Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.861
    Допаѓања:
    202.990
    Само полека со жалфијата, да не претераш. За грло и непца сигурно ќе помогне. Ако се претера со чајот, повеќе од две шолји, знае да биде токсична. Да си кажам.

Истите ги пијам. Не ми отвораат апетит. Ама помагаат ептен... лабава сум кога ќе го испијам апчето, дури и главоболка знаат да ми смират некогаш, ако ми е од нервоза.

На Ane-Goki1, LejlaD, mal.ecka и 17 други им се допаѓа ова.
  2. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.784
    Допаѓања:
    323.669
    Да не сака да ме труе:^) сФеки ?
    Бреј, што е софистицирана:worried:.
    Агата Кристи да е жива, за муза би ја земала:D

На Ane-Goki1, LejlaD, mal.ecka и 20 други им се допаѓа ова.
  3. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.343
    Допаѓања:
    78.077
    Денови слободни колку сакам, се нема друштво, а сама не ми се оди. Февруари ќе имам повеќе време, веќе искористив 38 дена одмор за овие 6 месеци :D

Ноември и декември маста ќе ми ја извадат...

Ептен бизи на работа. Се симнав да јадам, надвор истура дожд. Јукеј ведр... 8)

На Ane-Goki1, LejlaD, kuc и 11 други им се допаѓа ова.
  4. Natasa87

Natasa87 Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2018
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    1.007
    Добар ден и од мене :)
    Јас пијам чај од нане.Бидејќи неможам да поднесам турско кафе многу ретко го пијам, а гледам сега и нескафето исто си купив јакобпс со вкус на милка можам да го пијам :D
    Јас пијам магнезиум од 375 мг, за бременоста, а и за главоболка ми помагаат :D

На Ane-Goki1, LejlaD, kuc и 9 други им се допаѓа ова.
  5. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.299
    Конзумирам никотин, кофеин, алкохол, тхц и храна 'од на нога'.
    Еднаш, кога беше малечка ќерка ми, некој ни препорача маџун..купивме едно шише, и скоро цело го фрливме...

Коментирам на многу теми... политика, секс, религија, психологија. Секаде каде има општествени прашања, 'ме има' по форумов.
    Во последно време, почнува да ми здосадува. Знаев дека ќе се случи тоа... како и за се' друго. Преклани беше фејсбук, лани extracurricular секс, годинава форумов... не знам догодина шо ќе ме 'заинтересира'. Единствена занимација која не ми здосадила откако знам за себе е филмови и серии.

Ми се оди на некое луксузно место. Само уште да немавме два тона кредити и картички и пи*ке си материне!

И така...

На LejlaD, kuc, mareane и 17 други им се допаѓа ова.
  6. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.861
    Допаѓања:
    202.990
    Будалче (не ме сфаќај погрешно)... уживај кога си сама... полесно е кога не зависиш од други. Вака, раат кај сакаш одиш, што сакаш правиш... ај да се смениме :D

Рефке, не е ваљда :lol:

На Ane-Goki1, LejlaD, Peco и 17 други им се допаѓа ова.
  7. Natasa87

Natasa87 Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2018
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    1.007
    Јас едвај чекам да се вработам, за една година ќе биде :D
    Пред некоја ноќ нешто како да ме држеше за нозе и ме разбуди нагоре надоле ми помина на брзина и ме пушти неможев глас да пуштам и рацете ми беа фатени од тогаш со страв спијам :|
    Вчера уште од 7 ми се спиеше едвај до 10 седев и си легнав.
    Бидејќи моментално мораме надвор да одиме за во вц односно имаат направено вц во дворот навечер одам, денеска ме караше една жена ми рече немој навечер да одиш имало самовили може од тоа нешто да ти биде:| не дека верувам во тоа повеќе ми е жал што морам некого да будам да дојде со мене бидејќи ми е страв :)

На LejlaD, kuc, Alishan30 и 6 други им се допаѓа ова.
  8. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.299
    Да не било sleeping paralysis? Страшно изгледа, ама не е опасно.
    Самовили... нема... ако имаше, до сега ќе имав неколку во тегла. ]:)

На LejlaD, mareane, NarCis@ и 8 други им се допаѓа ова.
  9. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.784
    Допаѓања:
    323.669
    На Ane-Goki1, LejlaD, mareane и 10 други им се допаѓа ова.
  10. Natasa87

Natasa87 Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2018
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    1.007
    Па незнам ама битно ме разбуди јако беше исто кога некој ќе те допре за да те разбуди :D
    Па и ја не верувам, а и да има зашто баш мене :wasntme:

На LejlaD, Dust и WildMk им се допаѓа ова.
  11. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.051
    Допаѓања:
    69.176
    :hai: :coffee:

Да се пријавам, додека чекам кола.

Пола саат чекам, ептен им станал чкљ сервисот, сама не се осудувам да возам во оваа џунгла, а нормален јавен транспорт нема. Ќе си чекам. Барем да немаше комарци и да беше нешто потопло. :?:

@Sexybaby86 и мене вечно ми е ладно. Ако имам дете ќе биде облчено ко на Сибир на +30 :D.

Конечно тргнав накај дома, после 50 минути чекање.. пешки ќе стигнев за тоа време.

