го имам на еден ден, да одморам :lol::D

Инаку Редакција ја емитуваат цела година на МТВ, и оваа не им е прва сторија на ИРЛ.

Последна измена: 18 јули 2022
    На CameliaMiller, Pixi5, mkdvesna и 8 други им се допаѓа ова.
  3. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.525
    Допаѓања:
    38.738
    Ај да видиме
    294699833_5339395499487061_793561243222877642_n.jpg

На CameliaMiller, LejlaD, Ahoy и 7 други им се допаѓа ова.
  4. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.306
    Леле, аман Господе!
    Еднаш нека се истера до крај и темелно!
    Еднаш барем!

На cresa-jagoda, LejlaD, Ahoy и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. _Naumche_

_Naumche_ Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2021
    Пораки:
    461
    Допаѓања:
    1.765
    Ако после ова не се превземе нешто, не одговара некој кривично.. незнам што да кажам.

Тоа што се дешавало таму не било лечење, било експериментирање. Уште па ако не биле чисти инструментите после секој пациент..

На WildMk, cresa-jagoda и edna_malecka им се допаѓа ова.
  6. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.691
    Допаѓања:
    126.645
    И ќе се влече и ќе застари. Луѓето си отидоа. ако имавме нормална држава уште кога се фалеше на тв со оваа техника треаше да го сопрат. А не сега по свадба тапани. не знаеле до сега. Како не бе.

На Oneo, MeowMeow, WildMk и 7 други им се допаѓа ова.
  7. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.394
    Божеее.
    Спасувал животи
    Ако спасува животи не значи дека треба да му се простат работиве.
    Тоа е работата на лекар, да спасува животи.
    Ова исто е кога ќе речат родители треба да ме почитуваш пошто ти дадов покрив над глава.
    Тоа е работата на родител не си направил ништо посебно.
    Како е напишано спасува животи божем оди по улица и спасува, а не дека му е секоја операција платена.

Ќе се заборави за 3 дена.
    Трагедии од слични размери сме заборавиле, така и ова.

На Oneo, senza.parole, Pixi5 и 17 други им се допаѓа ова.
  8. Orchidea

Orchidea Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2017
    Пораки:
    1.546
    Допаѓања:
    2.803
    И овде ќе се фаќаш за моите мислења без да кажеш нешто конкретно? Еве жал ми е што го немаш мојот мозок за да можеш да разбереш некои работи. Зад секоја работа има нешто во позадина, што е допрва ( знак ? и дали) ќе видиме. Мислиш оние во власта сите се едно?

9. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.483
    Допаѓања:
    91.218
    Некако мислам дека нема да се заташка.Многу семејства можат да го тужат.

На WildMk, cresa-jagoda, Mrs.Sofija и 3 други им се допаѓа ова.
  10. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.869
    Допаѓања:
    23.776
    Сакав и јас да му ги истражам наградите онака површински, да видам што е достапно на интернет за обично човече, ако некого го исто интересира.

2002 Академик – Светска академија за науки „ Платон“

Мене не ми излезе апсолутна никаква ваква академија, гуглав на англиски и на македонски, а не можев да го најдам ни инфото за дека нешто вакво постоело во Бугарија, најверојатно е стара вест и новинарките ептен прокопале. Луѓе, човеков си наведува сам за себе дека бил промовиран во академик и така му стои на потписи, каква светска академија. :x

А еве како изгледа, има демек и печат и се:

Превземено од официјалната веб страна на Жан Митрев Клиника.
    image59.jpeg

07.11.2003: награда за меѓународен научник на годината од страна на „International Biographic Centre“, Кембриџ, Велика Британија

Десет години му стои во биографија на човекот. Само еден клик до вистината, ама никој не кликнал. Ве молам прочитајте го подцртаното. :x:x На втората слика вели, „наградата“ креира лажен впечаток дека човекот кој ја добива е избран преку специјални истражувачки процеси кои ги зема предвид неговата работа и квалификации... токму така, уствари само се купува. Пред некој да каже, сигурна сум дека има покредибилни извори од википедија, ама ова се само цитати.
    1.png 2.png

2012 EUROPE BUSINESS ASSEMBLY и Сократ комитетот , престижната интернационална награда од областа на здравството “ Најдобар здравствен менаџер и најдобра болница” ја додели на Академик др Жан Митрев и Специјалната болница по хируршки болести Филип Втори.

e609817ad4d0c026c04a71b44fee33f7.png

Ова што го имаше во емисијата.

