Не сум среќна ( i mene mi e taka i jas se custvuvam mnogu osameno nekogas mi e mnogu tesko kako sto vikas ti so stegnato srce gledam da prodolzam napred koga mi e tesko sama vo sebe si sobiram se..mn mi stana zdodevno treba nesto da si prevzememe za da ni bide interesno
Ни јас не сум. Дознав некои работи за една личност што ни името не и би го спомнала овде. Некои работи штоми ги правела поза грб таа личност. И тоа поодамна било но јас сега дознав и ме изнервира. Ама нема везе јас не сум толку идиотка за да и враќам а можам, нека и врати Господ. Во овој живот се се враќа само тоа ќе кажам.
Здраво на сите... Сите имаме причини да бидеме несрекни на некој начин.Еве она што мене ме прави несрекна е помислата дека избрав погрешен начин на живот.Од секогаш бев убедена дека можам да бидам самостојна,да работам и живеам некаде во светот,да го прошетам секое парче земја што постои на земјинава топка,да ги запознам сите култури на сите континенти,сите раси и сите народи... Едноставно растев со оваа желба,го завршив факултетот со оваа желба,и кога дојде време за да почнам да планирам за работа во странство и за заминуванје се заљбив и ...се омажив.Јас сум се уште заљубена но не можам да си простам ...секогаш се растажувам кога ке ми текне дека животот си го наведов во погрешен правец.Љубовта ме прави срекна ,но моите неисполнети желби ми стварат немири...и постојано се расправаме со мојот сопруг околу тоа дека треба да работиме и живееме некаде странство...јас сум секогаш за...тој е скоро секогаш за не...и јас тогаш почнувам да мислам дека мојот живот ке биде тотално промашување ..дека никогаш нема да го убедам...
Воопшто не се чувствувам среќно.Како да ми фали некој дел,до толку сум неисполнета што дури во моменти помислувам зошто живеам.Се чувствувам многу безнадежно и безживотно.
Среќна? Има денови кога сум среќна така се ми е супер,пресупер...ама нешто што не треба го правам ме прави обратно од среќна-се нервирам,а не треба на мои години така знам...Ама ете се нервирам?Зошто? Па кога постои будала која учи со мене во ист клас,кој непрекинато сака да ме нервира,да ми зема работи,не можи да се контролира,да ми презборва,да ми забранува да зборувам...Кој е тој да ми забранува?Не е Господ да ми забранува да зборувам,излегувам,гушкам со другарките од у-ште,да се смеам,да им објаснам нешто шо не му е јасно на некој...Кој е?Само сака да биди исполнет со тоа што ќе нервира некој,а најповеќе мене...се прави за да ја стигни неговата најголема цел...Веќе ми се смачи,и јас сакам на мира да живеам,да си бидам среќна на училиште...а не ко натажена врба..од нервите изгубив чувство за смеа,радост....и да,кажан е на класната пред две-три недели,ама ништо од тоа...Сакам да сум среќна,а не нервозна... Ај белким ќе му се здосади еден ден...Дај Боже! ете такаааа
Ај фил ја бро На истото сме.И мене една будала од клас ме умира.Постојано го изговара моето име и името на машкото шо седе до мене и потоа цел клас ааааааааааа Али ќе му здосади слушај ме.Само живци имај си.
Среќна.. ? Среќна сум, да.. но има моменти кога не сум.. а ни самата незнам зошто.. Премногу сум емотивна, се земам при срце.. веројатно тоа е причината.
девојки а зошто не пишувате дневник на него можете се да му кажете-добро, лошо на компјутер или во некој тефтер и друго нешто што би можело-секој ден на лист хартија запишете три убави работи што ви се случиле во текот на денот далеку од тоа дека мене во животот рози ми цветаат-јас и тие околу мене знаат како ми е, ама одам напред и не се предавам
да ви се придружам во групата-и во мојата околина постои еден дечко на кој што му бодам очи само коментира кога ке ме види
Изминатава недела се чувстувам слабо, лошо, несреќно ... Не се чувстувам среќно, не знам зошто. Плачам за без причина или за некоја причина .. во мојот свет или кога ќе седнам да размислувам за иднината и се плашам и плачам, не се чувствувам среќно. Пред недела дена бев среќна, насмеана и се тоа, сега одвај се смеам или ко ќе се смеам е некоја пријателска насмевка кога се поздраувам со некој ...
I jas dragi moi kako vas se custvuvam mnogu nesrekna i toa se slucuva skoro sekoj den da sakam da ostanam sama vo soba da se iznaplacam. Vo princip sum nervozna licnost i tesko mi e koga mislam za minatoto i za raboti sto sum pogresila. A isto taka i za idninata sto ke bide kako ke bide. Taguvam i za najbliskite zosto sum daleku od niv...