Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.835
    Допаѓања:
    101.325
    По цела должина да ти биде кратка нема да изгледа убаво.Јас би ја направила во 2 дела ,значи краток кај прозорецот а долг кај вратата,со тоа што би ја прибрала на пример со шнола за завеса.Или би нашила коланче.
    Еве пример (дезенот не ми се допаѓа ама кројот да)
    v-prodaji-se-zavesa-za-visoka-balkonska-vrata-10.jpg
    Ова е завеса со реси,а ако имаш обична можеш да ја потфатиш со вакви шноли,што спомнав погоре.
    bocni-drzaci.jpg images.jpg
    Во чвор не би ја врзувала зашто зависи од видот на материјалот на завесата.

На galapce, Bozica1980 и Daleron им се допаѓа ова.
  2. zeka

zeka Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2013
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    9.957
    Jas nedelava sum povampirena. Ni den, ni noc razlikuvam, neznam ni jas kako funkcioniram.

Po 2-3 casa mi se sobrale spanje, i toa sonista me davat. Koga se razbudam poveke sum izmorena,nego odmorena. Pred 4 dena imav uzasen kosmar, ne mozev da razgranicam dali e kosmar ili vistina. Do sega, vtor pat mi se slucuva da nemozam da razgranicam. Ali ovoj pat bese strasno, sonuvav deka majka mi pocinala, dolgo vreme mi trebase da svatam deka e samo los kosmar.

Po priroda sum optimist, ali, okolinata me ubiva. Se trudam da ignoriram, ne e taka ednostavno.
    sekojdnevno placenje , zborenje negativno od strana na baba mi, me dokrajcuva. Nemocna sum da razgovaram, vednas, - znam ti precam, tovar sum ti i tebe, ah dete moe milo!(za majka mi), podobro jas da umram!

Kako da pristapam, kako da razgovaram? I mene mi e tesko, sekogas ima nadez i ne treba na toj nacin da razmisluvame.

Nema od kogo da pobaram sovet, ova mi se vide najpogodno mesto, forum i tema koj e samo nem svedok.

3. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    @zeka Душо се ќе биде во ред олабави. Мртво лице во сон е долг живот.
    Жени јас се оплескав :drunk: Двор, салата, ракија бре времево пролет во зима. Бришев прозори малку се замачкани како и газдарицата ама нема врска. За ручек пилешко со грашак ташак.
    Останете ми со здравје. Е не ви кажав овде кај господинот мој синоќа влегувам во таканаречена кујна аааааааааааааааааааа глушец е жени ако не умрев тогаш никогаш. Нозе се пресекоа, трчам како мува без глава, а не беше поголем од мене, ама ајде де од ништо не се плашам ама од глушец ќе скинам конци.
    :d::d::beer::beer:

4. zeka

zeka Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2013
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    9.957
    И јас сакам да се олабавам малку, на моменти успевам, но кратко трае. Ти велам, највеќе баба ми ме полни со негативна енергија. Незнам како да пристапам, постапам а да не добивам за возрат горенапишаното.

Инаку, неверувам во сонови, сметам дека сонуваме она што сме преокопирани кроз денот,секојдневието. Го напишав за да ја доловам ситуацијата , подобро.
    Само многу е тешко кога неможеш да разграничиш дали е јаве или само лош кошмар.

Далерон, и мене ми е страв од глувци, душа немам. Исто и од гуштер и од жаба!! И.... од ЖЕЛКА...:bandit:
    иако не ни се ни колку ногата, да не кажам палчето, језиви ми се.

Пред два месеца за последен пат видов глушец, на работа. Настана општ хаос, 90% од колешките ни беше страв , повеќето викаа, некој трчаше. Мене срце ме стегна, нога не оди, само се молев да ме одмине.:tmi:

На Daleron му/ѝ се допаѓа ова.
  5. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.835
    Допаѓања:
    101.325
    Добро бе,недела е а никој нема.Сите ли сте кај свекрвите на ручек??
    @Daleron се плашиш од глувчиња??Кога одев на работа,во канцеларијата чест посетител ни беше едно глувче.Си работиме ние ,а тоа знаеше да прошета на рамката на прозорецот,си шеткаше по итисонот натаму наваму.И тоа излегуваше кога беше сигурно дека освем нас две нема никој во канцеларијата.Се смеев и велев ќе си го чувавме на рамо како милениче.
    @zeka ти советувам да го смениш местото каде што спиеш.Некогаш е доволно само да ја промениш местоположбата на креветот.И да разговараш со некого за своите стравови ,зашто колку повеќе го притискаш тоа повеќе ќе те мачи.Не знам дали преку сонот за смртта на мајка ти се манифестира нешто друго,но посвети и повеќе внимание и на неа.За баба ти не треба да се нервираш,зашто стара е.Остави тие негативни примедби да поминуваат покрај тебе,а да не те допрат.

6. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Лунке јас сум овде, ама нема инспирација денес. Се оплескав аман.:drunk:
    Еве сега ми се спие и кога ќе дојде време за спиење јас ококорена. Мразам кога биоритамот ќе ми се поремети, ама ова глушецов дефинитивно ме ремети.

На lunicka му/ѝ се допаѓа ова.
  7. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.540
    Допаѓања:
    151.476
    Да се пријавам дека сум тука и јас!
    преморена сум, еве сега седнувам едно кафе на раат да испијам...цел ден пеглав пердиња(а кога ги купував демек не се гужваат),купатилото го чистев ,ручек за денес и за утре..си дојде бебето а големото остана уште една нок кај баба и...
    ја светнав куката ама да видиме до кога?!
    сега треба да потспремам нешто благо -солено...ај домакинкиве од групата да ми пишат некој рецепт за колачи во силиконски калапи ...имам доста рецепти ама би сакала нешто ново

На Annath, ozbilnazena и Teodora* им се допаѓа ова.
  8. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.835
    Допаѓања:
    101.325
    10678723_724293147667483_4552783400568954891_n.jpg

На bittersweet, Someonespecial, Mama25 и 13 други им се допаѓа ова.
  9. Teodora*

Teodora* Истакнат член

Се зачлени на:
    7 ноември 2014
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    1.769
    Еве ме и мене. Конечно се прибрав дома.
    Се растоварив,ја пуштив машината за перење и одма да ве видам како сте што правите.
    Честитки до @danichap и до @vinozito1 со задоцнување ама оправдано :hug:.
    @Daleron мило ми е дека не е ништо сериозно, помалку :smoke::smoke::smoke: за да не седиш со отворен прозор:*.

Инаку добро ми дојде четири дена да излезам од дома,се изрелаксирав ама си сакав да си се вратам. Абе дома си е дома.
    Гледам сите сте исчистил,сте накитиле, а мене кога ми спомна вечерва ќерка ми, косата на главата ми се крена,море се наежив(facepalm). Не сакам ни да помислам дека доаѓаат празници,одма ме фаќа втроглавица,нагон за повраќање,тахикардија..... Да чистам генералка нема шанси волја ич немам,а па ако помислам да китам елка ми се плаче. Да имав пари ќе платев некој додека не бев дома да го направи тоа за мене:(.
    Ама тешко дека ќе се слободам од таа обврска три саати само тоа се збори дома (facepalm).
    Леле жени тешко мене ќе го преживеам ли предпразничново спремање и претстојниве празници :worried:.

На vinozito1, Annath, danichap и 4 други им се допаѓа ова.
  10. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.818
    Допаѓања:
    61.925
    Женички цел ден работам, капната уморна сум!!! Ручек, баклава, посна сарма, бомбички од пченица... Исто ме чека и утре - гравче тавче, пржење риба, салати... и на крај гости - утре ни е куќна слава ( славата е кај старите доле на спратот), но се знае кој рмба најмногу (снашката, т.е. јас :))!!! Отидов да се одмарам - ке се испружам пред телевизор и ке гледам „Моето лице звучи познато“!!!

