Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.702
    Допаѓања:
    104.828
    Има едно ново отворено кај Мида, Биро Тајм, многу се убави таму и модерни и квалитетни.

На mareane, LejlaD, Annath и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. V.odolija

V.odolija Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2014
    Пораки:
    1.228
    Допаѓања:
    21.678
    Како да го најдам @AngelOfArh ? , каде се наоѓа поточно , незнам ни Мида кај е. Или страна на фб да не имаат знаеш ?

3. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.702
    Допаѓања:
    104.828
    Имаат страна да
    https://www.facebook.com/burotimemk/
    На Илинденска, каде што е новиот салон на Симпо, пред Воена му доаѓа.

На LejlaD, Annath, V.odolija и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.039
    Допаѓања:
    135.938
    https://forum.femina.mk/threads/Новогодишна-желба-за-____-феминка.15449/page-8
    оваа тема ли ја баравте? :?:

За нашата (не)култура имаме зборено и зборено, и секогаш има уште нешто да се каже, кога мислеме дека е допрено дното, се пробушува уште подлабоко и така. Нема граници изгледа до кај може до се оди

Денеска од постари колешки слушнав за некој тренд кај младите - тверкање. Се собирале неколку тинејџери и треселе гз. Побудалите па и на некој видео чет се вклучувале и тверкале заедно со тинјџери од цел свет. Мајките се шокирани 8-| Ах оваа младина...

На Skorpija25, NarCis@, Val-Dim и 19 други им се допаѓа ова.
  5. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.755
    Допаѓања:
    145.216
    Ех назад се колешките твои, тверкањето одамна е. :rofl:

На Skorpija25, mira.mira, NarCis@ и 18 други им се допаѓа ова.
  6. Sesil

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.039
    Допаѓања:
    135.938
    ц ц ц значи ја уште поназад сум... леле заoстаната :tmi::tmi:

На Skorpija25, NarCis@, Mr. Right и 11 други им се допаѓа ова.
  7. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.244
    Допаѓања:
    181.721
    Добар ден :hai:

Отворив сушара, на преден план пресушена бубашваба. Сушарата ќе ја давам во оглас, а постелнината прво ќе ја ставам на вриење со предперење и дупло плавење, па ќе ја фрлам.

Денов ќе биде добар :smoke:

На Dust, TeddyGrey, Val-Dim и 20 други им се допаѓа ова.
  8. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.325
    Допаѓања:
    104.253

Со темава се вратив во времето кога и јас сеуште се борев за ||си го прочитав и мислењето не е од многу одамна од пред 1год е а колку работи и одлуки се сменети од тогаш.
    Колку ме радува што многу желби се веќе остварени..

На Skorpija25, mira.mira, NarCis@ и 12 други им се допаѓа ова.
  9. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.116
    Допаѓања:
    269.107
    Убаво си кажа, општа култура е.
    Да видам трудна во ходник сама преку ред ќе ја викнам, иако другине грам осет немаат па и мене и неа живи ќе не' изедат.
    Колку пати ќе дојде некоја ќе замоли, бебе ми е во кола, па нормално дека нема да ја оставиме да чека.
    Или мало дете пациент, се подразбира дека ќе влезе пред дедовците, аман 1 годишно дете е, не може да чека и точка.

Посебно па кај мене генерално деца немаме, значи ако се погоди едно и те како ќе влезе пред сите.

А се случувало, насилни се, агресивни, трудни жени буткаат, баби од 90 години, мали деца... се силат на послаби, и тоа редовно оние најздравите и релативно помладите 40-60 годишни.

Еднаш трудна пред пораѓај имаше, кога ја забуткаа оти ај што беше трудна, па и со болки и ја викнавме побрзо, падна жената. Кога им излезе докторот и им се развика, одма заќутеа, на него не можат да му се к***ат.

Немаат жал, немаат осет, немаат култура и не знаат дека во наши услови мора да има тријажа.

Ситуација од скоро, ама ми се запали паметот, доаѓа млад еден, не повеќе од 35 годишен, со благи симптоми. Кај нас хпл, му закажувам уредно кога да дојде, во колку саат, значи се' како што е редот, и типов ни две ни три пред 100 души ми вика - еј женска, колку сакаш кеш ќе ти дадам само закажи ме точно.

Значи.
    1. Те закажав точно.
    2. Напикај си го во *** кешот сељачиште смрдено.
    3. Ако со толку кеш располагаш, оди си на приватно и ни себе, ни нас не не' малтретирај.

