Vo ljubovta ne vveruvam izgubiv nades dali znae nekoi da mi kaze dali e ljubov da se gledas ednas ili dva pati mesecno a si vo vrska dolgo vreme
Vo ljubovta ne veruvam poveke dali znae nekoi da mi objasni dali e ljubov ednas ili dva pati meseco da se vidis so partnero a vo vrska ste podolgo vreme od edna godina
Некој се е*ава со некој друг ама кој? Не знам каква љубов е таа да се гледате 2 пати месечно.Напиши нешто повеќе на оваа тема: vrski/ljubovni-problemi-i-soveti-t243/13700.html#p2185196
За да не веруваш во љубовта треба да има многу причини, да си преживеал силни моменти кои те оттргнале од можноста за да ја почувствуваш среќата.Па, дури ни тогаш не би рекла дека треба да се откажеш.Тоа што си во врска повеќе од една година,а со партнерот се гледаш двапати во месецот не е доволна причина за да не веруваш во љубовта, освен ако постои нешто што ти поттикнува сомнеж и ти отвора простор за недоверливост меѓу вас. А за секој проблем постои решение,искрен разговор.
Незнам дали пишувам во оодветна тема но...дали сум јас единствена што мислам дека никогаш нема да пронајдам љубов онака обострана да биде и тој да ме сака и јас да го сакам бидејќи секогаш или ми се допаѓа некој што не ме ни забележува или јас му се допаѓам на некој што мене не ми се допаѓа?
Зависи кои се причините за толку ретко видување. Ако е далечина и немање средства ок. Сепак малку е. Моја другарка така се лажеше. Се гледаа 1-2 пати во месец и тоа претежно ако таа троши пари и отиде на еден ден. Дечкото често и викаше дека не ја сакаат неговите дека е постара, па не ја носеше дома, не ја водеше во друштво, за најубавите празници, Нова година таа дома седеше. И после толку време сфати дека нема иднина со него и дека со зор гледање 2 пати во месец на нејзин трошок не е врска.
Љубовта дава смисла на нешта кои некогаш не можеме или не сакаме да си ги објасниме разумно, затоа љубовта мора да постои. Арно ама еднаш те изгорела понатаму се е покомплицирано, краткоречено меѓутоа ете, јас барем сеуште верувам дека љубовта носи љубов, омразата омраза. А сум слушнала за "паметни" момци што сметаат дека девојката треба се да поднесе за тој што ко бајаги го сака де, ко тоа еднонасочна да е. Е, не е затоа потоа жените се лоши, слабо толерираат ако знат што сакаат . Таа другарка требало порано да му го покаже патот. ПОДОБРО САМ/САМА ОТКОЛКУ СО БИЛО КОЈ ИЛИ ВО ВРСКА РАДИ РЕДА. Без љубов животите не се целосни...
Veruvam vo ljubov pa duri i na dalecina.Jas i mm imavme vrska na dalecina dolgi godini,se sto se saka se moze,eve i sega iako sme vo brak moze da kazeme kako brak na dalecina da imame zaradi negovata rabota koja ne e vo zemjava.Normalno e deka ima ljubov a najvazno od se e da ima razbiranje,verba i komunikacija...bez tie raboti i vo ista soba da ve zatvorat ako gi nema nema da opstanete zaedno.
ми се случи нешто многу лошо, што засекогаш ке ми остане врежано во душата,така да изгубив верба во љубовта.доволно е да имам мир во душата и да не се потсетувам на минатото.со тоа ке бидам среќна.
Imav mnogu teski periodi vo ljubovta. No, sekogas veruvav deka eden den ke bidam mnogu srekna i ke imam nekoj koj ke me saka kako i jas nego. Taka i se sluci. Jas veruvam deka sekoj ima svoja srodna dusa koja ke ja pronajde vo vistinsko vreme. Ne treba da se gubi nadez poradi losi iskustva.
Јас не знам како може во љубов да не се верува, кога изгледа не го знаете значењето на истото. Самите ние сме љубов И се околу нас се вика ЉУБОВ. Кога ќе гледате и ќе сфаќате така, ЌЕ ПОЧНЕТЕ ДА ВЕРУВАТЕ ВО ЉУБОВ
Тој што не искусил љубов никогаш не го е пронашол вистинскиот човек крај себе. За љубов се потребни двајца, двајца што безусловно и неизмерно се сакаат...тоа е љубов. Љубовта не е љубење и умилкување, гнетење и мачење. Љубовта е: Взаемна подршка Разбирање Длабока и неизмерна искреност Верба Компромис Вистински пријател Лошо и добро Доверба Старост. Кога во еден човек неможете да се пронајдете себеси среќни и исполнети, кога не се разбирате а притоа се мачите и алудирате на љубов, кога неможете да се замислете и после долги години крај човека, не правете заеднички планови и немате заеднички гледишта за иднина, љубовта не е љубов. Љубовта е љубов кога не се важни ниту километрите, ниту физичката далечина, ниту изгледот ами внатрешноста на човека, неговото исполнето и мирно срце и душа.