Не сака да ја прифати разделбата

Дискусија во 'Разделби' започната од Minnie 1, 13 јануари 2015.

1. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2014
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    27.411
    Ova vtorovo od licno iskustvo da ne zboris, da ne si eksperimentiral ti so maski, spodeli iskustvo

На fificaaa му/ѝ се допаѓа ова.
  2. ccca

ccca Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2013
    Пораки:
    682
    Допаѓања:
    1.205
    me mrzi da baram
    iam opisano edno iskustvo so crnec od porano nekade na nekoj post

3. srhsejbsk

srhsejbsk Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2014
    Пораки:
    1.593
    Допаѓања:
    9.362
    Феминки ај малку помош.Малку ќе биде долго ама ми треба совет.
    Другаками ќе ја именувам со А, момчето со Т, другарму со У и другото девојче со Ј

Другарками има 14год. и запна за дечко.Ок и најдов момче од мој клас Т и ај како демек у врска 2 недели.За тие 2 недели се видоа 4 пати и се муваа.Ок им одеше ама испадна дека Т сакал една од моја генерација Ј и и пиша на дугарками дека било готово меѓу нив така било најдобро.Ама А и Ј се другаркии.И сега Ј и побара од А мислење дали да се фати со Т.Другарами А се правеше како меѓу неа и Т да нема ништо и и рече на Ј дека може слободно да иде со него.Прво јас и една нејзина школска ја каравме и викавме да не праи така ама она ко за инат викаше -Мене не ми е гајле.И викам не му прави услуга он те шутна и она пак по свое.Ај ок раскинаа Т и Ј и другарками А пукна од радост, како на дете кога ќе му ја купат саканата играчка.И викам смири се меѓу нив е готово и меѓу вас е готово.Она не ме слушаше и почна да се допишува со Т.И викам остави го, не треба да му бидеш резерва, нема да можете да бидете пријатели ама не ме слуша.И вечерва кога пешачевме ги сретнавме Т и У.Другарками А кога го виде се обидуваше да изгледа поприродно од кога било.Прво се поздрави со У бидејќи ни е заеднички другар и почна да се смее.Јас направив едно здраво и и викам ај да си идеме она ми вика -А зашто да си идеме? Јас само ја погледав на косо и и текна со кој седи.До сега се расправавме за тоа.Она го има на фб уште и се допишуваат и и викам избриши го она ми вика несакам.Ја прашувам зошто она ми вика така.

Дали е опседната со него?Би се зачудила за 2 недели да го засака + 14год е немора да се замара толку, животот е пред неа, уште колку момчиња ќе има.Колку пати и го кажав ова она нејќе да ме слуша и се прави дека се е во ред ама не е.Ја позанвам и знам кога и е тешко.Го направив најдоброто од мене ми остана уште само да разговарам со бившиот нејзин некако да средам зошто цело време има надеж дека се допишуваат на фб?
    Што да правам? :?:

4. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.210
    Допаѓања:
    8.432
    И јас имам ваков проблем го блокирав од секаде и сега почна од други броеви да ми звони,мислев да го сменам бројот ама џабе ќе биде бидејќи го знае од мајка ми бројот, дома уште не сум кажала не сакам да ги замарам со моите проблеми , многу е упорен ме моли за уште една шанса ќе се сменел демек.
    Му се имам закането со полиција ама не се плаши од ништо.

На Svetulkaaaaaa му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Svetulkaaaaaa

Svetulkaaaaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    14 ноември 2015
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    1.457
    Најубаво кажим на твоите дома,кога тогаш ќе дознаат!
    Нека сменат бројчина и тие и мирна глава.
    Знам сега дека е глупаво поради некоја напорна личност да менуваат и твоите број,но подобро е да се смени број сега дур можи,дур не е дојдено до некоја понеизлезна ситоација...мое мислење сепак ти си знаеш:)

На JustFun му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.921
    Јас сакам да се разделам :( мислам.. Едноставно не оди, тие проблеми никогаш нема да се решат, тој ми вели дека ме сака а ништо не превзема за нас.
    Го сакам, вака никогаш, никој не сум сакала и знам дека ќе ми биде претешко, нема да можам да се опоравам долго време ама сметам дека вака е најдобро за двајцата :doh:
    Со тек на време ќе се заборавиме... ваљда.
    Проблемот е што тој не сака да се разделиме, не сака да прифати, мисли дека се ќе се среди а јас знам дека нема.