И да не зборам за оние кои ми се обраќаат со "невесто", "женска", на докторот со "докторче", "дечко", "мајсторе" (ми иде некогаш да речам на др. дојде Стојко ауспухот да му го провериш) "брат".... Ало, Свирипичино, на докторот му вика "брат, ме боли од лево"... значи, дебилна нација. Или влага на термин кај докторката и и' се обраќа со женска, девојче...

Ептен сум во rant mode денес, ама така ми се поклопија работите. :@:!:

А сигурно сум ви раскажувала за попот, си влага мислиш негова е болницата, си седнува и вика - здраво, јас сум поп.
    Оти ако е поп сите треба да се помолиме и да му отстапиме место, како да ви кажам, ПОП е.

Два три пати така, па на крај ми вика тој јас сум поп, а јас му подадов рака и му реков - мило ми е, јас сум Камелија, а сега излези си оти ми пречиш во работата :D

Од тогаш го немам видено, дали на друго место попува, дали магично се излечи или кој знае што прави, ама понашање НУЛА.

Последна измена од модератор: 29 ноември 2018
    На LaSchtroumpfette, gjoker4e, Thallia и 32 други им се допаѓа ова.
  10. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.758
    Допаѓања:
    140.448
    @CameliaMiller јака ти душа со таков народ. За "мајсторе" на докторот се изнасмеав:D

Вакви примери мал милион секаде. Ама некогаш треба малку и осет да се има. Ете, јас имам мало дете или кога беше бебе, со неа во раце, па кога ќе видам трудна жена или многу стара особа - давам предност.
    Еднаш во автобус влегуваме со другарка и двете со мали деца сме. Автобусот преполн. И неколку стари луѓе потстанаа, им реков седете, постари сте. И еден повозрасен човек погласно збореше намерно и ми вика "ее далеку ќе стигнеме вака, стари ви стануваат а младите седат" и ми покажува со прст на едно девојче си седи. Викам ок е, не е битно. И да нели, и она и јас плаќаме карта и имаме еднакво право на место за седење ама тука треба да проработи осетот.
    Или, кога бев трудна одам во еден трговски, пред мене една стара баба. И во раце носеше 2 торби полни,мислам зелки носеше оти се гледаа, а пред нас големи скали. И ми вика ај девојче помогни ми, носи ми ги торбите. Викам "бабичке извини ама трудна сум и не можам да кревам. Вика де бре само по скалите. Ама и викам не можам и заминав. Ми беше мака после, ама ужасно ми беше страв да не си направев проблем. Ама па и она, ако не можеш да носиш не се товари толку...

Како беше таа "путуј Европо, не чекај на нас:D:D

На Skorpija25, mira.mira, NarCis@ и 21 други им се допаѓа ова.
  11. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.199
    Допаѓања:
    259.798
    Јас сум Поп! Се превртев :rofl:

На Tajnaotrovna, Skorpija25, NarCis@ и 23 други им се допаѓа ова.
  12. marlonbrando69

marlonbrando69 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2013
    Пораки:
    474
    Допаѓања:
    5.519
    Ми го разубавувате денот.
    Понекогаш и ноќта.
    Кога ми е тешко, не морам да разговарам со никој, доволно е да ја отворам темава, и, нов сум.
    Ве обожавам сите :)
    Не сум дедо мраз да Ви исполнам на сите по една желба, ама можам да дадам free hugs :)

На Tajnaotrovna, Skorpija25, mira.mira и 25 други им се допаѓа ова.
  13. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.267
    Прво ова, да не забораам:
    Пецо, значи Цацко е јас, буквално! :D
    Амбиција = 0 (нула-со зборови) :$
    Е маж ми е сушта супротност на мене.. Нели, позади успешен маж, стои една мрзлива жена во случајов :D

Преку ред не одам никаде, никогаш. Пуштам други, ако сум расположена, ако не сум, не пуштам.. Тоа, ако прашаат културно. Ако проба да ми се пикне некој пред мене, дроб го праам пред сите. :swear:

@kravce , @mareane :hug:

едит: место 'пушТам', сум напишала 'пушам' |( Факинг Фројдијан слип :$

Последна измена: 29 ноември 2018
    На Skorpija25, mira.mira, NarCis@ и 28 други им се допаѓа ова.
  14. Sesil

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.039
    Допаѓања:
    135.938
    Ама зошто мора да урла некој кога по секоја цена ќе добие услуга? Зошто потреба за омаловажување на другите и ставање сам себе пред сите?

