Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.528
    Отсекогаш сум се нервирала за тие многудетни семејства. Јас сакам 10 деца. Стварно сакам. Арно ама, и овие две не сум ги однела подалеку од Дојран во овие 6 години! Сакам уште едно, да. Сакањето заврши кога си го разгледав здравјето малку посериозно, на овие две им треба здрава и нормална мајка! Крај на програмата, дуќан е затворен. Фала и Слава на Бога што и покрај се' ми ги даде. Раѓање 10 деца и после кукање и плукање по државата е вас некој памет. Не мора кондоми, барем пул енд преј нека употребат. Жално е за тие дечиња, однапред имаат мака во остварување на сопствените соништа!

На Желба, bittersweet, Skorpija25 и 27 други им се допаѓа ова.
  2. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.266
    Ај добро утро на сите :hug:

И јас не ги разбирам таквите, што ем немаат сол во очи да си фрлат, ем раѓаат по 100 деца.
    Свесно фрли го во сиромаштија чоек, кој треба да ти е најбитен во животот.
    Не е љубов то, жива неодговорност е.

Начекав тема на Секс: Како ќе сфатите дека Тој е принцот на белиот коњ

Баш ме интересира, кога 'знаевте' вие? :lol:

На boomsleng, M&M, Желба и 19 други им се допаѓа ова.
  3. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.528
    На Желба, bittersweet, Skorpija25 и 19 други им се допаѓа ова.
  4. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.266
    И јас то го мислам.. И му имам речено, поќе пати..
    Ама па, ко шо вели тој: И ти мене ме трпиш.

И така, среќно си се трпевме :rofl:

кратка љубовна приказна

На M&M, Желба, Skorpija25 и 26 други им се допаѓа ова.
  5. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.020
    Допаѓања:
    135.688
    АКо го занемарам финансискиот аспект, се прашувам какви ли нерви имаат да се справат со толку деца. Хистерија би ме фатила со две, не со 12 :envy:

На M&M, Желба, EuHenIa и 24 други им се допаѓа ова.
  6. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.528
    Тврдам дека толеранцијата и почитта се пред секоја љубов на светот. Јас него го толерирам што е флегма невидена, он мене ме толерира што сум темпераментна ко у струја уштекана. Не мора ич другите маани да ги наведувам, доволно е што тука сме дијаметрално различни!

На andrejko82, Желба, Skorpija25 и 23 други им се допаѓа ова.
  7. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.197
    Допаѓања:
    88.877
    Добро утро .
    Незнам што би рекла на тема многудетни семејства.
    Едно време ги осудував, па се сетив на школска која имаше уште 3 сестри и 1 брат.
    Немаа многу, на одмор не одеа,ама екскурзии одеа, беа облечени скромно и излегуваа без аздис некој и најдоброто од се, сите 5 упорни и амбициозни завршија факултети, тука се, работат ,имаат деца денес и се една голема фамилија.
    Така да незнам.

На Желба, Tajnaotrovna, Mr. Right и 18 други им се допаѓа ова.
  8. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.266
    Ако нема каде да живеат, како тие од постот поназад, што им изградиле куќа од донација, дефинитивно не треба да имаат 10 деца... море и едно е многу, ако си на улица.. а не пак 10

На bittersweet, Желба, Mr. Right и 14 други им се допаѓа ова.
  9. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    8.958
    Допаѓања:
    273.440
    Искрено против сум многудетни семејства не само пораси финансиски момент ама и ради недостаток на внимание,грижа...
    Детево пред заминување цела се затна кија кашла грло ја боли а бе ќе пукнам ..
    @Alishan30 и остали кажујте најефикасен лек за прелади,настинки да и наполнам куферот.
    Јас и за 2 некогаш сум пишман а не за повеќе..

На Желба, EuHenIa, Mr. Right и 17 други им се допаѓа ова.
  10. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.197
    Допаѓања:
    88.877
    Апсолутно.
    Нема сомневање тука.
    Но кога имаат каде и не се за никаде во примања, можеби и не е лошо да се има повеќе деца.
    Имаме пријатели на кои 3 дете им испаднаа близнаци па сега имаат 4.:D и супер се.

