Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.629
    Допаѓања:
    178.057
    Очигледно си пропуштила. Читај со ред :D

линк

На Ane-Goki1, SV1911, LejlaD и 4 други им се допаѓа ова.
  2. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.162
    Допаѓања:
    137.264
    Додека сме на морбидната тема, да си кажам, јас вака сакам да завршам

Ќе се воздржам од поопширни филозофии на темава ...

На petunija77, kuc, CameliaMiller и 9 други им се допаѓа ова.
  3. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    Ме изнасмеа иако првпат те приметувам на форумов. :wasntme: :D
    И за чување деца сум ако треба помош. :)

Многу сте биле активни денес. :whew:
    На темава за "оној свет". Дедо ми има 85-6 години и одамна почна со собирање пари за да си го покрие погребот за да не нè троши нас. Гробното место плус. Така да утре кога ќе умре нам ни останува како што е редот да го испратиме. Годинава почна и со препишување на стан и куќи за нас. И од таа обврска е ослободен веќе и од тоа нè поштеди.
    Инаку почитувам луѓе кои мислат и за тој суден ден, а не да ги оставаат децата во долгови и караници околу имоти.

Баш ми е жал за детето што го спомна Анат.

Филмови не гледам, ама ме фати мерак читајќи ве. ;) Се замислив со некупениот лаптоп во скут, пуканки и кока кола до мене. :D Ќе го гледам филмот што го спомна @WildMk. Инаку излезе и филмот со Лејди Гага и Бредли Купер, "A Star Is Born". Ако го има во кино да ми кажете. Купувам карти и одам, а песната ептен е емотивна.
    И јас како @WildMk се нервирам од лицемерни и "поштени" луѓе, а притоа едни побожни до небо. Го кажувам ова и тука и надвор од форумов, не се правам поштен зошто не сум и ако ништо друго барем сум искрен пред себе и другите. :smoke:

Никогаш не сум пишал волку касно на темава, немав време за порано да ве дружам. Одам и јас да спијам, а денот што ми помина нека оди по ѓаволите.

На Ane-Goki1, senjorita-v, vitamina и 17 други им се допаѓа ова.
  4. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.888
    Допаѓања:
    173.470
    Од 110 до 550 евра е во Софија да ве кремираат...извадете си бг пасош со време, не знам интернационалци дали примаат.. А ќе ви користи и за да се мавнете од севернава..
    А да.. имаат и ексклузивни урни од Пулвис ако не сакате обична... само околу 150-160 евра

Јас ќе ги донирам сите органи што останат посочувани:D ама како тргнале, кој знае дали ќе останат и за мене а не за после мене(facepalm)

Во МК крематориумот 20год го градат и уште неизграден...

На Ane-Goki1, WildMk, WORRIED.BT и 13 други им се допаѓа ова.
  5. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.775
    Допаѓања:
    214.210
    Добро утро и убав ден имајте.Гумбир и лимон испиени,сега кафе меркам,без него не можам:inlove:.@LiliBoz уште поскапа сум,оти сношти не допишав,дијамантче очу да будем,прво кремирање и со тоа новата технологија-дијамантче :D,Абре се е смислено уште да се решам,ама инаетчија бре сум,уште маки за тргање имам.Кој е за ајдете на кафе :coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee:со друштво е послатко,ладничко на тераса,за вас дома ќе го послужам:D

На Ane-Goki1, Peco, Mr. Right и 23 други им се допаѓа ова.
  6. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.079
    Допаѓања:
    154.624
    Абе се зезав за линкот Ска што го имаше ставено, дека некогаш битерка кога ја читам ми е како лик од Австралиска серија :)
    Добро утро, убав ден да имате, јас се надевам само помирен да е од вчера

На Ane-Goki1, Peco, Mr. Right и 19 други им се допаѓа ова.
  7. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.577
    Допаѓања:
    175.066
    Добар јутар :)

Денес ден Д ,ама до 11ч сВе ќе заврши .Што сака нека биде,кренав раце,до толку што сум се успала |( (facepalm).
    Адвокатов срцка,ми врти пред пола саат ,да ,,повториме"што -како ,он повеќе се нервира од мене (facepalm).Сакал у Тајланд жм да ја носи |(.

