Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.892
    Допаѓања:
    173.472
    Стави си подно или централно со радијатори на пелети, а во дневна стави си камин.
    Убаво е, пуста романтика. Пуцкаат дрвата.. ама ѓубре се прави, плус цепење и мкнење дрва ис биг ноу ноу..

На Ane-Goki1, Esmeralda-MD, Peco и 9 други им се допаѓа ова.
  2. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.942
    знам бе срц цел живот е така кај моите. .. мислам дека за почеток ќе е камин со опција за централно па понатаму ќе тураме цевки радијатори. .

На Esmeralda-MD, LejlaD, Milobebence и 4 други им се допаѓа ова.
  3. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    :hai:

Додека чекам да ми се згрее јадењево да шкртнам по нешто.
    На западу ништа ново. И денес џабе бев до кај матичната кога не ја начекав. Сега дури во среда. А до среда уште којзнае колку шишенца Оперил ќе потрошам. Ствара зависнот ама јбг. Единствен спас ми е.

Вие што сте на парно ви завидувам. Сигурно по кратки шетате дома како зет ми. И бос. :|
    Ај да јадам сеа. :smoke:

На Ane-Goki1, WORRIED.BT, Alishan30 и 20 други им се допаѓа ова.
  4. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.827
    Допаѓања:
    62.055
    :hai: Само да Ве поздравам на страничката за потписи...
    :f: Val - Dim :f:
    Пак турбо денови... цело време трчам :nod:
    Сега со кафе на тераса и прекрасен поглед на Водно да одморам малку. Го исекоа борот во дворот отспротива па се трудам да ги видам верверичките што со години ми правеа друштво... Ги нема, се надевам не се отселиле.

Чао, имајте убава вечер :hug:

На Ane-Goki1, Skorpija25, Alishan30 и 20 други им се допаѓа ова.
  5. petunija77

petunija77 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 септември 2018
    Пораки:
    738
    Допаѓања:
    20.448
    serijata e dobra ,ja izgledav cela sezona , ne znam dali ke ima prodolzetok,

печката на пелети е супер, подесуваш кога да се вклучи кога да се исклучи, мошеш половина час пред да дојдеш дома да си ја програмираш да ти се вклучи па ќе ти биде топло , мислам дека пак ќе има периодов субвенции за печка на пелети ама не сум сигурна

Последна измена од модератор: 22 октомври 2018
    На Alishan30, WildMk, Esmeralda-MD и 6 други им се допаѓа ова.
  6. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.363
    Допаѓања:
    278.917
    Се прибрав и успат пазарев па си купув ананас во конзерва.Ме потсеќа на студенски денови.Во четврток навечер ако ни останеше некој денар од заедничкиот буџет со цимерката си купувавме вакви конзерви,нормално се делеше на 2 на 3...Кога гледам отсекогаш така ми било речено,мисли, пресметувај претурај од шупло во празно...:|

Пазарив во еден маркет успат ,сега да тркнам во друг ,гледам големава сакала да прави некој колачиња ама немала мастраф.Дојде разочарана од школо две недели вежабаше математика и на приватни часови се откапав пари давање и цел викенд вежбаше и ништо не направила на тестот.Значи навистина детево има вроден проблем со математикава...мора да бара некој фак кај што нема ни м од математика...
    :x
    Мора и да зготвам за утре да имаат...да бидам раат ,ако можам барем малку да пуштам мозок на пасење...

На Ane-Goki1, WORRIED.BT, Skorpija25 и 20 други им се допаѓа ова.
  7. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.382
    Допаѓања:
    78.132
    @WildMk работам во биро. За летање. Од работа. Се шалам :D
    Зависи кај се букирам за работа. Вчера и денес сум заглавена на биро, со компјутери, документи и еден куп формулари за пополнување. А и радиото ми вришти на уво. Среќа што колешката одговара на емаили оти главата ќе ми пукнеше.
    Обично легачам по цел ден, не давам маста да ми ја вадат како денес. Ама, да не ја зезнам друшката, се фатив на орото. Мнооогу саати сум тука, не знам зошто и стан плаќам :D

Се мислам кариера да мењам, ама не знам што сакам да сум кога ќе пораснам. 8) или да си барам шугардеди да ми спонзорира каприците. Ама па немам ни еден.