Еве мене ми е жал што не родив и трето,можевме,си бев млада мајка, сега сум си средно млада:makeup:(40)ама да не се плашев.:|

Со што ќе одат? Со автобус?
    Јас би ти рекла нешто што пиела и до сега.
    Мене риностоп ми се виде најефикасен.
    И обавезно стави и јаглен, пробиотици.

Последна измена од модератор: 23 мај 2019
    На Желба, Mr. Right, mal.ecka и 17 други им се допаѓа ова.
  11. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.266
    Добро, ако можат да им обезбедат храна, облека, сметки платени, покрив над глава.. ок е..

На Желба, Mr. Right, Alishan30 и 10 други им се допаѓа ова.
  12. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.364
    Допаѓања:
    148.557
    Добро утро!

Јас шашава утрово..повраќав ноќеска...од нигде никаде некоја тежина...сабсјлево сум ко претепана....

Ги испратив сите и се тегнам со кафе на тросед...

Три деца и јас сакам..од секогаш сум сакала....во последно време чрсто се фаќам како размислувам з истото...
    Не ми е страв да забременам и родам иако сум 40год...страв ми е потоа..
    Дал ќе живееме доволно долго за да ги изведеме на пат..а скроз друго прашање е во која држава треба да го правам ова и колку време би им посветила=ич..
    И ТУКА ЗАВРШУВА РАЗМИСЛУВАЊЕТО ПО ОВА ПРАШАЊЕ!
    @Cosmi да не имаме заедничка другарка?!мојата најдобра пријателка има близнаци од трета бременост...ептен забавно им е по дома...

@mareane tylolhot за настинкатс и трахисан таблети за шмукање за грлото..јас со ова се лечам а и големата в последно време...баш неделава и таа е настината...

Мислев оти само јас и маж сме скроз различни ко брачни партнери...ама не било така...
    За крупни работи имаме исти или слични гледишта ама за ситници знаеме и очи да си ископаме...
    Ама дај ни нешто да работиме ептен тандем сме...само за рмбање не бива...

Ете така си се испофалив од сабајле,:)

На boomsleng, Peco, Желба и 23 други им се допаѓа ова.
  13. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.338
    Допаѓања:
    51.770
    Роди ме мајко со к’смет и фрли ме на патот.
    Тие 5-8-10 деца ќе се подобри и поблагодарни луѓе од нашиве разгалени, презаситени две, едно. Дете што има се во животот, не знае да мечтае, да сонува. Ми фали и мене уште едно, ама нека даде Бог на внуци да се радуваме.
    Добро утро. La vita è bella finché la vivi.
    Имајте убав ден.:f:

На boomsleng, Желба, Tajnaotrovna и 20 други им се допаѓа ова.
  14. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.110
    Допаѓања:
    77.310
    Раѓаат по 7 деца, живеат во подрумска соба, не работат и живеат од социјална помош што не може ни сметка за струја да покрие и бараат помош по социјални мрежи и телевизии постојано. Ќе рече некој дека не се криви, дека абортусот не е решение и дека вака или така децата ќе си пораснат. При милион начини за заштита од несакана бременост, они се решаваат да не се пазат и да изродат деца па после оф леле тежок живот. Не ги разбирам и не ги оправдувам, жал ми е само за децата што од раѓање се мачат.
    Јас и маж ми сакаме три деца, ама поради мал простор и финансии ставивме кочница, нека ни се живи и здрави тие две, гледаме на нив да им го направиме детството убаво.

Денес убав ден, како да е петок така се осеќам :D
    Прогнозата вика убаво и топло време, конечно живнавме :sun:
    Убав ден друштво.

На boomsleng, Желба, Skorpija25 и 23 други им се допаѓа ова.
  15. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.266
    Како да не ќе биле поблагодарни.
    Голема е шансата да се свртат кон криминал. Посебно во пубертет, кога ќе им станат јасни економските разлики.