Кафе на тераса ,5-6испушени цигарЧИЊА досега -свежина гратис.

И тоа ...ај :* ,со лесно нека врви денов :sun:

На Ane-Goki1, doubleg, Peco и 23 други им се допаѓа ова.
  8. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.847
    Допаѓања:
    142.443
    Аман бе, одма мислиш некоја завера, лага :) Релакс, никој не е реален, сите сме форумски ликови :))

Денеска од сабајле скарани со маж :( Го заборавив ранчето на детето дома и ми текна пред градинка, он се налути дека сум заборавила, јас се налутив дека се налутил, и надуени у носовите се разделивме. Ќе се јави кога ќе види дека има спремен појадок дома :)

На Ane-Goki1, doubleg, Peco и 18 други им се допаѓа ова.
  9. Esmeralda-MD

Esmeralda-MD Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2015
    Пораки:
    1.183
    Допаѓања:
    42.451
    Добро утро на сите.И кај мене кафе на мени,у најголемата шоља, и гледам на гугл мап кај се наоѓа местото што ме викнаа на разговор за работа во 11..
    Само адреса ми пратија,и сега си тупам и мозок и сум малце исплашена дали ќе ја најдам фирмата,синко директорка ќе ме турат..
    Свекор ми е починат поодамна,и кога свекрва ми му го правеше гробот си стави слика и од неа.Еднаш кога одевме со поголемиот син(тогаш мал беше)се наведна детето културно се прекрсти и Бог да ја прости ја бакна нејзината слика а таа таму беше со нас:rofl:едно смешно ми падна:lol:едвај се воздржав.На крај погодите кој го научил тоа намерно да го направи]:)8-|.
    Резерви правам на прашоци за перење,омекнувачи итн.тоа што највеќе го трошам.Овде кога е намалено значи стварно е намалено:!:..
    Да одам да се спремам,ќе излезам порано да ја најдам фирмата..
    Убав ден на сите :sun:

На Ane-Goki1, Peco, Mr. Right и 21 други им се допаѓа ова.
  10. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.053
    Допаѓања:
    69.218
    Добро утро! :coffee:

@Mr. Right прв пат ја слушам песнава, баш е добра! :music:

Многу ми е жал за детенцето што почина, ама што и да кажам повеќе ќе нема смисла.. :(

Јас внесувам промени во секојдневието, подобри навики. Вчера гледав едно видео што уште толку ме мотивираше, за првата жена во космосот. :bow:

Песнава ми е една од омилените периодов.

Денес вака :sun:

Убав ден!

На Ane-Goki1, Esmeralda-MD, Peco и 20 други им се допаѓа ова.
  11. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.935
    Допаѓања:
    203.218
    Поздрав и од мене, со време да пишам, оти немој минус да ми удрите....
    Ладно, ама мераклиски ладно, се прошетав од сабајле, да ми помине главоболката, ама не, морав по апче да посегнам за да го издржам денов.
    @JuLleE се зезаше @Cka поради теоријата на рамноземците, според која Австралија не постои, не дека @bittersweet не е реална...ама па ја нема да пише, се надевам се е во ред.

Ај да фатам да отворам, ене го 9...

Имајте убав ден!

На Ane-Goki1, Esmeralda-MD, Peco и 26 други им се допаѓа ова.
  12. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.834
    Допаѓања:
    275.002
    Хола чикас :)

Четврток денес, кај мене се очекува хпл... така ни е традицијата :) Дур можам бегам, после :(

Плишковци се плашат од ветер, ноќеска ме пореметија двајцата, а заспијам ме будеа, демек, катастрофа, станувај спасувај се.
    Па ќе зевам цел ден денес.