На zhap4e и Petar80 им се допаѓа ова.
  7. The Strenger

The Strenger Активен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2015
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    8
    Па, ако е до него проблемот и ако тој вели дека ќе се поправи зошто да не му дадеш шанса, сепак велиш дека го сакаш. Ама не ги знам проблемите, па може би си имате некој не решлив проблем. Ти си знаеш дали он те залужува и дали можеш да се справиш со или без него. Сепак мислам дека ако искрено се сакате секој проблем ќе биде решлив :inlove::wasntme::l:

На Umbrella22 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Mia.MGK

Mia.MGK Активен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2016
    Пораки:
    142
    Допаѓања:
    256
    Јас мислам дека во љубовта нема проблем кој неможе да се реши освен изневерување ,Ако љубовта е вистинска од двете страни работите може многу лесно да се поправат и да се најде компромис и разбирање.

9. Piccolo95

Piccolo95 Нов член

Се зачлени на:
    21 март 2016
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    1
    Феминки ми треба совет од вас,во врска бев со една 2 години беше многу магично вистинска љубов мислевме е..пред 3 месеци раскинавме бевме одвоени 20 дена без никаков контакт ми праќаше пораки јас ја игнорирав пошто кажа нешто што ме повреди моите влијаеа на мене дека не е за мене дека време е да идам напред со животот и тоа и го направив..престана да ме бара повеќе во текот на тие 20 дена незнам стварно што ми беше почувствував потреба од неа јас ја сакам и ден денес али оставив омразата све оставив негативно на страна и ја побарав..секако прифати да се види со мене..али таа личност што јас ја познавав повеќе не стоеше пред мене запознала многу други дечки и сл. порано од што се сакавме избришавме и двајцата фб..од коа снемавме контакт си направила фб на многу машки почнала те сакам ова она срциња и срања..и тоа мене многу ме боли..и реков да се врати да бидеме како порано што ке и се други луѓе во нејзиниот живот што нема никој да ја сака повише од мене ја чував како капка вода на дланка али рече дека ке си продолжи тоа што го праела до сеа се додека јас не сум се променел на подобро..прифатив..се трудам веке 2 месеци..само ме отфрла од себе седиме на скајп ке и пишам нешто на 2 саати ми враќа а на фб дури ќе чека да и пишат што е многу гадно чувство доста пати и имав зборено дека сме ретки дека треба да бидеме она што бевме...али џабе наместо "ние" сега сме јас и она..секој за себе..нејзин бил проблемот што правела на фб со кој искачала..едноставно ја изгубив али немие јасно луѓе 5 години немале контакт нит ништо коа се виделе уште им е како порано а оваа дали и тие 20 дена се..нема ни 20 дена што стана..само се повредувам себеси не излагам мислам дека ако и дадам простор дека тоа време ке ме убие ке се фати со друг..а ми вика дека ме сака и дека е моја..али мислам дека е тоа само на зборови пошто не го искажува тоа одбегнува бакнување некад сака некад нејќе..искрено од што ја сакам и плачам некад од што ме боли кога ке помислам дека е можно некој друг да ја има. не сум очаен али сум премногу затрескан во неа во тие 2 месеци како што се трудам да ја вратам да бидеме како порано безброј пати раскинавме и секад доаѓала да ми се врати иии незнам прееска ми пиша збогум излезена е изгасила тел и немам коментар повише. :(

10. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2014
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    27.411
    ^Ako taa veke ja prifatila razdelbata i prodolzila bez tebe,mozebi i ti treba istoto da go napravis.

11. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.084
    Допаѓања:
    220.868
    Еве баш овде ти лежи проблемот со девојката. Ти мислиш дека ако вие двајца сте заедно таа не треба да има фб, не треба да има никој во животот, не смее ништо да правии со никој да се дружи и комуницира. Мислиш дека ја поседуваш и си крајно опсесивен со овој однос кон нејзе, па по дифолт таа трпела трпела и согледала всушност дека животот не е само дечкото туку и дружбата и излегувањето со пријатели што е нормално за вашите години.

Е сега, да ти кажам, по постов те согледав дека си опсесивен човек, дека сакаш се да е по твое, како ќе кажеш ти таа да игра и да живее, себичен си и не размислуваш за туѓите чуства, мислиш дека само ти ја сакаш? Не дечко, грешиш со овој однос и став, можат многумина да ја сакаат, љубовта не е поседување и изигравање нечив роб, љубовта е слобода, ако мислиш дека твоите постапки на себичност и ограничување се најголемата љубов, време е да си ги согледаш грешките и да сватиш дека не е така.

Не ја врзувај девојката со сила, ако таа смета и сака ќе се врати, но мораш да ги тргнеш од себе овие особини што очигледно меѓуредови таа ти ги дала до знаење со цел да се промениш во фазата - пауза, а ти свесно или несвесно си продолжуваш со истите ставови кон нејзе, па по дифолт таа заминала од твојот живот за да живее послободно и покомуникативно.

