Главата гордо горе и идеме понатаму, ајде само тидружи си се со нас и ќе видиш се ќе снема верувај ми најискрено ти кажувам, нема ни да се сетиш на него. Еве јас сум тука за тебе во секое време.
c c c c c ne mi se veruva ...moram da priznaam deka dodeka ti go citav napisanoto placev a i sega placam koga ti go pisuvam ovoa i samo edno ke ti kazam deka ne si sama i deka i jas pripagam vo taa grupa na razocarani...na mnogu slicen nacin i mene mi se desi istovo........znam deka ti e mnogu tesko i mene mi bilo a i seuste mi e i pokraj toa sto otpocnav nova strana da znaes deka nikogas nema da bide isto no sepak toa zavisi od tvojata hrabrost za da prodolzis a veruvaj deka moras ...za da te moli toa sekako ama ne treba da bides budala i da mu prostis za toa sto toa ke go pravi postojano...prostiv 10 pati samo sto jas go vidov pred mene so druga i pak ne dobiv nisto iako mu oprostuvav NO NIE NE SME NAJDENI NA ULICA ZA NEKOJ TAKA DA SE PONASA SO NAS moj predlog ti e mila ne se zamaraj za nego znam deka ne ti e seedno no VREMETO LECI SE !!! VERUVAJ !!!!!
Читам читам и потоплно се согласувам со девојките,немој да му звониш и тикаш и ПИШИШ повеќе,и не гледај току мрачно на ова,знам дека си го засакла си се навикнала на него и сега одеднаш БУМ...но на секоја лошо гледај и нешто позитивно -па можеби дечкото ти помогнал со тоа што ти раскинал порано(колку порано токлку подбро)замисли да си заодела со него неколку год и после што ќе правиме... подобро вака не си била долго со него мислам дека лесно ќе го преболиш,и не се скирај СЕ ШТО Е ТВОЕ ЌЕ СИ ДОЈДЕ!!! -ајде сега насмевка,достерај се (вечер сабота)и пушти се “во акција“дај му до знаење дека не толку вреден во твојот живот како што тој си замислува!!!! ВАЖИ???? ПОЗЗ
Ti si mlada i prespektivna nemoj da vikas se zajubiv ednas i nikogas poveke dodeka si mlada ke sakas i ke te sakaat ke frlas korpi i nema da te sakaat zivotot e takov sto mora da bides spremna na sve a najmalku ti treba da pagas vo depresii i da places i da se nerviras.nego zemi doterajse si se nasminkaji se napravi si frizura i stavise vo zurka nemoj da se ztvaras nego odi setajsi so drugarki so bratucetki ako nemas so kogo setaj sama pa ke vidis kako ke ti se dodvoruvaat decki ke si ja najdes ti srekata eden den za sekoe tencere ima kapace ti posakuvam sve najubavo i gorda nasekade ti ne si gresela.pozdrav
секој ден се надевам дека ќе помине... се обидувам да не размислувам веќе за него, иако постојано ми е у глава, не му пишувам веке и кога тој ќе пише не му враќам, иако е многу болно тоа. Не знам како да ви кажам, не можам да го објаснам чуството кога го видов на фацебоок со девојка му, мислам дека тој момент се освестив, па уште кога видов дека сликите се слични да не речам исти со оние кои ние ги имавме серазбира овојпат без мене, не можам да го објаснам тоа чуство со зборови... некои денови сум онака ок некои денови ме фаќа како да кажам некој вид криза и тоа е. Сакам да кажам дека многу ми помогнавте незнаете до кој степен... буквално пред да заспијам си мислам на советите что ми ги дадовте... и навистина не дозволив да бидам сама овој период, постојано имаше некој до мене безразлика дали брат ми што е сеуште бебенце... фала ви најмногу и најмногу ве сакам, стварно незнам што ќе правев без вас...