Прв пат после многу време ја измив косава и ја исушив, без ништо плус да и' ставам, и се потсетив зошто толку многу работи и' ставам :) како од лудница избегана сум :)

Частам кафе, со лесно нека е денов.
    e10f3b0455dbc4a7d0d317c0927f5510.jpg

На Ane-Goki1, Esmeralda-MD, Mr. Right и 25 други им се допаѓа ова.
  13. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.412
    Допаѓања:
    183.711
    Муабетите од вчера ќе ги прескокнам, да не почнуваме ден така. Иако, на шала сте свртиле при крај :D

Добро утро :hai:

Пијам кафе, децата спијат. Во кујната имам планини садови за миење, ама денес ќе почекаат. Си ја зедов бељата вчера, правев ручек за мм и големата за денес да имаат и за мене месев. Ми снема брашно во тек на месење, па најдов интегрално и реков шта буде, нек буде. После ќе видам дали ние ќе ги јадеме или ќе ранам птици со нив :rofl: Па и тие дали ќе ги јадат :?:
    Декември ми е набиен со дешавки, плус додадете на тоа и Нова, па почнав отсега да правам список за поклони и менија. Да е жив и здрав Дајнерс (highfive) Без него, тешко.
    Туку, едно прашање за сите. Јас растев со уверување дека Дедо Мраз постои. Заедно со мајка ми пишувавме писма, па таа ги "праќаше" или ги остававме под елка. Мене тоа ми е останато во многу убаво сеќавање. И кога дознав дека не постои Дедо Мраз, не бев нешто вознемирена, бев као "да, логично" :P Што им кажувате вие на вашите деца и вие што сѐ уште немате, како би постапувале? Дали сметате дека треба од мали да ја знаат вистината или сте за малку да се "подбуцне" нивната имагинација.
    Конкретно, јас ѝ кажувам не ќерка ми дека постои. Вчера глумев и телефонски разговор со него, па ми кажал дека мора да ги собира играчките, да јаде здрава храна и да нѐ слуша мене и татко ѝ. Сите добри дечиња ќе добијат поклон од него, а од мама и тато пакетче.
    И тоа :)
    Одам да барам рецепти :hai:

На Ane-Goki1, душленце, Esmeralda-MD и 23 други им се допаѓа ова.
  14. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    106.356
    Имаш забрана за да ти пишам, пиши ми ти :)

Јас арна, смути и кафе во канцеларија, пресметувам премии.

На Ane-Goki1, Esmeralda-MD, Peco и 12 други им се допаѓа ова.
  15. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.936
    Есен есен прекрасна есен.
    Од ветерот синоќа воздухот за мерак. Чај и милиброд за доручек.
    Убав ден на сите.

На Ane-Goki1, Esmeralda-MD, Peco и 19 други им се допаѓа ова.
  16. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.385
    Допаѓања:
    262.033
    Ако продужам неделава по клиники можам у јавно здравство да се вработам комотно.

Вчера смрзнав е денес се изнаоблеков, слоевито :!: ќе се соблакам како ќе се укаже прилика :D
    Дедо Мраз не постои :o :o :o
    Верува мојава, и ги убедува другите дека се грешка ако мислат обратно. Има едни видеа персонализирани па и ги пуштам да и се обрати ДМ и среќна е. Нек ужива дур е дете. Ми рече баш пред некој ден да купам чоколадни колачи за него, такви јадел а она ќе поставила камера да го види како доаѓа8-|

На Ane-Goki1, Esmeralda-MD, Peco и 26 други им се допаѓа ова.
  17. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.412
    Допаѓања:
    183.711
    Какви видеа? Праќај, ќе се занимаваме денес :D

На Ane-Goki1, Esmeralda-MD, Peco и 9 други им се допаѓа ова.
  18. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.385
    Допаѓања:
    262.033
    Рано е. Обично почеток на декември пуштаат линкови. Нетов ми е у капки па од дома ќе видам ланските дали функционираат. Ама ќе оставиш мејл и ќе ти стигне известување кога ќе има нови.

На Ane-Goki1, Esmeralda-MD, Peco и 11 други им се допаѓа ова.
  19. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.378
    Допаѓања:
    259.917
    Професионална деформација, шта чеш:D.
    Ама па толку дешавки имаше на форумот, што ништо не ме изненадува:|. Си велам не само и @bittersweet :worried::shake:.

На Ane-Goki1, Esmeralda-MD, Mr. Right и 16 други им се допаѓа ова.
  20. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.847
    Допаѓања:
    142.443
    На Dadusicka, WildMk, LejlaD и 2 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.