И вечерва и утре закажав средба со друшки. Ме немало месец дена, сакале да ме видам. А јас скапана 2 пред мене не гледам. Утре пак од ептен рано на работа, се разбира со такси.

Јас на темава или за кафе зборам, за јадење или колку многу работам. Сама си се фалам, а не сум баш од работниците. Ама нема кој да ме пофали, а морам оти немажена ќе останам :devil:
    Ама сум од јадачите. Уште од сега мислам утре што ќе јадам

Скоро ќе почнам полски да зборам 8). Цо робиш курва мач? Ми пукна главата од колегинициве.

П.с. Постов 55 мин го пишав.

Последна измена: 22 октомври 2018
    На Ane-Goki1, WORRIED.BT, Skorpija25 и 24 други им се допаѓа ова.
  8. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Дали некогаш сте осетиле дека не припаѓате некаде?...во некое деуштво на пример, можеби и во некоја фамилија, или во некој колектив?

Јас да.
    Ич не ми било пријатно.
    Едноставно не сум можела да глумам нешто што не сум.Дури ни во темите за муабет не се вклопував: за скапи креми, за скапи шопинзи и за дестинации кои на карта незнам да ги покажам.
    Не им завидував, ама не ми беше пријатно.Се осетив бедно и сиромашно.

На Ane-Goki1, WORRIED.BT, Skorpija25 и 23 други им се допаѓа ова.
  9. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.892
    Допаѓања:
    173.472
    Веќе по куќи не одам :!: се осетив како да сум премногу стара за некои муабети со 22-23 годишни луѓе:doh:
    Ептен се безгрижни...работа, дома, плата, шетање...и толку. Не се замараат ни платата дали ќе им касни, ни за јадење дали ќе имаат..
    Си викам, да почнам да ги кажувам моите проблеми и мисли што 100 на саат ми се вртат во глава, ќе избегате од собава(facepalm)

На враќање од гости специјално застанав во маркет да си купам сладолед.. стрвно створење сум:doh:
    Повелете, баш е убав..особено карамелот
    20181022_194948.jpg

Утре ќе биде долг ден..
    Попаметно е да си легнам со време, да не слушам рекла казала..

Сум се осетила како да не припаѓам во некој колектив...во прва прилика се одалечив.
    Не можам со сила да се правам како да ме интересира..многу мразам правење лице до толку

Да едитирам...

♡ ДАСТИ♡

На Ane-Goki1, Val-Dim, petunija77 и 23 други им се допаѓа ова.
  10. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.363
    Допаѓања:
    278.917
    Мноогу често.
    Ако можам се оддалечувам ,ама ако е колективот во кој работиш пример мораш да најдеш начин да се вклопиш и нормално се приколонуваш кон одредена група со која имаш слични ставови,па и финасиски можности.Друштво пријатели секогаш сум бирала да се тука некаде ,па во наше време и горе долу сите бевме тука според финансиите.Сега кај децава и младиве тоа е драстично приметливо и тешко на децата и младите кои не можат да се „носат“ со останатите.Затоа се се почести примерите на булинг а најмногу оној психички и затскриен.Децата посебно иако се толку млади и наивни знаат да бидат и доста злобни...

Јас ускрено и овде често се чувствувам дека не припаѓам ама па одамна го имам надминато тоа чувство на вредност според финансиите па еве си пишувам и за едно мое еднодневно шетање исто како и вие за вашите ескурзии по светот за кои со задоволство ве читам и уживам заедно со вас...:hug:

:l:M A R E A N E :l:

На Ane-Goki1, Val-Dim, WORRIED.BT и 20 други им се допаѓа ова.
  11. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.780
    Допаѓања:
    214.251
    :f:ЛЕЈЛА:f:.Многу пати сум се осетила дека не припаѓам во одредено друштво,баш поради истите муабети Рефи кои ѓи спомна,но не се осеќам ни дека припаѓам овде каде што сум,никогаш како дел од фамилијата не ме прифатија