На Tajnaotrovna, Mr. Right, elena.mak и 13 други им се допаѓа ова.
  16. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.055
    Допаѓања:
    178.875
    Добро утро :)
    Очекувано, до 5 ипол сабајле не заспав, а очи ми капеа. :yawn: Со ламба и тв запалени бев, додека не зазори. Срам ми е од лошава навика искрено, ама не знам како да си помогнам. Не можам сама да спијам дома и не можам. (facepalm) :|

Врсничка моја има уште 6 сестри. Факултет нема ниедна, ама сите се многу културни, скромни и вредни. 3 чинам се само мажени, најмалото сестриче им учи средно може сега, другите сите работат. Не знам дали оделе по одмори и екскурзии, ама мене ми создале многу фина слика за нив како семејство.
    Таа што ми е врсничка, работи со мајка ми, сега е на боловање има бебенце, ама нон стоп и врти на мајка да ја слушне. Пред 5 години и се приближила и и рекла, гледам колку се грижиш за кучето, како го гледате и раните, ќе зборам дома со моите, ако не праат проблем ние ќе го земеме. И така и би. Мислам дека во подобро семејство не можевме да го дадеме. :)
    Искрено мислам дека тие се среќни, иако верувам многу им фали. Ама пак, секогаш нешто ќе фали...
    Не знам што да кажам... примери има секакви...

Би сакала мајка ми да излезе од работа. Премногу физички тешка работа е. Прстите на едната рака и се контантно отечени и ја болат, сега почнале и на другата. Башка што влегува во ледници на -40, и излегува истата минута, такви температурни промени воопшто не се здрави за организмот. Од кревање тешки пакети сега има спуштена матка, не можам да ја натерам ниту на гинеколог да оди, многу ме секира. А не е дека и требаат пари, мислам, пари секогаш требаат ама не допрела до нив... Се плаши да остане сама во 4 ѕида, ќе побудалела, а веќе си ја научила оваа работа. (facepalm) Еве ја терам да најде нешто полесно чим така и не мора ниту многу платено да е.. ама тешко се наоѓа нешто на нејзини години... Многу ме секира. :|

На boomsleng, Peco, M&M и 23 други им се допаѓа ова.
  17. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Добро утро :sun:

За многудетни семејства ќе речам - прво здрав разум и преиспитување на можностите, па потоа раѓање. Уствари не само за многудетни, туку и за едно дете. Не би родила ни едно да знам дека немам услови да го изгледам, а не 10. Себично е, најмногу спрема тие недолжни дечиња осудени на страдање и сиромаштија од раѓање. Со што го заслужиле тоа? Ние ги носиме на овој свет, ние сме одговорни за нив и за животот што ќе го имаат. Толку е едноставно.

Ние со мм сакавме три, ама сфативме дека за три ќе требаше многу порано да почнеме со репродукција :lol: Така да решивме да застанеме на две, останува само уште да го направиме второто :D (под претпоставка дека еден „излет“ пред некоја недела нема да резултира со точкиче на ехо :angel:). Ако биднало, ќе биде добредојдено :l: Ако не биднало, ќе си дојде кога ќе биде време :)

И мене ми е петок денес. Што убавко :f:
    Наредната недела ќе ми биде тешка, под голем стрес сум за нешто големо што мора да се помине за конечно да биде добро потоа, ама верувам дека се' ќе биде во ред. Знам дека вие ќе ми пуштите среќа кога ќе треба :hug: Ајде да одмориме прво три дена, па ќе мислиме со свежа глава од понеделник.

Убав ден на сите :f:

На boomsleng, Peco, Sesil и 26 други им се допаѓа ова.
  18. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.734
    Допаѓања:
    322.912
    Многудетни семејства.
    Јас имам три.
    И не еднаш имам кажано, да можев уште едно ке си родев.
    Вака кога разликата меѓу децата е поголема и одгледувањето е полесно.

Се осеќам оптеретено.
    Природата на работава ми е таква.
    Физички не се изморувам, ама умствено да.Си ја носам работата дома т.е. ги размислувам службените проблеми дома и понекогаш ми влијае на хармонијата.
    Ми требаат овие денови, ама да си седам дома и да легачам и да си редам коцки до детето.
    Ветувам дека три дена нема да мислам на разни математики.

На boomsleng, Peco, M&M и 24 други им се допаѓа ова.
  19. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.266
    Еее.. ама не ги раниш со леб и маст, ко тие од примерот.

На boomsleng, elena.mak, Annath и 5 други им се допаѓа ова.
  20. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.734
    Допаѓања:
    322.912
    Не.
    Буквално не, но маст употребувам и тоа јас ја топев:D

Ама ( да редактирам) уште се сеќавам на леб , маст и пипер озгоре.Баба ми тоа ни даваше за јадење.Ако сакавме блашко место вегета и пепер , озгоре ни ставаше шекер и кафе

На boomsleng, Sesil, Желба и 16 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.