Побогу... аман... деца сте сеуште за да живеете само во еден ваш затворен свет без никој!

На crazylady, Bitter-Sweet, cresa-jagoda и 4 други им се допаѓа ова.
  12. Piccolo95

Piccolo95 Нов член

Се зачлени на:
    21 март 2016
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    1
    ве разбирам што сакате да кажете али не ја затворам и двајцата прифативме порано да биде тоа така затоа што беше љубоморна али 2 години се сведеше на тоа никој да немаме во живот одкако раскинавме се ослободи а додека бевме само јас и она во нашиот свет беше толку убаво и се навикнав на тоа да ми дава само мене внимание љубов и сл.и во врската имавме баланс нит јас да бидам главен да прави као што сакам јас ниту она мене да ми наредува заеднички го решававме тоа едноставно бевме тим а сеа сум и последно нешто на кој му го прави тоа.. и ме боли..али како што кажавте ако смета да се врати ке се врати.

13. JustFun

JustFun Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2014
    Пораки:
    1.027
    Допаѓања:
    2.774
    Љубовта не сведува на тоа дали ќе имате или ќе немате фб профили, не се ограничувајте до толку да немате контакти.
    Друга работа, од кај знаеш дали имала или немала друг додека сте биле разделени?
    Дечко, не верувај во се што ќе ти се каже.
    Вие сте раскинале, таа продолжила со својот живот што не е за маана.
    Престани да се обидуваш и продолжи со твојот живот.
    Ако те сака, нека докаже и нека ти се врати.
    И не ја кажа причината зошто сте раскинале? Што ти напишала?
    И не требало да ја игнорираш тогаш, можеби ќе сте го средиле проблемот.
    Добро бе, што им е на мажите кога игнорирате? Убаво ви е?

14. Piccolo95

Piccolo95 Нов член

Се зачлени на:
    21 март 2016
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    1
    знам дека направив грешка али ми беше толку смачено од поимот "Љубомора" не глеј други, нит поглед а секој нормален човек коа излага во град има широк хоризонт ако ја иам погледнато да видам кој е што е незначи дека мие жена и имам деца,ии ке се налутеше ии ке се каравме 2 години иста прича остај на страна кавгите околу тоа,од почеток и мене ми беше тешко од затворањето не бев навикнат додека не влезе она во мојот живот и сето тоа мене ми прејде во навика како што и на неа и е сеуште ден денес..али тоа е само лошата страна има милиони добри страни од нејзе што ја покриваат оваа лоша навика правевме све заедно беше магично имаше доста кавги да,тие 2 години ми беа како 20 години брак..али се навикнав на неа..ии од коа ме навреди у лице за нешто што ме повреди што ми се десило едноставно ставив свој ѕид..си се качив во автобус си дојдов дома ја оставив..20 дена нема ни 20 дена немавме контакт имав милиони пораки и повици али коа ке ти текне што те очекува со нејзе до крајот на животот што ни еден тв да немоеш у куќа да имаш коа ке се оделиме и сме у брак да не излегла некоја..што стварно глупо јас нејзе ја сакам несум по природа да варам..и моите влиаеа ке си фатиш подобра ова она си напраив и јас фб повторно милион пријатели сите до мене насмеани и све еден ден другарка ми ја спомна што згреши..повторно ме разбуди повторно почувствував потреба од неа и ја побарав и ми кажа дека во тие 20 дена вриштела кај нејзините од плачење сакале у лудница да ја однесат али сватила дека треба да ме трга од себе за да сум го осетел истото као што она поминала. тоа беше тоа. и ден денес ме трга од себе на крај ке олади и јас ке останам broken.

15. JustFun

JustFun Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2014
    Пораки:
    1.027
    Допаѓања:
    2.774
    Нормално е дека ќе олади, секој оладува со текот на времето доколку имате такви караници.
    Не ја оправдувам нејзе што те навредувала, ниту пак тебе што си ја игнорирал.
    Дај и време нејзе, дај си време на себе.
    Без секој се може, ова од искуство ти зборувам.

На crazylady, Nausicaa и H.VAGA им се допаѓа ова.
  16. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.446
    Допаѓања:
    20.073
    @Piccolo95. во твојов случај комотно може да се примени поговорката „Што го посеал, тоа и ќе жнееш“. Си изреагирал многу педерски после расправијата и сега ќе си ги трпиш последиците. Се имаш понесено крајно нефер и сурово, не знам дали воопшто си свесен колку ти е лоша и себична постапката. Сега викаш ја сакаш и плачеш по неа ама ние 20 дена кога таа ти вртела и сакала да разговарате и да ја разрешите ситуацијата, тогаш прилично ти се полнеше егото гледајки ги пропуштените повици, така? Те навредила па нека пати, јес? Две години сте биле во врска, си требал да и дадеш шанса барем да ти се извини па ако и после се сметаш дека не можеш да преминеш преку навредата и дека врската не оди никаде раскини и како човек а не како лигле некое да фрлаш тантруми и три недели да одбиваш да комуницираш.

