(Не)исполнети ветувања...

Дискусија во 'Психологија' започната од Unfaithful18, 26 јуни 2010.

1. DeepBlue

DeepBlue Популарен член

Се зачлени на:
    21 мај 2011
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    1.098
    у право си :!:
    ветувањето за мене не е само збор што сме го кажале, ептен ми значи затоа секад сум настојувал да го исполнам ветеното макар да било тоа и против мене и затоа пазам што ветувам доколку осетам дека ке неможамда си останам на зборот не ни ветувам :)

На Nastjaaa4 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. smiley22

smiley22 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 април 2012
    Пораки:
    670
    Допаѓања:
    350
    јас ретко знам де ветам нешто,ама кога ке ветам го исполнувам.....до сега се сум исполнила што сум ветила,се надевам дека така ке биде и во иднина.... :)

3. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524
    Скоро никогаш не ветувам, зашто не сум 100% сигурна дека ќе го остварам. И баш заради таа моја особина многу мразам кога некој ќе вети нешто а не го исполнува :@ Подобро е да не се ветува вопшто, отколку да се прекрши ветувањето :|

4. rici.aaaaa

rici.aaaaa Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2012
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    3.403
    Добро сум позната по тоа што ќе ветам дека морам да го исполнам денес го исполнив ветеното од пред некој ден.
    Но многу ретко исполнувам ветување за себе си секогаш себе си се ставам во втор план иако знам дека многу губам поради тоа ете посилно е од мене.
    Личностите кои ми ветиле нешто а не го исполниле ветеното не им покажувам дека сум навредена меѓутоа тие личности иако постојат во мојот живот едноставно не се ни замарам со нив,бидејќи тоа се личности со слаб карактер

На Nastjaaa4 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. hehehe

hehehe Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    201
    Допаѓања:
    58
    Ретко ветувам но кога се случува тоа си го исполнувам ветувањето. И најмногу мразам кога некој ќе ми вети нешто а не го исполнува тоа. Едноставно тоа се неодговорни личности!

6. Cloee

Cloee Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    168
    Допаѓања:
    35
    Ако нешто не можеш или не сакаш да исполниш,зашто да даваш празни ветувања.Многу се нервирам кога некој ке ми даде лажна надеж,бидејќи тогаш разочарувањето е многу поголемо.Што не можеш да испониш,едноставно не ветувај!!!!

7. ilipili

ilipili Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    1.310
    Допаѓања:
    4.992
    Многу пати ми ветувале,а не го исполниле нештото,па сум останала разочарана.Јас кога ветувам нешто и кажам дека така ќе биди и така е .Кога знам дека нештото нема да можам да го исполнам тогаш не ни ветувам нешто.Многу ме нервира кога некој ќе речи дека ќе го исполни ветувањето,а потоа не го прави истото. Е тоа ме вади од такт :@

8. Tenkai

Tenkai Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2010
    Пораки:
    2.316
    Допаѓања:
    1.905
    Јас мразам ветувања бидејќи многу пати сум се разочарала и од туѓите ветувања, а и од сопствените. Поради тоа не сакам никој да ми ветува било што, ниту пак јас сакам некому да ветам нешто. Често се случило да ветам нешто, а да не го исполнам, најчесто нешто што сум си го ветила себе си и тоа многу ме нервира. А за другите баш и не ми е гајле ако не го исполнат ветеното, се навикнав веќе да ти даваат лажни ветувања.

На Chelsea и cigarce им се допаѓа ова.
  9. iloveyou29

iloveyou29 Queen of beauty

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    5.860
    Допаѓања:
    32.472
    Секогаш се трудам да ги исполнам моите ветувања што им ги давам на други луге, доколку заклучам дека неможам да исполнам нешто, не го ни ветувам бидејки не сакам да давам лажна надеж. Многу пати се имам разочарано од туги ветувања и знам како сум се чувствувала и затоа несакам другите така да се чувствуваат за моите ветувања

10. Angelinkka

Angelinkka Популарен член

Се зачлени на:
    13 јули 2012
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    361
    Најчесто ништо не ветувам, а ако ветам не зборувам во детали, поточно не давам голема надеж, но штом ветам исполнувам... :angel: А што се однесума за ветувањата што си ги давам на самата себе, :devil: ме прелажува да не ги исполнувам... |( Бидејки многу често барам големи нешта... :yawn:

11. Skromna

Skromna Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2012
    Пораки:
    338
    Допаѓања:
    118
    .. :?: ...ретко ветувам,ама само ако знаам дека можам да исполнам.......ако не можам не ни ветувам...
    ...оние кои ветуваат а ништо не исполнуваат неќам да ги помирисам во моја близина а не пак да се дел од мојот живот.....додуше си имам се и ретко барам услуги или помош,ама очекувам од тие што ќе ми ветат и да си исполнат ветување.. :^)
    :^) ..до сега не се случило такво нешто сите заборавиле што ветиле а за исполнување ич,....сепак фала на бога сум успеала и без нивните ветувања и неисполнувања... :clap:

12. Elenuskaa

Elenuskaa Популарен член

Се зачлени на:
    11 септември 2011
    Пораки:
    1.865
    Допаѓања:
    2.038
    Ги исполнувате ли ветувањата што ги давате, на себе или на другите ?
    Си стоите ли на својот збор?

Кога се работи за мене, знам често да не го исполнам она што сум си го ветила сама на себе,
    но кога се работи за други, секогаш се трудам да го ветам тоа што стварно мпжам да го исполнам, ако нешто неможам си кажувам отворено Извини јас тоа неможам и готово.

Дали ве иритираат луѓето кои даваат лажни ветувања? Ќе се потпрете на нив а тие ќе ве изиграат?

Секако дека ме нервираат вакви луѓе, што се удараат у гради еее видете ме јас ова можам, јас она можам тикви можиш ти |(
    кажи бре отворено НЕ МОЖАМ.

13. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.587
    Допаѓања:
    13.985
    Се трудам да не ги извисувам луѓето. Ветувањата што си ги давам на самата себе порано си ги исполнував со мака, ама сепак кога ќе си кажев нешто се држев до тоа. Сега некако ми опадна тој ентузијазам да си бидам верна на себе. Инаку многу е добро ако го следите тој патоказ, што ќе си зацртате да исполните. А ме нервираат такви луѓе што многу се фалат и ветуваат. Од тие ништо не бива. Ако е машко такво одма го бришам од листа.

14. Katerinceee

Katerinceee Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    814
    Допаѓања:
    1.230
    Јас досега се што сум ветила на смамата себе а и на друѓите сум ѓи исполнила ветувањата.Секогаш си стојам на збор,што и да кажам тоа правам...

15. aleks26

aleks26 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јули 2012
    Пораки:
    309
    Допаѓања:
    99
    Да што и да ветам ке исполнам ако се работи за некого мора да го исполнам по секоја цена,бидејки занм како би се чувствувала јас кога некој нема да ми исполни нешто за кое ми ветил,но за ветувањата кон себеси знам да направам исклучок.

16. tina-63

tina-63 Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2012
    Пораки:
    114
    Допаѓања:
    1.694
    Ako jas dadam zbor i toa mora da go ispolnam za bilo sto da se raboti.Mozebi i najmala sitnica da bide ama za mene toa e golema rabota.Ama dokolku nekoj (a ima mnogu)gledam deka ne go ispolnuva vetuvanjeto mu stavam delete

17. rici.aaaaa

rici.aaaaa Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2012
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    3.403
    Го ветувам само она што можам да го исполнам,најмногу мразам лажни ветувања

18. butterfly33

butterfly33 Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    1.252
    Допаѓања:
    1.100
    Не ветувам многу, а досега се што сум ветила сум исполнила. Се надевам, така ќе биде и во иднина. Многу негативна и одбивна работа ми е ако некој ветува,а не исполнува. За пример ќе земам една блиска другарка која ми е се нај, нај, ама многу пати и се има случено да вети, па на крајот да не исполни. Мислам дека луѓето кои ветуваат, а не ги исполнуваат ветувањата имаат голема маана.

19. Heleny

Heleny Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2012
    Пораки:
    220
    Допаѓања:
    876
    Сакам луѓе со став. Луѓе кои си стојат на зборот и кога нешто ќе ветат, ќе сторат се да го исполнат. Сепак, ова денес е реткост и се' почесто води до разочарување и од оној кој ветил-не исполнил и од самите себе!

20. Inna5

Inna5 Популарен член

Се зачлени на:
    22 април 2012
    Пораки:
    698
    Допаѓања:
    626
    Ги исполнувате ли ветувањата што ги давате, на себе или на другите ?
    Си стоите ли на својот збор?
    -Не.
    Дали ве иритираат луѓето кои даваат лажни ветувања?
    -Не
    Ќе се потпрете на нив а тие ќе ве изиграат?
    ...