Срце не треба да се нервираш за таков...со тек на време се ќе се среди...само бриши солзите, среди се, другарките под рака и на кафе, низ град, смеенје ова она...помага стварно.ќе видиш како ќе те забележат сите и ќе ти се восхитуваат, а тој чекај да свати што изгубил, па врати му дупло
Nemozav poveke, i zemav go izbrisaf od fb:/Pomina okolu 2 nedeli i mi prati pokana jas go prifatif..No se po4ustvuvah kako da sum mu rezerva..I pak go izbrisav,I sega ne znam sto da napravam..No teskoo mi e mn bez negoo
БОЖЕ МОЈ ! Кој идиот еј ! Се регистрирав и јас еве.. За исто како тебе да си ги кажувам маките.. туку моето е во друга тема. Овде тебе ќе ти зборувам/пишувам Дури го читав се изнаплакав.. Како можи до тој степен... Секоја му чест за гадниот карактер. време треба душо... МНОООГУ време. Рекле стари " времето лечи се " и секој ден живеам со тие три зборови... Знам дека кога се будиш неговото име ти е во главата. 80% од денот мислиш на него, а останатите 20 чекаш некој да ти го спомни за пак да зборниш за него. Фрли поглед на се и помисли, дали еден ништожник како него е вреден за тебе? Picture your life with him и види дали таква нестабилна и лажлива личност како него е вреден на пр за брак и одгледување деца. Отидов премногу далеку.. но сигурно ако ти било толку убаво со него си помислила и на тоа, затоа што инаку.. ако знаеш дека некој ден би раскинале подобро што сега се случило. Исто знам... дека се чувствуваш многу подобро кога читаш разни мислења и совети и дека за некој процент ти е подобро... Но што вреди кога по 2 -3 часа пак е СЕ ИСТО... Пак силно го посакуваш до тебе и на моменти мислиш дека СЕ би му простила да сте пак заедно... и после се нервираш зошто воопшто си помислила на тоа... ах ! Душо. врежи ги добро овие 5 збора : ТАКВО ЃУБРЕ НЕ ТЕ ЗАСЛУЖУВА !
времето лечи се мило .....ама тоа е животот ако нема вакави грешки никогаш нема да научиме каде грешиме и како не треба да правиме ...многу пати се прашуваме зошто баш ние да сме тие кои поминуваат низ овоа ...но од друга страна е многу подобро така ....продолжи само напред и не се замарај мило за ништо малку повеке забава и се ке помине поздрав4е
и јас имав еден ваков идиот!! не да го сакав умирав по него. и дома се тепав со сите под ред, дека моите велеа не е за мене. јас абе нее ме сака и тој ме убедуваше дека не може без мене дека нашата љубов е онаа правата. ако верувате се разболев од цел притисок и од него и од дома. една вечер ми се јавува другар ми и ми вели дека го видел со некоја што овој ја претставил како девојка му пробав да му звонам не ми креваше. не верував додека не го видов со мои очи. и идиотот вели ами шо да ти кажам, гледаш? срцето ми го скрши..и дома хаос и без него..плачев, не велам не! но едно утро станав и сама си реков. готово! полека се вратив во нормала..запознав и една прекрасна срцка шо за месец дена ке ми стане маж... срце секое лошо е за добро. Бог има причина зошто ги прави нештата, јас мојата ја открив сега, верувај и ти ке ја најдеш твојата. а идиотов мавни му игноре! предобра си да плачеш за некој што не те заслужува
За сите тие кои велат дека времето лечи се .... ВО ПРАВО СЕ!!! Уште од 6то одделение ( некаде околу 12-13 години ) засакав еден дечко и го сакав .... не беше тоа само некоја детска љубов туку беше нешто што го помина и тинејџерскиот период. Излегувавме неколку пати и убаво ни беше додека бевме заедно и јас со секој поминат момент заедно тонев во подлабока љубов према него. Но ......секогаш има но .... замина за Италија, едноставно ме остави, слушнав и видов дека почна да излегува со други девојки и од тогаш тонев во тага и очај дека никогаш нема повторно да бидам со некој друг.Дури и се сврши. Сега е и верен. Ама нештата беа поинакви ...сватив дека целиот мој свет не го управува тој .....тука сум јас, јас сум си кормилото во мојот живот и ке застанам и ке се сменам и повторно ке сум срекна ......срекна со некој што ке ме сака и ке ме почитува и ке ме научи да сакам. Така и беше, т.е. така е до половина исполнето ... срекна сум иако немам машко до мене во моментов но не губам верба дека некогаш ке се појави некој кој ке ме научи да сакам исто како што некогач некој друг сум сакала. Затоа ....времето ДА лечи се !