На Ane-Goki1, Val-Dim, WORRIED.BT и 13 други им се допаѓа ова.
  12. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.476
    Допаѓања:
    91.100
    Мајка ми на тел.ме советува да сум чувала од моите неотворени постелнини и ќебиња за девојчињава кога ке се мажеле.:headbang:Ќе се убијам :@ и кажав дека не сме во прошли век.:envy:

Cosmi

На Ane-Goki1, Val-Dim, WORRIED.BT и 18 други им се допаѓа ова.
  13. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.010
    @mal.ecka
    Фатив страна за потпис:wasntme:
    Мала заспа јас до неа..Стоби флипс и Рафаело за грицкање.
    Јас што да речам со греење во една соба.
    Греалка пуштено ви спална а каминот топли во дневна,а дневна празна8)
    Можеби ќе го кандисам мм за парно,не е за пари од инЕт е..
    Добра ноќ!!!!

На Ane-Goki1, Val-Dim, WORRIED.BT и 15 други им се допаѓа ова.
  14. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.577
    Допаѓања:
    175.066
    Порано да,сум се чувствувала како од Марс падната со одредени луѓе на маса кога сум седела-помина време ,увидов дека не се ништо боЉи од мене -само подобро се филмаат |(...

Сега,после се, поинаку гледам на работите-сега со мене неможе секој на маса ,а не ја со секој ;). Едноставно ,Не трпам веќе никој кој ми го ремети мирот-иш иш иш .
    Аууу да,и не пијам кафе со секој 8)
    Не сум препотентна ,само сакам нервите и духот да си ги сочувам:)

На Ane-Goki1, Skorpija25, Alishan30 и 17 други им се допаѓа ова.
  15. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    42.397
    Peфи, да , се имам..и навистина не е пријатно. Не само ради економска немоќ, разно разни констелации ќе те направат да се осетиш вишок некад. Затоа се трудам да сум пријатна со лугето, за да не се осети некој гадно покрај мене. Јас повеќе грдо се осеќам ако не најдам компромис со некого, за креми, сватив веќе дека ме боли патка. А за шетање , ке работам и учам за да си дозволам. Како стареам, ретко има playing with my head. Генерално интуиција помага да прочиташ и свариш ситуација..

На Ane-Goki1, dunika, Skorpija25 и 15 други им се допаѓа ова.
  16. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.630
    Допаѓања:
    178.067
    Еј фатив јубилејна страна :) :hai:

По гаќи :rofl::rofl::rofl:

На Ane-Goki1, mal.ecka, dunika и 14 други им се допаѓа ова.
  17. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.389
    Допаѓања:
    262.075
    Ова @Dentina што пишала, тоа е тоа. Луѓето со широки погледи се тие кои ќе направат секој со нив да се чувствува ко човек. Парите се добиваат и губат, умот и човечноста се карактеристики кои мене ме воодушевуваат.

Извадив алишта со долги за детево...а тек роденден и иде што ќе правам кај ќе ставам не ми е јасно. А таа во школо униформа, по дома строго гола. Блуза со долги ако е -20 облака...

На Ane-Goki1, Thallia, mal.ecka и 17 други им се допаѓа ова.
  18. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    Не се замарам со другите кај биле, што правеле, колку плата имаат и слично. На инстаграм и социјалниве мрежи никој не си ги постира проблемите, неуспесите, задоцнетите рати во банка и неплатени сметки од струја и вода, домашните проблеми. Изиграваат хепи фемили и богаташи. Затоа не ги сакам социјалните мрежи и не ги користам многу.

Уште да се избањам ми остана. :emo:

На Ane-Goki1, Thallia, dunika и 18 други им се допаѓа ова.
  19. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.079
    Допаѓања:
    154.624
    ♡♤♧M&M♡♤♧
    да не ми летне страната за потпис случајно :) после ќе се приклучам пак

На Ane-Goki1, mal.ecka, Dadusicka и 11 други им се допаѓа ова.
  20. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.160
    Допаѓања:
    221.812
    Да ве поздравам и јас колку да ме има де

Не сум паметна ич вечерва

На Ane-Goki1, mal.ecka, Dadusicka и 9 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.