Денов некако мех. Не бев расположена за ништо, не знам зошто. Да дојдам дома па да пуштам машина, треба и низ куќа да се среди. Божем возрасни и двајцата, нема кој да ни расфрла, пак се е расфрлано. Мора некој ред да воведеме. :$

Се надевам нема да има премногу гужва низ град, навигација не покажува борди улици, добар знак. :D

На форумов во последно време освен темава отварам и ФИ, литература и уметност и чат-пат мајчинските теми ги читам, интересни ми се. Што пиша @M&M пред некој ден, ко средство за контрацепција. :rofl: На глас се смеев кога ја прочитав реченицата. :D

@Annath јас планирам така да правам кога ќе се вратиме во цивилизација. Секој викенд или барем секој втор во ново гратче секаде низ Европа. Мене не ми е проблем сама да патувам, уживам кога поминувам време со себе. ^_^ И тука ќе патував така, ама премногу е опасно па си седам на едно место и очајно барам дешавки низ град за да не ми биде ептен досадно.

@LejlaD гушни го кучето од мене :))) И чекаме слика :))))

Во дворот на Гете тука има неколку мачки, па кога доаѓаат до мене им давам храна. Веќе едниот од нив не се плаши воопшто. :) Огромен бел мачор, ама страв ми е да го пипнам, па од далеку го гледам само и се мислам како да го вдомам..

Ете така.. рандом мисли, хаотични, исто ко што ми е мозоков моментално. Не ми се прави муабет со никој. :tmi:

На Ane-Goki1, LejlaD, bittersweet и 18 други им се допаѓа ова.
  12. Natasa87

Natasa87 Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2018
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    1.007
    Толку сум ја видела темава :tmi: ама и незнаев дали е парализа во сон зошто одма ми помина само некако брзо низ цело тело и ме пушти :)

13. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.051
    Допаѓања:
    69.176
    Ти се чини дека е нешто натприродно, ама всушност така ни реагира мозокот кога нагло се буди.

Батали самовили и глупости, нема да трпиш до сабајле сигурно. Од трпење се создаваат проблеми, стига и до недодржување бидејќи мускулите во тој дел од телото слабеат, бар така имам читано.

На Ane-Goki1, LejlaD, mareane и 12 други им се допаѓа ова.
  14. Natasa87

Natasa87 Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2018
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    1.007
    Па нормално не се спие од болка, а и сега во бременост па и не е убаво да трпам многу :|

15. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.387
    Допаѓања:
    142.824
    @Bozica1980 мајка ми прочитала на гугл дека магнезиум хлорид се апсорбира 90%, а другиот само 4%. Муабет од посленото кафе :) ако добро сум ги запамтила бројките.

Туку што муабет правите вие со родителите? Јас со мајка ми главно за здрава храна и суплементи или за аерозагадување, а повремено и астрономија. Со татко ми топ тема е градба или реновирање, а повремено и образованието во Македонија. Апдејт за децата природно се наметнува како тема, ама се трудам да ја избегнам, да не се скараме.

Од глупости во сон, последно што ми се случи е дека сум го откачила мм пред некоја вечер со муабет дека е касно и дека навечер од 2 до 5 не можам ништо да правам. Можете само да замислите колку ме зафркаваше следните денови.

На Ane-Goki1, LejlaD, mal.ecka и 16 други им се допаѓа ова.
  16. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.598
    Допаѓања:
    106.808
    Здраво на сите
    Бања исчистена е сега грлото и носот печат лоша вентилација прозор во бања нема па убаво си се изнадишав хемихалии.
    Се осечам вака:drunk:сега чекам глава да почне да ме заболи обично е така.

Туку го исплашив зајачето уплав доби од мене тоа се доближи до мене јас во моментот кивнав тоа усвет фати ене го пот кревет уште нема абер да излезе.

И мене брзо ми минува мерак на одредени работи фемина ми го задржа вниманието најдолго.
    Фб ми здосади инстаграм еднаш месечно отворам фемина секој ден,маж вика во брак сум со жена ми и фемина.
    Глава му потеков што сум прочитала по темиве нешто корисно и научила така ме има на доста теми и на тие за кои мислев никогаш нема да ги отворам а не па да напишам мислење.

Маџун сакав да пробсм сега дефинитивно не мед си е мед не го менувам.

Поздрав дами и господа.

На Ane-Goki1, LejlaD, Sexybaby86 и 16 други им се допаѓа ова.
  17. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.984
    Допаѓања:
    153.725
    Гад дем знаете колку пати ми се случило ова, баш скоро ми се повтори. И секогаш на пладневна дремка ако заспијам многу цврсто па нешто се подразбудам, како во кома сум, језивко доста ама само зимам воздух длабоко и чекам, за кратко време проаѓа. Никогаш не сум се ни нафатила да пребарувам што е. Вака кога ќе го прочиташ како термин уште пострашно звучи ама не е ништо за паничење

На Ane-Goki1, LejlaD, Peco и 13 други им се допаѓа ова.
  18. Esmeralda-MD

Esmeralda-MD Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2015
    Пораки:
    1.183
    Допаѓања:
    42.451
    Благодарам драга Вајлд, но син ми има именден на лето,

На LejlaD, WildMk и Milobebence им се допаѓа ова.
  19. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.299
    :D кузнај шо прочитав ко така ... :$

На LejlaD, Esmeralda-MD и Milobebence им се допаѓа ова.
  20. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.598
    Допаѓања:
    106.808
    Мислам дека скоро роденден му беше на синчето на есмералда

На LejlaD, WildMk и Esmeralda-MD им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.