На Annath, lunicka, ozbilnazena и 3 други им се допаѓа ова.
  11. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.250
    Допаѓања:
    277.579
    Добро вечер конечно и јас да дојдам до лаптопот денеска демек недела мора да се рмба цел по дома а за што за 2 дена и пак исто а за завесите и јас исто ко ги купував продавачката не сигурнно не се туткаат а испадна дека се туткаат не ептен многу но пак за пеглање се е сега прв пат им ставив штирак наместо омекшивач и помалку се истуткаа па не ги испеглав не се нај ама можеда поминат

На WORRIED.BT му/ѝ се допаѓа ова.
  12. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.835
    Допаѓања:
    101.325
  13. ozbilnazena

ozbilnazena Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2010
    Пораки:
    1.154
    Допаѓања:
    13.169
    Jaс цел ден во шетање као лични шофер на женско друштво крштевав вода од град во град од куќа во куќа.Фамилија голема една Катерина и една Екатерина:)А една најпаметна и така сме дојдени да го истераме како што е редот со гозба и песна куќа не ни бега .
    Кога возиш си пиеш сокче ама дома можеш да стегнеш и винце.
    А може и винце да те стегне тебе :drunk:
    Добра ноќ жени:hug:

На bittersweet, lunicka и Teodora* им се допаѓа ова.
  14. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.423
    Допаѓања:
    180.104
    Еве ме и мене 5 дојди јас абер да се немало од спиење што ке се прави у пм веке
    Дајте некое решене веке не е инересно се со светло да легнувам

15. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.870
    Допаѓања:
    203.012
    Добар ден! Еве ме, од домашна атмосфера (конечно и јас малку дома :D)
    Свеки ми направила пастрмајлија посабајлечки, и за ручек ќе има, па не му ја мислам, освен за малиов, бидејќи тој не јаде. Го зеде мали да си поиграат малку, јас раат кафето да го испијам. Се мислам после што да фатам, за утре ручек мора да се прави. Чистење нема, празник е 8) средив тоа саботата.

Луничке, ич не сум паметна во врска со извршители, не знам што да те советувам, ама знам дека ако е предметот даден на извршител, кога тогаш ќе блокираат сметка ако немаш да платиш. Нас дома ни дојдоа да попишуваат што имаме :( туѓ долг е во прашање, отштета од сообраќајка во која никој од нас не учествувал, само колата гласела на име на мм (иако продадена одамна), плативме што плативме, сеа чекаме да го најдат вистинскиот виновник и да наплатат од него, па као да ни ги вратат парите. Мм си вика да го плати долгот за да му е мирна душата, ама јбг, многу пари се, а и зошто да ги даваме, кога штетата не сме ја направиле. Ум за другпат, кога се продава кола, одма на нотар и да се смени сообраќајната, инсистирајте ако вие продавате. Да не ви дојде решение како кај нас...

На bittersweet, lunicka и Mama25 им се допаѓа ова.
  16. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.250
    Допаѓања:
    277.579
    Добро утро и бујрум:coffee: ова вака одкасно демек празник е сум се наспала утрово а и секогаш
    ако не сум 1 смена сум наутро голема спанка (ноќе вампир наутро ај оди стани)

На zalosna и Annath им се допаѓа ова.
  17. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.397
    Допаѓања:
    142.965
    Добро утро жени!

Денес конечно на работа, да пододморам малку од викендот :D
    Ама поштено сум се успала, саат време каснев. Не е страшно затоа што и онака морам да останам до покасно, па ми рекоа ако сакам да дојдам покасно, ама ич не ми беше таква намерата, затоа што имав еден куп работа за денес. Баш ми е турбо денот, ич не е празничен. Ама ако...

Ова каснењето жени да ви кажам од ѓумбирот е. Да, да, од ѓумбирот :D. Баталете тоа сирупите и аповите од пред некој ден, откако почнав да пијам лимон со ѓумбир секое утро, на мм душа му вадам, само гледам да го начекам на само, дерман нема од мене :D.

На artemidis, bittersweet, do-re-mi и 6 други им се допаѓа ова.
  18. Glasna

Glasna Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2012
    Пораки:
    1.047
    Допаѓања:
    2.181
    Ariel,so gumbirot morash kontrola da imash:worried:,oti i jas taka ko tebe,pa pred nekoj mesec rodiv bebe:rofl:

На joy1, artemidis, bittersweet и 5 други им се допаѓа ова.
  19. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.921
    Добро утро девојки :D
    ја би да ме примате во друштвото:angel:, не сум ни 30 ама се осеќам како да имам 40 и некоја плус.
    за вас по еден Џек - дупли за убав почеток на неделата:lol:

На Teodora*, bittersweet, green.eyes и 6 други им се допаѓа ова.
  20. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    :bandit: Мрдате ли по малку???
    Ајде бујрум на по една рачија сос кафе.
    racija.jpg

На lunicka, Mama25, Annath и 1 друга личност им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.