Еднаш на една намерно не и дадов ред на доктор јер беше многу културна иако знаев дека треба да оди на работа. Ќе си чека бре... Можеше пофино да се обрати на пример ,,може ли пред вас, извинете брзам'' . A не ароганција и со висок тон ,,јас ќе влезам сега, автобусот ќе ми замине, вие почекајте'' . E неќе мочи, може и мене автобус веќе ми заминал

Некој имаше оставено цела количка во кам да чека ред. Носев само еден артикал, видов нема никој и ја потргнав количката, поминав да си наплатам. Таман титна скенерот ете ја од позади дотичната, па гласна сите да слушнат како луѓето земаат ред на трудници. Од кај да знам ја кој ја оставил во редот. Ај да бутнав друга количка пред таа океј, онда нели не сум фер, ама од кај знам кој ја остаил и кога ќе се врати.

Последна измена: 29 ноември 2018
    На Skorpija25, NarCis@, bittersweet и 19 други им се допаѓа ова.
  15. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.267
    За кој збораш? За тие преку ред, или за тие ко мене шо се дерат на тие преку ред?

На NarCis@, Sexybaby86, CameliaMiller и 5 други им се допаѓа ова.
  16. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.343
    Преку ред одам, ако можам да се пикнам:emo:..ама и пуштам други ако прашаат културно,:nod: ама знам и да се скарам:nod:

На родителска треба да одам, ич не ми се оди...индивидуални средби со наставниците уствари, ..ќе чекам ред и после објаснувај се кое дете е твое, па како демек ќе му/и текне.:angel:..знам што ќе ми кажат.|(

Ми се лежи, одмара...ама и топло чоколадо со многу шлаг и чоколаден прелив, ко тоа во грин што беше, ми се пие:D

Ај да се средам, и да одам:makeup:

На NarCis@, bittersweet, Dust и 21 други им се допаѓа ова.
  17. Sesil

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.039
    Допаѓања:
    135.938
    за тие преку ред и као демек тие мора да поминат, и не смеат да чекаат другите мање битно дали чекаат и колку

На NarCis@, Dust, CameliaMiller и 9 други им се допаѓа ова.
  18. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.267
    Оти се стоки невоспитани.
    Како ко ќе се исселат во странство, наеднаш сите почитуваат ред, закони, правила? Тука, им се можи.. е зато.

Иначе, заборајв да напоменам, кога пишувате за живот во странство, тие што сте надвор од МК, напоменувајте за која земја станува збор... :smoke:

На Skorpija25, mira.mira, NarCis@ и 12 други им се допаѓа ова.
  19. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.678
    Допаѓања:
    202.267
    @malerozna не велам дека нема, ама сигурно помал процент се отколку овде. Овде егото работи наголемо.
    Култура дека немаме, немаме, најпрост пример, сега кога се враќав дома, имаше амбулантно возило со сирени, со ротациони светла во спротивен правец, стоеше на семафор оти никој не го пушташе...а нечиј живот зависи од тоа...ама нема да не биде бре вака...
    И јас денес на лекар чекав... Иако се брзав да се вратам на работа, оти немаше во друго време термин, морав тогаш. Во еден закажано, во два и десет влегов. Оти ако не искористев сега, следно не знам кога, па ќе чекам. Не ми беше ни на крај памет да се вадам со работата. Не дека не можев, ама како што сите можеа да чекаат, можев и јас.

@CameliaMiller ме изнасмеа со попов... Мислиш Господ слегол по земја...

На Skorpija25, NarCis@, bittersweet и 22 други им се допаѓа ова.
  20. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.442
    Допаѓања:
    172.232
    Колку убава вест добив :inlove:. Колку верба и надеж се наполнив :inlove:
    Иако не се работи и воопшто не е поврзано за мене потскокнав од радост .
    Навистина храбрите успеваат ! И навистина на секој некогаш ќе му се насмевне среќата .

Божем на ручек ќе одевме , ама ништо. Маж дури сега се врати од работа . А јас цел лонец грав горе го однесов . Ќе го пројдам со салатка сега, па вечер ќе ме носи за казна во Фламинго:clap:

Ова со попот ми е врв :rofl:

На Skorpija25, mira.mira, NarCis@ и 28 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.