во право е не те заслужува...и ја си поминав низ истото, му реков те сакам( прв пат некому) ме откачи, плачев, не ми излегуваше од глава, кој пат да се јавеше трчав по него како луда, ама фала богу ми ги отворија очите, сватив која машка курва станал извинете на изразов, се јави пак ама бај бај бејби...не ме интересира ни дали постои веќе...времето лечи све, за некое време ќе уживаш опкружена со топп фраерчиња
alal da ti e isto i na mene...neznam dali odese so drugi ama mnogu se somnevav i pocnav da veruvam i site mi velea...odma posle toa go zapoznav maz mi i sega sme na patot na srekata... [mod-kirilica:282pgfbw][/mod-kirilica:282pgfbw]
I jas istoto go pominuvam.. Sto e najlosoto denes se soociv so nego i mu rekov deka mene ne moze budala da me pravi i deka znam za negovata druga devojka? Uste kriv pa mi vika drugarka mi e.. Ne moze da ti bide drugarka a da iskacate i da ve gledaat lugjeto zaedno.. a jas pa glupaca trcam za negov rodenden posto ne studiram vo Skopje.. trcam od drug grad za negoviot rodenden da ne zakasnam da mu odnesam barem edno poklonce.. najvise me nervira toa sto ne go ceni toa.. a doznavam deka istata vecer pred da se sretneme bila so nejze i toa sigurni informacii. Mi ide da si udram edna dobra slakanica zaradi toa sto tolku mnogu se trudev i sakav ova da uspee.. nenormalna... iako znam deka ne zasluzuva ama ic.. pak sega se nerviram, gnevna sum, i poslem razgovorot ne doznav sto se slucuva.. pak ne dobiv odgovor... barem da mii kazese kade da stojam.. ne sum ni vamu ni tamu.. a nemam so kogo da razgovaram.. premnogu se sobra vo mene premnogu.. na sekoja pesna placam na site spomeni se sekjavam... kako mozese tolku bedno da postapi? se zatvoriv.. pred nego koga razgovaravme ne dozvoliv da zvucam ili da pokazam slabost.. a sega ne mozam da se smiram.. mi vikaat MOZES da zaboravis i prodolzis.. NE mozam... stvarno.. se nadevam ke se osvestam.. najloso od se e sto mnogu sakam da mu vratam.. pod ednostavna pricina sto on me iskoristi .. sakam da zazali zaradi toa sto me iskoristi i sto napravi budala od mene.. no ne znam ne sum takva licnost.. a sakam ednas barem da bidam gad.. pozzdravce do site
Heartbrokenn.. се согласувам со Blackangel не е вреден за твоите солзи..мани го шо можиш побрзоо..сигурна сум дека те чека подобар.Поздравчее
Знам дека ти е тешко, сите сме поминале низ вакви периоди но верувај дека поминува и дека времето ги лечи раните. Никој не може да ти помогне како што можеш да си помогнеш самата. Плачи ако ти се плаче, полесно ќе ти биде, но никако не се затварај дома. Ги имаш другарките и најблиските, тие ти се поддршка во се, излегувај и дружи се, занимавај се со нешто што те исполнува и што те прави задоволна. Не вреди да плачеш за него, еден ден и самата ќе видиш. Не ти е лесно, но ќе дојде нова љубов, а штом си прекинала со него знали не бил вистинскиот. Биди силна и цврсто застани на нозе, има толку многу работи во животот на кои можеш да се радуваш.