Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.598
    Допаѓања:
    104.317
    Мене ме зезаат веќе, другарка или од интернет рандом личност што ја познаваш? Ама па реално лесно склопувам пријателства и пуста сите ми се другарки.

Една дилема имам. Во разговор често знам да кажам јас место ние, пример Купив на дете нова количка, место Купивме, на муж му смета, цепидлака е или? Грдо ми е за се ние, пола и поише од животов у брак сама го поминав, епа сеа за се да викам купивме, напраивме, јадевме, земавме, ме замара да мислам. Цепидлачи, нели?

Туку не ви кажав на вас? Утре идам при мајка, на југ на југ деца мили :dance::dance::dance::dance::dance::dance::dance::dance::dance:

На Желба, Tajnaotrovna, EuHenIa и 21 други им се допаѓа ова.
  2. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.271
    Допаѓања:
    181.806
    Чекај, стоп:!:. Ако имаш праено торта со штирак наместо со густин те знам:lol:
    :rofl::rofl::rofl:
    Елено моме зелено, you make my day, everyday:D

На Желба, Tajnaotrovna, dunika и 18 други им се допаѓа ова.
  3. petunija77

petunija77 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 септември 2018
    Пораки:
    738
    Допаѓања:
    20.448
    Значи умрев :rofl::rofl:немој да де лутиш ......ама постовиве ти се доказ дека сме грешни кога брзаме ....не си единствена
    @mareane честито матурантка да сте здрави и живи :hug:
    Поздрав до модератори или администратори :wasntme: остајте ни ја темава да си муабетиме не не карајте ќе бидеме умни:D
    @Peco од кај ли ги наоѓаш смешкиве ,продолжи така да не развеселуваш
    Па и останатите , убаво е малку повеќе весели постови .....
    Сонце конечно:sun::sun::sun:
    @Bubce38 што не бендиса во бугарија? Освен кафето?
    Или јас нешто не гледам или ......кај гледате слики? Кој што облечен за матура и сл?
    Убав ден :f::sun:

На Желба, Tajnaotrovna, bittersweet и 18 други им се допаѓа ова.
  4. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.769
    Допаѓања:
    150.536
    Пробувам да ве исчитам ама ми снемува мрежа :(
    Некои луѓе едноставно се прават ќумур црни од соба до плажа дур стигнат, не затоа што се печат цел ден на плажа. Јас сум од оние другите, малку да не се пазам одма горам, како дете кога одевме со деца сами по одмори обавезно се правев лом па морав да паузирам некој ден во соба намачкана со кисело млеко, сега се пазам ептен башка почнав да не трпам сонце. Само кога ќе излезам од вода да се стоплам и бегам под сенка. Малава е како мене а големиов после 2 дена на одмор е како чоколаден, а има светол тен.
    Не ожам ни цитат да ставам да му се невиди, @joy1 вика нејзините си играат веќе сами, јас не знам кај утнавме со децава, демек поголеми ќе си играат кхм како не. Не поминува ни 5м да не не побараат, ако се заиграме со едниот другиот се буни и обратно. Големиов ако има другари ќе го забораиш дека постои ама кога сме сами вади душа со памукче, преска додека пробав да пијам кафе во рок од 5м допив топка по глава па ќе ми ја превртеше лежалкава наопачки, демек несакајќи. Ние си ги научивме така бидејќи не знаеме да ги игнорираме како пто орават некои родители, ама како да игнорираш некој што во 1м 1250 пати повторува мамо мамо мамо.... Ќе рече некој само се жалам од децава, не е така жими се само досадните моменти ги раскажувам :), инаку се златни :)
    И сакав да кажам дека @elena.mak е хит невиден, се избасмеав поштено :)
    А вајда сакав и упте нешто да кажам ама ај после на малово му се моча толку од моите 5м ајт:)

На Желба, dunika, bittersweet и 25 други им се допаѓа ова.
  5. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.598
    Допаѓања:
    104.317
    Јас и сонце сме добри пријатели, се сакаме, наочари на очи, факторче и немаме гајле. Не горам, имам карамел тен, ни бел ни темен. Ќефови. Ама не сакам да се печам, не ми е ќеф, и после една турска бања во Кушадаси почнав да имам мака на делот деколте, се исфрлам, ама мачкам синопен и немам гајле. Е од прехлани најдов едно Пантенол спреј од Кам, во дезедоранс шише, шприцам и раат. Се сончам значи мачкана, ама најмногу во вода дур киснам и во соба само туш, шприц шприц и раат. Лани во Чањ не изгорев воопшто, иначе знам малку на најистурените делови да загорам, гради и задница, ама лани бев претежно под сенка ради дете и немаше мака. Не сум љубител на темен тен а веќе втор трет ден сум така темничка.