Ништо друго не можев да најдам од другите интернационални награди (македонските да), на пример 10-от Јубилеен Конгрес за Кардиоторакална технологија, Мајами, Флорида му наводно доделила некаква награда. Нека биде дека не ми излегува пошто се постари награди од рани 2000ти години или не знам да прогуглам, ама ништо не ме изненадува после овие купени награди. 8-|

На WildMk, crimson, FridaodaMk и 3 други им се допаѓа ова.
  11. edna_malecka

edna_malecka Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2018
    Пораки:
    3.894
    Допаѓања:
    14.708
    Па го тужеле.
    Стигале поплаки кај Венко, не се превезмало ништо.
    Џабе било.

Треба ова да се рашири низ целиот свет, сите да ни се смеат што канта држава сме.

На VDT2906 и nena2010 им се допаѓа ова.
  12. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    17.097
    Допаѓања:
    131.428
    Е, што?
    Можно е да фрлат во оган луѓе кои веќе не им се корисни.Или ко што прават политичариве со години, замачкуваат очи на народ со истраги, а осомничените се извлекуваат.
    Новинаркиве баш го погодија тајмингот.Не е голема организација, па да им треба повеќе од година за собирање информации.Еден човек е.Можеа порано да објават.Апла нарачано.
    Никаде не постојат независни медиуми и новинари.
    Сепак, добро е што кажаа за луѓе да не фрлаат пари кај него веќе.

На SeaMermaid, Orchidea и Tanjamm им се допаѓа ова.
  13. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.780
    Допаѓања:
    14.230
    Темелно изгледав. Зошто зборува Љупчо Георгиевски за тоа што било пред 20 и повеќе години? Требало да каже благодарам. Колку пари се тие марки, претстава немаме колкава куповна моќ имале тие пари тогаш. Понатаму, сведочат Брезеви, и се споменуваат уште неколку семејства кои го тврдат истото, арно ама ги нема со снимка. Ако сум дала 12.000 евра, и тоа како без срам ќе излезам пред камера. Љупчо нели е коалиција со власта? А овие збунети кадри на сдсм и дуи во сторијата, има ли некој да ги гони, гледам не се одовде. Друго, што е со тоа сечење и лепење на туѓи материјали од туѓи прилози и вести по избор? Колку што видов Митрев не бега, се појави на интервју. Каков е тој подбив "Благодарам академик Митрев". Титулава, купена, некупена, излобирана, подарена, нема врска со инфекциите, туку служи за оцрнување на личноста. Какви луѓе купуваат дипломи, титули, за еден Митрев ако дојде да му се спори титула... Митрев кажа "институциите можат да кажат што сакаат". Жал ми е. Во Македонија нема ни правда ни вистина. Ќе се покае што дошол во земјава. Не ме напаѓајте ако не се согласувате. Мој личен став е.

На Elenpelen му/ѝ се допаѓа ова.
  14. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.752
    Допаѓања:
    13.688
    Човекот илјадници луѓе има спасено, на илјадници луѓе има помогнато, и е многу добар кардиохирург.. Никој не го гледа и цени доброто што го има направено, сите за лошото се фативте само, јаз'к.

На mssuniquee и Tanjamm им се допаѓа ова.
  15. Kumanovkaa

Kumanovkaa Популарен член

Се зачлени на:
    14 март 2019
    Пораки:
    406
    Допаѓања:
    1.166
    Моментално гледам... Имам и добро и лошо искуство од таму... Работата од сега му е далеку полоша од пред 10 години, од кога и ми беше доброто искуство

16. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.801
    Допаѓања:
    40.354
    На тебе ова не ти е доволно за да сфатиш што човек е?

На cresa-jagoda и oblace1 им се допаѓа ова.
  17. Alexandrite

Alexandrite Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2022
    Пораки:
    1.871
    Допаѓања:
    6.239
    Се чудите за признанијата и наградите, а не толку далеку во минатото, излезе скандал со плагијати од научни трудови како и фалсификувани дипломи од тетовски универзитет. Ако се сеќавате подобро, разрешницата заврши со суспендирање на оној што укажувал на ваквите нерегуларности.
    Седам од страна и само си посматрам. Ништо веќе не ме чуди.
    Нешто сега плакнење на очи, обвинителството ќе го разгледува случајот. Колку да се оправда за што земаат плата де. Разрешница од толкави милионски суми, не се дава така лесно.

На MeowMeow, eli25 и Tanjamm им се допаѓа ова.
  18. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.483
    Допаѓања:
    91.218
    Добар кардиохирург откако се “научи”
    А додека се учеше?!

На Just.do.it и An-na им се допаѓа ова.
  19. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    17.097
    Допаѓања:
    131.428
    На VDT2906, kristina.k, forumce и 2 други им се допаѓа ова.
  20. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.368
    Допаѓања:
    119.519
    Срц и за модуларната кај шо гореа живи луѓе имаше предмет па излезе дека е кабелот крив и предметот се затвори.

На Harper, Oneo, Anah и 14 други им се допаѓа ова.