Последна измена: 25 март 2016
    На mila1111, cresa-jagoda и MilaP им се допаѓа ова.
  17. kim.k

kim.k Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    14.468
    @Piccolo95 јас ќе ти кажам мислење зато што се наоѓам во слична ситуација. Јас со дечко ми бев заедно една година. И ни двајцата не сме сакале никој друг како што се сакавме. Буквално си бевме се едниот на другиот.
    Ама ете ти ја и овде љубомората, караниците. Се на се лошо почната врска, многу несозреано и од страна на двајцата.
    Колку и да го сакав веќе еден ден ми се смачи, човек сум и јас и решив да му раскинам затоа што неможев да се мачам веќе. А ни да го мачам него. Не сакаше он да раскинеме, ама сепак прифати затоа што знае дека со сила не се прави ништо.
    И сега еве јас ко бившата твоја, комуницирам со некои машки онака зборам за да ми биде нешто друго на памет иначе ќе спобудалам.

Чим веќе гледаш дека не иде џабе ти е, комуницирај и ти со други девојки. Тоа ќе ти го тргне малце паметот од неа и ќе ти биде полесно со тек на време. Џабе ти е да бараш совети како да ти се врати кога и ти самиот си свесен дека нема да биде тоа тоа и дека тоа што сте го имале поминало.
    Некои работи убаво е да останат во минатото. Не дека јас веќе не го сакам него, го сакам премногу, ама ми остана како еден прекрасен спомен кој што секогаш ќе го имам во мене. Пробај да биде така и кај тебе :)

На mila1111 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Piccolo95

Piccolo95 Нов член

Се зачлени на:
    21 март 2016
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    1
    @Nausicaa Не ми се полнеше егото мене додека имав пропуштени повици..туку имав милион причини за да си заминам..си заминав..али сватив што изгубив и дека ја сакам безусловно и дека можам да преминам преку тие милион грешки што не вклучува варање секако,љубомора насекаде не глеј други тв да неглеам филмови да не глеам 300 срања да не глеам па коа ке подразмислиш би била со некој таков? како што одеше времето љубомората и се зголемуваше се сакавме безусловно под поимот " Ние до крај ПА ШТО САКА НЕКА БИДЕ!" не сум женкар нит па мие во природа да варам премногу добро ја чував како капка вода на дланка али секој има граници right? Да сме во брак тв нема да имаме да не излегла некоја што сме бе ние??? Во игло да не живееме случајно? така не си во право што погоре почна да ме вреѓаш ем незнаеш ем така се испонаша ич не ти чинеше.

19. Piccolo95

Piccolo95 Нов член

Се зачлени на:
    21 март 2016
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    1
    @kim.k фала ти многу за разлика од некои луѓе многу добро се постави и многу добро ми ја разбра ситуацијата,ке го применам и јас тоа кај себе и знам дека нема да е како порано се тешам дека со време ке е..вчера незнам што и беше ме побара ај се видиме се видовме почна те сакам ова она ми фалиш..и се изначудив али не се препуштив нејкам да сум златна резерва поради тоа што цел ден ја нема дека 2ра смена во школо и наеднаш љубовта и излегла на површина си мислев дека пробала кај друг ја одбил и ае кај овој...и не и се препуштив само возратив на све " и јас тебе" и денес исто така и пишав порака ко вчера не враќа мислам дека си игра незнам збунет сум а можда и нема време дека е на час..како и да е ке пробам и јас така пошто малце по малце и ја се соочувам со ситуацијата па времето ке покаже ако е моја ке остане моја без да допре друг ако отиде за друг тогаш никад не ни била :)

На kim.k му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.801
    Допаѓања:
    80.549
    Драг @Piccolo95, вака јас ќе ти кажам. Прво, девојката не те сака. Да те сакаше немаше така да си игра со тебе. Второ, знам дека е тешко, но стави крај на тоа еднаш засекогаш. Почни да комуницираш со други девојки, тоа ти е најлесниот начин да заборавиш на неа. Трето, промени го тоа твое однесување за да не ја уништиш и наредната врска. Треба да и дадеш слобода на твојата девојка а не да ја ограничуваш.

На crazylady и kim.k им се допаѓа ова.