На Желба, dunika, kuc и 11 други им се допаѓа ова.
  6. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.364
    Допаѓања:
    148.551
    Здраво живо друштво!

Ве читкам ама турбо ми е неделава па слабо време имам за пишење...

Вчера отворен ден во градинка кај синко...убава замисла ама пак простотилокот на возрасните доминираше...се. некој друг ни е крив за однесувањето на децата а најмалку себе се обвинуваме...

Ќерка имаше завршен концерт ...татко и и брат и беа...јас втора смена...не знаете колку ми е криво кога пропуштам настан врзан со децата...болна паѓам...
    Иссвири беспрекорно...горда сум на неа бескрајно...

Сабајлево ноктите ги улепшав...црно бела сум сега...

Сонце сакам ...ама од под сенка...не можам да замислам да се печам директно...одморот под чадор го минам...

Посао зове...
    ДоМинЏења!

На Желба, Skorpija25, Tajnaotrovna и 25 други им се допаѓа ова.
  7. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.271
    Допаѓања:
    181.806
    Емке, ти деца на филм имаш видено само?:D
    Каде со тие столици?.
    А во кујната шпорет ти фали:!: И ти ми си била некоја домаќинка:lol:
    #именемиедосадно

Цел ден потоп. Пак. Со дете пак дома. Збеснитис. Збоктис.
    Инспирација ич. За ништо.
    :mm:

На Tajnaotrovna, dunika, kuc и 13 други им се допаѓа ова.
  8. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.410
    Допаѓања:
    171.780
    @petunija77 Ништо не бендисав . Нит јадење , салата салам не апнав , грда мастика имаат . Нарачувам рижото,ми носат нешто налик преварен сутлијаш , само ни благ ни соленн. За ќебапчињата да не правам муабет . Банско празно . Досадно .
    Замислував дека во спа центар кој знае колку ќе уживам . Тропки . Досадно ми стана уште првиот ден . Ај денот кога се капевме надвор и така и така . Ама после се расипа времето.
    Па платив и приватно романтично џакузи ,само за мене и мм. Имаше опција за еден час , јас за два часа го откупив . Испивме шампањското, изедов јагодите и за пола саат си се качив у соба .
    Платив чоколадна масажа . Масирање - колку да се рече дека масираат. Во Принцес кај нас има масажа десет класи над нивната.
    Или јас не знам да уживам ,или мене други работи ме исполнуваат.
    Единствено добро од таму е што маШ се изнаспа . Арно што носев книга , па го оставив човекот на раат.

Ќешки да не се предомислив за Врњачка бања . Бар кајмак и прасечко ќе се изнајадев. И народ ќе видев .
    Пред три лета бевме Велинград . Ама таму стварно топ си поминавме . Можеби оти лето беше , ама све беше поинакво .
    Иако бевме во понеексклузивен и поефтин хотел од овој во Банско ,ама све беше три класи подобро .

И така..
    Оцена за мојата почивка 3/10.
    Би го посетила повторно Банско здравје боже со внучиња :)
    До тогаш само на карта ќе го гледам:)

Испратив маж на работа.
    Ми го фрли ѓубрето ,ама купатилата остави за утре ќе ги чистел .
    Ајде Бубче засучи си ракавите . Се виде работава ]:)

На Желба, Skorpija25, Tajnaotrovna и 24 други им се допаѓа ова.
  9. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.528
    Не сум таа, и не ми давај идеи. Гледаш за што се' сум способна! :tmi:
    Преокупирана сум со триста глупости и правам милион непотребни спинови и грешам нормално. Кога ќе отвори човек 10 фронта ќе се мрдне. Ќе се научам некогаш едно по едно да правам. :rofl:

На Желба, Skorpija25, dunika и 20 други им се допаѓа ова.
  10. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.556
    Допаѓања:
    97.454
    Ќе јаде у кујна...овие за украс само:wasntme::D. МислЕш ли оти не се удобни? Баш се пониски ма некако:?:.

Кујната ќе е таа бојата и формата горе/долу...ќе се додаде се што фали, ќе се одземе се што е вишок:rofl:.

И официјално имам температура, со болка во грло. Палтото цел ден е на мене:envy:.

На Желба, Tajnaotrovna, dunika и 18 други им се допаѓа ова.
  11. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.769
    Допаѓања:
    150.536
    Ах најважното заботавив @mareane честито матура на ќеркичката, само успеси да реди па дипломска да и честитаме.
    @Bubce38 не го бендиса банско м? Ја па го кувам мојов летоска 1 недела таму да одиме место Грчка, ал инклузив опции има колку што кошта само апартман без ништо во Август, ама тешко дека ќе ми успее. А ептен ми се прави пауза од гужвине во Август, 1 недела охрид 1 банско ептен ќе ми легне.

На kuc, mal.ecka, Dadusicka и 14 други им се допаѓа ова.
  12. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.410
    Допаѓања:
    171.780
    Јас за овие три дена во Банско повише пари потрошив од колку лани на Јонско море што бев 7 дена . Можда Не повише ,ама исто.
    А ова со ал инклузив ми е жива глупост . Некои ефтини и катастрофа сокови , бугарски највирани алкохолни пијалоци , пивото на точење смрдливо, кафето од кафемат :doh:
    Една кока кола да се напиеш 3,5 лева . Да знаев од дома ќе си земев пакет лименки . Ама нели ол инклузиФ појдовме:)

Имам кажано
    Јас у Грчка повеќе од 30 евра дневно во сезона не сум платила за смештај. И не спијам во дупки , да се разбереме (fingers) .
    Обавезно имам и фин поглед . И одлично вифи и паркинг . И кујна . Тие ми се критериумите .

На Tajnaotrovna, dunika, kuc и 17 други им се допаѓа ова.
  13. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.190
    Допаѓања:
    259.658
    @Bubce38 свака част, со мерак да ја откажам резервацијата значи. Отидоа у ветар 2400, ама да сме живи и здрави.
    Јас си дојдов дома, јадев и ме мрзи да се ставам у домаќински муд...ноктите од петокот ми стојат не пипнати тоа бил лекот за нив да не се приближиш до кујна.
    Ќе сменам постелнина и ќе чекам комшијата да дојде на кафе...од кога го напишав сфатив колку погрешно звучи ова ама жими мајка не е така :rofl:
    #дазаќутам!

На Желба, Skorpija25, Tajnaotrovna и 24 други им се допаѓа ова.
  14. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.410
    Допаѓања:
    171.780
    Од Гардениа ли ?
    Одма !
    Па тоа е катастрофа . Еден ден бев таму . Едно станување сабајле и право да ме нема .
    Отидов во Разлог , во три пати бољи хотел ,дупло поскап од Гардениа ,ама и од тоа не сум задоволна .
    Ако требаше у Гардениа да останам жими све ќе се шекнев .
    Дури ни тераса немаат .
    Апартманите со тераса им биле само за на лето . А во соба е забрането пушење . Казна 200 еврича. Ќе те стрела маШ ти :D

На dunika, kuc, Rebecca_R и 12 други им се допаѓа ова.
  15. petunija77

petunija77 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 септември 2018
    Пораки:
    738
    Допаѓања:
    20.448
    Хахахаха :rofl::rofl::rofl: ти спремна за комшијата со чиста постелнина .....леле ме умревте денес .......извини али морав :wasntme:
    Баш ме радположивте денес со дешавкиве

На Желба, Skorpija25, Tajnaotrovna и 20 други им се допаѓа ова.
  16. andrejko82

andrejko82 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јули 2013
    Пораки:
    3.700
    Допаѓања:
    57.949
    Во кој хотел бевте во Банско?
    А оваа година тешко Грција 30 евра, едино вон сезона..

На kuc, Bozica1980, LejlaD и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.071
    Допаѓања:
    72.409
    A тоа што намалиле ДДВто нема да ги намали цените во Грција?
    Не се разбирам, чисто логички прашувам.

На kuc, BearMe, duffi и 6 други им се допаѓа ова.
  18. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.110
    Допаѓања:
    77.310
    Да не го пишеше ова второво немаше да ми текне :rofl:

@Bubce38 колку што сакав да одам до Банско во лето, толку после твоево искуство се предомислувам и изгледа нема да ми текне да стапнам таму.

На kuc, Dadusicka, petunija77 и 6 други им се допаѓа ова.
  19. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.734
    Допаѓања:
    322.907
    На TeddyGrey, Bozica1980, Milobebence и 2 други им се допаѓа ова.
  20. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.410
    Допаѓања:
    171.780
    Пирин Голф бев.
    И лани викаа тешко ,па имаше .
    Поготово па за на Јонско море смештај има колку сакаш .
    Не ни помислувам дека нема да најдам за 30 евра . Лани во апартманот што бевме комотно можеше уште еден пар без деца да се смести за истите пари .

На Tajnaotrovna, kuc, petunija77 и 9 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.